icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
21. júl 2013

@natal9 určite kys listovú užívaj, to je dobré brať už pred otehotnením, sú rôzny prípravky ktoré ju obsahujú, určite všetky vit doplnky pre tehotné... mne ju pri provm tehu môj gyn predpísal, ale nepamätám si už v ktorom týždni, oni predpisujú čistú listovku, predtým som ja užívala nejaké tehu vit a v tom bola listovku, teraz vo februári som potratila a listovku som neužívala, a teraz sa ma gyn hneď pýtal, či užívam listovku 😕

aplless
21. júl 2013

@mrnousjana ja si to teraz nemozem dovolit mna nema kto zastupit mam rozpracovany jeden projekt tak to musim dokoncit do konca sept. potom uz bude kludnejsie aj doma mozem robit

lucia795423
21. júl 2013

@natal9 kyselina listova je dolezita hlavne pred otehotnenim a prvych 12 tyzdnov ked sa vyvija nervova trubica aby nedoslo k jej defektom...po 12 tyzdni uz je vyvinuta tak kys. lustova nieje az taka nevyhnutna...ale nic sa neboj, ked si sa dobre a zdravo stravovala nemas sa coho obavat...ono sa to uziva v tabletkach v podstate preventivne aby si predisla...neznamena ze ked si neuzivala tak sa nieco stane...takze mozes byt v pohode...😉

natal9
21. júl 2013

@lucia 795423 dakujem za odpoved.si mila 🙂 no moja strava nic moc.ale tak snad bude vsetko ok 🙂

cukrik580
22. júl 2013

Ako sa citite baby? Mne je az podozrivo dobre...ked si odmyslim ze uz mam skoro 4 kg hore a rano ma boli hrdlo...ale s tou vahou musim veru daco robit 😀 waaaaa 😀

aplless
22. júl 2013

@cukrik580 ja vobec neviem u dr. som bola uz 4 krat a len sono mi spravila ani vaha ani krv je mi to divne takze neviem ani ci som uz pribrala doma vahu nemame. vobec sa necitim tehu.

cukrik580
22. júl 2013

@aplless podone.a sa vazim len doma... Na vahu sa ma pred prvym sonom len pytal... :-/ lutujem ze som nepovedala viac 😀 kazal mi chudnut alebo aspon nepriberat a ja uz 4 hore 😀 krv a moc konecne 9.8. Inak tiez nic a vtedy konecne uz aj knizku budem mat...a to budem uz 12+4 podla sona a 13+6 podla ms :-/

aplless
22. júl 2013

@cukrik580 ja idem 31.7 povedala tiez ze uz mi spravi odbery a tak ale to vravela aj minule a tiez sa mi to posunulo podla ms mam byt 11+2tt ale podla sona som 9+2tt

cukrik580
22. júl 2013

@aplless tiez mas pekny rozdiel medzi terminmi 😀 hlavne nech je vsetko vporiadku.to je hlavne 😉

janeita
22. júl 2013

@cukrik580 ja to mam tiez take vselijake, podla lekarky som dnes maximalne 6+3tt (dnes som jej volala ohladom vysledkov krvi) a podla toho kedy som mala ovu (ktorou som si ista zas ja) tak by som mala byt 8+2tt 😒

janeita
22. júl 2013

@natal9 zvyseny prisun kyseliny listovej je vhodny do 12tyzdna tehu-teda 800vka, po 12tyzdni stacia vitaminy so 400mikrogramami kyseliny listovej, a vacsina vitaminov po 12tyzdni obsahuje DHA to by sa malo uzivat neskor.

aplless
22. júl 2013

@cukrik580 ja som po HAK a dr povedala ze som mala posunutu ovulku aj mne to tak vychadza aj digi test tak ukazal

mrnousjana
22. júl 2013

Cavino joj konecne som bola u dokyho a malicke prekvapilo vraj sme velky vyzera to na 13 az 14 tt ale podla ms este tam nie sme dostala som knizku a mam marodku no dnes sa mamicky citim nadherne 🙂

mrnousjana
22. júl 2013

@cukrik580 neboj dobehujem ta ja mam 2kg hore a dostala som povinne brat od dokyho probiotika 😉

lucia795423
22. júl 2013

@natal9 bude uvidis...🙂

cukrik580
22. júl 2013

@janeita tak si trosku pockas, hlavne nech je drobcek zdravy 😉 my sme 9 dni pozadu , ale otehotneli sme na jonasov termin, takze to vychadza 😀
@aplless ahaaa...mne jonas vyratal, vitaminky asi pomohli aj manzelovi aj mne, lebo uz som ani nedufala ze sa nam podari po 5 rokoch a 5 mesiacoch...a proste dva mesiace jonas a vitaminy a otehotnela som , nezda sa mi to ako nahoda, tak tomu asi zacinam verit, aj ked tomu, ze som tehu vobec niekedy neverim, a normalne som asi chora, vzdy sa tak tesim ku gynekologovi na kozu 😀 to je hrozne so mnou, ja tam idem s radostou a mohlo by tam byt aj milion ludi 😀 tesim sa ako robi sono a vidim moju arasidku, alebo ako moja mamca vravi, nasu ovecku 😀
@mrnousjana jaaaajha, ale ja mam dost vysoku vahu aj napriek tomu, ze som schudla 20kg...tak doky kazal este schudnut....a ja si veselo priberam, nechcem to vsetko nabrat naspat, ved nebudem moct ani chodit ☹

katty137
22. júl 2013

Ahojte tehulky krásne :D ako sa máte??? 🙂

mrnousjana
22. júl 2013

@cukrik580 neboj ked budes kojit tak ani nebudes vediet ako schudnes 🙂 ja pri veronike po porode aby ju nebolelo brusko len vtacie mlieko polievky a hektolitre vody a to som pri nej pribrala okolo 25kg a do mesiaca a pol nebolo nic 🙂 len potom ked som prestala kojit v 2r. som pomaly priberala 🙂. No co uz hlavne nech je drobec zdravy 🙂 🙂

cukrik580
22. júl 2013

@mrnousjana ved hej, hlavne nech je mimi ok ale ja mam aj tak hrozne vela kileciek a aj porod bude tazky a nesmiem tolko priberat...a cisarskym by som nechcela rodit, lebo by som sa chcela posnazit o dalsie mimi...co ak nam to bude opat tak dlho trvat...nechcem antikoncepciu....no ved uvidime 😀 hlavne nech sme zdravi 😀

aplless
22. júl 2013

@cukrik580 mne zas jonasova nevysla otehotnela som medzi treminmi. takze ja som otehotnela uplne zle este sme to necakali po HAK bola som chora cely maj, ani jonasova nevysla uplne zle vsetko :(

mrnousjana
22. júl 2013

@cukrik580 ja som veroni,u mala na cisarak a s tou alternativou som vobec nepocitala 😒 ked mi to povedali, ze musim tak som mala tlak 150 na 100 to mi ver bol to sok pre mna tak radsej aj taku alternativu pripust 😉 vies jak sa jo ori nikdy nehovor nikdy aspon u mna to plati po veronike som povedala, ze nikdy viac a pozri uz tehulkujem tiez som ho orila neexist cisarak a veronika sla na cisarak tak uz teraz mi to je jedno 😀 uz aj druhykrat by som sla na cisarak sak uvidime ako si drobec vybere 😉

cukrik580
22. júl 2013

@aplless ale nemenila by si predpokladam 😀
@mrnousjana akoze ked bude treba, tak som za, ale inak nechcem 😀

aplless
22. júl 2013

@cukrik580 no uvidime nechame sa prekvapit aspon nebudem sklamana ked nam nevynde pohlavie
len dufam ze bude vsetko ok

ejkapod
22. júl 2013

@cukrik580
@aplless , mne baby už ked som bola v 8t robil odbery, dnes som 12t+1 už ,bral krv druhy krat a to na genetiku..a 19.8. znova na genetiku a potom ich budu porovnavať , normalne mam strach aby bolo všetko oki...inak o týžden pondelok už idem na sono dr.gažovi , tak som zvedava ako sme narastli..dnes len bežna poradna nepribrala sm ešte nič 😀

nijka
22. júl 2013

Kočky ja som sa dnes vážila a od začiatku Tehu mínus 3 kilá. To pravidelne jedenie malých dávok kvoli nevoľnosti z hladu asi prospieva 😉 . Moj tráviaci systém na mňa začína byť zdá sa hrdý 😀

cukrik580
22. júl 2013

@aplless ja by som chcela aby vyslo, ale ked nebude, staci mi aj Samko 😀
@ejkapod aj mne by doky bral uz teraz niekedy, ale ma dovolenku, lebo robia okna 😀 ja si pockam 😀 len tak sa ma nezbavi 😀
@nijka stastny clovek 😀

nijka
22. júl 2013

@cukrik580 dakujem ale mam rezervy z ktorých si to mozem dovoliť a Tehu ma aspon nakoplo pravidelne jesť aj ked "nemam" čas 😉

cukrik580
22. júl 2013

@nijka tak pekne papkaj 😉 a menej stresu zelam 🙂

matabah
22. júl 2013

@aplless
@cukrik580
čaute babeny...ja mám 2 termíny 2.a 3.-ho februára.....dobré,že?? 😝 ,den po dni🙂
a s tou váhou jujujúúj...tiež nad tým rozmýšlam,ale tak mi napadlo,že potom prejdem na oddelenú stravu,to by som mohla aj počas kojenia si myslím....ved to nie je diéta...síce zelenina atd...to bude bábo nadúvat....hm,no tak uvidíme...
vo štvrtok idem na poradnu,júúj,ako sa teším🙂
a na moje prekvapenie,po januárovom potrate mne už knižku teraz dala v 6-tom týždni....som kukala ako puk na Dr...
nemám žiadne nejaké chute,ani komplikácie,jedine večer už ma pobolieva chrbát,sem-tam nejaké tie menšie krče a tak normálne si myslím..akurát chodím na brigádu do lahodok,a z čoho som prekvapená je,že tie kyslé rybky,údenáče a morské príšerky atd-mne to strašne vonia...dnes som si kúpiloa kyslú rybku,ale neviem,či ju zjem,asi budem len vonat 😝 😝 😝 ..trafená,čo?? 😉
tak som rada,že aj vám sa darí a že sa spolu teškáme!!!aj ked vela nepíšem,ale furt kukám,čo píšete,a či sa darí!!! pa pááááááá

cukrik580
23. júl 2013

@nijka az teraz kukam ze som precitala nervy a nie rezervy 😀 jaaaaj moja ja mam isto vacsie rezervy a vidis...ide to hore a nie dole 😀