Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba Ahoj, nemyslim si, ze sa z prveho odberu zistuje ci je dietatko postihnute downovym syndromom.
Downov syndrom sa zistuje ultrazvukom a vysetrenie sa vola NT (Nuchal Translusency) Ide o sijove prejasnenie a robi sa v 11-13 tyzdni. Ja som na to objednana, kedze sme mali umele oplodnenie a na oplodnenie vajicka bola pouzita metoda ICSI, co je vyselektovanie spermie a tenkou ihlou sa vpichne do vajicka. Ci sa bezne robi aj u tehotnych zien, ktore otehotneli prirozdene, to neviem. Najlepsie by bolo spytat sa lekara.
Mozes si precitat:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
Hlavne treba mysliet pozitivne 🙂
@elka82 Ja som bola minulý týždeň u lekára na kontrole, robil mi ultrazvuk a tam meral neurálnu trubicu a okrem toho mi zobrali ešte aj krv, aby zistili z krvi, či bábätko nebude postihnuté downovym syndrómom. Sestrička ma ešte objednala za 2 týždne opätovne na krv, kde budú zisťovať postihnutie dawnovým syndrómom, opakovane. Vlastne na základe krvných testov, ak vyjdu zle (ale aj na základe sona), posielajú mamičky na amniocentézu. Presne ako píšeš. Treba myslieť pozitívne 🙂
@cejara Ahoj, tak tvoj lekar je asi vybavenejsi ako ten moj. 😉 Ja idem na sukromnu kliniku na to NT. Nevedela som, ze to zistuju aj z prvych odberov, myslela som, ze sa robia len kvoli Krvnemu obrazu, skupine, TOXO... No je lepsie mat to z viacerych zdrojov, to je jednoznacne. Amniocenteza sa myslim robi az okolo 16 tt? Ked vyjdu ostatne testy zle, tak posielaju aj skor, tak ako pises. Nuz, zatial verim, ze je vsetko v poriadku. Ja idem na NT 8.8. a snazim sa nezatazovat tym, ze by to nemalo byt v pohode, ked sme sa uz tak dlho snazili a teraz sa nam "zadarili" dvojicky, tak snad su borci silni a zdravi 🙂.
@cejara teraz citam o zvysenej funkcie st. zlazy... a v podstate mam skro vsetky priznaky... :-/
ked si bola u endokrinologicky, brali ti krv aj na protilatky? co ti tam vyslo? ci este cakas na vysledky, ako ja?
@cejara brusko uz maaaaam 🙂 take ako keby pooooriadne najedene, ale nosim obtiahnute satky, tricka..... 🙂 ved nech vsetci vidia, ze som tehu 🙂 alebo nech si aj myslia, ze mam velky bruch 😀 ja im este vytriem kocura! 😝
no aj ja uz mam brusko ale stale vyzera ako keby som bola tučna nie tehotna 😖 🙂
@elka82 ja chodím na súkromnú kliniku 😉 keď mi brali prvý krát krv, tak zisťovali krvnú skupinu, toxo, rubeolu, hiv, štítnu žľazu... (je tam toho veľa). a teraz, keď som bola druhý krát na krvi, tak mi povedali, že je to skríningové vyšetrenie, ktoré budú robiť ešte raz, teda o 2 týždne. Kamarátka mi napríklad hovorila, že jej brali krv iba raz. Asi to záleží od lekára...To je krásne, že budete mať dvojičky - tých starostí 😅
@figurka1985 mne keď to zistli, tak endokrinologička ma zobrala do 2 dní. To že sme tehotné, má určité výhody 🙂 aspoň nemusíme čakať. Ona si len prezrela výsledky, pýtala sa ma na rôzne veci ( tie ktoré súvisia so zvýšenou štítnou zľazou) a potom mi urobila sono. Podľa sona mi povedala, že štítna je v poriadku a že výsledky vyšli tak nízke pravdepodobne kvôli tehotenstvu. Ja som si dávala vyšetrovať štítnu žľazu ešte pred otehotnením a výsledky som mala v poriadku. Takže teraz sa k nej objednám na krv a dúfam, že bude všetko v poriadku. Určite ti dám vedieť.
@elka82 Ano, viem, ze treba mysliet pozitivne, aj myslim a som presvedcena, ze vsetko je v poriadku, ale chcem spravit vsetko pre to aby bolo moje tusenie aj lekarsky potvrdene. . . proste len pre istotu . . som mlada, sportovec, zdravo sa stravujuci, nema preco nieco nebyt v poriadku 🙂
inak neviem ako vam, ale mne aj ked su take strasne horucavy, akosi nejde voda dole hrdlom, pijem dost malo, ale akosi sa mi vela neziada. . nechapem . . . a dokonca sa mi voda zada akasi tazka :-/ dufam,ze je to len prechodny stav 🙂
@cejara uuuf. mne hned brali aj krv. aj ked som mala pri sebe vysledky krvi od mojej gynekologicky. ze oni malju ine labaky, a radi hodnotia podla svojich merani. a je to nove pracovisko, takze podla mna robia dobre. kazdy labak ma totiz ine sposoby.... aj ty sa hned objednaj na krv, nech ti vezmu aj na protilatky.... tam sa moze ukazat pruser.....
aj mne podla pohladu na mna, a podla dopplera usudila, ze na 99% to bude ok. ale ked som citala tie sprevadzajuce priznaky, velmi tomu neverim.... len sa ma pytala, ako sa citim, tak som povedala: ako tehotna... ale mam zvyseny pulz (na to ma stale upozornuje sestricka na poadni), casto mi busi srdce, dost som schudla, zvraciam, a cez den kakam aj 5 krat a som strasne unavena a vadi mi slnko, horucava........ :-/
na to sa ma nepytala, a ja som myslela, ze je to sucastou normalneho priebehu tehotenstva... :-/
teraz zacinam mat trosku obavy.... ale pockam si do piatku, a zavolam pre vysledky...
@figurka1985 ja sa chcem objednať za také 2 týždne, pretože keď som bola u endokrinologičky, povedala mi, že na kontrolu a krv mám prísť o 2 mesiace. Ale istota je gulomet. Tak potom daj vedieť, ako si dopadla. Držím palce. 🙂
@cejara Ach tak 🙂, no mne v pondelok brali krv 1.x, takze o dva tyzdne mam kontrolu a asi ma cakaju este nejake odbery. Prave som im volala, vraj vsetky testy vratane gentiky vysli OK, tak sa vytesujem. 🙂 No veru, starosti to budu, hlavne prvy rok, potom sa to dufam preklopi a budem mat o trosilinku viac casu na vsetko, ked sa deticky budu spolu hrat. No uvidime, v okoli poznam len jedny dvojicky a ich rodicia povedali, ze by to nemenili, tak snad aj ja budem mat podobny vyrok v buducnosti 🙂. Pekny dnik! 😉
@biba No tak potom ak ti vyjdu krvne testy OK, poziadaj doktora aj o NT vysetrenie. Ak ho nerobi sam, napise ti odporucenie. Ak to bude v poriadku, tak sa na 99% nemas coho bat. 🙂
Ja mam vo vseobecnosti problem s pitnym rezimom, musim sa nutit pit. Snazim sa ako sa len da 🙂. U mna je to ale horsie s jedlom. Skoro pri vsetkom ma napina. Pred tehotenstvom som jedla vela zeleniny. Teraz mozem len ovocie, niektore sladke jedla (co zase neprehanam) a bezmasite jedla. Maso, zelenina mi vobec nechutia. Vsade pisu, ze by sa to malo coskoro zmenit, tak dufajme, ze to tak aj bude.
ahojte februarovky. uz dlhsie sem chodim smirovat, ale az teraz som sa odvazila pripojit. ide o to, ze som absolvovala IVF a prve tehotenstvo skocilo v 11tt, druhy vklad bol neuspesny a ren treti( posledni mrazacikovia) sa podaril. tak som uz trosku poverciva, ale po vcerajsom ultrazvuku ked som videla nasho prcka uz som v klude. je to bojovnik😊. tak teda dufam, ze ma sem prijmete medzi seba a uspesne to vsetky spolu dotiahneme az do februara😊.
kočky,zajtra je 1.8. 😀 😀 😀 Začína sa najkrajší mesiac,kedy ma čaka tooolko toho,na čo som tak dlllho čakala 🙂 5.8.idem na prvé sono a dostanem tehu knižku(snád) 😀 24.8.sa vydávam 😀 😀 😀 26.8.ideme na svadobnu cestu 😀 😀 😀 Juhuuuuu,milujem vááás 😀 😀 😀
@blondi2 ahojte všetky a špeciálne sa pridávam k blondi... babulky, ktoré čakáte prvé, viem, že máte strach, ale pokiaľ ste nemávali problémy na kupku z vody pred otehotnením, nebojte sa vody... ja som s malou na kupku stále aj na slnku tým pádom, ale vo vode... sedíme v chládku, mám zase pokožku pravý opak, aj keď som špinavá bloncka, opalujem sa neskutočne rýchlo a do hneda. už teraz som pomaly ako od mora a to sme boli na slniečku len posledné dni čo bolo krásne 🙂 a skôr sa bojím o malú ako o seba a bábätko... dnes sme behali po lekároch a na ušnom nám robili výplach, z potápania máme uško veľmi bolavé, nespíme už 2 noci, horúčkujeme, tak dúfam, že dnes po všetkom už bude dobre... máme na to do piatku čas.... tak opatrne skôr s deťmi a potápaním ako s nami 🙂 vraveli, že tento rok majú deti uši veľmi z vody pozapalované... takže sa nebojte, kúpte sa, opalujte, opalovanie určite s mierou, ale nebojte sa ničoho, ja som aj pri malej nestresovala a nerobím to ani teraz... tehotenstvo si užívajte plnými dúškami a robte, čo vás baví - všetko s rozumom a mierou, ale kúpania sa báť nemusíte 😀
ahojte dievcence 😉
idem vas na skok aspon pozdravit....pri prvom som sedela na koni denno-denne, ale pri druhom uz tak nestiham a pravdu povediac ani sa mi nejako velmi nechce...ved aj vy, ktore budete cakat druhe, tretie babo budete to brat uz trosku inac ako prvorodicky....ale tym si prejdeme kazda z nas....mame sa fajn, len tie nevolnosti este sem tam su....a hlavne co ma "trapi" je, ze mam na nieco chut a ani pan bozko netusi na co....nieco zjem a pridem na to, ze to nebolo ono a skor mi je z toho zle ako by som si polahodila...buduci tt idem konecne do poradne...sa neviem dockat ale aj lekari su ludia a potrebuju dovolenku
@amanda683 aj my svadbujeme 24.8....svagrina sa vydava tak bude ruka hore
@bimbo27 vitaj medzi nami....ako sa hovori do tretice vsetko dobre.... 🙂
@jessy212 femibion 400 je možné brať do 16 tt....potvrdené lekárom...
@cerimi77 mam 38 a absolutne si zle veci nepripustam,to skor okolie je take opatrne,ale tak co uz 🙂 .A teraz,ked uz nemam nevolnosti,tak tiez niekedy aj zabudam,ze som tehotna,chodim do prace a teraz mame doma steniatko,tak si to vies predstavit,co ma zamestnava 🙂 .Jedine,co mi pripomina,ze som tehu,tak to su moje prsia,ktore neskutocne bolia a hocikedy sa rozrevem,ale som stastna a tesim sa a na nic zle nemyslim 😝
@nanuska123 Ale ja beriem Calibrum baby nie Femibion. Tak neviem že čo.
Ahojte zienky troska dlho som tu nebo la chodim do prace a doma som rada ze stiham vsetko ostatne. V pondelok som bola na poradni aj na krv a dnes mi dr.volala ze mám zajtra prist ze sa porozpravame ze mám predpoklad ze babo bude mat dawnov syndrom.
Som troska v šoku a neviem co ma caka. :((((
@pacna ja si myslim,ze sa nemas coho bat,velakrat vyjdu taketo vysledky,mna to tiez caka a dr.ma na to upozornil,ze vzhladom k mojmu veku budu urcite horsie vysledky 🙂 .Mne budu asi volat v pondelok a urcite s tym,co tebe
@pacna držím palce ,aby si zajtrajšok zvládla a ja sama neviem ,ako by som reagovala
ked príbehov zo života je toľko ,lekár povedal a skutočnosť bola iná a ked nie..
ja mám obavy ,pre moj vek a všade vyskakuje nejaky bubo kvoli veku a ták 😖
@barcelona94901 ved toto,ze ak mas nad 35,tak automaticky sa musi stat nieco zle.Ty mas kolko rokov?
Jaaaj baby,este som vam zabudla povedat (napisat ),ze dnes som uz zacala 4.mesiac a konecne uz 2.trimesteeeer 🙂 .Ale brusko mam len take tucne trosku 🙂

@figurka1985 Ale určite áno. Ale teraz sa bude strach o naše bábätká každým dňom zvyšovať a už sa toho strachu asi nikdy nezbavíme 🙂 Ja sa na toho môjho drobca tak neskutočne teším 🙂 už máš aj viditeľné bruško? Ja áno. Ak by som si dala teraz obtiahnuté tričko, všetci by to v práci videli 🙂