Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
baby, počuli ste o tom že by citron znižoval tvorbu mlieka ? Lebo začala som ho piť ráno a veru cez deň sa mi zdá že je menej mliečka, tak neviem a našla som to aj tu na nete ale nebolo to tak jednoznačne napísané 😒 čo vy na to počuli ste o tom ?
Tak ja uz neviem, ako mam do maleho dostat prikrm ☹ Dnes dokonca prisiel na to, ze jazykom sa to da vyplut. doteraz to len drzal v ustach a nevedel, co s tym. Rozmyslala som, ze mu spravim 1-2dni pauzu, aby trosku zabudol a potom mu zacnem davat ovocie, proste sladke mu asi zachuti skor a nauci sa jest. Co poviete?
@blondi2 Tu ťažko radiť, na každé bábo zaberá niečo iné... A akú má konzistenciu to čo mu dávaš? Ja by som ti poradila skúsiť to s čím som začala ja 🙂 Mliečna kaša, rozrába sa s vodou (ja som ju ale rozrábala s mojím mliečkom). Keďže pumpujem o dušu a táto kaša chutí skoro tak isto ako materské mliečko a keď ju urobíš dostatočne riedku, tak malý bude mať pocit, že je to mliečko 🙂 A postupne ju zhusťovať. Ja som čítala na Rakúskych stránka, že to je úplne najlepší spôsob ako prejsť od materského mliečka na tuhú stravu. No doktorka mi vynadala :D Ale tak mne sa to páči ak by som mala znovu začať, tak určite takto 😉
Môj Chichino minule prišiel na to, že keď fúkne do lyžičky je to sranda a všetko je naokolo. Tak sa snažím mu ju dávať rýchlo aby nestihol. Ak začne stvárať somariny, tak odputávam pozornosť. Vydávam zvuky ako auto, traktor a hociaké aké má rád 🙂 Potom čumí na mňa a ani si neuvedomuje ako to, že už je pol misky fuč 😀 Na nete baby písali, že deťom púšťajú napr. rozprávky v telke atď aby ich odpútali od šantenia a aby pekne papali, ale to asi majú väčšie deti.
Ale môjho malého napínalo z mrkvičky, tak som mu je viac nedala. A zemiačik som mu pučila len lyžičkou, tak chudáčik len tak trpel keď ho mal papať, no potom som mu ho poriadne rozriedila s mliečkom a bolo super. Už budem ale len mixovať, pár mesiacov určite.
Minule sa malý naučil piť z fľašky sám, tak sa vytešujem, už ho len naučiť si naliať vodičku do fľašky a bude super 😀 😀 😀
Prikladám foto tej kaše, ale na SR sa to volá HAMI
Ahojte kočky, ozývam sa po dlhej dobe nejako som odtiaľto musela vypnúť...Nie od Vás ale🙂máme sa dobre už nám ťahá na 7 mesiac...ach jaj hrozne to letí:(Pretáčame sa o stošesť už dlho a už sa aj dáva do polohy že je to otázka času kedy bude loziť...Papkáme už zeleninku s mäskom a teda poviem Vám na to, že je dojčená papá krásne až na mäso to je až tak veľmi nešmakuje zatiaľ sme z neho mali len králika domáceho ale ani ja jedine králika nezjem takže možno bude po mne...A začalo sa nám dariť v BKM už odchytím skoro vždy stolicu a veľa cikaníc tak sa vytešujem.Malá je inak veľmi dobručká ani neviem po kom to má🙂Náš režim vyzerá asi tak že ráno vstane okolo 7:30-8:00 potom je do takej pol deviatej hore v posteli hrá sa pri mne(ja ešte spím🙂 a potom si logne a spinkáme do 10:00 potom sa pohráme a okolo 12:00 ide zase spinkať do kočíka von na dvor.Spí tak dve tri hodinky ak je dobrý deň🙂 a potom papkáme príkrm a dojčenie a poobede podľa únavy ide zase spinkať plus podľa dňa či ideme na prechádzku alebo niekam a hráme sa...Večer ale chodí neskôr spávať väčšinou o 22:00 počúvam ju keď je unavená podľa svetla som si to odsledovala že na to reaguje, okúpeme sa nadojčíme a zaspinká...a v noci je hore maximálne raz...Len teraz stále rozmýšľam či pôjdeme tradične na ovocie alebo na kaše moc sa mi nechce ísť do kaší lebo veľa ľudí okolo mi hovorí že pokiaľ jej mliečko stačí načo ju zaťažovať že ich brušká bolia len kvôli lepku( mala len rožok a chlebíkovu kôrku zatiaľ)@cerimi 77 ty si začínala kašami?a potom si išla na zeleninku?lebo stále nechápem po akých časových dôb a že či si začínala večerou,....Priznám sa že som v tom občas magor a vôbec sa nevedia odborníci dohodnúť...
@julin a môžem sa spýtať doktorka vie aké ste mali problémy v rodine?lebo tá rodinná anamnéza je dôležitá aj tam môžu byť príčiny tvojho strachu.Ono sa teraz všetko hádže na očkovanie ale to by si aj ty mala vedieť či sa to tým zhoršilo alebo nie..Možno iba momentálne stojí a nič to nie je...Ale asi by som to na tvojom mieste riešila...A s tým čo povedala že klameme ako môže posudzovať takto veď každé dieťa je iné, moja sa napríklad pretočila z bruška na chrbát 8.5 a to viem že je ľahšie a potom sa ako 5,5 mesačná začala pretáčať aj naopak a od dovolenky v čechách váľa sudy a to nemala ani 6 mesiacov ešte...Také tabuľkové doktorky zbožňujem....Nehnevaj sa že ti to tak poviem...len to je tak zo všetkým práve kvvôli nim najčastejšie prestávajú ženy dojčiť, dôverovať svojmu materskému inštinktu atď.
@blondi2 ja by som to nevzdávala oni si musia zvyknúť a keď mu začneš dávať už teraz ovocie tak si zvykne na sladké a zeleninku ti môže odmietať.neboj to prejde ono tieto dojčené deti niektoré začnú jesť až okolo roka...mliečko im stačí....ja tiež dávam iba čistú vodu a mimochodom dievčatá dávam z hrnčeka detského, neviem tak som si zvykla a ostatok doplním mliečkom..Ide o to že aj mamila sa vyjadruje aj proti tým hrnčekom s náustkom, nehovorím že majú v tom pravdu len ja sa bojím to je ako s tou fľašou niektoré deti v pohode nemajú problém a niektoré si zvyknú a je po dojčení...Ja tiež Bukovského neuznávam stačí sa na neho pozrieť ako vyzerá "zdravo"teraz sa mamičky podľa neho veľmi riadia ale ja som si tú knihu prečítala a neviem čo si mám o tom myslieť...Aby deti vôbec nejedli mäsko....
@cukrik580 na fb je nám dobre a hlavne súkromne no nie🙂
@bambulka12kde si ako sa máte?
@miky132 ja viem, zacinat by sa malo so zeleninou, aj pri starsom Samkovi som zacinala a ked mi sestra povedala, ze ona zacala s ovocim, bola som az zhrozena. ale jej mala pekne zje vsetko, nemala ziadny problem ani so zeleninou. Proste som uz zufala a neviem, co mam robit, tak som myslela, ze budem davat ovocie, ale este uvazujem, co mam robit. Bojim sa, aby jeho vaha alebo teda celkovo rast, nezacal stagnovat kvoli tomu. Vcera dokonca maly prisiel na to, ze jazykom sa to da pekne povypluvat 😒
No Bukovsky je teraz velmi v mode, ale ani mne sa nepozdavaju jeho nazory, ze deti nepotrebuju kravske mlieko ani maso.
@cerimi77 v niektorom detskom casopise som citala, ze mlieko nie je dolezite ani tak pre obsah vapnika, ale pre mnozstvo a spravny pomer aminokyselin. tak neviem. Viem, ze teraz mlieko, nie je to, co volakedy byvalo... ja som mlieko zo Samkovej stravy nevysadila. Pili sme ho aj my a aj maso sme jedli a neuskodilo nam.
Pozerala som video, Simonko krasne zacina lozit 🙂 z akeho sosacika davas pit vodu? ja z makkeho.
@miky132 tym detskym hrncekom mas na mysli taky hrncek s tvrdym sosacikom s dierkami? ma to aj filter alebo ked to otocis hore dnom, tak z toho kvapka voda? moj by z toho este asi nevedel pit. teraz sa este uci z makkeho a ked nahodou vycucne trosku vody, tak ostane taky prekvapeny.
@julin na zaklade tvojej otazky ohladom konzistencie prikrmu som sa nad tym zamyslela a dnes som mu to poriadne rozriedila, ale ani tak nechcel. A najhorsie je, ze pri tom place, ako keby som ho z koze drala. Mozno keby som mu do zeleniny pridala trosku mojho mlieka...no vyskusam. nemam rada odsavanie, ale budem sa musiet premoct. Neviem ako konkretne tato kasicka Milupa (Hami), ale viem ze Nutrilon a aj niektore ine kasicky, co som citala zlozenie, obsahuju cukor, tak som sa tomu chcela este nejaky cas vyhnut, ale ked to inak nepojde vyskusam. Dakujem za tip 🙂
@blondi2 mne starsia odmietala prikrmy do 9m uplne a je v pohode, bola dovtedy plne kojena nepomohla som si, aj materske mlieko som jej tam dala az az ale skusala som, kazdy den dala max 2-3 lyzicky ani zeleninu ani ovocie masko bolo tabu u nas to ju uplne naplo nakoniec jedavala z mojho taniera a to jej ostalo. Livka je uplne ina ta zje aj nas asi 😀
@miky132 @blondi2 konecne niekto s rovnakym nazorom na bukovskeho ja sa citim divne pri kazdom v mojom okoli ako ho "zeru"
@blondi2 že deti nepotrebuju mlieko a maso,nevymyslel Bukovský,dnes je to normál,máš športovcov čo podávaju najlepšie výkony ,napriek tomu,že nejedia maso
xy ľudí,čo nepiju žiadné mlieko,nejedia mliečné výrobky a su fit
ale ja cez leto fičím na pomarančovom acidku baby ,aj na zmrzke ,mlieko nemusím ,dnes je brutááál teplo ,v stredu máme očkovanie
sosáčik máme tvrdý,taký mini pohárik do auta ,na vodu a kúzelný hrnček avent ,normálne sa z toho napije, je ešte kojená,syn tak isto bol,potom prešiel na pohár
príkrmy baštíme všetko ,zeleninu,ovocie ,polievky,atd ,kašu sme mali ryžovu,nemliečnu,vločky ,len už nám začína to ..ževšetci by jej dávali aj to,čo nemože..daj jej kusok...poznáte to
@veronikapodolska nie o citrone som nepočula,ja ho pijem asi 15rokov každé ráno celý ,
niekedy aj cez den pridám do vody a kojím rovnako ,nemám mlieka menej
@barcelona94901 z acidka sa ti nalievajú prsia?lebo ževraj je to dobré na mlieko ja som musela mliečne veci vysadiť nie všetky ale nepijem mlieko...a zmrzky by som sa nevzdala🙂)
@gabinka79 to sa nám stalo minule leto..držali sme im to,zmluvy ,vsetko a dávali sme im čas,uver neschválili a leto bolo fuč..a držím palce ,je to na nervy ,prešli sme si tým
@miky132 nie nenalievaju
teraz čakám kedy mi kukurica vychladne,tu slintám 😀
@barcelona94901 mňam dala by som si robíš mi chúťky:D
@lucul takze to 9.mes jedla iba 2-3 lyzicky prikrmu denne? no dufam, ze to nebude nas pripad, ale upokojila si ma, aj s @miky132 Dakujem baby, lebo mam pocit, ze cim sa viac snazim a vymyslam, tym to maly viac odmieta. dnes ku tomu pridal este aj ten strasny plac ☹ Tak skusim sa nestresovat, len skusat a snad bude lepsie 😎
@barcelona94901 ja netvrdim, ze to vymyslel Bukovsky, len som napisala, ze mne sa tieto jeho nazory nepacia. je to na kazdom. Viem, ze bez mlieka a masa sa da v pohode fungovat, ale ja sa touto cestou v stravovani mojich deti nechystam uberat. Snazim sa varit hlavne zdrave jedla, ale nechcem uplne vylucit maso a mlieko.
Presne ten magicky hrncek Avent pouzivame aj my. da sa v nom mat makky aj tvrdy naustok, my mame zatial makky.
@miky132 jaaj takze davas pit z normalnej detskej salky? no musim to vyskusat. nedavno to tu niekto spominal, som si povedala, ze vyskusam a zabudla som.
Ahojte tak my sme uz aj obocie zacali takze u nas takto rano kojime okolodesiaty ovocny prikrm vzdy varene jabl. s niecim banan brosk. marh. potom ide spat kojime skor od smadu ked sa zobudi obed rozne zeleninove variacie potom kojime do vecera podla potreby a vecer po kupani kasa hami al. krupicova hami a zas kojime na spanok co este mam davat?
@miky132 aj livka krasne pije z pohara, vsetci cumia ze to neni normalne ale je aj linda pila hned z pohara 😀
@blondi2 hej do 9mesiacov ale neriesila som davala som jej na obed zeleninku postupne masko potom desiatu ovocie vecer daco ako mala na obed lebo z kase ju napinalo a bolo a v 10m uz jedla v pohode, kojila sa len rano na obed pred spanim a vecer pred spanim, v roku som jej ranne zrusila a tak sme fungovali do 20m ale "jedla v pohode" neznamena ze sa najedla, proste si dala par lyziciek a bolo ona je taky jedak dodnes
@blondi2 ja som zasa čítala jednu štúdiu, kedy porovnávali stav chrupu u detí čo pili mlieko a čo nepili a tie, čo nepili mlieko, mali zdravšie zuby 😕 ohľadom mlieka skôr čítam, že je potrebné kvôli vápniku a ten viem do tela dostať aj inou cestou, len sa musí človek viac snažiť, inak ostatné mliečne výrobky jeme a aj mäsko, hlavne morčacie 😉
inak neviem či som spomínala, minulý týždeň sme boli na poradni, simonko má 8100g a 67cm 🙂
@miky132 ja som začala s bezlepkovou obilninou (pšeenovou kašou) len preto, aby som stihla zaviesť lepok do ukončeného 7m ... keďže som začala s príkrmami až po ukončení 6m, radia začať s bezlepkovou obilninou, tú podávať 2t a potom potupne dávať obilniny s obsahom lepku, samozrejme medzitým pridávam zeleninu, takže ja som začala so pšenovou kašou, po 3dňoch som pridala mrkvu, potom cuketu, potom som pšenovú kašu vymenila za ryžovú, teraz pridám zasa dyňu a potom už asi zamením ryžovú kašu za ovsenú a lepok by mal byť zavedený 😉 po mesiaci asi začnem do kaší zaraďovať aj ovocie a to bude mať asi na raňajky, prvých 10dní som dávala 1 príkrm denne, večeru, ale takú skoršiu okolo 17h a potom som pridala obed, zatiaľ obed aj večera je to isté 😉
ahojte.. co sa tyka bukovskeho niektore veci ma fajn, aj postupy, prirodzene, masko uricte nevylucime🙂 tiez lubime - ja zboznujem tatarsky biftek!!
vzdy si vezmem zo vsetkeho to co sa nam paci a s cim sa stotoznujem🙂
mala nam papa pekne , uz zacnem aj doobedu s ovocim.. postupne.. inak sa nam strasidelne pokazil spanok v noci, zacala sa budit skoro kazdu hodinu a pol...uz som ako matoha... a to sa budila len 2x na kojenie..na dobre sa lahko zvyka..
co sa tyka pokrokov- tak sa tocime na brusko, zdviha ritku a anazi sa posunut, slintame,zuby ziadne...
@cerimi77 inak aj u nas je to tak isto najprv plazenie vpred a teraz zadok hore a hupe sa a obcas tvaricka do zeme 🙂 kojime sa, doobeda ovocie na obed uz aj masko poobede ovocie a po kupani ryzovu kasu vsetko mu chuti len ho musim zabavat ked papa a rychlo krmit, jedna lyzicka za druhou 🙂vazime 8600g a 67 cm boze ale nam rychlo rastu
@lucul ja ked ho vidim tak na bocik 😀 😀 😀
@cerimi77 juuuj tak ja som mlieka vypila na heeeeektolitre 🙂 niekedy som si litrik otvorila a stiahla na posedenie a nemam ani kaz ani nic 🙂 zdedila som po dedkovi 🙂
A uz sme vas tusim aj dobehli 😀 😀 Samik ma okolo 8kg a namerala som 70cm,mozno uz aj viac lebo zo dna na den mu zostali 68 veci male 🙂
my sme mali poradnu minuly tyzden, to mal 6mesiacov a 2 dni...vazime 8 500g a meriame 73 cm. tusim sme tu najdlhsi 🙂 tu dlzku ma po tatikovi, ktory meria 195cm.

Caute babyyy,dlho som tu nebola 🙂