Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@julin sa mu necudujem 😀 a to kde byvate ze tam mate mnisky? Mne staci ked idem za krstnou do nemocnice a tam sama mniska ale uz to neni ako ked som tam chodievala akp decko, boli ine take akoby milsie aj vrchnu mala mnisku taku zlatu,ta ma prehovarala nech idem na zdravotnu ze mi tam miesto podrzi ale ja som chodila na anj a moja mama striktne proti nemcine v mojom pripade 😒 ale tie dnesne take akoby "zle" aj ked som tam s lindou dosla tak len zazerali
@vieraft snazili sme sa 😀 a ze pekne a ja nemozem ta pridat?
Baby tak včera to bolo hrozné s malou,vôbec nehybala nozkami,ani dotknut sme sa nemohli, strašne plakala od bolesti,a keď som jej mohla dať ďalší cipok tak už bolo lepšie,no ani v noci sa nehybala,spala tak ako som ju uložila,celú noc,aj ráno ešte, a potom uz začala po kuse kopkat, ale už bola vysmiata, no aj tak sa ani na bok nedala,čo zvykne hneď keď ju rozbalim, mala hneď aj teplotu, no stále je taká iná,az príliš kľudná... Neviem,už ju asi nedám tretíkrát očkovať,keď má takto trpiet chudatko
A ozaj už môžme papať zeleninové polievocky... Inak včera v čakárni malá sa prihovarala každému chlapovi a malým chlapcom 😀 a ani sa odvážiť nechcela, nohami sa stále odrazala a ruku zacapila na displej, tak sa doktorka rehotala, že ju ani neodvazia 😀
@lucul Kde byvame? V areáli kláštora :D preto tu su mnisky ;) A jasne, ze su "zlé" a zazerajú. Im šibne (aspoň tu) z toho že nič nerobia. Jedina starosť je ist sa modliť, aj to im tu cinkaju par krat za den kedy majú ísť do kaplnky a potom kvietky polievať. Celá ich starosť. Sme sa smiali s mužom, že v budúcom zivote budem mniškami :D :D :D Taký krásny kláštor majú, dostávajú plat, jedla majú strašne veľa a my tu hladujeme a oni vyhadzujú do potoka ;) No úžasný život totálne žiadne starosti 😉
Ale nemám ich rada, lebo som si myslela, že keď je mníška automaticky musí byť dobrá a vôbec to tak nie je. Sú to riadne svinky 😉 Ale tak ani ja nie som svätá 😀
Tak ale nie sú normálne to je isté 🙂 Ja by som mohla napísať knihu o nažívaní v ich blízkosti :D Keď som bola asi 2 mesiace po porode, prišla za mnou, matka predstavená, že som dáka bledá, či som už mrchu dostala. Ja jej hovorím, že nie, to sa niekedy až po roku dostáva (naivne som si myslela). A ona, ze nie to musím hneď dostať, že ihneď musím ísť k lekárovi :D A milujem také jej reči, že ona vie, lebo jej sestra má 5 detí a jednému je krstná...
Raz (ešte sme ju nepoznali aká je) prišla za nami, že si musíme oddýchnuť od bába, že máme ísť na nákup obaja, že ona nám malého postráži, je mám naodsávať do fľašky, že sa nemusíme báť a na chvíľku si takto môžeme oddýchnuť. Tak ja krava, že aká úžasná osoba, že dobre ideme... Po chvíľke v obchode som mužovi hovorila, že sa musíme vrátiť, že mám zlý pocit bez bábätka, že isto mu dáko ubližuje, neviem prečo ale chcela som ísť domov. Tak sme jej volali že sme späť, nedvíhala, lietali sme po celom kláštore a nikde nebola. išli sme aj do časti kam máme zakázané chodiť, kde ona má svoju izbu, tak sme jej tam búchali, že chceme synčeka. Počuli sme, že je tam, no bola zamknutá. Odomkla asi až po 5 minútach, ja som už bola riadne v strese, že čo nám ho nevracia. Ona, že je hladný, že sme jej ho dali hladného (to nebola pravda), vraj spinkal, nechcela ho budiť, no my sme ho počuli plakať za dverami... Fľaška s mliečkom plná... A keď som doma prezerala malého mal po sebe kopu maličkých kryštálikov cukru. No otras, neviem čo tam s ním stvárala, ale isto ho natlačila cukrom, lebo maličký mal 3 dni strašne kŕče a veľmi plačkal. Ale maminka sa poučila a už ho nikdy nikde nenechá!!! Jedine členom rodiny, keby sú bližšie 😉
My sme mali ísť dnes na očkovanie, ale malý ráno 2 krát zakašlal a aj včera pár krát za deň zakašlal, ale to som si myslela, že z toho, keď si pchá ručičky do pusy, no dnes som nevedela, čo sa deje. Volala som doktorke, či mame prísť, lebo 2krát zakašlal, povedala, že nech počkáme 3 dni a potom prídeme.
Tak sme sa vyhli očkovaniu, váženiu a všetkému :D Ale si nás to teda počká zas v piatok ☹
Dúfam, že maličkému nebude zle. A hlavne, že nebude chorý, lebo ten kašlík mi robí starosti. Ale už pár hodín nezakašlal, tak myslím, že keby je chorý tak kašle častejšie a hlavne v noci. No nie?
@julin juj, no to ake hororove prihody spominas... to sa ani nechce verit, ze v tychto casoch sa cosi takeho moze stat. na tetu predstavenu si teda riadny pozor treba davat... hlavne, ze mniska. ale tak niekedy clovek od dobroty nevie, co so sebou.
a k tomu kaslu - nasa kasle kazdu chvilku, raz jej slinka zabehne alebo si rucku daleko do ust strci alebo... ale chora este nebola, teda kaslavo chora. tak hadam aj u vas to bude takto 🙂
ahojte, vrátili sme sa od nefrologa, obličky vyzerajú byť v poriadku, potvrdil mi, že máme zápal obličiek a leukocyty mal dnes zasa na 3+, takže sa mu to zvýšilo oproti včerajšku 😝 zvýšil nám dávku atb, budeme ich užívať až kým nepôjdeme k nemu na kontrolu, čo je za 3t, zoberie aj krv na rozbor, pretiahol Simonkovi predkožku, vraj mu to mám jemne pretiahnuť a očistiť, tak som mu to už aj spravila, volala mi aj pedina, ktorá si pozrela výsledky moču a tiež sa jej nepáčilo že sa tie leukocyty zasa zvýšili, tak vo štvrtok zasa moč na kontrolu doniesť a inak ma zasa strašila nemocnicou 😕 ach jo 😔 ale inak je simonko v pohodičke, včera mi pekne pospal, doobeda 3h, poobede 3h, medzi spánkami sme stihli akurát doktora vybaviť a zagratulovať svokre k 70-ke
@20erika07 jaj, chudatenko maličké.. naše detičky už môžu aj nurofen sirup, ja s ním mám lepšie skúsenosti ako s čípkami, Terezke som nedala tuším ani raz, nemali sme prečo, Simonkovi teraz ako mal tie horúčky, ale hneď mi ho vykakal, tak som dala nurofen sirup a ten hneď zabral ale čisto od bolesti je asi panadol lepší, aj keď nám teda veľmi nezaberal, keď som ho dávala Terezke keď ju zúbky boleli, nurofen áno, nech to rýchlo prejde 😉
@biba tak ako sa vám spalo v spacom vaku? a leo spí na brušku?
@cukrik580 no, to si teda mohla im povedať 😀 na kramaroch vôbec nevážia deti pred kojením a po kojení, len 1x za deň na vizite.. možno u nedonosených alebo inak rizikových detí, je to inak, ale fakt tam nikto neriešil koľko dieťa vypije alebo nevypije, kojilo sa na požiadanie dieťaťa, niektoré dieťa celé dni prespalo a nejedlo, iné jedlo každú hodinu, ale to je normálne, žiadne stresy, hlavne aby dieťa celkovo priberalo a nechudlo a teda bolo spokojné 😉
@jeessie aj mne Terezka jeden čas slabo priberala, bola na hranici, ale nejako extra som to neriešila, je dobré skontnrolovať prisatie, či dobre saje a vyprázdňuje prsník, ale ak je všetko v poriadku a dieťa je inak zdravé, tak to môže byť len taký krátkodobý pokles, chápem doktorov aj mamičky, že sa boja, ak dieťa nepriberá, ale niekedy zbytočne mamičky vystrašia, už len tým vážením pred a po kojení a mamička tak trpne, koľko si drobec vytiahol resp. nevytiahol, ja myslím, že takéto váženie by sa malo robiť až keď sa zistí nejaký problém, že dieťa nepriberá a hľadať komplexnú príčinu a nie dieťa vážiť niekoľko krát denne... som toho názoru, aj pri starších detí, že netreba sledovať koľko toho dieťa zje za deň, ale skôr za týždeň, jeden deň zje menej, ale na druhý deň to zasa doženie 😉
@vieraft vitajte doma a gratulka k prvému zúbku 😉 ja dúfam, že simonko sa nebude tak ponáhľať.. a inak simonko tiež spí len na brušku, ale v autosedačke zaspí bez problémov a keď sa kočíkuje, tak niekedy aj v kočíku zaspí na chrbátiku, akurát nevydrží v tejto polohe dlho spať, tak max 30min 😉
@biba jasne ze sem budeme chodit 😀 😀
@20erika07 Samko ked ho vazila rozkopal vsetky flasticky na stoliku tak povedala ze ho budeme davat opacne 😀 😀
@julin moj kasle stale ale on naschval vacsinou alebo ked mu zabehne 🙂
@cerimi77 no ved to ze on bol pod tou lampou a nosila ho kazdu hodinu na kojenie tak ho odvazili pred a po no a uverila az ked som mu naodsavala 😀 😀
babyyyyy prave vam sem pisem moj dvetisiciprvy prispevok v tomto fore 🙂 dakujem vam ze ste ich vsetky precitali,pretrpeli,odpovedali 🙂 lubime vaaaas 🙂
@julin a vcul ma nejaka smirujuca mniska ukamenuje, ale povedzme si otvorene keby si obcas poriadne vrzli neslo by im to na mozog :-/ a mas pravdu aj s krstnou sme vraveli ze nabuduce mniska - plat maju pre seba, ubytko strava kozmetika zadarmo cas len pre seba, zhresia vyspovedaju sa no komu je lepsie, fuj nechcem sa ruhat
@cerimi77 teda ani lejka sa s tymi zubami nemusela tak ponahlat, ale tak co uz narobim. aspon ze to bolo bez teploty a nejakych problemov. simonkovi zelame rychle uzdravenie, kde ho taka hnusoba chytila?
@cukrik580 kludne napis dalsich 2001, radi precitame 😉 . inak moje ctene meno je viera faziková tomeková, tak ma pridaj a @lucul jasne, ze si aj ty mohla, len som si narychlo nespomenula, ze kto 😝
@vieraft no, to keby som toto vedela 😕 má prítomnú e-coli baktériu v moči, najčastejšie sa to dostane do močového traktu z vody z bazéna, ale simonko sa nikde nekúpal, lebo o tomto nebezpečenstve viem, ani s Terezkou sme preto nechodili plávať do chlorovej vody, sa ma pýtal, či pri pôrode bolo všetko v poriadku, ja že ano, potom preťahoval predkožku, že tam by sa mohlo niečo zachytiť, predpokladám asi zo stolice a potom to mohlo prejsť do močovodu, fakt netuším ako sa nám toto mohlo podariť, každopádne budem teraz predkožku asi občas jemne sťahovať a čistiť 😕
Kolko Vam to ide , myslim stiahnutie predkozky? Nam len kusok, nechcem mu to robit nasilu a hlavne dr. mi to zakazala. Mam z toho bobky, lebo starsi syn s tym mal ako dieta neuveritelne problemy, 3x mu to na URL pretahovali, sa naplakal chudak a to som mu to robila, ale vzdy sa to akoby prirastlo ci co. Co vam vlastne dr. povedala, stahovat ci nestahovat ??
@adka31 môjmu synovi od malicka najprv doktorka, ukázala nám po kadiaľ, zakaždým kus viac,na začiatku len aby bolo dierku vidieť... Ono ta kozka je prilepena o zalud, niekomu to ide ľahšie niekomu nie,my sme to robili ako nám kazali,no malý má veľky zalud tak sem tam aj v teraz nám to ide ťažšie

@jeessie tak prva noc vo vaku bola super,sice si v postielke este dlho rozpraval ale potom zaspal akurat co sa otocil nohami k dveram aj ked ja som ho oolozila hlavou ale spinkal az do 5.30 v noci som ho sice parkrat pocula okolo 3.00 ale este zaspal tak som rada 🙂 uvidim ci to takto bude pokracovat 🙂