icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matkomisko
14. júl 2014

@julinhttp://elektronicke-opatrovatelky.heureka.sk/motorola-pestunka-mbp-421/ ja mam tuto a je super my vela cestujeme tak ho mam stale pod kontrolou🙂

cukrik580
14. júl 2014

@matkomisko okolo 60-80g no ale posledne dva dni tak 30 mozno ani to nie zato toho ovocia poobede cez 100g 😀
@biba jaaaj moja ze link ty si optimistka 😀 😀 si myslis ze to najdem? 😀 😀 😀 je tam pisane tusim od 6m je taky makucky,flasa stala 3,49e v DM znacka babylove modrooranzova s uchytkami na okch mali aj zelenu ruzovu fialovu
@julin pred tyzdnom 7290g a 66cm dva a pol tyzdna neoribral potom za par dni 500g a za dalsie skiro tri tyzdne 100g,neriesim,je spokojny a stastny 🙂 neboooj a s tym spanim...Samko spi stale vo svojej postielke,ked bol malicky obcas rano isiel ku mne alebo poobede spime sem tam spolu vo velkej posteli inak nie,spava na brusku lebo chce,keby nechce tak ho tak nedam,robi co chce on 🙂 mame monitor takze o dychanie sa nebojim...ked bol maly stale prestaval dychat zmenilo sa to od kedy spi na brusku 🙂 ziadny stres hlavne,sleduj svoje dieta a instinkt ti napovie co je prenho najlepsie 1 ale tu maskovu vyzivku by som dala trosku neskor po zeleninke 😉 vela stastia 🙂

biba
14. júl 2014

@cukrik580 jaaaj to ma taky naustok a nie cumlik? To ma aj avent ale stale mi doporucuju zacat s cumlikom s viac dierkami tak som si objednala cumlik na kadicku a stvordierkovy na pitie ale aj ten naustok uvazujem,je to strasne komplikovane s tymi nasimi drobcami 🙂 hlavne teraz pri prechadzani na stravu,nemohli by byt stale kojeni??? To je taka pohodicka 🙂

cukrik580
14. júl 2014

@biba mne cumlik na klasickej flaske stale odieta z tohoto sosacika aspon trosku potiahne 🙂

lucul
14. júl 2014

@biba mne linda flasu do pusy nedala len avent poharik s makkym naustkom a potom slamku a normalny pohar

biba
14. júl 2014

@lucul je to hrozne s tym co kupit a co nie 🙂 nakupim vsetko a pouzijem len jednu vec 😀

lucul
14. júl 2014

@biba mi hovor, pri linde som kupila specialne flase pre kojene deti drahe jak fras, som si s nimi mohla vies co 😀

lucul
14. júl 2014

Baby na fb som spravila skupinu pre nas,kto chcete piste mi spravu alebo janke @cukrik580 a popridavajte sa 😉

cukrik580
14. júl 2014

@lucul ano ano,ja som online takmer nonstop 😀 😀

bea00
14. júl 2014

@cukrik580 tak mna by ste mohli pridať kertai beáta

lucul
14. júl 2014

@cukrik580 preto z teba spravim admina ked budem na pc :-P 😀 a spravim dokument nech sa tam baby pozapisuju meno na fb a nick na mk 😉

cukrik580
14. júl 2014

@lucul musim ju mat v priateloch?ked chcem pridat?ty asi mozes aj bez toho...ci? skus.kukni o dva prispevky vyssie

lucul
14. júl 2014

@cukrik580 kuknem

lucul
14. júl 2014

@bea00 pridala som si ta do priatelov a prid ta potom,inak to nejde 😉

@cukrik580 treba mat v priateloch

aplless
14. júl 2014

Dajte sem link na tu skupinu

cerimi77
14. júl 2014

@cukrik580 ty aké mňamky dávaš samkovi 😀 😉 na brušku v zavinovačke, jedine, že by ručky mal voľné, ale potom je zavinovačka asi zbytočná, simonko si ešte k tomu cmúľa palec, takže ručky musí mať voľné
@matkomisko simonko bol v tej ulitke asi tak možno 4x všeho všudy a rohlík ožužlával, lebo on ožužláva úplne všetko čo chytí do ruky, takže ani rohlík či chlieb neostal v hanbe 😀 a na uspávanie máme uteráčik-maznáčik, je to taký štvorec ako malá plienka, z veľmi jemného materiálu a v strede je hlavička nejakého zvieratka, sa mi to osvedčilo pri Terezke, jej "mamas" ako mu ona hovorí, je jej nerozlučný kamarát a spojenec do dnešného dňa, bez neho nezaspí, má to teraz ako také ukludňovadlo, lebo ona nemala cumlík, ani palček si necmúlala, mala len prso, a ako som ju v 2r prestala kojiť, tak mamas sa stal ako taká náhrada za prso a ukludňuje sa ním, nie len pri zaspávaní, ale hocikedy cez deň keď je v nejakej vypätej situácii, tak uteká za ním a kúše ho, pusinkuje, pomazná sa s ním a je zasa v pohode 😀 .. simonko má zatiaľ mamasa opičku, pekne s ňou zaspáva, to už je pre neho aj taký signál, že ak mu dám opičku, tak má spať a je jedno, kde ho uložím, chytí si ju, dá pod hlavičku alebo si ju ožužláva a spí 😉 ešte som mu teraz kúpila jedného väčšieho mamáska-psíčka, tak bude mať dvoch 😀 a tu sú fotky 😉

cerimi77
14. júl 2014

@matkomisko ja dúfam, že ak bude simonko mobilnejší, tak si bude meniť polohy spánku podľa svojej potreby a ja ho nebudem musieť chodiť pretáčať, lebo milostivý pán sa v poslednej dobe rád prehodí na chrbátik a potom ho musím chodiť prevracať 😀 teraz doobeda som ho uložila spať, hneď sa prehodil na chrbátik a usmieval sa, pozeral okolo, tak som ho nechala, veď sa ohlási až bude chcieť spať, a on stále ticho, idem ho pozrieť a on pekne na brušku a spal, ale spodnú ručičku si nevytiahol spod bruška, tak som čakala že za chvíľku sa zobudí, čo ho to prekoprcne na chrbát, ale išla som pozrieť zasa po nejakom čase a teraz spí pekne na boku, to je 1x čo spí v takejto polohe a už spí 2h 😉
@julin ak dávaš kašičky tak do nej primiešaj lyžičku napr. ovsenej kaše, teraz je na trhu veľa druhov, aj instantných, ja rada používam viaczrnnú instantnú kašu, zarobíš do horúcej vody alebo do horúceho mlieka, nemusí sa variť, je to rýchle 😉 a v postielke kde spí, by nemal mať nič také, čo by si mohol stiahnuť na hlavičku a zadusiť sa tým, ako nejakú ťažkú deku či perinku, ak ňou prikrývaš, tak by mala byť v postielke tak daná aby si ju nemohol stiahnuť na hlavičku, čiže zastrčená pod matrac, dieťa uložiť skôr k spodnému okraju postielky a deku zastrčiť pod matrac aj zo spodu aj z boku, najlepšie sú ale spacie vaky, dieťa je v teple a riziko zadusenia sa odpadá, sú letné aj zimné vaky, tak ak sa ti zdá studený, tak kúp teplejší vak, Terezka spávala v spacom vaku doteraz, teraz cez leto je také teplo, že vak sme odložili a simonka som ešte nedala do vaku, lebo je teplo, takže aj ten najtenší vak sa mi zdá veľmi teplý, spí len v bodynku s KR a plienke, má holé nožky a prikrytý je len plienkou ... a nenapísala si koľko vážite, ... my sme boli na poradni pred 3t, vážil 7,5kg ale ja som nikdy váhu dieťaťa nejako neriešila, hlavne že je spokojný a usmiaty, ale v tomto veku už detičky toľko nepriberajú....

cerimi77
14. júl 2014

@cukrik580 to si normálne vážite koľko dávate drobcom jesť? ... toto som tiež akosi nikdy nerobila, ani som nikdy nevedela, koľko mi drobci vypijú mlieka a keď začala Terezka príkrmy, tak jediným merítkom koľko zjedla, bol avent kelínok v ktorom som je zohrievala jedlo a podľa toho som videla, či zjedla z neho štvrtku, polovicu alebo celý 😀 inak som množstvá vôbec neriešila 😕
@biba neviem prečo ti niekto odporúča cumlík - cumlíkovú flašu, ak kojíš a chceš aj naďalej kojiť 😠 ten náustok je určený od 6m a stačí ak leo zistí, že odtiaľ ide vodička a naučí sa z neho piť, neboj, to chce len čas, ako som písala, je vhodná taká flaša, ktorá je mäkká a môžeš ju stlačiť a tým trošku vodičky vytečie cez ten náustok, drobec to zistí a začne automaticky ťahať sám 😉 ja mám takú ešte po Terezke jednu, dá sa tam vymeniť náustok za lyžičku, že by si mohla podávať vodičku alebo niečo tekuté aj lyžičkou 😉 inak som zistila, že ten avent náustok sa dá nakliknúť na hociakú detskú flašu cumlíkovú, lebo som dostala nejaké cumlíkové flaše, bolo mi ľúto ich vyhodiť a len som vyhodila cumlíky, naklikla avent náustok a fungujeme 😉

cerimi77
14. júl 2014

@biba a ak si chcela, mohli by ste byť stále plno kojení teraz ešte, prečo si začala prikrmovať už? kvôli váhe, či nestačilo mliečko, či?... inak v Austrálii odporúčajú plno kojiť až do 1r 😉 ja myslím, že ak je dieťa spokojné a nič mu nechýba, pekne priberá, tak netreba sa ponáhľať s príkrmami ani po 6m 🙂

cerimi77
14. júl 2014

baby, čo ste na materskej s druhým dieťaťom a prvé dieťa má do 3r, dostávate nejaké peniaze z ÚPSVR? chodí mi od nich každý mesiac cca 47e a neviem za čo to je, aby som to nemusela vracať potom 😕

aplless
14. júl 2014

@cerimi77 to budu asi apridavky aj mne tak chodi je to okolo 23 na diet

cerimi77
14. júl 2014

@aplless aha, tak fajn 😉

julin
14. júl 2014

@matkomisko no uzasna cena!!! som pozerala inzeráty a mali používane oveľa drahšie.
Ďakujem 🙂
A ako to mysliš, že vela cestujete kde to používaš napr.?

julin
14. júl 2014

@cerimi77 no my sme vážili pred 3t na poradni 6,8kg a minulý týždeň som ho vážila a tiež tak rovnako vážil :(
Takže za 3 týždne nepribral nič :( alebo pribral a schudol, neviem, lebo som si zakázala ho denne väziť 😀
Ale u nás príkrmy sú dobrá voľba, pretože vidím na ňom, že je spokojnejší aj mrnčať akosi prestal 😉
A ja som kľudnejšia a mám pocit akoby som mala trošku viac mliečka. Keby nemám problémy s priberaním a hladom, tak by som aj ja začala s príkrmami až po ukončenom 6.mesiaci.
Ale je pravda, že ak je babo spokojne a priberá pekne tak ho mamička môže kojiť aj do roka 🙂 len som čítala, že veľmi deťom chýba vitamín K a ten nie je v materskom mliečku, tak neviem ako to tam riešia :D

cukrik580
14. júl 2014

@cerimi77 co ostane mozem dojest chapes 😀 😀 😀 len vacsinou mi nenecha 😀
@cerimi77 ale volaco by si mala dostavat...mne sa zda ze az okolo 150e...

julin
14. júl 2014

Inak ja som na FB v jeden skupine:
https://www.facebook.com/groups/681067371904600...
Som si myslela, že to je nejaká nemecká skupina s babami čo robili tiež feb2014 a ono to je dánksa skupina :D
Vôbec nič im tam nerozumiem, ale keď vidím tie foto mám pocit, že môj malý je teda poriadne zaostalý ☹

lucul
14. júl 2014

@cerimi77 maly ma tenku rucku ja to livke nedam na ruku jeduje sa 😀 a ano to su rodinne pridavky aj mne tak chodi

cerimi77
14. júl 2014

@julin fuha, že vážiť každý deň 😕 to určite nerob, zbytočne sa stresuješ a potom možno aj mliečka je menej, lebo psychika je prevít 😕 a prečo ho tak často vážiš? je plačlivý, nespokojný? vidíš na ňom že je hladný a nepriberá? ja som doma nikdy nevážila, ani Terezku nie a tá nepriberala tak ako simonko, vždy len na poradni u doktorky sa vážila, ale papala dobre, mliečka som mala tiež dosť, takže som váhu neriešila, a simonko papá tiež dobre aj dobre priberal doteraz, teraz neviem ako to bude, keďže bol, resp. ešte je chorý, má redšiu stolicu, sa mi zdá, že mu toľko nechutilo ako obyčajne, ale tak to je normálna reakcia tela na chorobu... a vit K predpisuje pediater, sú to kvapky, kanavit, ja ho stále dávam Simonkovi 1kv 1x za mesiac, malo by sa tak do 6m, kým sa začne s príkrmami, možno ešte v auguste dám a hotovo 😉 .. to je niečo podobné ako vit D, tiež nie je v materskom mlieku a preto sa musí detičkám pridávať
@cukrik580 z úradu práce som dostávala rodičák, ale teraz keď som zasa na materskej tak rodičák mi nechodí, ale asi ten prídavok ostáva stále 😕
@lucul máme 2 chrobáčiky na ručku a tie jedny sú myslím menšie, tie nám idú tiež ledva zapnúť, pritom Terezka ich má v pohode, simonko má tiež válečky 😀

cerimi77
14. júl 2014

inak sme sa vrátili od doktorky, crp mal negatívne, krv v moči tiež už nebola, leukocyty mal predtým 4+, teraz už len 2+, tak zápal sa pekne lieči, zajtra ideme na sono obličiek, lebo tie vysoké hodnoty ukazovali, že by mohli byť postihnuté vrchné močové cesty, tak len dúfam, že to bude zajtra v poriadku, von ešte radšej moc nemáme chodiť, tak som zasa sama doma, Terezka s tatinom aj babkou a dedom sú na baraku 😢

biba
14. júl 2014

@cerimi77 mali sme trochu problem s bruskom a lekarka mi doporucila aby som zacala prikrmovat,tak ja,ze budem mu davat len kostovat a nie hned prikrmy ale maly papa ako keby od narodnia nejedol 🙂 normaln si rucickami chyt moju ruku s lyzickou s pcha si ju do ust,papa celkom dobre. A ja mam pocit,ze aj ked mam dost mliecka,uz mu tom nestaci,mam pocit , ze by uvital aj toho viac 🙂