Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Caute caute zenusky...Tak musim pochvalit aj ja toho nasho papkaca,uz par dni davame mrkvu so zemiakom a karfiolom,dokonca aj s hraskom(kupovane vyzivy),z ovocia mal jablcko a banan a stvrty vecer papa trochu ryzovej kase a zatial mu vsetko chutilo 🙂 a co je hlavne aj brusko to zvladlo v pohode (dufam,ze som to nezakrikla teraz 🙂 ) Chystame sa pomalicky aj na masko...Zacali sme,pretoze som mala pocit,ze mu nestaci moje mliecko,inak som planovala cisto kojit do 6.mesiaca,nuz co,je to hlados,ved pred tyzdnom ho vazili na poradni a ze 7880g! Ockovanie zvladol na jednicku,placu bolo len trochu hned po pichnuti,na druhy den mierne zvysena teplota,tak jeden cipok to upravil a bolo fajn 😉 Inak co tu pisete o spani,aj u nas je to take vselijake,raz prespi 7 hodin,inokedy zase po troch hodinach sa budi,no a cez den dva kratke spanky - pol hod. a jeden dlhy - 2 hod.cez obed...Tusim som sa rozpisala nejako 😀 no tak sa vsetci majte krasne a uzivajte si...
Par foto asi z pred mesiaca...
@blondi2 Mňa strašne bolela hlava, tiekla mi infúzia a ja som bola rada, že mi maličký v kočíku vedľa postele neplače, nemala som síl jej na to nič hovoriť...
No ja si nepripúšťam, že by synček mal niečo vážne, v žiadnom prípade, to musí byť len niečo dočasné, veď už sa predsa krásne hýbal otáčal a všetko, to sa mu musí vrátiť.
Ja som už prišla o maminku, pred rokom aj čosi nám zomrel synovček, 3 neterky máme slepé a veľmi choré, tak náš vytúžený a roky čakaný synček musí byť fit! Žiadna iná možnosť nie je prípustná.
Dnes pri cvičení neplakal, čo sa veľmi teším, aj keď neboli žiadne pokroky.
@blondi2 no ja mám za sebou tiež už tretiu a každá je echt silná a trvá 7dní... a raz som bola u gyndoša na kontrole akurát tesne pred a povedal... No bude to silné a veľa,na sone videl že budem kokos umierať.A každý mesiac je rovnaká.vôbec neslabne dúfam,že sa to nejako upraví lebo veľa krvácam dlho a bolestivo. ☹
@blondi2 tak detox musíš dodržiavať presne podľa rozpisu a tam je na obed a na večeru iné jedlo, čo si musíš chystať, cez semafor už to nie je také striktné, si to upravíš podľa svojich potrieb, ja napr. ak narobím veľký hrniec cuketového gulášu, tak ho jem na večeru aj 3dni potom 😀 už si to prispôsobujem a niekedy si urobím aj jedlo, ktoré nie je vôbec v jej receptoch, ale je zdravé a dodržiavam princíp delenej stravy, napr. dnes som robila špaldu, kedysi som ju robila s vajíčkom, porom a kukuricou, dnes vajíčka niekedy nahradím tofu, alebo tam dám len viac druhov zeleniny... dnes som robila s rozmixovaným porom, zeleninovou zmesou a ani tofu som do toho nemusela dávať, chutilo výborne a napr. špaldu stanko miluje, tú môžem robiť stále kvôli nemu, tak isto miluje aj keď urobím sojové mäso s ryžou, to som tiež robila cez semafor, aj keď to ona nemá v zozname, raz za čas si spravím aj podľa seba niečo, len to teda musí byť podľa jej pravidiel 😉 ... ja som si z pôrodnice doniesla +10kg a ešte som mala nejaké navyše po Terezke, takže stále nie som tam kde by som chcela, ale váha je jedna vec a vzhľad druhá, mám pocit, že výzorovo som schudla viac ako na váhe 😀 pri macingovej by si mala dať dole tuk a nie svaly, takže to telo inak vyzerá, aj keď na váhe až toľko nedáš dole, je dobré mať svaly, lebo tie samé o sebe spotrebuvávajú tuky na svoju existenciu 😉
@julin inak tiez ma napadol suvis s ockovanim, aj ked teda nemam s tym skusenosti. ale urcite by som sa isla spytat dr., ved na to tam je, aby ti poradila a nie aby si z nej mala strach. a teda to co je za spravanie sestricky, ze ta zvozi za oblecenie 😠 , co si ho mala podla nej obleceneho malo ci moc?
@cerimi77 ja som to zacala drzat ked siel do roboty tak som nemusela extra vyvarat a simon jedol to co ja ale on aj tak by len repu s mliekom alebo grisku 😀 a ked chlap dosiel po mesiaci tak zacalo vyvaranie a uz som nemala cas este sebe varit ale inak on nema problem s jej stravovanim my sme to uz pred par rokmi drzali spolu aj pekne schudol vtedy ale on sa riadne namaka v robote ale aj doma a jemu by len zeleninka nestacila on je strasne masovy a neda dopustit na ''klasicke'' jedla ale ma aj nejake oblubene recepty co mu musim hockedy varit na vyziadanie ...a ak nema doma podla chuti abo mu nestaci tak zbehne dolu o poschodie nizsie ku mamicke a mna ide vtedy roztrhnut 🙄
@vieraft Ja som doktorke hovorila, že sa bojím ho dať zaočkovať aby sa mu nič nestalo. Povedala mi, že riziko je minimálne. Že keby dostane tú chorobu, tak by to bolo pre neho oveľa horšie a s následkami. Povedala, že aj ona má svoje deti zaočkované. Tak sme ho dali, veď aj ja aj manžel sme zaočkovaní...
Tú sestričku nemám rada, manželovi do telefónu hovorila, že mám prísť, že sa nemusím báť, že by sa mi malý nakazil od niekoho, že oni ma zoberú hneď a nebudem čakať. A prídem tam a nechala ma čakať hodinu a pol. Keby to nemám tak ďaleko domov a nie je mi tak strašne zle tak odídem. nepáčilo sa jej, že má bodynko s dlhým rukávom. To ja mu dávam skoro stále, chránim ho pred slnkom a navyše každú chvíľu sa chystalo pršať, vonku mal aj bundičku. Chytila ho za ručičku a vraj ju má teplú, že som ho hrozne obliekla.
On aj doma keď mu dávam opalovačky, alebo body s kr. rukávom tak mi plačká a plačká a kým ja prídem na to, že ho treba prezliecť, čo už vyskúšam všetko. Menej ako 22°C teraz nemáme, tak neviem čo je taký.
@julin moja malá je teraz cele dni len v tielku, aj tak spinka a okno mame dokoran. ale tak kazde babo je ine, tak ako aj dospeli, aj mm spava v pyzame s dlhymi rukavmi a este je aj zakryty. mne je horko len pri pohlade na neho. ale neboj sa tak, mozno len malinky teraz sustreduje energiu na nieco ine, mozno mu idu zubky a ako to prislo, tak mu to aj prejde. a na svk si bola? nieco som tu minule zazrela, ze sa chystas.
@blondi2 ja mam rada kase Nomina, mavaju to v bioobchodoch, su instantne a maju vela druhov, skus pripadne pozriet take, je tam aj cisto ryzova a tusim aj cisto psenova a potom aj take viaczrnne. Kukuricne byvaju v bioobchodoch bezne, pamatam si este z Prahy ze jeden cesky vyrobca ma druh, ktory sa vola Vtipna kase 😀
Pojdem aj ja nakupovat, aj ked este neprikrmujem, drzim sa odporucania WHO ze az od ukonceneho 6. mesiaca a to bude az koncom augusta.
Dievčatá, počujte, čo teraz riešime. V našom bytíku bývame 7 rokov. Rozhodli sme sa, že ho predáme a čo sa nestane. Pred niekoľkými dňami, keď som zapla práčku (máme ju vstavanú v kuchynskej linke), sme zacítili smrad - taký, ako keď sa páli guma. Zavolali sme opravára a ten povedal, že práčka je o.k. Ten smrad už bolo cítiť aj pri zapnutí vysávača, rýchlovarnej konvice, mikrovlnky. Zavolali sme elektrikára, veď sme si povedali, že nemôžeme predať byť, keď vieme, že nie je všetko v poriadku. Včera tu bol elektrikár, pozrel zástrčky - všetko v poriadku. Manžel mal podozrenie, že je to z pece. Tak ju odtiahli a zistili, že rúrka, ktorá vedie plyn do pece je obhorená. Manžel pofotil a šiel do servisu. Tam mu povedali, že problém je v uzemnení, tak sme volali ďalších elektrikárov (boli dnes) a tí keď prišli, zistili, že za tých sedem rokov sme mohli kedykoľvek vybuchnúť. Tí,ktorí nám predávali byt dali robiť elektrinu (máme aj revíznu správu), ale zrejme bola robená "pokamarátsky", aby bola čo najlacnejšia. Elektrikár vravel, že keby odfotil pečiatku revízneho technika a poslal na inšpekciu, tak mu zhabú licenciu. Nechápem, ako niekto môže predávať byt, keď má takto odfláknuté veci. 😠 Šťastie, že sa nám nič nestalo. A my sme si tu tak pokojne nažívali... ☹
@sonulka81 ja tiez aj bolestivo, co som nikdy predtym nepoznala. ja dufam, ze sa nam to casom upravi.
@cerimi77 @vieraft @cukrik580 tak to vam verim baby, ze vam mrcha nechyba 🙂
@kazunomiya popozeram. najprv v kauflande, ako pisala @vieraft, lebo tam sa dnes tak ci tak chystam. a ked nie, skocim do bioobchodu zajtra.
@vieraft sestra ho hned dávala na bruško, ukazovala mu hračky a tak aj sa snažila ho otočiť, ale on nechcel... Povedala, ze možno sa mu len dnes nechce nič robiť... tak ale to sa mu nechce už mnoho dni ☹
A povedala, ze to moze byt z toho ockovania, ze to zvykne deti zabrzdit vo vyvoji, ale tak mojho by to potom posunulo spat? ☹
Nezdalo sa to ani jej, ale nevedela nič poradiť a známa čo som myslela, že sa stretneme, tak bola chorá, tak malého ani nevidela...
@vieraft tak to je fajn, u nás je kakanie zväčša na dlhšie 😕
@nadanka a prečo, veď nech si behá k mamičke napapať sa, ty budeš mať o robotu menej a ešte pekne schudneš, zatiaľ čo on sa u mamičky vypapká 😀 ja mám šťastie, že môj nie je mäsový, dnes sa zalizoval za špaldou, tú má rád 😉
@gabinka79 tuha, s tým vaším bytom ste teda fakt mali šťastie 😔 a necháte to len tak? by som bola riadne nasraná 😝
@julin a teraz si na svk? zájdeš k nejakému pediatrovi?
baby, dnes som Simonovi dala na večeru pšenovú kašu s mrkvou a zjedol 3/4 avent pohárika, viac nemohol, lebo viac som nemala a to som myslela, že to budem vyhadzovať 😕 samotnú mrkvu mi včera vyplúval, ale pšenová kaša slávi úspech 😀 ešte zajtra to tak dostane a potom skúsim pridať do nej inú zeleninku 😉 inak sme dnes boli u nefrologa, brali mu aj krv zo žily, sono obličiek dobre, ale atb budeme užívať ešte 2t 😝

@cerimi77 moja mirka je tiez taky drobec, kupili sme ten stupienok, ma ho len pri zachode, takze sa tam obsluhuje sama. aj sa väcsinou utrie, len obcas na mna krici, ze mam prist. a ked kaka, tak si da to detske sedatko na zachod a v pohode sedi. lejku tam samozrejme drzim, nie vzdy sa mi chce, ale vzdy si poviem, ze ked som sa uz na to dala, tak musim. a ked sa jej aj nieco podari, tak sa tesim.
inak uz ju nikde nemozem nechaat samu, odvsadial mi ujde, mavala som ju v obyvacke na zemi na detskom paploniku, ale teraz ani nestihnem odist z izby a ona uz je odtial prec. tak insie nerobim, len ju stale vraciam naspät, lebo raz je pod stolikom, raz lezi vyvalena na parketach, docahuje deckam hracky, len sa bojim, aby nenasla na zemi napr. kusok lega alebo co.