icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

slniecka85
23. júl 2014

ahojte nas caka ockovanie dnes..ja malej nedavam ani flasu ani cumlik,pijeme vodicku len lyzickou (mam taku makku od MAM)takze ako ju zuzle tak pije aj vodu🙂..cumlik som skusala naucit ale neuspesne a namiesto palceka ktory cmulala asi dva tyzdne sa preorientovala na dva prsteky -ukazovak a prostrednik🙂))...tak hadamje to len etapa a prejde ju aj to...

s prikrmamy fajn ,celkom jej to ide...

@cukrik580 blahozelame k zubceku;) ako si to zistila?

cukrik580
23. júl 2014

@ohlala 😀 😀 😀 aj moj Samo tak jedava po leziacky 😀 😀 ale to malokedy lebo nam to po leziacky moc nejde 😀 a navyse kojim len z jedneho 😀 ani Samik nema zo mna dudlik,on len tak casto papa 😀 😀 skor od smadu niekedy by som povedala 😀

cukrik580
23. júl 2014

@slniecka85 boli sme vonku a davala som mu kustik rohlicka a sa mi zazdalo ze daco vidim jak otvoril pusu tak potom vnutri ked sme boli som skusila a "popichal" ma 🙂 predtym mu trosku vystupili dasienka ale nemal ich nejak velmi moc navrete,len trosku,uz cakam kedy aj susedny vylezie,len dufam ze nebude uz tak plackat ako vcera...

slniecka85
23. júl 2014

@cukrik580 joj plakal?😞 vsetky detuchy tym musia prejst...a nekuska ta ked papa?😉
fiha kojis len z jedneho?

lubica1979
23. júl 2014

Ahojte baby, prosím Vás už dávate vašim drobcom aj lepok? Ako ste ho zaviedli, čo ste im dávali papkať? Ďakujem

slniecka85
23. júl 2014

@lubica1979 hej postupne zavadzame-po dvoch tyzdnoch zeleninky pridavat do prikrmu kusok najprv ryzovej kase,potom ovsenej,potom kukuricnej a napokon dam cmulat korku chleba alebo roztek...

kazdy inak robi. ja sa dost riadim podla bukovskeho,pacia sa mi aj jeho recepty v knihe ´´ hned to bude anjelik´´

cukrik580
23. júl 2014

@slniecka85 v podstate od narodenia len z laveho a aj kazdu hodinku,ale nevadi 🙂 dnes som trosku citila ked papal ale zatoal moc nehryzie 😀 nooo tri hodinky chudacik,dostal aj cipok,potom spal tristvrte hodiny,pol hodinku plakal,spal dve hodiny a potom uz dobre 🙂

cukrik580
23. júl 2014

@lubica1979 rozok chlebik,susienku,vlocky 🙂

ina44
23. júl 2014

@cukrik580 inak pocula si o tom , ze kto uvidi dietatu ako prvy zub ma dostat na saty??? tak pekne povedat manzelikovi, ja som to doma tiez povedala ale zatial nic ☹ a to som nasla uz 2 zuby.

cukrik580
23. júl 2014

@ina44 to som este nepocula 😀 no musim to vyskusat,ci sa chyti 😀 😀 😀

ina44
23. júl 2014

@cukrik580 mne to povedala lekarka na poradni 🙂

ohlala
23. júl 2014

@cukrik580 No moja sa v poslednej dobe o jedlo ani nehlasi, sama jej ponukam, ked si myslim, ze by mohla chciet kvoli teplu alebo ak dufam, ze bude dlho spinkat. Ale neda si vacsinou skor ako o hodinu a pol, uz mi nefunguje, ze ake kolvek trapenie vyliecim jedlom. Preferuje lavu stranu ale ukecam aj na pravu, len tam preistotu odsavam.

ohlala
23. júl 2014

@vieraft Tak to ti pekne spinka, ja tiez dufam, ze si vybuduje nieco ako rezim a bude sa dat trosku planovat. Len teraz mam pocit, ze si predlzuje bdenie takze sa na to musim nastavit, davam ju do postele ked zacne pri hrani hucat (nie je to plac len take jedovanie sa, ktore uz k nicomu nevedie) ale aj tak je niekedy viac ako 3 hodiny hore, kym zaspi. No a rano to mam bez roboty, ulozi sa sama, poobede jemne presviedcanie a vecer nalozit do manducy a ist na vychadzku.
A drzim palce nech ockovanie ostane bez vedlajsich ucinkov. Nasej som tiez vcera na hlave bezkontaktnym namerala 37,7 ale normalnym 36,5. Strasne sa jej poti hlavicka ale tipujem, ze to je preto, ze tam kde sa hra mame 28 stupnov a v spalni prijemnych 26...

vieraft
23. júl 2014

@cukrik580
@ina44 je to tak, kto najde prvy zub, ma mat nove saty 😝 . ja som nasla pred tyzdnom a uz nove mam 😝 😝

vieraft
23. júl 2014

@ohlala fuu, to kazdy vecer idete na prechadzku? 😕 😕 uc ju do postele, lebo pride jesen a uz to bude takto tazsie. my mame uz celkom fajn rezim, rano vstava cca 8-8,30, od 11 do 13 niekedy az 13,30 spinka, potom ideme von, zase spi o cca 16 - 16,30, to pospi väcsinou hodinu, obcas aj viac a vecer medzi 20 a 20,30 ju davam spat. v noci papa raz max 2x, ked je horko.

ina44
23. júl 2014

@vieraft sikulka 🙂

ohlala
23. júl 2014

@vieraft No ta manduca je istota (tento mesiac),ale ked je hnusne, uspim ju aj doma, len to trva dlhsie. Ja myslim, ze s tou postelou to pojde, ten ranny da dobrovolne sama, na obednom pracujeme, no a ten vecer pride potom. Vcera som nesla von kvoli burke a ani sa mi ju nepodarilo uspat ale tak potiahla dva denne dokopy 3 a pol hodiny. Ked nie je uplna kriza tak ju nenechavam spat na sebe, bola celkom kludna, len holt nespala, takze potom kupat a o siedmej uz spala na noc. Idealne je ukladat ju okolo pol osmej, osmej, to potiahne aspon do pol siedmej, dnes rano bol budicek uz o piatej. Samozrejme ze by som brala aby sa ulozila zakazdym sama ale po tych dvoch mesiacoch ked tahala pol hodiny som vdacna za jeden dlhy denny spanok.
A dnes ani cez den moc nespala ale asi nieco s bruskom, kakala az o tretej a fest takze teraz perem oblecenie, prebalovaciu podlozku a to este kulminuju virusy z rotarixu, tak hadam som to nerozvlacila po byte.

cukrik580
23. júl 2014

@ohlala mne odsavat vobec nejde,skusila som uz vsemozne odsavacky a nic,pritom nazaciatku to tak pekne islo 🙂 co uz 🙂
@vieraft no tak s tymto musim daco robit!! 😀 moze byt vseobecne oblecko? lebo saty nenosim 😀 😀 😀 a to preco vlastne?ci len tak?
Mne dnes spal Samko 4 hodiny 😀 😀 zatial :-P samozrejme trikrat medzitym jedol 😀 😀 😀 cize obedoval o tretej 😀 😀 som zvedava kedy bude olovrantovat 😀 🙂

blondi2
23. júl 2014

@cerimi77 no nie, do kocika ho nezvyknem davat spat. obedne spanky, co mame 3hodinove spime zasadne doma. ibe ked obcas vybehnem doobeda do mesta, vtedy si zvykne schrupnut asi polhodinku, tak iba to by spal v kociku. No ved to, ze uz som si vybrala, nedavno som kupila ten Concord Neo a okrem toho mam concord fusion este po starsom synovi a ten teda nechcem dat prec, to je dobry kocik. ale uz ho (manzela) pomaly pripravujem na Brio Go. proste ja ho musim vyskusat. Ale fakt je, ze malemu sa v Neo velmi paci. mne vadi okrem toho korytka aj to, ze to je veeelmi nestabilny kocik, lahko sa da prevratit. Samko rad kocikuje Filipka po dome ale v Neu mu nechcem dovolit, iba vo Fusione.
@julin bezplienkovku robis od narodenia, ci ste zacali iba teraz niekedy? to sa da?

julin
23. júl 2014

@blondi2 bezplienkovú sme začali keď sme sa vrátili z pôrodnice 🙂 Tak skoro od narodenia. Vtedy to bolo jednoduchšie ako teraz 😀 vtedy bábo len spalo, papalo a cikalo a kakalo. Keď sa malý zobudil dala som mu papať a po chvílke prestal pomrvil sa a ja som vedela, že ide cikať a kakať, tak šup nad umývadlo 😀 Vtedy sme bývali iba v jednej izbe kde bolo umývadlo, tak to bolo jednoduché. (Po každom použití sa umývadlo dezinfikuje 😕 ) A potom sme pekne pokračovali v papani. potom prestal kakávať do každej plienky a bolo to ťažšie a keď kakal raz za týždeň tak to bolo najťažšie, lebo cikaničku je oveľa ťažšie odsledovať. Potom sa nám prestalo dariť, tak sme s tým skončili 😀 Ale ten náš malý huncút začal cikať akonáhle sa rozbalila plienka a tým pádom nás zas donútil s tým pokračovať. Teraz je to super, kakáva mi vždy ráno, no nech sa mi akokoľvek chce spať a on potrebuje tak vstávam a letím. Dnes som šla asi pomaly, lebo mi cestou do kúpelne kakol do plienky, asi nevydržal, ale potom ešte pekne dokakal do umývadla, no už musíme prejsť na nočník, alebo na záchod, lebo už nemáva takú riedku stolicu ako kedysi a ťažko sa mi to čistí. Tá metóda je úplne super ja ju mám veľmi rada. okrem jeho signálov ho dávam cikať aj keď ho prebaľujem, občas má plienky suché, občas má ciknuté v nich.
Mnohí ľudia si myslia, že celé dni mama nič nerobí len sleduje bábo, ale to nie je pravda. Môj žabiak cikáva hneď ako sa prebudí po hociakom spánku, tak ak ho hneď nestihnem dať cikať, mám smolu 😵
A to ho tak chytíš popod nožičky a oprieš si ho chrbátikom o tvoj hrudník a bruško a pre neho to nepredstavuje záťaž na chrbátik. je to super poloha aj na poprdkávanie si, keď ho bolievalo bruško často sa mi v tejto "kakacej polohe" ukludnil. Teraz ho to navyše aj baví, lebo vidí ako ciká a veľmi sa mu to páči, ako si uvedomuje, že ide papať a teší sa, tak si uvedomuje aj že ciká a teší sa z toho.
A nie je pravda, že bábo musí sedieť na nočníku, to je blbosť! Ani na čínskom nočníku sa nesedí, ako mi to tvrdilo kopu ľudí, že mu ublížim keď to budem robiť. A keď už bude vedieť sedieť, tak ho dám na nočník normálny len na chvíľu a nebude tam sedieť pol dňa ako si to niekto predstavuje 😀
Mám kopu super článkov o tom, pýtali sa ma baby na FB na to, tak som to povyhladávala a popridávala a žiadna tam nedala ani like, som bola sklamaná. Načo sa vypytujú, keď ich to nezaujíma... A kvôli tej jednej "nešťastnej kakacej foto" som už pár ľudí musela bloknúť ☹

blondi2
24. júl 2014

@julin som myslela, ze ste zacali teraz, preto ma to zaujalo, ci sa to este da, ale uz asi nie. ja som tiez chcela robit bezplienkovku, no ked sme prisli z porodnice, som to vsetko akosi nestihala. po cisarskom mi trvalo pol hodinu, kym som sa postavila a este k tomu starostlivost o starsie dieta... Este, ked som bola tehotna, som si hovorila, ze urcite budem robit bezplienkovu metodu a nosit maleho v satke (ani jedno som pri starsom synovi nerobila). Tak aspon to satkovanie mi vyslo.

jeessie
24. júl 2014

@blondi2 podla mna sa da zacat aj teraz. vela bab pisalo, ze zacinali v 4.mesiaci, tak uz ten mesiac hore-dole... ja to tiez skusam len zo dva mesiace, ale nejako extra sa nam nedari, ale zase ja sa k tomu staviam tak vlaznejsie. parkrat za den vyskusam dat nad misku, ked sa mi zda, ze sa puci na kako alebo ked ju mam rozbalenu a nechavam vetrat, tak vtedy castejsie skusim a obcas sa mi podari, ze sa vycika. ale napr. minuly tyzden krasne kazde rano kakala do misky 🙂 len potom sa jej ten rytmus pokazil a kakala az neskor cez den, tak to uz som neodchytavala... podla mna urcite to vyskusaj, mozno budes prekvapena, ako to pojde lahko..

miky132
24. júl 2014

@julin ľudia sú hlúpy:( to je ako so všetkým momentálne keď nosím malú v nosiči veľa ľudí na mňa zazerá našťastie mi nikto zatiaľ nič nepovedal.Mám pocit že som tu ako mimozemšťan, to isté aj s bezplienkovou, nerobím ju síce na 100 percent ale zapojila som do nej celú rodinu🙂.Malá kaká väčšinou po zobudení tak už aj moja mamina ju pekne vyzlečie a dá nad vedierko.No a s dojčením to je tiež kapitola.Nedávno som našla na najmama.sk taký článok a tá diskusia pod tým normálne som pozerala čo dokázali ženy napísať, čo sami dojčili,týkalo sa to ohľadne dojčenia na verejnosti.Ach jaj no niekedy si želám aby internet ani nebol.Inak aj my máme fotku ako sme kakali vonku🙂ale nikam som ju nedávala a aj sa trošku bojím ja moc nedávam fotky na fb kvôli uchylákom.

20erika07
24. júl 2014

@cukrik580 zlatko ako čítam tak si dala už ten feniklovy čajík, tak uz vieš ako chutí, a inak aj moja ho vypije viac ako vody,čo v tych horúcich dňoch velmo oceňujem 😉

vieraft
24. júl 2014

@cukrik580 jasne, ze hocijake oblecko, saty ani ja nenosim, mam nove tristvrtaky 😝

cukrik580
24. júl 2014

@20erika07 nooo chuti ale ako sa teraz trolilinku ochladilo tak zase nechce 😀 ale ponukam a skusam stale 🙂
@vieraft kupila SOM SI tricko a teplaky,este cakam co mi mm kupi a furt nic 😀 😀 a malemu sme samozrejme tiez kupili 😀 😀 este ideme do tretieho lidla pozret bledomodre teplacky lebo mali len jedny posledne tmave cislo 74/80 ,inak len male tricka a kupili sme novu ciapku v kiku 😀 😀

miba2013
24. júl 2014

@cukrik580 ahoj, ja som tiez chcela kupit teplacky velkost 62-68 a uplne vybrakovany Lidl ako vzdy. Ale mam zelene a bielozelene pasikove teplacky, nenosene, co boli minule v Lidli, velkost 74-80. Ak by si mala nejake nohavice z Lidla 62-68, mozme zamenit.

julin
24. júl 2014

@blondi2 Teraz je ten správny čas začať, to vôbec nevadí, že až teraz, lebo teraz si bábo začína uvedomovať čo sa s ním deje. Môj malý sa smeje keď kaká a teší sa, že mu to tak ide ľahšie. A keď ciká tak sa nahne aj do predu a pozerá čo to? 😕
Takže sa neboj a šup do toho. Dôležité je, aby si sama bola v pohode a len to jednoducho skúšala. napr. keď prebaluješ tak dáš nad misku, či umývadlo. Ja dávam na umývadlo, niekedy pustím trochu vodičky, potom sa ľahšie ciká 🙂 A skúšaj, prerušiť papanie a dať cikať, alebo po papaní, neskôr uvidíš, že podvedome to bábo sleduješ. Ja som dnes upratovala vedľa v izbe a vobec by som nepovedala, ze by maly chcel kakať, lebo už kakal, len som začula ako tlačí a šup k nemu a šup nad WC, tak ma poslal niekam, vrčal, že sa mu nepáči, tak zas nad umývadlo a tam sa krásne vykakal. A to som ani nechápala ako som ho vnímala pri upratovaní 😀 síce už keď tlačil, ale plienku mal suchú ;)
No my sme mali krízu, že sme prestali s BKM, lebo sa nám nedarilo, tak sa to tak môže brať, že sme znovu začali???

cukrik580
24. júl 2014

@miba2013 ja som kupovala 74/80 🙂

julin
24. júl 2014

@miky132 Oh moja, ja by som ti mohla rozprávať, ja som musela ísť s kĺbikmi na kontrolu MHD, nikdy som MHD nešla, nevedela som ani poriadne kam, našla som si spoje 2x som musela prestupovať. Strašne pršalo, tak som usúdila, že najlepšie nám bude v nosiči na rukách... To ľudia na mňa pozerali ako na bezdomovca. Zastavovali ma, pýtali sa, kde má dieťa otca!!! No proste ako najväčší žobrák, lebo chudák nemá ani na kočík.... Haha a aj kojiť som ho niekde musela, ale našťastie som zašla do lekárne a tu majú v lekárni skúšobné kabínky tak sme sa nakojili tam 😀
Inak ja úchylákov na FB neriešim ja mám nastavené súkromie. Ale mám nervy na úchylákov, lebo ja keď niečo niekde komentujem, tak už mi vypisujú somariny, si myslia, že len za to, že mame rovnaký rodný jazyk, teraz budem obšťastňovať všetkých... Otras! Neznášam takých chlapov, fuj! 😖
Inak do Beyplienkovky zapájam aj manžela, on mal vždy väčšie úspechy s malým :( neviem prečo, on tak vie s ním aj hýbať divne, že akoby cikal on sám 😀 😀 😀
Ale som sklamaná, smutná a naštvaná zároveň, som v jednej skupine maminky v danej lokalite a je tam jeden chlap, čo do mňa v kuse rýpe, zabila by som ho. A ešte sa ma aj vypytovali so ss, o BKM a eko plienkach, tak som tam všetko krásne uložila s odkazmi atď. A teraz, som tam ja tá najväčšia krava, čo nemá čo robiť a robí BKM a chudera čo celé dni len plienky perie... Paničky používajú Pampers a chudery ekoplienky a perú celé dni a nestarajú sa o dieťa...
A to som mala toho toľko pripravené na pridanie, aj recepty atď a nepridám im nič, nech sa tam všetci pototo. Trapoši. Sa aj do mňa starajú, o koľkej som hore!!! Ach škoda reči. ešte že je toto tu a tu sú samé milé baby!!!
Ďakujem. Aj keď som stovky km ďaleko, ale spríjemňujete mi dni a pomáhate mi s malým 😉