Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@adka31 Laura váži rovných 7000g, na dĺžku (zo stresu z očkovania 🙂) som sa zabudla opýtať. Včera po očkovaní bola v pohode, ale dnes - hlavne po obede - bola mrzutá, uplakaná a vybehla jej počas dňa teplota aj na 37,8 C. Teplotu znižujem Nurofenom. Večer, keď išla spať, mala 37,1 C. Uvidíme, akú budeme mať noc. ☹
@citronade Tiež to máte? Mne lekárka vravela, že jej mám pod očkom masírovať - od kútika oka smerom k nošteku, dávať nejaké kvapky - Očianku - a pretierať harmančekom. Mala som ale pocit, že po harmančeku sa to zhoršilo, tak som ho prestala používať a dnes som iba masírovala. Vám sa to vracia, alebo to máte teraz prvý raz?
@gabinka79 no tak masirovat..este lepsie, ano smerom do vnutorneho kutika pri nos....mame to od narodenia, obidve slzia obcas, este pockam do polroka ci to neprestane, potom to budem riesit u ocneho, zatial davam opthymex ci ako sa to vola a vytlacam, nema to stale.ale vidim, ze ma s tym problem proste, uvidim.
@gabinka79 my sme mali bola som s tým u Dr. a ona, ze mi da nieco proti tomu až keď si malý nebude vedieť očko otvoriť :(
kazala len masirovať. Ja som mu ale kvapkala materské mliečko do oka a hneď na druhý deň bolo po probléme 😀 obcas sa mu to vrátilo, ale mliečko všetko zahojila hneď 🙂
Už dĺlllho sme to nemali 😉
@cukrik580 my sme včera mali iba prvé očkovanie. Bola by som rada, keby bola zajtra o.k., ale neviem... ☹
@citronade moja švagriná robí u očného. Dnes sme jej volali a vravela, že je zbytočné dávať kvapky. Môžeme skúsiť masírovať - že niekedy sa kanálik uvoľní - ale najviac pravdepodobné je, že jej to budú musieť prepichovať. Robievajú to až vtedy, keď je v očku už hnis. Podajú antibiotiká a po dobraní ant. to prepichujú. Zajtra sa má pýtať doktora, či by to mohli urobiť aj bez hnisu. Ja ale nechcem dať malú na takúto procedúru. Bola by som radšej, keby jej to prešlo tým masírovaním, alebo nejakým iný spôsobom.
@julin Ja som skúšala materské mlieko, keď mala malá zapálené očko asi v druhom mesiaci a nám to nerobilo dobre. Tak sa priznám, že sa bojím opäť ho skúšať. ☹
@julin Ja som tiež nakvapkala a nechala som tak, ale čím viac som kvapkala, tým viac nám to hnisalo. Došlo to až do takého štádia, že nemohla poriadne ani očko otvoriť. Potom sme už rovno dávali masť s antibiotik. Možno iba moja malá tak na to reaguje. Buď rada, že Vám to pomáha, aspoň sa môžete vyhnúť rôznym mastiam a kvapkám. 🙂
@ohlala ten doktor mal inak pravdu, u detí sa tie ich spánky dosť menia, chvíľu ti bude spávať po 30min, potom možno bude ťahať niekoľko hodín, aspoň u Terezky to tak bolo, kedysi spávala v kočíku fakt krátko, neskôr sa jej to predlžovalo a potom ešte neskôr doma spávala už niekoľko hodín cez deň... a pri Simonkovi som si tiež všimla zmenu, som tu písala našu príhodu, ako mi plakal strašne a ja som s ním 2h bojovala a nevedela som čo mu je, dala nakoniec nurofen a potom zaspal, som myslela som že ho niečo bolí, ale keď sa to potom zasa opakovalo, zistila som, že to je len z únavy, on je teraz viac pohyblivejší a viac zvedavý, tak sa zdá, že je ešte v pohode, pekne sa hraje, tak som ho nechávala dlhšie hore, ale potom sa dostal do takého stavu, že nebolo možné aby zaspal, on zaspával sám v postielke, bez prsa, ale niekedy išiel tak spať, že mi na prse zaspával, potom len prehodila do postielky... teraz sa to takto nedá, na prse nezaspí, ak je unavený a začne plakať, tak ho úplne odmieta, až zúrivo sa jeduje, ako tak funguje, že ho zoberiem na ruky, ale ako ho dám zasa ležať, tak zasa rev, čo u neho nebývalo zvykom, ten prvý krát čo sa nám to takto stalo, dokonca ani na rukách sa neukludnil, plakal stále, celý červený, spotený... tak sa snažím ho dať do 2h zasa spať, záleží či predtým spal dlhší spánok alebo kratší, ale zhruba tie 2h je jeho optimum,... on vyzerá byť unavený, začne si žmoliť očká, tak ho zoberiem nad misku a na prso a on sa zvykne ako keby prebrať, potom sa usmieva v postielke sa začne pretáčať, chce sa hrať, tak ho zoberiem a nechám ešte hrať a potom už keď ho chcem zasa uložiť, už to je s plačom, takže sa nemôžem nechať "oblbnúť" a dať ho do postielky radšej skôr a radšej ho tam nechať sa hrať ak chce, on sa zvykne potom aj sám uložiť... pritom už dokázal byť hore aj 4h a nebol problém so zaspávaním.. takže toto sú také ako keby nové meniére jeho.. inak v kočíku zaspí expresne rýchlo ak je unavený, ak viem, že pôjdem do kočíka spať, tak to ho môžem nechať aj dlhšie hore, lebo ako sa kočík pohne, tak on stíchne a spí 😉
@gabinka79 simonko očkovanie prežil bez problémov a tiež nám slzilo očko jedno stále, nič nepomohlo, ani masírovanie, vytláčanie, ani ocuflash ani atb, nakoniec sme museli ísť na kramare na preplachovanie očka a odvtedy máme pokoj 😉 mal upchaté vnútorné kanáliky, tam to vytláčanie a masírovanie ani atb nezaberali, toto bola jediná cesta....
@gabinka79 inak ja som tiež skúšala na očko aj moje mliečko a aj uvarenú očianku, ale mal to potom ešte horšie, celé oko červené ako keby zapálené a my sme tam mali aj hnis, ja keď som masírovala, tak len taká vodička, ale doktorka keď mu to stlačila, tak hnis vyhrkol a tým ako ľahko vyšiel von, tak povedala, že to sú upchaté tie vnútorné kanáliky a tie sa inak nedajú spriechodniť, ako tým preplachom, ak by boli vonkajšie kanáliky upchaté, tak by ten hnis tak ľahko nevyšiel von a to by vedela aj ona urobiť, ale takto sme museli ísť na kramare, tiež som sa toho bála, ale bola to 5min záležitosť a odvtedy máme pokoj 😉 .. inak ocuflash kvapky sú vlastne očianka....
@gabinka79 nam dr. vzdy hovori, ze reakcia max. 2-3dni, my sme boli na ockovani pred tyzdnom, nastastie ziadna teplota, ani opuch, bola len taka malatnejsia 1 den. inak su homeo Viburcol, pouzivaju sa na zmiernenie priznakov ockovania, ja s nimi ale nemam skusenost.
@cerimi77 ja ked chcem ist s malou von a ma spat, musim ju uspat najskor doma v posteli a potom prehodit do kocika, inak by mi nespala. a teda tiez uz vydrzi aj 4-5 hod. hore.
baby, pozrite, nase vecerne uspavanie
@vieraft no, to som čítala a teda je to také neobvyklé, zväčša poznám skôr opačné prípady, že mamičky uspávajú v kočíku a potom prekladajú do postielky 😀 ale zasa u vás môže byť príčina to, že zaspávaš spolu s malou, že je zvyknutá byť pri teba, držať ťa za ruku, čo v kočíku nemôže... simonko tiež už vydržal tak dlho hore, som myslela, že sa mu to bude už skôr predlžovať a bolo to aj fajn, že sme sa nemuseli toľko ponáhľať s ďalším spánkom a teraz, asi posledný týždeň-dva sa mu to nejako zasa mení, ale ten plač pri zaspávaní je určite únavou, lebo ak som ho dala do kočíka, tak hneď zaspal, 😀 aj dnes mal problém doma zaspať, nič nezaberalo, u neho nepomôže ani hladenie, stíchol len keď som ho zobrala na ruky, tak som ho musela nechať chvíľku poplakať, našťastie neplakal dlho a zalomil a ťahal 4h doma... potom sme išli do kočíka, tam hodil 2x 30min, tam tiež čumákuje, ale on sa tým unaví, potom si ľahne čelom dole a spí 😉
@gabinka79 ja som sa toho tiež bála, ale tak ak iné nepomáhalo, nebolo inej cesty.. pri zákroku nie si, takže nevidíš čo sa deje, len teda počuješ ten plač, vraj deti najviac plačú kvôli tomu, ako ich fixujú aby sa im nepohli, ale celé to trvalo fakt len chvíľočku a bolo po všetkom, chvíľku si ešte poplakal v čakárni, ale potom sa ukludnil, napapal a bolo dobre 😉
@vieraft a to ti takto zaspí? simonko neviem či by takto pri Terezke zaspal, on by ju stále sledoval a chcel sa s ňou hrať a potom by sa ešte viac unavil, ono je to asi zvyk, simonko vie, že má spať ako ho vložím do postielky- postele a tam má svojho mamasa, ktorého si chytí, požuzle, zaborí si doň hlavičku, dá palec a spí, ale to musí byť v optimálnej fáze únavy, inak mu nedávam ani hračky do postielky, má tam len toho mamasa, jedno hryzátko a jedného plyšáka, s tým sa prehraje, kým ja ráno vstanem k nemu, pokiaľ nechce kakať, tak on takto vydrží docela dlho, ale inak vie, že postielka je miesto, kde sa spinká a nehraje sa.... inak ak je moc unavený, on sa hneď prehodí na chrbát a spustí rev.... inak lejuška už ako krásne na štyroch je... simonko sa takto ešte nedá 🙂
@sonulka81 @gabinka79 čo poznám maminky čo toto absolvovali a aj čo nám hovorila doktorka, tak zväčša stačí tento zákrok len raz a už sa to upraví, vraj to očko môže slziť pri väčšom vetre, alebo plači, že nestíhajú tie kanáliky veľký prílev slz, ale to je vraj normálne, netreba to riešiť.. nám sa našťastie odvtedy slzenie už vôbec nevrátilo.. zatiaľ a ja som sa pýtala, chcela som ísť s ním na ten zákrok, ale nedalo sa, tak som len v čakárni počula jeho plač, ale bola to len chvíľka, som si potom hovorila, že sme mohli aj skôr ísť a mali by sme skôr pokoj 😕
@cerimi77 no tak Lejka odkedy je takto teplo, papa resp. asi pije v noci 2x, ale to ju len prehodim k sebe a spime pri tom obidve. a to video bolo natocene predvcerom, ona tak pokusa na 4, normalne uz prejde celu postel, sice tak vselijako, ale prejde. potvora, neviem kam sa tak ponahla.
a dnes som jej skusila dat ochutnat zemiak, zjedla by mi aj ruku, uz asi fakt by som mala zacat s prikrmami.
@cukrik580 kde je naša bambulka?dovolenkuju ?som ju dlho nevidela

@miba2013 nezmokli ste?