icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

julin
25. júl 2014

@cerimi77 Veď my sme mali takú krízu v BKM, že s nám vôbec nedarilo, už sme chceli skončiť, teda hlavne manžel, lebo on vždy mal s malým väčšie úspechy ako ja a keď sa mu prestalo dariť, tak koniec, už nechcel.
Ale ja som bojovala a keď si písala ako sa Vám darí, tak som povedala, že to pôjde a hotovo a hneď sa začalo dariť 😀 Takže si nás nakopla 😀 😀 😀
A zabudla som ti minule odpísať, ohľadne toho bieleho čuda. Áno bolo to biele a smrdelo to. neviem ako sa to odborne volá, u nás na základke to spolužiaci volali bryndza :D a vysmievali sa jeden druhému, že sa neumýva a má tam dolu bryndzu 😀

blondi2
25. júl 2014

@cerimi77 pozrem aj ten Brio Smile, ked budem mat viac casu, teraz som len na skok, lebo zachvilu sa mi zobudia drobci. dnes nejako dlho spia. Smile je tiez taky odpruzeny ako Go? Mne ide o to, aby bol sportiak reverzibilny, lebo na neho potrebujem vidiet a tiez o to odpruzenie, pretoze dom mame tak na pozemku, ze z ulice mame sukromnu prijazdovu cestu vysypanu strkom, tak aby som z maleho dusu nevytriasla, ked pojdem po strku.
@cerimi77 @jessie tak vecer nastudujem clanky, co si pridala @julin a zacnem s BKM. lenze...cikanicu sa mi uz asi nepodari odchytavat, kedze sme nezacali odzaciatku a maly kaka zhruba raz za 4-5 dni. a to vacsinou viem, kedy pride, lebo vtedy byva obzvlast nekludny, vkuse sa mrvi. tak potom budem hlasit, ako sa nam dari. to by bolo super, keby bol nauceny kakat do kyblika (alebo niecoho), to aj odplienkovanie potom asi lahko ide 😵 Ozaj a co pouzivate na to, obycajnu misku alebo nejaky kyblik?

jeessie
25. júl 2014

@blondi2 ja som najskor pouzivala obycajny serblik, lebo sme mali doma kvoli neteri a synovcovi, ale nad tym sa mi zle drzala, to som len tak na skusku mala. ked som videla, ze to obcas ide, tak som bola kupit v kuchynke normalnu misku "na salat" - taku, co nemala ostry okraj a bola spravneho priemeru, ale je dost nizka, takze menej stabilna, hodila by sa trochu hlbsia.
inak, ako ste pisali, ze davate nad umyvadlo, tak som aj ja dnes skusila a pustit jej k tomu vodu a raz sa mi vycikala 🙂 ale casto sa mi stane, ze cika hned ako rozbalim plienku, tak toto musime este dopilovat. ale aspon sa mi dufam podari takto odchytit moc do skumavky, ako @cerimi pisala, lebo aj od nas sestricka pytala, vraj v 5.mes je to standardne vysetrenie.. 😕 aj vy ste niesli moc doktorke?

blondi2
25. júl 2014

@jeessie ja som dostala od doktorky na ten moc taky sacok, do coho sa to ma odchytit (da sa to kupit aj v lekarni). tak ale ak to vies vdaka BKM odchytit do nadobky, tak bude aspon cistejsi.

blondi2
25. júl 2014

baby a s prikrmami zacnete presne ako dovrsite 6.mesiac, ci aj trosku neskor?

jeessie
25. júl 2014

@blondi2 no ved aj ja som si kupila sacok, ale sa mi zda, ze by sme to takto zvladli a nemusim jej to tam lepit... a to si potom nejako v tom sacku niesla k doktorke, ci si to prelievala?

blondi2
25. júl 2014

@jeessie dostala som sacok aj skumavku, v ktorej som to mala zaniest. a tusim najneskor do 3 hodin od odberu to treba zaniest do labaku. v tom sacku sa to asi neda zobrat 🙂

julin
25. júl 2014

@jeessie Deti často zadržiavajú moč a keď sa rozbalia, tak majú pocit, že už môžu cikať, takže čo robí tvoja malá je úplne super na BKM!!! Ona to vlastne už robí a chápe 😉 Nám to malý začal robievať keď sme mali "krízu" a chvíľu sme kašlali na BKM, tým nás donútil zas pokračovať. Ja som to riešila tak, že som ho vyzliekla, ale plienku som mu dala dolu až nad umývadlom.
Inak dá sa to všetko robiť aj nad záchodom, v jednom článku je foto, my sme to skúšali (to bol sen, že by som nemusela Xkrát denne dezinfikovať umývadlo) ale malému sa tam nepáčilo a mne sa horšie držal...
Tu sa dá kúpiť originál čínsky nočník na BKM:
http://www.mokoshop.eu/cesky/topf/china-toepfch...
nechápem, prečo som si ho aj ja nekúpila ☹

jeessie
25. júl 2014

@julin no ved to je ten kumst, ze ako ju naucit, aby par sekund po rozbaleni este pockala 🙂 vyskusam ten trik, ze rozbalit az nad umyvadlom.. vas sa potom naucil, ze ma este chvilku pockat? a ake vlastne dava signaly? lebo ja tie signaly moc nerozoznavam. este kakanie sa da, lebo to zacne tak akoby tlacit a brusko napinat. na cikanie sa mi zda, ze sa zacne tak hnevkat, ale to ked je unavena, tak sa hnevka skoro na vsetko...🙂 a cim dezinfikujes umyvadlo? ja som to dnes len splachla vodou, som nemala cas to inak riesit, ale zase to bola len cikanicka...a
a diky za link na nocnik, ja som nikde nevedela najst, preto som sla potom hladat misku do obchodu 🙂 asi ho idem objednat 😎

julin
25. júl 2014

@jeessie
No veď to cikanie aj my cvičíme :D Môj synček akoby signály na cikanie nedáva :D :D :D On tak prestane sa hrať s hračkou, alebo čo robí, alebo keď pije, tak prestane a tak sa sústredí na to cikanie, ale žiadne mrnkanie ani nič, ak robíš niečo iné, tak nemáš šancu si to všimnúť :( Ale ja sa zas snažím, že hneď ako sa zobudí tak utekáme cikať, vtedy sa zvykne krásne vycikať, keď ale počkám čo i len minútu, tak už je pocikaný, nepočká :(
Inak Cerimi hovorila, že jej synček sa pýta cikať tak, že začne mrnkať... To môj sa tak pýta spať 🙂
Kakanie je ľahšie postrehnúť. Ale zas mne sa pár krát vykakal aj tak ako prekvapenie, že som ho dala cikať 😀
Dnes napr. kakal až 3 krát!
Dezinfikujem to fixinelou po každom použití a raz za deň savom 🙂 Ale mám len to bieliace, dávno sme neboli na SR :(

cukrik580
26. júl 2014

@sonulka81 ako sa dnes mateto ta hentak odbila?to by som na nu ani nepovedala...na nas je zatial (a jej stastie) celkom mila

cukrik580
26. júl 2014

@jeessie my mame zaniest moc v polke septembra a 30.8. ideme na poradnu tak ay oli ysledky vraj sa to vysetruje ked ma babo minimalne celych 5m
@blondi2 aj my sme dostali skumavku a mali kupit acok,nam kazala do dvoch hodin do labaku zaniest a kaoske jej dr kazala dokonca do hodiny 😀 😀

julin
26. júl 2014

@cukrik580 Ondelho budú chcieť aby sa vycikali priamo v labáku 😀

cukrik580
26. júl 2014

30.9. Mame poradnu,som sa pomylila 😀 😀

julin
26. júl 2014

baby mám problém, môj synček sa nechce otáčať, už vôbec! Ani na chrbátik ani na burško, nech je oblečený, vyzlečený, hociako, no nechce. Voľakedy sa otočil aspon občas, teraz vyše týždňa nič :(
A napr. v noci ked ho dam spat, tak ho tak najdem aj rano. Neposunie sa moc, max. zdvihne nožičky. A otáča hlavičku, keď chce papať :(
ja sa snažím mu pomočť otočiť sa, ale nespolupracuje. ☹

cukrik580
26. júl 2014

@julin nas Samko sa otacal od 4tyzdnov...potom dlho nic lebo pribral,potom sa parkrat otocil a az teraz sa zacina tak viac realizovat,ze aj v noci ho najdem na chrbte miesto bruska...

sonulka81
26. júl 2014

@cukrik580 no milá je len proste kuklôa po mne že čo teraz chcem že tri dni horúčkuje...aj teraz od štvrtka večera fičíme a kúrime....,my ideme 9.9 na poradňu.točíme sa odušu až teraz si vychutnáva spánok na brušku keď sa sama prevalí.... 😀 😀 😀 😀
dnes premenlivo oblačno slnečno..smejeme plačeme papáme kakáme...dokolečka od rána 😀

cukrik580
26. júl 2014

@sonulka81 aspon sa nenudis 😀 😀 😀

sonulka81
26. júl 2014

@cukrik580 no néééééé....nenudím

sonulka81
26. júl 2014

@cukrik580 ešte chvilku bude chrnieť tak uvidím ako sa zobudí...

kazunomiya
26. júl 2014

@jeessie umyvadlo pouzivam na BKM aj ja, teraz kym je este plne dojceny, potom skusim uz zachod a nocnik. Umyvadlo netreba nijak extra dezinfikovat, ja tiez umyvam len vodou a parkrat za den ekologickym prostriedkom na kupelne (alebo hocijaky by stacil). Inak moc je sterilny a jedine, kedy by teoreticky mohlo byt treba dezinfekciu, je ked kaka.
Odkedy som namiesto nocnicka zaveseneho na prebalovacom pulte presla nad umyvadlo, tak to ma same vyhody: uz zvladame aj bezplienkovo kakat, pri cikani vacsinou trafime kam treba, raz dva je upratane... Inak sa mi nikdy nepocikal ani nepokakal skor, nez som ho vzala nad umyvadlo, hoci ho tam prenasam vzdy rozbaleneho. No plienky stale pouzivam, lebo BKM nam este nefunguje na sto percent a ani nemam este take ambicie. Obcas ho necham rozbaleneho, ale potom musim niekedy prat. Kupila som si nepremokave plachty do postele aj do jeho postielky, to je najlepsi vynalez na svete.

jeessie
26. júl 2014

@kazunomiya no nam sa teda uz parkrat podarilo pekne do umyvadla vycikat, sa mi to zacina pacit, ked sa nam viac dari 😉 aj dnes bola vyse 2hodky v jednej plienke, prisli sme domov, plienka sucha, tak sups s nou nad misku, ci bude cikat a veru nic. tak, ze skusim este umyvadlo a tam sa mi vycikala, mozno aj ta voda tecuca trochu pomaha. ale rano sa mi aj do misky, tak asi zavisi, ako moc jej treba.

jeessie
26. júl 2014

@julin podla mna sa tym netrap, ved pretacat sa vie, spravne som pochopila? tak asi je spokojny, ze to vie a bude to vyuzivat, ked sam bude chciet 🙂 hlavne ho davaj stale na brusko, nech svaly trenuju..

julin
26. júl 2014

@jeessie no ja sa bojím aby nemal dáku svalovú atrofiu, alebo čo. keď vidim na FB, ze februarove babatka uz sa davaju na štyri a moj ked je na brušku si da ruky za chrbat a ožužláva plachtu a mrnčí :(

bea00
26. júl 2014

@julin podľa mňa sa tým netráp, my máme zajtra 6 mesiacov a zatiaľ sa iby občas pretáčame z chrbta na bruško ale opačne ani za svet. nie je rád na brušku po pár minútach sa nervačí

julin
26. júl 2014

@bea00 Tak to mi odlahlo 🙂 Moj tiez neznasa byt na brusku uz od narodenia.

bea00
26. júl 2014

@julin aj môj a som si myslela že určite to bude mať rád lebo ja som zbožňovala spať na bruchu kým som vedela (počas tehotenstva a teraz kvôli prsiam 😒 ) No ale čo už, keď to nemá rád tak to nebudem siliť. Aj keď mi Dr. kázala ho dávať na brucho lebo má trochu zležanú hlavičku ( už sa to zlepšilo) ale ho ja dávam iba keď mu pripravujem kúpeľ.

bea00
26. júl 2014

Boze, po precitani svojho prispevku si pripadam ako dement ktory nevie pisat len som sa uz musela ponahlat lebo krsna dcera je u nas a v tej izbe mame PC kam si uz isla lahnut. Tak sorry. 😝

vieraft
26. júl 2014

@bea00
@julin nasa by zase travila na brusku cely den, jej sa nepaci na chrbatiku. a ja zas na bruchu nespavam vobec. no ale uplne sme zrusili spanok vonku v kociku, absolutne sa tam nevie ulozit, aj ked je na brusku, stale vycumuje von a nie a nie zaspat. a potom je uz taka unavena, ze place a zaspi az doma v posteli. no co uz, musim vsetko zas prisposobovat tomu, aby sme spali doma.

bea00
26. júl 2014

@vieraft my zas cez den iba v kociku. Ked zacne mrncat a sucha si ocicka tak ho dam lezat do kocika, dam mu vedla alebo na hlavicku plienku a uz si aj zatvara ocka. No ale ked zmeskam ten cas tak to je poriadna robota uspat ho.