Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 To je pri hnačke najlepšie 🙂, mne tiež vždy pomáhala len coca-cola, ale musela byť chladená. Žiadna teplá cola, tá môže ešte viac uškodiť. A čo je ešte dobré, tak to sú klasické slané tyčinky značky DRU. Tie obyčajné, v priehladnom obale s hnedým písané. Aj tie sa môžu a nie je z nich zle. To mi raz odporučil aj nejaký lekár - coca-cola a dru tyčinky. Držkaj sa, aby Ti to čím skôr prešlo.
@eliska07 ved to on mi automaticky nukal odber plodovej vody ked som nad 35...pritom viem, ze sa robia tie tripple testy a ak vyjdu dobre tak naco ist na odber plodovky....ale zase vraj moc skresluju....zistoval mi aj tu hodnotu NT, tej hrubky sije, co je tiez ukazovatel downovho syndromu a to vysla dobre
@eliska07 dakujem velmi krasne, no tusim idem dat colu zachladit 😀 budem ju cuckat, lebo ja som po studenom a bublinkovom hned chora 😀 a muzovi nakazem nech nakupi dru tycinky...milujem ich 😀a bude sa hodovat 😀 chcela som si na obed spravit aspon nejaku polievku zeleninovu alebo ryzu alebo tak, lebo zatial som neni schopna daco do seba dostat...je mi zle ☹
uz mi aj nohy trpnu ☹
@cukrik580 Aj ja som vtedy poslala muža do obchodu, aby mi kúpil dru tyčinky a behal po obchode ako šialený 🙂 , že nikde žiadne dru tyčinky nie sú. A keď zistil, že sú to klasické tyčinky, ktoré kupujeme celé roky, tak ho skoro ťuklo 😉 Nech Ti to čoskoro prejde 🙂 Aj ryža je dobrá 🙂 Skús si urobiť, možno Ti nejde pocitovo na chuť, ani vizuálne, ale je dobré dať si aspoň niečoho málo do žalúdka.
A ináč s tou colou, kým som nebola tehotná, tak som pila len chladenú colu s ľadom. A teraz sa nemôžem na nič chladené ani bublinkové ani len pozrieť, hneď ma bolí hrdlo a ostávam ležať v posteli. Keď sa mi to stalo tretíkrát v priebehu tohto môjho krátkeho tehotenstva, tak som skončila a pijem už len čistú vodu izbovej teploty... ☹
@cukrik580 ževraj aj sušené slivky sú dobre proti hnačke....ja mám zase opačný problém, mám akoby lenivé črevá a na veľkú nejdem aj 3 dni a už neviem čo s tým....ale tehotenstvo je aj tak krásne 🙂
@anicka0618 uz ma neprehana...len v noci...a nedokazem nic zjest...ledva tu colu trosku do seba dostanem...
@eliska07 no dufam ze ten moj ich pozna ale vie ze si ich kupujem tak snad pochopil...len pride domiv az okolo 18:00 :-/ tak dovtedy umrem...neda sa mi zatial nic zjest ☹
mna začal bolieť zub ,čo ma potrápil pár mesiacov dozadu,tlačí sa mi zase von ☹
15,8 sme objednaní všetci k zubárke ,neviem či nebudem musieť ísť skorej 😖
Tak asi sa to berie ze mám už vek ale aj tak ma objednala do Žiliny na" konzultaciu 34rocnej pacientky s poziti vnym biochem. skriningom"
Ahojte! ja som tu nová. Aj čakám vo februári - 13.2. Včera som bola na kombinovanom teste, ktorý sa robí v prvom trimestri, podľa ultrazvuku je všetko v poriadku - hodnoty NT. Ešte musím počkať na výsledky z krvi.
@biba aj ja idem az buduci piatok...prvykrat...vsetko mam poposuvane vselijako za sproste okna na poliklinike ma doky dovcu akurat v obdobi krdy by mi mali robit rozne testy a tak :-/ ale beriem to tak ze to tak ma byt a hlavne ze sme v poriadku ...teda az na dnes ale uz je lepsie po dvojhodinovom spanku 🙂
Ahojte baby musím sa pochvalit mojim 5.5cm červíčkom 😀 včera sme boli na scriningovom ultrazvuku,je to moje prve a vidim taketo nieco naozaj prvy krat..fu ten pocit radosti z vytuzeneho babatka je neskutocny. Doteraz,aj ked sa mi uz brusko nafuklo som tomu nemohla uwerit,az kym som ho vcera nevidela 😉
@cukrik580 aj ja som si pospala s tým zubom 😀
@barcelona94901 jaka som prezrata 😀 spravila som si zeleninkovu polievocku taku nie moc slanu s krupicovymi haluskami a zozrala som skoro cele palicky take jemne talianske bez soli co mi muz doniesol 😀 dru tycinky budu na veceru...muz chce falosny mrezovnik ale som povedala nech si spravi sam.tak mu len pomozem a chce si do robotky vziat babovku lebo mame vela vajec tak aj tu si spravi 😀 a ja robim svieckovu bez masa...knedlu som mu kazala kupit.tu by nezvladol a mne sa vazne nechce...vcera som robila u sesternice a dnes som vycerpana 😀
@mirka_st gratulujeeeem.je to super pocit.aj nam sa podarilo po 5 rokoch a 5 mesiacoch a aj potom akp som uz bola trikrat na sono aj tak tomu nemozem stale uverit 😀
Pridavam sa k februarovkam aj ja. Som v 13 tyzdni a dnes uz mam vysledky krvnych testov skriningu prveho trimestra - nastastie negativny, ultrazvuk NT 1,05, nosova kosticka pritomna 🙂 napriek tomu sa mi hodnota Fbeta hCG 12,85 ng/mL, 0,38 MoM zda nizka podla googlovania... Moja lekarka je na dovolenke a nakolko su tieto testy vraj velmi dolezite, robil ich iny doktor na Kramaroch v BA. Musim pockat na jej navrat do 18. augusta a popytat sa na hodnoty osobne.
Mate niektora uz tiez po vysledkoch prveho skriningu?
@stanka810 na amnio sa posiela vtedy ak výdu zlé tie AFP testy a myslím ženy nad 35 posielajú rovno, ale teda ja by som nešla pokiaľ AFP testy dopadnú dobre, na druhej strane, ak AFP testy dopadnú zle, netreba panikáriť, lebo to je len štatistika, jeden veľký vzorec, ktorého výsledok veľmi skreslí práve tvoj vek, takže ja sa najviac spolieham na kvalitné morfologické vyšetrenie, kde ti doktor vie presne zistiť či je alebo nie je niečo v poriadku a na amnio by som išla, len ak by ten morfo utz dopadol zle 😕
Babyyyy...uz mi bolo vcera ako tak lepsie...vecer som mala stale pocit na velku a nic a zacalo mi byt opat zle tak som si dala polievku.myslela som ze to od hladu a prdlajs...dnes som od piatej hore co nemozem spat...kruti mi creva ale zatial ok...ja neviem co mi je...
Joooj baby, za toto som vdacna ze rodim v irsku...ziadne testy,ziadne stresy...ano aj ja sa bojim ci bude babo v poriadku, preto sa podla toho spravam a ostatne neovplyvnim...co sa ma stat sa stane...drzim vam palce aby ste mali vsetky testy v poriadku a uzivali si tehotenstvo...
@barcelona94901 Keď som včera čítala Tvoje správy, tak mi Ťa bolo ľúto s tým zubom, lebo aj ja mám teraz problémy so zubami, akurát že už sa to stíšilo. Avšak večer, keď som si umývala zuby to znova začalo. Mám totiž jednu korunku a pod ňou sa mi na pôvodnom zostatku zuba urobil kaz a navyše tá korunka tlačí na ďasno a ešte keď sa mi dostane jedlo medzi korunku a pôvodný zvyšok zuba... Prešla som k novej zubárke, lebo stará mi dobabrala zuby, teraz k novej chodím ako na klavír, s niektorými úkonmi musím počkať na druhý trimester. Korunka musí ísť von (270 € von). Nevedela som zaspať od bolesti, tak som si dala aspoň paralen. Ráno som volala k zubárke, ešte že to je kamarátka, je akurát na dovolenke, tak mi poradila na to potierať Curasept 0,5% gél a Lacalut červenú ústnu vodu, je protizápalová ... Teraz sa to trošku skľudnilo. Ach jo...
@barrilla ☹ uf ,no to je dobrá pálka,ja našťastie mám zubárku tiež taku rodinnu známu a je veľmi milá ,aj cenovo sa dá ,chodíme k nej všetci ,sme objednaní na 15tnásteho,ale uvidím ako budem s tým zubom ,včera som si tiež dala paralen,aj som zaspala ,potom ma už len ucho bolelo ,ale ráno o pol štvrtej už som bola hore 😝
Baby, ešte sa zmestíte do svojich šiat? Ja som včera (12t+1) zistila, že nohavice zapnem tak, že ma tlačia a dnešnú sukňu mám vytiahnutú nad pasom, ešteže to je taký strih a že blúzka to kamufluje. Už ste si kupovali nejaké tehotenské veci?
Ja som si kúpila v Lidli tehotenské tepláky ,keď bola teraz tá akcia na tehotenské a detské veci a dostala som od jednej kamarátky tehotenské rifle - teda mi ich požičala, ešte s vysačkou, kúpila si ich, lebo už 7 rokov sa zatiaľ márne snažia o bábätko, potom jej ich vrátim, lebo obe veríme, že ich ešte bude potrebovať.
@barcelona94901 Teraz si v práci?

@stanka810 Ja som mala pri prvom bábätku 25-26 rokov a tie triple testy, či ako sa volajú dopadli zle a hneď nás posielali na všelijaké vyšetrenia... Ale v podstate mi to bolo jedno. Čo by som už na tom zmenila? Vedeli sme, že bábätko chceme a či už bude zdravé alebo nie, tak sa tým pre nás nič nezmení. Takže žiadny starosti ani stresy si nerob. Väčšinou ženám nad 35 rokov vyjdú tieto testy zle, ale to neznamená, že bábätku niečo je. U nás v okolí je veľmi veľa mamičiek, ktoré majú 35 aj 40 rokov, testy im vyšli zle a majú krásne a zdravé detičky.