Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@adka31 Terezka škôlku potrebuje ako soľ, dala by som ju aj skôr, ak by sa dalo, ona ma veľmi rada detičky, je úplne samostatná jednotka, na ihrisku si len sadnem a sledujem ako sa hrá s inými detičkami, nemá problém nadviazať kontakt s hocikým, aj s dospelými, minule si na ihrisku ochočila jednu mamičku, lebo ja som nemohla kvôli Simonkovi, tá ju tam húpala, ťahali sa za švihadlo akože havino 😀, inak s ňou od 1r chodím do materského centra v senici pravidelne, tam sme prišli 1x, otvorila dvere, vhupla do herne medzi deti a mňa už nepotrebovala 😀 😀 😀 mňa hľadala len ak chcela čurať, alebo som jej povedala že musím ísť preč niečo vybaviť, že ju bude strážiť teta lucka (mamička jedného chlapčeka) a ona s týmto nemá žiadny problém, chodili sme plávať, na fitlopty, hudobnú škôločku, je strašne ukecaná, jej sa ústa nezatvoria za celý deň, sama so sebou si rozpráva, na ulici každého zdravý a začne sa rozprávať, stíchne až keď večer zaspí 😀 do škôlky sa veľmi teší, tak som tiež zvedavá ako to bude zvládať, ale myslím, že dobre, tiež si myslím, že jej to pomôže, trochu jej sklapne hrebienok, akože ja aj tatino sme tvrdí a nepovolíme v jej rozmaroch, ale dedkovia a babky, to už je horšie a teraz s nimi trávi veľa času, tak nová autorita jej fakt len prospeje, vyhraje sa, niečo sa naučí, ja sa jej už nemôžem toľko venovať 😉 ale bude mi chýbať, potvora malá... inak v ms nevedia, že ja som doma s druhým dieťaťom, niekedy aj tu je s týmto problém, takže som to nikde radšej neuviedla, škôlku mám hneď cez cestu, stačí v papučiach vybehnúť 😀
@20erika07 no neviem či by ma niekto dostal teraz na chatu, kde by som musela variť ešte 😀 😀 😀 😀 či to len pre malú si varila? no aspoň zmena prostredia trošku, ja som od utorka so simonom doma a už mi to lezie riadne na nervy, ale celkovo, sme za posledné 3roky nikde neboli, stále len doma, stále robota nejaká iná dôležitejšia a plno iných dôležitejších vecí čo treba kúpiť, na dovolenku stále akosi nie je čas 😝 ale v zime chcem ísť už určite na lyže, aj keby tragače padali, len aby snehu bolo, že ano 😕
@lucul aj my sme sami, práve odišiel tatino s Terezkou na barak, ja pôjdem za chvíľu uložiť Simona spať a rozmýšľam, či mám ísť niečo variť, upratovať, alebo sa zvaliť na gauč a pozerať tour de france 😀 som taká unudená a nič sa mi nechce, ale mám vždy výčitky svedomia, keď je dom prázdny, že to nevyužijem a niečo neporobím aspoň.... asi sa pustím aspoň trochu prach utrieť 😕
@cerimi77 len aby si ich v skolke nechocila ako moja 😀 ju uspavala jedna ucitelka na rukach lebo aj maminka ju uspava 😀 celu skolku postavi do pozoru a tiez jej pusa mele, drahy s kolegom ju vozia a ten minule povedal ze ked sa bude vydavat tak zatkovi mame kopit otikovske sluchatka 😀 ale ona si pokeca na kazdu temu este aj o autach vsetky znacky uz pozna a to uz nemusi ani znak vidiet
@veronikapodolska
@cukrik580 no my sme plne kojeni,aj tak mu mam davat este aj vodicku?ved pred obedom ma 2x mliecko na obec dostane prikrm a potom mliecko este,olovrant ako kedy lebo zvacsa ho zvykne prespat a to ma tiez mliecko a aj vecera a druhavecera je mliecko,tak kedy mu mam davat tu vodicku??? Ved ani cad na to nie je :-/
Ahojte babule,tak sme sa stadtlivo vratili z tatier,Lejo to zvladol na jednotku,akoby bol doma takmer ziadna zmena v spravavi,boli sme pozriet studenovodske,ale prsalo nam tak sme nedli az uplne dolu,ale videli sme ich,Leja som mala v nosici a jed sa rozprsalo mamina mi pozicala taky turisticky prsiplast tak sme sa pod nim obaja schovali,len som mu tam musela pustat vzduch aby sa neudusil,inak pohoda,naucili sme sa papat na kadejakych miestach a zistila som,ze v hoteloch su celkom mily ked ich poprosim o daky pokojny kutik tak nie je problem, v noci mi spaval tiez dobre len poslednu noc sa mi akosi rozmotal zo zavinovacky a len som sa o tretej zobudila na zo ako dako divno dycha a jeho velicenstvo malo natlacenu tvaricku do vankusa ktory robil ochranu postielky,tak som ho trochu stiahla a len prikrila dekou,ze snad mi este zaspi az do tej siestej,ale nie,zrazu mi zacal chrcat a on si pohybom nahor stiahol ciapocku z hlavy a potom mu snurocka trochu tipla vzduch 🙂 tak som ho opat zatocila a dufala som ze bude este spat no houby bouby zlata rybka,prvy krat som musela po troch mesiacoch krmit aj v noci 😀 ale zvladali sme to ved sme tam msli obe babky a dedkov tak aspon najest som sa mohla,i ak sme tak kade tade dundalali take som unavena ako fras,ak sa mi podari pridam aj dake foto 😉
@majaon prikrmujem ho uz tyzden a ked ide papat tak ho tam posadim a priputam, ma to 3 polohy ale vyuzivam len jednu polohu tu klasicku a velmi sa mu tam paci🙂
@biba ty ho davas do zavinovacky ktora sa pouziva pre malicke deti?
@lucul boli sme v kittsee 🙂 je to v pohode vyznacene,rovno ta to dovedie do kitsse,ides chvilku po roly 😀 a dolava do kitsee alebo doprava hainburg
@biba úomedzi to 🙂 ty pijes tiez len na ranajky ,desiatu niekedy na olovrant a na veceru? 🙂 mozno ked este nespapa vela netreba ale ked uz to jedno jedlo cele nahradi prikrmom tak urcite 🙂 mne nrvypije vela maximalne 10-20ml ale tak asi mu staci 🙂
@cukrik580 uz davas malemu aj ovocie papat?
@cukrik580 no mne nevie pit z dudlía,len tak si to kuska a nieco mu tam natecie,pije vacsinou v aute ked ideme alebo v saune po plavani,predsa len prikrm mame iba na obed zatial a potom aj tak dostava mliecko ktore je aj pitny rezim a ani dospely clovek nepije castejsie ako raz za dve hodiny a kazdy mi vravi,ze pokial kojim tak mu nemusim davat pit tak mu davam podla uvazenia a moznosti pocas dna, nebudem ho predsa koli pitiu budit 🙂
@matkomisko ano este sa mi do nej ako tak zmesti a spi mi tak celu noc,skor neviem co budem robit ked mu uz bude total mala a bude musiet spavat v spacom vaku,ked ma volne rucicky tak moze s nimi vela metat a to ho podla mna bude budit,aj teraz ked sa vytocil a zrazu putoval po postielke bol hore o tri hodiny skor ako obycajne :-/
@matkomisko ano uz 5 dni 😀 celkovo prikrmujeme uz 4tyzdne 🙂 ovocie ma veeelky uspech 🙂 aj dr kazala ze uz mozme tomu nasemu papkacovi dat 🙂 uz aj lepok mame zavedeny 🙂
@biba to jasne ze nie 😀 ani ja by som nebudila niekedy je nervozny a uz neviem z coho tak mu dam vodu,cucne par kvapiek a je klud aj dnes tak v aute,asi len pusinku potreboval ovlazit 🙂 cez normalnu flasu nevie ani mne,z tej sosakovej sa mu obcas podari 🙂
@biba tak ja sa snazim jej dat trochu vodicky hned ked dopapa prikrm a mliecko pije az po hodinke od prikrmu🙂
@biba som prekvapena ze sa dava zavinovacka ked uz ma dieta tolko mesiacov, neviem si to predstavit keby som mala ja maleho zaviazat🙂 on ked sa hybe v noci tak mu to pomaha na brusko a prdi🙂
@cukrik580 a co si davala z lepku papat?
@biba ak už dávaš príkrm, tak už potom nie je "plno kojený" a keď zavedieš príkrm, mala by si ponúkať už aj vodičku, aj dospelému človeku sa radí piť v menších množstvách ale častejšie, cca každú hodinu 2dcl, kľudne ponúkni vodičku hneď po príkrme, alebo kedykoľvek počas bdelej fázy, keď sa hraje, jasné, že ho netreba kvôli vodičke budiť 🙂 ja simonka zatiaľ iba kojím, ale vodičku som mu začala dávať teraz, keď je chorý a mal teploty, a dávam mu z flaše so sosákom , mám takú, ktorá je mäkká a dá sa stlačiť, aby z toho sosáka išlo trochu vody aj bez toho aby musel ťahať, lebo inak by chudák nevedel čo s tým má robiť, ale keď mu trochu vytlačím, potom už ťahá aj sám 😉 a myslím, že je správny čas, aby sa začal učiť spinkať bez zavinovačky, raz sa to musí naučiť, čím skôr, tým lepšie 😉
@lucul Terezka nevie čo je barbie, ale za to rozpozná traktor, plošinu, pásové rypadlo, bager .... 😀
@matkomisko @cukrik580 simon je stále plno kojený, ale kvôli lepku som mu pár x dala do ruky kôrku z chleba a predvčerom som mu dala rohlík, celý bol od neho, potom prihodím fotky 😉
@matkomisko ja som zavinovala simonka asi prvé 2t, naučil sa mať ručky v kľude a potom spal v kľude aj bez zavinovačky, tak som ju prestala používať, lebo si z nej len silou mocou ručky chcel dostať von, ak bol bez nej, tak bol viac v kľude, ale ja som používala takú ulitku swaddleme od kiddopotamus ... a potom sa naučil spať len na brušku, takže zavinovačka u nás už úplne nepoužiteľná 😀
@matkomisko take susienky od nestle,pekne si vie drzat v rucicke a cuckat,a teraz ma ukamenujete ale vcera a dnes mal v broskynovej domacej vyzivke marina keks 😀 😀 a taaak mu smakovalo 🙂 skusali sme aj rohlik ale nic mu to nehovorilo tak este vyskusame korku z chlebika 🙂
@cerimi77 biba tusim tiez ma maleho na brusku ale ja si neviem predstavit ako by spal v zavinovacke na brusku 🙂 sak moj nechcel byt zavinuty ani na chrbte 😀 😀
@cerimi77 a rohlik ozuzlaval? Sup sem foto som zvedava🙂 aj my sme mali chvilku perinku skor na nej len lezal a ja som ho aj vela rozbalovala vlastne doteraz je velmi casto bez plienky pomaha mu to na brusko, ja som mu dala do ruciciek latkovu plienku koli tomu ze rozhadzoval s rucickami a doteraz s nou zaspava🙂
@cukrik580 hlavne ze mu chutilo🙂
@cukrik580 Misko za noc vela krat meni polohu spania, akurat pozeram cez kameru a lezi na chrbte
@cukrik580 a ake mnozstvo zeleniny ti spapa na obed? My uz prikrmujeme tyzden a dnes spapal 6 lyziciek viac som mu nechcela dat ale zjedol by aj viacej🙂 som rozmyslala ci sa mi nebudi aj preto v noci tak casto ci mu staci moje mlieko kedze je taky velky🙂
@cukrik580 vies co pre mna za mna aj klobasu mu daj do ruky, kazdeho osobna vec co da svojmu dietatu 😉 take tie striktne supermatky milujem 🙄
@cerimi77 sa nestrati, linda bagrovala asi hodinu ked sme zaklady robili, sme sa smiali ze chudak ten pan v kabine ju po prvej jazde vylozi ale on si s nou pokecal ze aspon sa nenudil 😀
A ja som malu nedavno supla do perinky a aka bola spokojna @cukrik580 videla foto 😀 ale bosorka mala sa s nou aj otocila a plazila sa
baby? Koľko vážia a merajú vaše detičky? My máme ísť tento týždeň na očkovanie a môj synček teda moc toho do minula (3 tyždne dozadu) nepribral 😢 tak mám strach, aby sme nemali zle. Neviem či sa nemám vyhovoriť, že kašle, že prídeme inokedy, alebo čo 😒
Dávam mu aj príkrmy, ale zatiaľ len kašičky, on ich veľmi miluje. kúpila som už 3 druhy od Milupy, sú úžasné! neriedim ich vodou ako píšu, ale materským mliečkom. najskôr som dávala tak 40ml, ale môj malý by bol schopný mi zjesť aj lyžičku keď už nebolo tak mu dávam 80ml. A už konečne sa dostaneme do štádia, keď už neotvorí ústočká, lebo má dosť.
Minule som mu dala tiež kôrku z chleba, ale nejako ho to neoslovilo, požužlal, povyplúval a bolo 😀
Kašičky vždy vyberám bezlepkové, ale chcela by som mu trošku dať lepku, keď sa to má kým papá aj materské mliečko. Len stále neviem ako a čo mu dať.
Inak som sa už naštvala, že tak málinko vážime a kúpila som mu príkrm mäso s ryžou, od 4. mesiaca, ale ešte som mu to nedala a potom môžme po ukončenom 6. mesiaci prejsť rovno na klobásky 😵
My spinkávame v spacom vaku, ale býval studený tak ho zakrývam aj perinkou. Malý spáva s nami v posteli, tak ho viackrát kontrolujem, či je v poriadku. Ale ja som sa už nevyspala normálne ani nepamätám. Chcela by som ho už dať do postielky, ale tam je daleko a bojím sa, že by som ho nepočula ako dýcha a či je v poriadku.
A aké kamery to vlastne máte? Mne by sa to asi tiež zišlo, lebo ho chodím často pozerať, lebo on má záľubu v tom, si dávať všetko na hlavu. Či plienku, preniku, deku, hocičo čo povolí a dá sa stiahnúť. On na brušku nikdy nechcel spať, ani ako malé miminko, čo ma nútili v nemocnici spávať tak, že malý mi spal na hrudi. On plačkal, nemal to rád. Joj ako ma tam trápili, tak ma nútili mat ho aspoň vedľa seba v posteli, ja som sa bála, že mu nejako ublížim, dala som si ho do postieľky, a už som bola tá najväčšia krkavčia matka, čo bábo má ďaleko od seba. 🙄
A keď čítam, čo všetko má robiť a môj to nerobí tak mi je smutno, ale on tak veľmi nemá rád byť na brušku, denne ho dávam vždy aspoň na chvíľu, ale to je kopa plaču a aby ho zaujímala nejaká hračka vtedy, tak to vôbec nie :(

@matkomisko dakujem za tip 🙂
@cukrik580 baby a uz tam davate drobcov aj teraz? lebo co citam tak su od 6 mesiacov,ci?