icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

nadanka
4. aug 2014

uz aj mne maly minuly tyzden spadol raz z postele a to sa zrovna naucil otacat na brusko a bola to len sekunda co som sa otacila po plenu...uz davam riadne pozor
no a dnes ked som varila polievku tak som si ho dala do vajicka na stol nech kuka na mna no nepriputavam ho a sem tam som nanho pozrela a on vsetecnik sa mi zacal zosuvat z toho vajca tak som ho len s nim prelozila na zem a o chvilu sa potvora pretocila na brucho a uz som len videla ako sa zosuva a nakoniec skoncil lezat pred vajcom 😀

vieraft
4. aug 2014

@cukrik580 pipika potri imazolom
@kazunomiya ja som so zachodom takto isto zacala aj so starsou dcerkou, nocnik ani doma nemame a veru do roka bola celkom odplienkovana aj na noc a to som pritom zacala az po 6. mesiaci. teraz som zacala asi pred 3 tyzdnami, najskor som ju len parkrat za den posadila, nech si zvyka a teraz uz pekne ide rano cikat, dnes, aj vlastne 2x cez vikend tam aj kakala, hra sice pri tom na klaviri, ale tak co uz 😀

aplless
4. aug 2014

@cerimi77 musim sa priznat aj moj minule letel z postele tiez som sa naciahla len pre krem a uz bol na zemi nadtastie mame postel asi len 15 cm nad zemiv a suchol sa medzi poste a stolicku co mam pri posteli ta ho spimalila tak sa viac menej zlakol

lucul
4. aug 2014

@vieraft jej vidis musim skusit aj ja, pri prvej do mna mama hucala nech ju davam lebo sa neodplienkuje ale to sa nedalo ona len zbadala nocnik alebo zachod a hysacila, potom si z neho spravila odrazatko ale v 18m ako boli take strasne tepla tak zlozila plienku a viac sa nepocikala ani za svet si ju nechcela dat, na noc som ju salila tyzden s latkovou ale prekukla ma a bolo po plienkach rychlo a bezbolestne 😀 snad ani teraz nebude problem

Ozaj baby tak ako s tymi prikrmami? Kolko ma zjest a kedy sa ma uplne nahradit obedne kojenie lebo aj toto u mna spanielska dedina, linda mi prikrmi uplne odmietala do 9m

lucul
4. aug 2014

A k padom z postele, livka nastastie este nepadla, linda ta mala letecke dni, livusa je opatrna dokonca sa mi zosuchla zo sedacky ale tak opatrno ze sme cumeli, istila som ju zozadu ale ona normalne nozkami dole rukami sa zachytila a hrala sa 😅

cukrik580
4. aug 2014

@lucul mne zas Samco prestal jest,asi druhy zub 😀 😀

lucul
4. aug 2014

@cukrik580 to ano ked isli linde zuby nejedla a bola nervna jak pri pms 😀

cukrik580
4. aug 2014

@lucul ani pri prvom nechcel jedavat 🙂

cukrik580
4. aug 2014

inak babyyyyy dnes som videla 10dnove baaaabo,to vam je kludas jak hovado,ne jak to nase šidlo 😀 😀

lucul
4. aug 2014

Inak takto sme cestovali bud spala alebo sa kojila (tu fotku nedam) alebo si zvachlala palec na nohe a cestou spat silne debaty a rehoty so segrou 😀 vo viedni sme prosili o ticho pomooooc na dalsie dlhe cesty

vieraft
4. aug 2014

@cukrik580 Lejke vysiel v sobotu druhy zub, ale jej chut do jedla to veru neovplyvnilo 😀 . dnes som jej skusila ryzu, to jej strasne chutilo, teda zatial jej chutilo vsetko. ale teda nic nemixujem, len roztlacim.
@lucul nase cestovanie sa odfotit neda, reve, cele sme obidve mokre od vody, ona ma uplne spotenu hlavu, potom na mna grcne, medzicasom sa koji, len nech ju nejako zabavim. s nou ist do auta, to je za trest 😖

vieraft
4. aug 2014

@lucul podla mna cca mesiac prikrmy skusas a postupne pridavas mnozstvo. a sama uvidis, ci este potrebuje dokojit alebo nie.

lucul
4. aug 2014

@vieraft uff tak to musim zaklopat livia cestu do talianska zmakla ako profik, s lindou sme isli do chorvatska ked mala 9m ale to bol des jacala revala hucala nuc nezaberalo ale vtedy sme podla mna spravili chybu ze sme ju nevzali vo vajci

cerimi77
4. aug 2014

@cukrik580 ach jaj tie plenuše nešťastné 😝 no, môže to byť aj tým, veď uvidíš 😉
@kazunomiya niekto hovorí že celá mamina a niekto zasa, že celý tatino, každý to vidí inak, ja tam tradične nikoho nevidím, podobne ako pri Terezke, ale tá nemá zo mňa fakt že nič 😀
@nadanka hej, tak možno mal zrovna cez "tvoju" macingovú rastový špurt, a dočasne mu mliečko nestačilo, to treba len vydržať tých pár dní, kým sa mliečko prispôsobí novým podmienkam, nám sa tiež niekedy stalo, že cez deň viac cuckal, lebo nemohol spinkať dobre a večer hmatám prsníky a zdalo sa mi, že tam nič nie je a bála som sa, že nebude stačiť, ale našťastie, vždy stačilo 🙂

cerimi77
4. aug 2014

@vieraft u nás sa teraz nočník zíde, keď sa Terezke chce čurať a ja práve kojím simonka, lebo ona je krpec a sama nevylezie na záchod, aj sa naučila, že si doniesla stupienok z kúpelne, vyliezla, vyzliekla a čurala, ale to ju dlho nebavilo, hlavne, ak sa pýta na poslednú chvíľu, to potom bola dosť dlhá procedúra, tak sme vytiahli nočník a tam sa obslúži sama 🙂 a mne nočník zasa viac vyhovuje v tom, že tam dieťa môžem posadiť a sedí tam samé, ak už samozrejme vie sedieť, na záchode by som ju musela stále držať a Terezke to kakanie dosť dlho trvá, tak na nočník som ju posadila, zobrala si knižku, alebo sledovala telku a nemusela som pri nej tvrdnúť, veď už sa teším, až simonko bude vedieť sedieť a nebudem ho musieť nad miskou stále držať, na veľký záchod by som sa bála ho ešte samého nechať, aby nespadol 😕 ale vy to máte dobre zmáknuté 😉
@lucul kým sa nahradí mliečko príkrmom, to asi chvíľu potrvá, ono sa to preto aj volá príkrm, že to má byť niečo pridané k niečomu, kojiť by si mala stále tak isto ako doteraz, čiže ako si drobec pýta, myslím, že až bude papať také množstvo príkrmu, že si sama nebude pýtať mliečko, tak ho môžeš nahradiť, ja kojím zväčša po zobudení, ale prso som ponúkala vždy a príkrm som dala napr. po ďalšej hodinke, kým išla zasa spinkať, Terezka bola väčší cuckoš, simon sa mi nezdá taký závislák 😀
@vieraft to vaše cestovanie veru nič moc 😝 Simonkovi na tretí deň začala tá pšenová kaša docela chutiť, tak už otváral pusinu a zjedol docela dosť, dnes som mu skúsila mrkvu, taká bola sladučká a on sa tváril, ako keby som mu citron dávala 😀 tak som mu potom večer spravila zasa pšenovú kašu a zjedol dosť, zajtra mu skúsim dať mrkvu do nej, či to nebude lepšie 😉

blondi2
4. aug 2014

@nadanka to si celkom pekne zhodila za tie 3 tyzdne. tolko by aj mne stacilo. teraz mam 64 (pri vyske 174cm) a popri Macingovej by som chcela aj zacat cvicit. tie sladkosti su aj mojim zlozvykom a hlavne vecer, ked ulozime deti a sadnem si k laptopu.
@cerimi77 aj ty sa stravujes podla Macingovej? kolko sa ti podarilo zhodit za mesiac? prave to som aj ja rozmyslala a chcela som sa tu aj opytat, ze co keby som tie jedla podla nej davala jest aj 3rocnemu synovi. uz len dufam, ze mu to bude chutit, lebo poslednu dobu je strasne priebercivy, co mu ale v ziadnom pripade nechcem tolerovat. To mas stastie, ze ti to zje aj muz, moj ma dost velku averziu voci zelenine, takze jemu budem musiet varit zvlast.
Tie kasicky pozriem v bioobchode. Prikrmy som zase odlozila, lebo dnes sme mali ockovanie, tak som mu nechcela organizmus, okrem vakciny, zatazit este aj novou stravou. takze od stredy.

lucul
4. aug 2014

@cerimi77 mne babka dala mrkvicku dnes tak som spravila na pare, som myslela ze ma zje aj s lyzickou 😀 len videla ze idem lyzickou uz to tahala ruckami. No ja mam zas liviu riadneho zavislaka na prse to linda nebola az taka ona tak kazde 2h ale od 21-9h spala livka ta aj v noci ale v poslednej dobe akoby len podudkala otoci sa a spi dalej tak uvidime kedy sa to zlepsi

nadanka
4. aug 2014

@lucul uz sa vozite vo velkej sedacke??

bea00
4. aug 2014

Tak baby a mrchu mam spat. Este by som bola vydrzala dobrych par mesiacov ale co uz, priroda si robi svoje. ☹

blondi2
4. aug 2014

@bea00 ja som dostala hned 2 mesiace po porode. skoro ma porazilo.

julin
4. aug 2014

ach baby, ja môžem malého nechať na posteli a kľudne odbehnúť aj vedľa do izby a on sa ani nepohne ☹
Inak mi prišla správa, že to môže mať malý z očkovania. Som si myslela, že našu diskusiu čítame iba my 😕
Ja neviem čo si mám o tom myslieť, k Dr. som nešla, lebo sa mi nedalo. Pôjdem vo štvrtok, keď robí večer, aby sme nešli pešo, lebo to je zabité pol dňa.
No minule mi vynadala sestrička ako mám oblečeného malého, tak tam ani nemám chuť chodiť 😒
Inak aj ja idem niečo robiť s mojou váhou, som sa videla na foto a skoro som odpadla, to ako je možné, že tá tučibomba som ja ☹ Len sa neviem odhodlať kedy začať, mám stále veľké problémy s mliečkom a nechcem oň prísť úplne 😉

cerimi77
4. aug 2014

@blondi2 hej stravujem sa podľa macingovej od príchodu z pôrodnice, za ten prvý detox (mesiac) som dala dole 5kg, potom boli 3m semafor, to som dala ďalších 5kg dole a potom som mala zasa detox ale to som už dala dole len 2kg a už som na semafore zasa druhý mesiac a váha mi zatiaľ nešla dole, ale je pravda, že semafor nedržím až tak striktne, občas nejaká čokoládka... tak by som chcela znovu dať detox ešte jeden, ešte by som chcela dať dole 5kg, si hovorím, že keď pôjde Terezka do škôlky, tak sa budem viac hýbať, športovať, lebo teraz len nejaké to posilňovacie cvičenia robím, inak nič 😝
@lucul tak ja som si tiež myslela, že mrkvička bude šmakovať, ale možno to bude ako s tým pšenom, to mu tiež prvý deň neviezlo a teraz ako ho už hltá 😀

blondi2
4. aug 2014

dnes sme mali poradnu a ockovanie. Filipko vazi presne 8,5 kg a meria 73 cm. ockovanie znasa celkom dobre, teplotu zatial nema, ale to ani necakam, lebo s ockovanim sme zatial nemali problem. akurat zvykol byt taky spavy, co zrovna dnes nie je. uz druhy krat zacal zo spanku strasne plakat a chvilu trvalo, kym sa mi ho podarilo utisit. asi ho to boli, moje malinke.

nadanka
4. aug 2014

@blondi2 no hej ale ja som mala viac ako metrak 😀 este furt 25 navyse

nadanka
4. aug 2014

@bea00 aj ja som dostala po 9 tyzdnoch a uz som ju mala 3x a strasne silnu mi to nejde do hlavy sa musim dr spytat

cerimi77
4. aug 2014

@julin táto diskusia je verejná, takže môže to tu čítať hocikto, bolo by fajn, ak by bola súkromnou 😉 ohľadom malého sa určite poraď s lekárom, možno to môže byť aj z očkovania 😕
@blondi2 určite môžeš dávať aj synovi jej recepty, akože ona má aj svoje, napr. raňajky si dá chlebík s maslom a pod, niekedy si sama vypýta čo mám ja na raňajky, jedla mrkvu s jablkom, medom a orechami, ale ak obeduje doma, tak obeduje to čo mám ja, na večeru jej dám vybrať, niekedy len syr s chlebom a paprikou, alebo jogurt, záleží čo jedla predtým a veru nehrozí aby som vyvárala na 2x, hlavne ak si na detoxe, tam si chystáš nové jedlo každý obed a večeru a pri dvoch deťoch som aj to len tak tak stíhala, nie to ešte vyvárať niečo ďalšie, takže drahý nemal veľmi na výber, ale on bol rád, že aj on jedol trochu zdravšie, aj on chce schudnúť trošku a okrem tých raňajok, mrvka+jablko+orechy+med, mu všetko iné chutilo 😉

lucul
4. aug 2014

@nadanka nie vo vajci a podla miesta v nom tam bude este dlho

blondi2
4. aug 2014

@julin ja Vam strasne drzim palce, aby to nebolo nic vazne. mozno je to iba docasne alebo mozno sa to bude dat rozcvicit nejakymi rehabilitacnymi cviceniami.
Ale tak to uz co je, aby sa ti sestricka vyjadrovala k tomu, co ty malemu oblecies? a ty si jej nic na to nepovedala?

blondi2
4. aug 2014

@nadanka ja mam tiez po porode strasne silnu, zakazdym nad tym rozmyslam, lebo sa hovori, ze kto ma silnu pred porodom, po porode sa to upravi a bude mat slabsiu. ja som mala pred porodmi kratsiu a ovela slabsiu.

blondi2
4. aug 2014

@cerimi77 aj ty si pekne schudla, ked zatial dokopy 12 kg. fuha? to sa aj na obed aj na veceru pripravuje zakazdym nieco nove? to neviem ako bude stihat, ale snad to zvladnem. alebo si to budem chystat vzdy vecer vopred na dalsi den.