Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Dakujem baby.
Ja budem mat v septembri 35 a vy?
@barcelona94901 ja som inak uz velmi ani neplanovala,ale kedze mam novu rodinu,tak som sa na to dala a teraz sa neskutocne tesim a ja ani neriesim vek,ani sa necitim na 38,len zopar jedincov mi hovori,ze je to dost a ze som uz starsia a tak...no radost zit 🙂
@pacna ja mam 38,den pred narodkami som zistila,ze som tehu 🙂
@bambulka12 ja som tiež neplánovala ,mám školáka,je to také fajn
troška ma zaskočilo,že všetko od začiatku ,ale 😎 sa veľmi teší a také zmeny tento rok sa u nás udiali ..ešte sme nikomu nepovedali ,že čakáme bábo 😀
@barcelona94901 uz najvyssi cas teda to oznamit 😉 .Ja som to hned vyzvonila kazdemu 😀 a najradsej by som aj kupovala uz vybavicku,ale vraj je este skoro,tak pockam do 20.tt ,vtedy idem na morfo sono a potom zacnu nakupy 🙂 .Ja mam tiez uz 13 rocneho syna a ten sa velmi tesi,tak dufam,ze bude vsetko ok a vo februari uz budem mat uzlicek doma a dufam,ze to bude dievcatko Michaela 🙂
jaj ja mam 10r dceru zas vsetko odznova preskakat a nic nemam vsetko som dala prec
@aplless tak to mas fajn,urcite ti pomoze 🙂
babenky, ked sa už bavite o veciach kedy je najlepšie začať kupovať niečo do vybavičky a kočiar a postielku??ja nemam ani šajnu a nechcem si to zas nechať na posldnu chvilu, lebo to ide do penazíí, všetko naraz kupovať.
Ahojte, ja mám 34 rokov a dcérku Sofinku, ktorá bude mať v septembri 4 rôčky. A tiež vo februári mám termín... 🙂
@bambulka12 tak to som rada že si nepripúšťaš nič zlé a ak chodíš do práce a doma máš tiež o zábavu postarané ako čítam, tak človek aspoň nemá čas myslieť na "hlúposti", ja som práveže tiež dosť "premýšľavý" typ 😀 😀 😀 tak večer musím zaspávať že hrám sudoku na telefone pokiaľ ma to úplne neodkvecne a nemám šancu zapojiť mozgové bunky do činnosti, inak amen tma 😀 posledné noci horšie spávam, kvôli teplu, malá sa občas zobudím, tak zasa hrajem sudoku 😀 😀 😀 inak, ja má o 2r menej 😉
@pacna ja som myslela, že takéto veci sa zisľujú až pri AFP testoch a tie sa robia neskôr nie? okolo toho 18-20tt, či? a tie výsledky sú len štatistika, veľkú rolu tam zohráva vek matky, ak to hodia do toho vzorcu tak vyskočia bludy, pričom dieťa je úplne zdravé... aj preto ja len AFP testom neverím a chcem ísť na podrobnejší morfo utz, tak vedia vylúčiť tie najzávažnejšie choroby a nemusím sa spoliehať ne nejakú štatistiku, ja som pri dcérke tiež mala 34r ale výsledky vyšli dobre, teraz sa toho tiež bojím trochu, ale verím, že to bude v poriadku tak ako predtým ... a tebe držím palce aby to bolo tiež v poriadku 😉
@matabah ak naozaj dbáš na vyváženú stravu, tak netreba nič v tabletkách jesť, ani listovku, hlavne teraz v lete, keď je veľa listovej zeleniny, ale na druhej strane, ak ju budeš brať, tak sa nič nestane 😉 ja som s dcérkou otehotnela v zime a vtedy som brala doplnky stravy a všetko bolo super, tak sme si povedali, že tak isto to urobím aj teraz 😉
@matabah My sme bábätko plánovali, takže už mesiac pred otehotnením som začala jesť každý deň kyselinu listovú a jedla som ju až do asi 6. týždňa. Potom mi ostalo veľmi zle (čo mi je v podstate doteraz), tak som prešla na vitamíny femibion - okrem kyseliny listovej obsahujú aj iné vitamíny (aj na žalúdok, vitamín c - moja imunita je pod bodom mrazu, a iné...), tak preto som sa rozhodla, že prejdem na ne. A majú vraj v sebe aj ešte niečo, čo napomáha lepšiemu vstrebávaniu kyseliny listovej - pretože "vraj" niektorý organizmus ženy nevie samotnú kyselinu listovú dobre spracovať a využiť... Ale dnes už jem poslednú tabletku femibionu, takže od zajtra prechádzam späť na obyčajnú kyselinu listovú. A po ukončení 12. týždňa plánujem brať vitamíny ďalej, ale v obmedzenej forme, t.j. max. 2-3 krát do týždňa. Tento prvý trimester mi príde taký najdôležitejší, preto sa snažím jesť vitamíny každý deň - nielen umelé, ale aj v strave. Ale keďže mi skoro nič nechutí, tak je to ťažké...
@bambulka12 ja som si prvé pohlavie nedala povedať,dali sme si to ako prekvápko ,bolo to fakt krásne
že som tehu som povedala tuším koncom 5mesiaca, vybrali sme dve mená,pre chlapca,pre dievča ,ani tie sme nikomu neprezradili 😀 tak mali dvojnásobné prekvápko 😀 a vecičky som kupila neutrálne ,základnu výbavičku a potom ked už sa nám narodilo,sme veselo dokupovali už tie vačšie veľkosti ,kočík bol tiež neutrálny
teraz mlčíme , čerstvá švagrinka,kde su zlé vzťahy .. bola tehotná,hned oznámili,v 10týždni potratila ,mali svadbu a nedávno oznámili,že je znova tehu ,tak im nechceme brať vietor z plachiet ,keby tam boli iné vzťahy..no takto by im to babka s dedkom hned zavesili na nos a tie reči ...nech sa tešia a my sme tak bokom ,tešíme sa zatiaľ sami,doma 😀
@eliska07 ked ide o stravu,tiež mám obavy ,okrem kapustového šalátu ide zo mna všetká zelenina von ,tak som sa tešila na rajčinky,papriky,uhorky..to je pre mna leto..a nemožem,ostane mi ťažko a už to ide von
to isté ovocie, jablčka ,niektoré šťavy,džusy..čistá voda mi je ťažká,musím bublinkovu,ktoru som predtým vobec teda nepila,mna bolievalo hrdlo..teraz je to všetko naopak..nejem polievky ,ktoré som predtým teda musela mať ..
a veľa jedál mi jednoducho nechutí,skor suché veci,nevýživné..preto dufam,že sa to zmení k lepšiemu
@aplless u nás tiež všetko na novo kupovať,my sme nedržali nič,posuvali sme to dalej a teraz už aj tak všetko iné,jednoduchšie,modernejšie,vačší výber
@bambulka12 a na to pohlavie som pri tomto tehu zvedavá ,moja nebohá babička ,kým žila hovorila,že budeme mať dievčatko druhé 🙂
baby mna v noci tak strasne poprehanalo...dokopy som vcera toho moc nezjedla a este aj toto...a bolo mi tak strasne zle, ze som myslela, ze umieram...teraz mi je trosku lepsie, ale bojim sa cokolvek zjest, aj ked mi v bruchu vyhravaju :-/ zapila som len vitaminky s colou ☹
@cukrik580 možno ti nezapasovalo? ☹
mna pár dní dozadu prehnalo ,ale vtedy bolo tak strašne teploooo a ja som si dala nanuk a už to bolo..no potom v pohode
ved uvidíš ako ti bude a keby ti nebolo lepšie ,tak radšej chod potom k lekárovi,aby si nebola dehydrovaná
@barcelona94901 pijem vela, teda dnes ani nie, ale bezne vypijem tak 2-4 litre...dva minimalne a osttatne podla toho ake mi je teplo 😀 boze, takto zle mi davno nebolo ☹
nemalo co nezapasovat, ale v tychto teplach a nasom stave 😀 to mohlo byt naozaj hocico, tak dufam, ze to prejde 😀
ahojte babulky....ja som sem chodila ked sa tato tema zalozila, pozeram fiiiiiha uz 48 stran mate 🙂 potom som mala pauzu, lebo dokoncujeme nas domcek a neviem kde mam hlavu a teraz sa znovu pripajam 🙂 su tu nejake prvorodicky nad 35....ja mam o chvilocku 37 a doky ma strasi hocijakymi odbermi plodovej vody a co ja viem co...chcem sa poradit....navyse ja o tehulkovani skoro nic neviem...nemam cas si ani nic nastudovat akosi a to dnes zaciname druhy trimester 🙂 ale jasne, ze vsetko berieme opatrne aj s mojim, na stavbe ja ani nic tazke nerobim, kedze sme mali IUI tak sa bojime, aby vsetko dopadlo ako ma 🙂

@bambulka12 budem mať 34
..ženy po 30 tke,po 35tke,40tky ..všade vyskakuje bubo,deno denne nejaké info ,že človek aj ked myslí pozitívne ,musí bojovať s tým
aj si hovorím,že ved moja babička porodila mojho otca prirodzene,mala už dospelé deti ,vysoký vek a otec zdravý ako buk ,lenže je iná doba ,civil.ochorenia,prostredie,vedieme iné životy,všade samé znečistenia a čo ja viem čo všetko ,lieky ,všetko..
ako keby bolo už zázrakom aj to,že ešte žijeme po 30tke ,ked tak čítam niečo 😠