Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@vieraft veď s ním idem, lebo sa to nelepší ☹ vo Štvrtok, keď ordinuje večer. radšej nech mi povie, že to nič nie je, ako by som mala niečo zmeškať. Aj dnes ráno bol divný, pozeral sa na stenu, obložený hračkami, išla som mu robiť papať a keď som prišla videla som ho tam takého akoby bez nálady, len pozeral a pozeral na stenu. Takto aspoň 10 minut potom som to nevydrzala a už som ho brala, jašili sme sa, papali a už bol iný, len keď je sám tak je divný. Dúfam, že to len z tepla alebo z čoho, síce 22°C nie je teplo, ale uvidím...
@vieraft teeeda, my sa este takto vobec nechytame, ja neviem ci je maly taky lenivy, dufam ze len to, inak ped. naa poslala na neurologiu pre istotu. Skratka v porovnani s ostatnymi detmi akoby vsetko robil trocha neskor, ale podla mna ma proste svoje tempo. napr. len nedavno cca 2 tyzdne sa uplne pretocil na brusko a dnes aj naspat. Pridavam foto nasho 1. prikrmu, ze beeee, co mi to davas???
@vieraft jeeej sikovnica vsak zachvilu ti bude laskovat alebo rovno uz chodit....ako bolo dobre ked len tak lezkali teraz ich len prizerat treba 🙂
@adka31 my sa tiez asi len zo dva tyzdne pretacame na brusko ale nazad sa mu to este nepodarilo tak sa vzdy po chvili jeduje lebo on nikdy nebol rad na brusku
Tak my sme dnes zacali s prikrmami (cuketou na pare). podla odporucania lekarky som mu to najskor skusila roztlacit vidlickou, ale po prvej lyzicke som to isla rozmixovat ponornym mixerom. Ale aj tak ho z toho napinalo a horko tazko sme sa dopracovali k 3 lyzickam, ktore nakoniec vygrckal.
baby prikrmy mixujete, ci roztlacate vidlickou? ja som chcela, aby sa maly naucil hned na take iba roztlacene a nebude potom problem s prechodom na tuhsiu stravu.
A ta cuketa bola taka bez chuti. o 3 dni mu k tomu pridam nieco, co je sladsie. asi mrkvu.
Ja som tu mrkvu ( dala som zatial iba iba varenu mrkvicku ) prepasirovala cez sitko a spravila to take ani riedke ani huste. Tu 1 mrkvu by som ani nerozmixovala 😃😃😃
@blondi2 ja som začínala s kašičkami takými bez lepku, obilniny tam boli nejaké, to mu veľmi chutilo. Len nejako nevedel čo s tým, že to má prehltnúť, tak som mu vždy dala aj cumlík, prehltol a znovu 🙂 Na ďalší deň už bez cumlíka. Toto sme papali 2 týždne, len som kašišku vystriedala za ryžovú a bananovú. Rozrábala som ich miesto vody s materským mliečkom. Veľmi mu chutili a veľmi rád papká. Potom som skúsila mrkvičku, ale len jeden deň, lebo ho z nej napínalo a dočítala som sa, že sladké veci najlepšie na koniec. A potom som mu dávala zemiačik vyše týždňa, lebo Dr. mi kázala začať zemiakom, alebo cuketou. Pučila som ho vidličkou, varila aj viac ako hodinu aby sa dal pekne popučiť, miešala som ho s materským mliečkom, aby to bolo redšie. Moc z neho nebol nadšený, ale vždy zjedol všetko, čo som nachystala. A teraz sme končene prešli na cuketu, ale tú už mixujem mixérom, lebo som to popučiť nevedela... 😀
Stále krásne papá aj keď mu nechutí a strasie ho, tak ďalšiu lyžičku je s nádejou na niečo lepšie.
@julin zajtra skusim tvoj trik s dudlom. Nasa zatial toho moc do bruska nedostala. Zacala som mrkvou na pare a rozmixovanou. Prva lyzicka este ako tak, potom nic moc. Teraz tri dni cukina ale ksichti sa podobne ako pri mrkve, takze nakrmeny je hlavne podbradnik a body. Aspon ze ta cukina tak strasne nefarbi.
@blondi2
@cukrik580
@julin
@cerimi77 vďaka kočky za podporu. V sobotu alebo v pondelok k nám majú prísť elektrikári a doriešiť ten problém, ale bude sa tu vŕtať, takže bordelu bude.... ☹ Inak, ja som sa pri predaji bytu tak poučila o ľuďoch, za tie dva mesiace je to pre nás riadna škola života. A to som si myslela, že mám tak zdravý nadhľad na ľudí, ale to som bola poriadne naivná. Dnes sme opäť dostali takú facku, že som myslela, že od nervov budem vrieskať, aby som sa upokojila... ☹ 😠
Pozerám, že vaše detičky sú riadne šikovné. Naša Laurinka sa obráti na bruško, aj to iba keď sa jej chce, dnes ani raz - včera v tom bola aktívna - ale nevie si ešte rúčku vytiahnuť, keď si ju zaľahne pri otáčaní. A keď je na brušku, tak dlho nevydrží, hneď ju to rozčúli a už musí ísť späť na chrbátik.
@blondi2 ja som zatial varila mrkvicku a cukinu a oboje som prepasirovala cez sitko. chcela som, nech si najskor zvykne ze vobec nieco dostava lyzickou a co s tym v pusinke robit, myslim, ze potom nebude problem robit to postupne hustejsie. ta mrkvicka moc nechutila, dnes mala cukinu a to bolo lepsie. ale stale jej davam len tak 2-3 lyzicky, nech len ochutna, nechcem ju tym tlacit, ked uz vidim, ze nechce. bude mat 6mesiacov az v pondelok, tak zatial "nemusime" 😎 😎
@blondi2 no, tiež som pozerala ako puk 😀 a to sa potom ešte normálne aj nadojčil 😕 dnes som teda nachystala viac a zjedol všetko, dnes celý ten pohárik 😕 padalo to do neho ako nemci do krytu 😀 😀 😀 ... inak som bola zvedavá, že aká bude noc, či by nepospal dlhšie a veru nie, 2x hore, ten druhý krát to už bolo vlastne ráno o 5h 😝 ale predtým už celú noc prespal 😝 a v noci pil, ako keby celý deň nič nejedol 😀 😝
@blondi2 ja som mixovala prvé týždne Terezke a aj teraz som rozmixovala mrkvičku, myslím, že sa im to takto lepšie papá a nemali sme žiadny problém s prechodom na tuhšiu stravu, po pár týždňoch som prestala mixovať a roztláčala lyžičkou, potom stále menej a menej, postupne prešla na normálnu stravu ani nevedela ako 😉
@gabinka79 a čo ste zasa zažili? 😕
si pamätám, že Terezka sa veľmi skoro pretáčala, v 2m ale dlho jej trvalo kým si tú ruku spod bruška vedela vybrať a simonko začal s pretáčaním síce neskôr, ale s tou rukou nemal taký problém, hneď pri prvých pretočeniach vedel ako ju dať von a teraz sa tak pretáča hore dole, že je niekedy problém ho už prebaliť 😀 .. ale zadok ešte nezdvíha, myslím, že ďalšie v poradí bude lezenie, plíženie v pred 😀
@gabinka79 my sme kupovali dom v prerabke a za vsetko,co sme zaplatili navyse,co ten majster akoze prerabal,sme museli vsetko nanovo porobit a osklbal nas o 5000€ ☹ ,akze v dnesnej dobe,co si neurobis sam,alebo nedas skontrolovat,tak nemas poriadne ☹
@julin moja Miska je tiez niekedy taka a pretacat sa zacala mozno pred tyzdnom,aj to som ju najskor musela tahat a tiez niekedy,ked ju polozim,obklopim hrackami,tak sa ani nepohne a niekedy ani s hlavou nepohne,len ocami sleduje 😀 .Mne aj na rehabilitacii povedala,ze bude sa pretacat kedy ona bude chcet,tak neviem.Mozno len stale potrebuje,aby s nim niekto bol a hral sa s nim,ved uvidis 🙂
@blondi2 ja som jej teiz najskor chcela davat rozpucene,ale to nemalo zmysel,viac bolo vonku,ako v nej,tak jej vsetko mixujem a som chcela,ze postupne budem pridavat tuhsie,tak som jej do rozmixovanej zeleninky dala masko rozpucene a to ked citila kusky,vypluvala,napinalo ju a potom uz nechcela vobec papat a tiez sa toho bojim,ze ako prejdeme na taku tuhsiu stravu.
@vieraft mas nejaky tip, aka redukcia na wc je dobra pre take male babo? pytala som sa v skupine o BKM a tam na mna cumeli ze co s takym malym chcem...
baby uz druhy pad z postele sme mali teraz poobede. myslela som si, ze este spi... a on sa uz plazil po posteli, nic som nepocula, len zuchnutie na zem a rev potom...
prvykrat zletel asi pred 2 tyzdnami, vtedy som zistila, ako sa vie pretacat a plazit, ale to som vedela, ze bol hore, len som od neho odisla... asi bude musiet cez den spavat v malej postielke...
Baby, prisli sme od doktorky... A neuveríte, čo mi povedala!!!
Vraj neverí, že môj synček sa predtým vedel prevrátiť z bruška na chrbátik. Že je na to ešte maličký, že to má čas na takéto veci do 8.mesiaca!!! Že potom sa bude vedieť prevracať, pred 6. mesiacom to deti nevedia a ktoré mamičky tvrdia, že áno, tak klamú!!! Že až od 6.mesiaca sa začína pokúšať otáčať a do 8. by to malo zvládnuť, potom to kontrolujú a keď to vtedy nevie, tak to riešia až potom.
Ukázala mi cvik na posilnenie brusnych svalov. Skontrolovala, či malý sleduje očami hračku!!! A povedala, že je úplne v poriadku.
Tak ako ja som rada, že mu nič nie je, ale na druhej strane, čo si mám o tom myslieť???
Žeby Rakúsko takto krylo vedlajšie príznaky z očkovania? Mne sestra hovorila, že očkovanie môže vývoj bábatka spomaliť... S mužom sme si prezreli veľké plagaty na stene a tam sú tie detičky ozaj zaostalé, čo dokážu v ktorom mesiaci... Tak neviem či mám ďalej čítavať slovenske knihy a časopisy, alebo už len Rakuske??? Je to celé divné som totálne sklamaná...
Nerozumiem prečo ma obvinila, že klamem, že to on nemohol vedieť, lebo bol maličký ☹
Som zmätená 😒
ahojte !
no fúúha,od 4.júla som tu nebola,ale som toho zmeškala☹((
my sa máme fajn,dnes máme pol ročka🙂
Hanulka je strašne živá,dlhočizná,bude to riadna babizna po mne😲...🙂
pred týdnom sme začali tapuskat,aj behat po trošičke v chodítku- kedže je takaá dlhá,tak už pekne dočiahne...na par minutiek ju tam nioekedy šupnem,ale dlho nie,ved ešte sama nesedí,ale tam sa drží a vyskakuje,cúva od začiatku a niekedy sa podarí aj dopredu čo-to pohnut🙂
vo vaničke už dávno nohy len skrčené,ale stále je to pohodlnejšie ešte ako športák..no pomaly to už vymením na stálo...
a inak v noci spinkáme výborne..klopklopklop..🙂,parkrat už biolo aj do 8rána od večera....a ked nie,tak vieme potiahnut aj do pol11niekedy...
a je to úžasné,ked už robíme kadejaké pokroky...
dúfam,že sa máte všetky dobre a spokojne si užívatre úžasnú slovenskú MD 😝
tak Vás pozdravujeme a hádam častejšie sa dostaneme..len,ked cez den spíme niekedy len pol hodku po dvakrát,tak sa mi nedá,a večer som rada,že lahnem,alebon urobím nutnosti,kedže sme samé doma....
vidím na tejto strane,že začínate kojace prikrmovat...noo my papáme pomaličky od 4.mes.,chutí nám takmer všetko,samozrejme špeciál varené pre malinku bez soli atd....aj jogurt sa snažím nesladený a dám piskoty,nech nemá tolko toho cukru,ešte aj vo výžive atd...no a z čoho sa velmi teším,je,že sme robili domácu Výživku jablkovú s mrkvou,no mnam,odporúčam,je úžasná..nedá sa porovnat s kupovanou...tak sa držte,budem rada,ked napíšete a krásny víkend prajewme!!!!
@julin ahoj,ja som tu po dlhom čase....
napr,my máme dnes pol roka a ešte pred týždnom som ju celkom v klude mohla nechat nagauči,lebo sa negulala,max. sa dvíha-hlavičku atd, lebo je velmi zvedavá...ale nemožem povedat,že by sa riadne prevracala..to vobec nie...a ked jej sa už teraz podarí je to vacsinou tak,.že zaprie nohy do nejakého vysokého vankuša,alebo v postielke,ale len tak to tiež nerobí....
nelám si s tým hlavu,uvidíš,ako to pojde,hlavne sa mu venuj a vyprávaj sa s ním vela a neprehánaj sledovanie,všetko príde...každé babatko je iné..ako aj mamina,tehotenstvo atd.....napr. naša blaboce o dušu,baba atd atd,ale viem že to nie je naozaj,je to náhodné,ked sa to niekedy niečomu podobá...nebojkaj a nemysli na to,ked sa spolu tešíte bude to ok..🙂
Tak ja som tiez chcela prikrmovat od 6 mes. ale zacali sme uz pred 2 tyzdnami s nicim nema problem vsetko zje niekedy viac niekedy menej. najprv len rozne zeleninove kombinacie na obed. a kedze sa mi casto budil v noci tak 4 dni davam vecer kasu hami. a dnes sme skusili aj varene jablcko s bananom. stale aj kojime juj ale nam rychlo rastu tie deticky kde je to male babo ca sa len kojilo a spalo

@cerimi77 ako sa do takeho maleho bruska zmestilo 3/4 avent poharika? muselo mu riadne chutit 😀 Aj ja chcem mat takeho papkaca. Samko bol aj je presny opak (po muzovi), tak dufam, ze Filipko bude v tomto po mne 😀