icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
30. júl 2014

@barcelona94901 veruze neviem,uz vcera som jej chcela sms napisat ci su ok 🙂

gabinka79
30. júl 2014

@sonulka81 jááááj, nestraš... ☹
@cerimi77 ďakujem za povzbudenie, dodáva odvahu....Keď budeme musieť ísť na ten zákrok, určite budem myslieť na Tvoje slová, aby mi bolo ľahšie. Dnes ráno jej očko neslzilo. Uvidím, aké to bude, keď sa zobudí a počas dňa.

gabinka79
30. júl 2014

Inák, my sme dnes mali hroznú noc. Asi päťkrát som musela k Laure vstávať, no hrôza... 😝

citronade
30. júl 2014

@vieraft super, ako presne je stara?

ohlala
30. júl 2014

@cerimi77 Jo, Hana tiez vyzerala, ze ma dlhsie intervaly bdenia ale experimentalne, ked ju po hodine a pol nalozim do nosica a skludni sa, tak cca o tu pol az tristvrte hodinu zaspi a celkom dobrovolne. Vcera som ju predpripravila v nosici a potom dala do postielky a prebehlo to dobre. Nesmiem ju nechat rozblbnut sa, lebo potom sa nevie zastavit. U nas tiez ten katastrofalny rev nastal potom, co sme boli u babky, tam sa dlho pekne hrala na deke na zemi, nepodarilo sa mi ju uz potom ulozit no a doma potom masaker ale nastastie zobrat ju na ruky u nej este funguje, takze ak ju boli brusko alebo hrozne place, mam to v zalohe. Kocik funguje rychlejsie ako samostatne zaspavanie, po novom ju davam na brusko, trosku tam nieco pobastli, ulozi sa a spinka.
No, keby mi pan doktor povedali, ze to je normalne, tak beriem ale padli len nejake take reci, z ktorych som vyvodila ten zaver, co som napisala. Trochu ma stve, ze ked sa spytam kravinu, da mi taku posmesnu odpoved a teda ma nepriamo nuti nepytat sa jeho ale brusit po forach, co sa moze potom stat aj ked bude nieco seriozne (ja som nevedela, ci tie problemy so spanim cez den nie su priznakom niecoho, co treba riesit alebo tak; holt mala som asi absolvovat nejaky rodicovsky kurz a neriesit len porod...).

@vieraft paradne su obidve. Uz sa tesim az nasa zacne byt na styroch; zaroven sa toho trochu desim, zacala 'valat sudy' alebo ako sa to povie a odvandrovala mi z deky na parkety. Kupila som drevenu ohradku ale dedo ju musi trochu vytunit lebo teda urcite nesplna normy pre detske ohradky s tymi trieskami, co jej idu z podstav.

vieraft
30. júl 2014

@citronade 5 mesiacov a 1 tyzden

aplless
30. júl 2014

Ahojte nestiham slaby net od nedele sme na chate ked bude viac casu precitam. u nas asi tak maly sa pretaca na brusko a ptpom ceztuje vsade a na obed uz papame roznu zeleninku velmi mu chuti. co mame dalej zaviest? Satle je kojeny tak zeleninku len skusame chute. 13 bude mat pol roka

julin
30. júl 2014

Baby neviete mi poradiť? Môj malý to absolútne vzdal :( Leží len na chrbátiku a koniec. Nemá záujem ani o trošičku sa otočiť, keď mu ukazujem hračku, dávam mu tam ručičku, nech sa akože natiahne za ňou, nemá záujem, keď ho pretočím teda tak mu trošku pomôžem, tak nič ostane ako ho gravitácia dá ☹ A to som ho mala aj bez plienky aby sa mu ľahšie hýbalo a nič. Na brušku keď je tak stále plače, ukazujem mu všetky hračky, ale akoby nevládal držať hlavičku 😖 neviem čo mu je, veď sa tak krásne otáčal a teraz nič. Ani sa len nezdvihne ked je na brušku a nie to ešte niečo robiť s nožičkami.
Začal sa aj čudne správať. Vyplazuje jazyk a tak divne myká hlavou.
Po každom jedle reve ako o dušu, môžem mu dať hocičo, je akoby v živote nejedol. Ak by som mu aj 5 tanierov kaše dala, tak je schopný zjesť ich všetky. celý deň vydáva zvuky EEE, eee, EEE a takto dookola.

Ja ho môžem nechať aj na prebalovacom pulte a nepadne dolu 😨
Som z neho zúfalá. A tiež začal spať aj 2 hodiny v kuse cez deň... Keď je v kočíku, nemá záujem o okolitý svet... 😔

gabinka79
30. júl 2014

@julin neskúsiš sa o tom porozprávať s vašou detskou lekárkou? Nemôže to byť z horúčav, že je unavený? S tým vyplazovaním jazýčka je to možno iba taká dočasná "fanta". Naša Laurinka asi dva týždne vrčala ako rozzúrený lev, až jej z toho hlas preskakoval. Nedalo sa to počúvať... A prestala s tým, našťastie. Možno aj Tvoj malý má teraz iba takú zábavku...

cerimi77
30. júl 2014

@vieraft dnes simonko potiahol do 5h ráno, nakojila som, vykakal sa a nechala som ho hrať sa v postielke, okolo 7h začal byť nervozny, napapal sa trochu a pospal do 10 😉 simonko prespí celú noc, ale zasa vstávam kvôli Terezke, buď sa pýta na záchod, alebo chce aby som jej nechala rozsvietené na chodbe 😕 to zaspávanie je o zvyku, ak takto zaspáva od malička, tak je naučená a nevadí jej to, ja neviem prečo som sa vždy snažila, aj pri Terezke, aj teraz pri Simonkovi, aby mali počas spánku čo najväčší kľud a učila som ich zaspávať samých, Terezka bola zvyknutá až moc na ticho, čo nie je dobré, simonko už nemá také možnosti, ale aj tak sa snažím Terezku krotiť, ak simonko spí doma aby ho nebudila a večer sa vždy snažím, aby mali obaja už ten svoj kľud, svoju postielku ... Terezka zaspáva pri otvorených dverách, musí byť zasvietené na chodbe a posledné dni má pustené vždy nejaké cd s detskými pesničkami, ona sa v postielke ešte dlho hraje a rozpráva si... a tiež si myslím, že simonko sa už nevie dočkať príkrmov, ale tak mliečko mu zatiaľ stačí, priberá pekne, je spokojný, pekne spinká, tak sa mi do toho ani veľmi nechce, v piatok má 6m, tak cez víkend skúsim dať mrkvičku, alebo cuketu 😉
@cukrik580 hej, tie spánky sa im budú ešte viac x meniť, to aby sme sa nenudili 😀 počuj, a to keĎ samko ťahá 4h a medzitým 3x papá, tak ty spíš s ním? 😕 😀

cerimi77
30. júl 2014

@gabinka79 tak držím palce aby ste na zákrok nemuseli ísť, ale ak sa vám to ťahá už dlhšie, tak pochybujem, že sa to samé upraví... Simonkovi začalo slziť najskôr ľavé očko, hneď ako sme prišli domov z pôrodnice, som sa naľakala, nevedela som čo to je, poradili mi masírovať, tak som masírovala a behom jedného dňa sme mali po probléme, potom začalo druhé očko slziť, ale na to nepomáhalo nič, sme sa trápili skoro 5m s tým až ten zákrok pomohol... pritom to očko neslzilo každý deň, niekedy sme mali aj 4dni bez slzenia, ale vždy sa to vracalo 😕
@ohlala simonko pár týždňov naozaj vydržal byť dlhšie hore a po 3-4h bdenia bez problémov zaspinkal, sám, po vložení do postielky, ak bol mrnčavý, tak stačilo dať na prso, tam začal zaspávať, prehodila do postielky a nebol problém, ale ako som už písala, zmenilo sa to a teraz zasa nehrozí aby som ho nechala tak dlho hore a ak sa tak stane, tak nezaberie nič, ani prso, čo napríklad pri dcérke zaberalo vždy.. ruky ešte ako tak pomôžu, že prestane tak strašne plakať, ale nepomôžu mu k spánku, po uložení do postielky spustí zasa veľký rev, čiže nosením na rukách len predlžujem fázu bdenia a zväčšujem jeho únavu, čiže toto tiež nie je riešenie a tak isto ho nechcem učiť zaspávať nijako inak, ako sám v postielke, nechcem aby bol naučený zaspávať kočíkovaním, nosením, na prse a pod., takže musím sledovať hodiny a dať ho do postielky skôr, aj keď nevyzerá, že by chcel už spinkať... dnes sa nám to darilo dobre... vstával ráno o 5h, o 7h začal byť nervozny, napapal sa, uložila som ho, hneď zaspal, spal do 10h, o 12h som ho uložila spať, aj keď teda vôbec nevyzeral, sa začal točiť a loziť po postielke, za Terezkou chcel ísť, prehodil sa na chrbátik a začal mrnčať, tak som ho len prehodila na bruško, povedala, že má spinkať, zavrela dvere, začal mrnčať, ale neplakal, za chvíľku zaspal, pospal do 15h, potom sme boli vonku, v kočíku nemá problém zaspať a večer na noc, som ho uložila v jeho obvyklú hodinu, aj keď sa ešte nepýtal, dlho si tam niečo blabotal a hral sa s maňáskom, asi nebol unavený, ale to som neriešila, pokiaľ neplače je to dobre, on sa pohral chvíľu a potom zaspal, vôbec som k nemu nemusela ísť už, len som ho potom išla skontrolovať a zakryť 😉

gabinka79
30. júl 2014

@cerimi77 Dnes pri masírovaní očka sa mi podarilo vytlačiť jej hnis. Najprv som sa zľakla, že čo jej to z očka lezie, tak som prestala. Urobila som to ešte raz poobede a skúsila som aj večer po kúpaní a pred spánkom, ale poslednýkrát jej už nevyšlo nič. Viem, že to nie je ukončená záležitosť... uvidím, čo bude ráno... A pravdou je, že neviem, či vytláčanie hnisu niečo rieši. Uvidím, ako to bude pokračovať.
Naša Laurinka zaspí jedine na rukách. A mali sme to tak krásne naštartované, že zaspávala sama a niečo sa stalo - ani neviem čo - a je po zázraku.Sama zaspáva jedine večer, cez deň funguje na rukách. U nás je to tak, že čím dlhšie je hore, tým horšie. Niektoré sa unavia a rýchlejšie zaspia. Naša Laurinka, keď prepásnem čas, kedy je unavená (je to ťažko rozpoznať), tak chytí také nervy, že až kvičí... No, je to nervák.

cerimi77
30. júl 2014

@aplless ja by som skúsila nejaké obilniny, obilninové kaše... som si vytiahla zošiť, kde som si písala príkrmy pri Terezke a ako prvé som dala pohánkovú kašu, kvôli lepku, odporúča sa, skôr ako sa zavedie lepok, skúsiť dať najskôr bezlepkovú obilninu, ... potom išla mrkva, potom som k mrkve pridala ryžovú kašu, to som ešte tiež chcela skúsiť bezlepkovú obilninu, potom zasa nejakú zeleninu-cuketu, potom som robila kombinácie týchto 4druhov, a tesne pred ukončeným 7m som zaviedla lepok- ovsenú kašu a potom som dlho pridávala len zeleninu a ovocie, striedala som to s týmito obilninami, ... potom išlo avokádo a por, jablko, banán - prvé ovocie až po mesiaci príkrmov, na každý nový druh som si nechávala 4dni
@vieraft som teraz vytiahla zošiť čo som si písala príkrmy pri Terezke a u nej som začala s pohánkovou kašou najskôr, kvôli lepku, tak neviem či tak nezačnem aj pri Simonkovi... aj keď jemu som už dávala rohlík ožužlávať 😀

cerimi77
30. júl 2014

@julin čo na to pediater? lekári toto sledujú na každej poradni, ak sa im niečo nezdá, posielajú odborníkovi na podrobnejšie vyšetrenie, niekedy sa mi zdá, že to až prehnane sledujú a držia sa nejakých svojich tabuliek, tie zvuky a mikanie hlavičky by som musela vidieť, poznám veľa detí čo podľa mňa dosť divne mikali hlavou, búchali sa stále dokola do kočíka, alebo vydávali divné zvuky, pre mňa divné, keďže ja som také u Terezky nezažila a pritom sú deti úplne v poriadku, jednoducho mali také "úchylky", každé dieťa je iné, každopádne toto treba riešiť s pediatrom, aby sa poprípade dalo podchytiť včas nejaký problém 😕

cerimi77
30. júl 2014

@gabinka79 ak je tam hnis, treba to liečiť antibiotikami, my sme ich vyfasovali tiež, ale pomohli len dočasne, potom doktorka usúdila, že sú nepriechodné spodné kanáliky a tam ani atb nepomôžu, takže sme išli na zákrok a ten hnis je dobré práve vytláčať von, mne sa práve veľmi nedarilo ten hnis vytlačiť, len takú tekutú vodičku, ale doktorka po jednom stlačení vytlačila kopec hnisu 😕 a čo sa týka spánku, to je presne čo som písala aj u nás, ak chcem aby simonko zaspával v pohode, nemôžem ho nechať unaviť sa, musí ísť do postielky radšej ešte čulí ako unavený, ak je moc unavený, tak to už nezaspí chudák vôbec, ani palec nepomôže ani prso, ani nič... toto som zistila ešte u Terezky, keď nemohla zaspať na noc, skúšali sme možné aj nemožné a potom som si prečítala jednu zaujímavú knižku a zistila som, že príčina našich problémov bola únava a myslím, že toto platí pre všetky deti, unavené dieťa nevie samé v kľude zaspať, treba si dávať pozor aj na chronickú únavu... ak simonka uložím včas, tak zaspí pekne sám, len to treba ustriehnuť, ja sledujem hodiny a keď sa mi zdá unavený uložím aj skôr ako za 2h, ale zasa, ak sa mi nezdá byť unavený, tak už ho nenechám dlhšie hore ako tie 2-2,5h, to som pár krát posledné dni skúsila, som sa nechala ním "ukecať" a veru, bolo zle nedobre.. takže aj keď vyzerá byť čulí a chce sa hrať, radšej ho uložím skôr do postielky 😉

julin
30. júl 2014

@cerimi77 My sme mali prehliadku medzi 3-5 mesiacom a boli sme 23. júna 2014, vtedy mu nič nebolo. Krásne sa jej tam pretáčal, všetko čo mal vedieť robiť, tak vedel, chválila ho, aký je šikovný. Ďalšia prehliadka je až medzi 7-9 mesiacom a kázala mi prísť keď bude mať malý 8 mesiacov. Potom sme boli v júli na očkovaní a to ho vôbec nepozerala, nič, iba do nosa mu pozrela a povedala, že je zdravý, že môžeme očkovať...
Ja som bola tento týždeň u nej so sebou, lebo ma strašne bolela hlava niekoľko dní a už už som sa chcela opýtať na malého, ale veľmi som sa bála, čo mi povie. Tak som sa ja krava neopýtala ☹
V piatok chcem ísť na Slovensko a byť tam niekoľko dní, chcem skúsiť zmenu prostredia, či by mu nepomohla.
Ale som zúfalá, dnes som pozerala presne podľa knihy jeho reakcie čo by mal vedieť a čo nie, a on nerobil ani to, čo má vedieť 3 mesačné bábo ☹ a popri tom to všetko vedel, keď mal toľko...

cerimi77
30. júl 2014

@julin tá zmena v jeho správaní je práve divná, že teraz nerobí veci, čo už vedel robiť, určite by som zatelefonovala doktorke a opýtala sa, ja si skočím k doktorke hocikedy, ak sa mi niečo nezdá, resp. najskôr telefonujeme a dohodneme sa čo ďalej... nemusí to byť nič, ale pre pokoj duše by som volala 😕 alebo skús zájsť tu na svk k nejakému pediatrovi

julin
30. júl 2014

@cerimi77 No skúsim na Slovensku, lebo tu sa mi zdá, že im je to všetko jedno... malý mal zlé kĺbiky, tak som sa pýtala, že čo s tým? Že to určite preto, lebo som ho nebalila na široko a ujo kĺbikár sa mi smial, že to tak možno na Slovensku sa robí, že to je blbosť. Že máme prísť o mesiac na kontrolu a pýtala som sa či niečo mám robiť s malým a pomôcť kĺbikom a on, že nie, vôbec nič, že ak to nebude nabudúce dobré až potom sa to bude riešiť no a o ten mesiac mi tam už ukazoval, že to má už pravý uhol či čo, som nechápala ani aké to má byť :D A pochválil ma, že malého mám v nosiči, že to dieťa bude šťastné 🙂
Ale keď náhodou zistia, že je niečo zlé, tak už obviňujú rodičov a berú im deti :(
A všimla som si, že malému vadíme ja s mužom. Minule sme mali v izbe komára a bála som sa aby ho nepoštípal, tak som ho preniesla do detskej do kolísky a zapla opatrovateľku. Hľadala som komára, no nevidela som ho a akosi som zaspala... Zobudila som sa až ráno okolo 7mej a celá v strachu, čo je s malým a on si spokojne spinkal v detskej a ked je vedľa nás budí sa každú chvíľku. On tú kolísku miluje... Ale musím skúsiť, či by aj v postieľke mu nebolo dobre, tam nespal už mesiace...
No ale uvidím čo mi povedia na Slovensku, lebo je divné, že nerobí to, čo už vedel. ☹

cerimi77
30. júl 2014

@julin my sme mali Terezku zo začiatku tiež v spálni s nami, ale nespala dobre, strašné plače každý večer, tak sme ju skúsili dať do druhej izby, začali skôr ukladať na noc a odvtedy pohoda, spala sama v izbe, keď ešte nemala 2m.. tak treba skúsiť hocičo... a ak nosíš v šatke, alebo nosiči s nožičkami okolo tvojho tela, tak to je dobre na klbiky 😉

cukrik580
31. júl 2014

@cerimi77 niekedy spim a niekedy som prinom a vybijam mobil internetom 😀 😀 😀 😀
@cerimi77 zase musim suhlasit 😀 😀 vcera sme mali taky vecer ze bol taky unaveny az nevedel zaspinkat...ja som to vedela dopredu ze to tak dopadne lebo cca o pol 6 chcel spinkat aj mi zaspal pri kojeni ale jak som ho polozila o i dokoran a uz sa mu nedalo

cerimi77
31. júl 2014

@cukrik580 ja som mala tento problém pri Terezke, cez deň keď spala doma, tak zaspávala na prse a potom pomaličky aby sa neprebrala do postielky, akonáhle sa prebrala, tak už nezaspala a potom bolo zle... pri Simonkovi som sa tomuto chcela vyvarovať, tak ak sa aj niekedy stane, že mi na prse zaspáva, tak ho nenechám úplne zaspať, poviem mu, že ideme spinkať do postielky, on otvorí očká a už len čaká ako ho položím a spí...
dnes ani neviem či sa dostaneme von, resp. kedy, možno to robia aj tie atb, že teraz nevydrží tak dlho hore, lebo jeho zmena správania ja práve odvtedy čo je chorý, ráno vstal o 8.30, tak o 10.30 som ho uložila spať, už sa sám pýtal, zaspal v pohodičke, ja som si ľahla tiež, lebo Terezku nemám doma, tak že to využijem a trochu si spravím leháro 😀 a neviem kedy presne vstal, lebo počula som ho až okolo 13h že je hore, ale určite bol skôr, možno aj 20-30min, si tam žužlal ponožky 😀 tak som ho nakojila, vykakal sa, dala som ho pod hrazdičku a ja že zatiaľ, pozmývam dlážky, naobedujem sa potom pôjdeme von do kočíka.. no hold, som to nestihla, ledva som dlážky stihla umyť a on už nervozny, pozriem na hodiny, bolo 14.15, tak som ho uložila, ale plakal, nevedel sa uložiť, prso nechcel, tak som ho tam chvíľu nechala, prehodil sa na chrbátik, občas zaplakala a strašne si palec cmúlal, tak som ho zobrala ešte raz na prso, už neprotestoval a ako sa prisal, tak hneď zaspával, dala do postielky a spí... no som zvedavá dokedy, zrovna dnes tam je docela dobre, svieti slnko, neprší a ja budem celý deň doma 😕 😝

cukrik580
31. júl 2014

@cerimi77 samik spal tri hodky dnes, pred chvilkou vstal, mne ako kedy, niekedy zaspi na prse, niekedy nie, ale aj ked zaspi, vacsinou ked ho polozim je dobre, pripadne pomrvim s ritkou, ale vcera to nezabralo 🙂

os
31. júl 2014

@cerimi77 @cukrik580 @jeessie
no uz som tam bola... to potvrdenie o ukonceni materskej mi nedali, ze to az po ukonceni treba, pripadne mozno akceptuju zopar dni pred koncom materskej ked je vydane... ale to co nam uz na zaciatku materskej hovorili, ze treba cca mesiac pred ukoncenim prist, tak to je prihlaska na Dochodkove poistenie ci co... ze pocas rodicovskej to za nas plati stat... takze toto som podavala, spolu s vyhlasenim ze sa riadne staram o dieta.. take 2 tlacivka...
.. a to potvrdenie o ukonceni materskej a ten urad soc. veci a rod. ... ohladom rodicovskeho prispevku az neskor.. to este neviem co mi treba vsetko 🙂

.... a nechce mi prikrmy :( ... uz zopar dni odmieta papat.. vypluva... zaxichti sa a vypluva... nechce papat.. stale len kojit.. jednak.. neviem kedy presne chce papat... je to rozne.. a ked uz je hladny.. tak chce len ten prsnik... tak neviem co s tym idem robit...

os
31. júl 2014

@ohlala my spinkame dobre.. .posledne zaspava na prsniku... cez den dokopy nejake 2-3 hodky v noci pravidelne kojim... po priblizne 3 hodkach.. ale je to obcas rozne...

cukrik580
31. júl 2014

@os tie tlaciva ti kde dali?

cukrik580
31. júl 2014

@os mne samko odmietal papat prikrmy ked mu isiel ten zubok? nechysta sa u vas daco? 🙂

ohlala
31. júl 2014

@os Proces zaspavania u nas nic moc ale aspon ze Hanka posledne dva tyzdne tiez v sume da cez den tie 3 hodiny (ale cast toho boli zrejme dozvuky ockovania). Zato noci zacali byt problematicke; predtym sa budila medzi pol tretou az pol stvrtou, teraz okolo polnoci. No a kedze ju beriem potom k nam velmi sa nevyspime, je nejaka nepokojna, vcera dokonca bola od jednej do tretej hore a hrala sa na brusku a skrabkala prstikmi o plachtu. To kojenie je tiez trochu rozsypane, kedze sa babatko vrti casto, budim sa aj ja no a moja reakcia je dat jej prso, takze mam pocit, ze niekedy papa aj 4-5 krat za noc. Teda tipujem, ze si len tak cucne a spi dalej, ze aj palcek by to spravil. Furt si hovorim, ze si na to musim dat pozor, pripadne ju po prvom kojeni vratit do postielky ale nemam na to energiu, ked si predstavim, ze by sa zobudila a bolo by ju treba uspavat, takze zatial dufam, ze sa to utrasie nejak same od seba, na zaciatku jula sme fungovali chvilu idealne (pre mna), papala o tretej a potom az rano o nejakej pol siedmej.

cerimi77
31. júl 2014

@os tiež sa mi zdalo, že to ukončenie materskej nechcú dávať skôr ... a skúšaš dávať príkrmy až potom čo sa napije mliečka? mal by byť trošku najedený...
@ohlala no neviem neviem či sa to utrasie, ak si zvykne, budete mať problém.. ja som teda nikdy neprenášala do našej postele, tohto som sa bála, pri Simonkovi fakt nie je treba, on v noci spinká dobre, tiež sa koľkokrát začne mrviť okolo 2-3h, ale počkám pokiaľ sa úplne neprebudí, lebo niekedy sa takto mrví, poprdí si a pokračuje v spánku, beriem ho, až sa prevalí na chrbát, alebo vidím, že už zdvíha hlavu, prípadne začne mrnčať, keď ho neberiem pri každom pomrvení, tak prespí v podstate celú noc, do 5-7h, niekedy ak sa zobudí skôr a uložím ho naspäť, tak tiež je dlho hore, rozpráva si tam, vykladá nožky na postel, škrabká plachtu, alebo klope do postielky, niekedy je taký hlučný, že nemôžem zaspať pri ňom, ale nevyžaduje si pozornosť, sám zaspí, ja ho potom ráno len nájdem v nejakej neobvyklej polohe 😀

cerimi77
31. júl 2014

tak dnes som sa dostala so Simonkom von až o 18h, som sa ponáhľala na domček, aby som stihla Terezku, ktorá tam bola so svokrovcami, chvíľku sme sa pohrali, poskákali na trampolíne a išli sme domov, simonko pospal v kočíku asi 20min na spiatočnej ceste, asi po 1,5h som ho uložila na noc, dlho trvalo kým zaspal, ale neplakal, sa tam chvíľu hral, potom sa dlho mrvil, teraz som ho išla pozrieť a zakryť a spí na boku 🙂 sa teším každej inej polohe ako na brušku 😀 😀 😀 ... no a vďaka tomu, že som bola celý deň doma a len so Simonkom, tak som mala čas posťahovať fotky, mala som už plnú kartu, to sa mi ešte nestalo, ale bolo tam niečo cez 1400 fotiek, tak som mala čo robiť... tak vás trochu zahltím 🙂

cukrik580
1. aug 2014

@cerimi77 ja keby dam Saminovi cucnut a potom idem dat prikrm,ze mu "vezmem" prso tak to si este nepocula 😀 😀 😀 ja musim vystihnut papaci cas -ked zacne prezuvat naprazdno,inak mam smolu 😀 😀

Milujem tie oci 🙂 on je taky velkac fajnovy 🙂