Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@kazunomiya ja som bola u zubárky v utorok a na druhú preventívku v tehu idem potom ešte v novembri - máš nárok na 2 preventívky počas tehu, v 1. a v 3. trimestri... a do pôrodnice tuším mesiac pred termínom sa chodí, ale ak tvoj gyn je pôrodník, tak budeš chodiť k nemu až do konca 😉
@cerimi77 vďaka, takže vzhľadom na to že som už 12tt radšej zavolám zubárke, či môžem prísť na budúci týždeň...
@ejkapod počas tehu máš nárok na 2 preventívky, zvyčajne v 1. a potom v 3. trimestri, ak máš teraz plánovanú preventívku, tak to budeš mať zároveň aj preventívku počas tehu, ale potom si pýtaj termín na tú druhú 😉
@matabah fajn, že je všetko v poriadku 😉
@anjelik0907 a v tom 12-13tt ti neplánuje robiť sono kvôli presvecovaniu šije? to je dosť dôležité sono, myslím, že ho robí každý gyn.. môj gyn je práve v tomto termíne na dovolenke, preto mi vypísal žiadanku a idem na toto sono do nemocnice a potom o 2t zasa k nemu, to budem v 16tt a to budú brať krv na AFP testy... máme rovnaký termín podľa tehu kalkulačky tu na nete mi to tak vychádza - aj teda podľa MK 😀 , ale môj gyn mi do tehu knižky zapísal 18.2. 😀 tak ale to je úplne jedno, ja som s dcérkou v téme "septembrovky 2011" mala som termín 15.9. a malá sa narodila v auguste 😀
@stanka810 ahoj, máme rovnaký termín pôrodu, super. Aké vyšetrenia si už absolvovala?
@lubica1979 jeeej super 🙂 inak vtedy je DM v bratislave a ja budem mozno rodit ked bude gahan spievat 😀 😀 cize nestiham moj ich 8. koncert 🙂 ja som zatial bola na na prvej poradni a tam mi robili NT scrining a to je zatial vsetko...dalsiu poradnu mam 22.8. ale zajtra idem na 3D/4D utz tu v BA do centra kde som chodila kvoli otehotneniu
@halushkaaa pekne saty, myslim ze sa hodia...aj my mame svadbu zaciatkom oktobra a neviem co na seba...dufam brusko nebude uz moc velike 🙂
@stanka810 keďže mi vykúka už teraz (nikdy nebolo úplne malé 🙂 tak ja sa pripravujem že na svadbe bude loptička riadna 🙂 ale vďaka.
@halushkaaa ja ho mam zatial tak malinke...to ine baby co tu mali fotky skoro som odpadla, ze kde moje je 😀
@stanka810 A to pol roka dozadu na plese som ho sťahovala 🙂 Neboj budeš mať, tiež nie je nejaké veľké ale je, tak už radšej na svadbu chystám tehu šatky.
ahojte babulky🙂chcem sa opytat je tu niektora co ma nizko maternicu?
Dievcata. prave som navstivila tuto skupinu, kde som mala patrit aj ja. Pred troma tyzdnami som v 11tt o babatko prisla ☹
Len si tak nostalgicky citam, co by som teraz riesila aj ja. Vsetkym prajem vela stastia 🙂
@barbora84 ahoj. mne tie NT a NB merania nerobili... nechapem preco.... :-/
@cerimi77 no fakt neviem ,či mi robil tie merania ☹ v 12. týždni som bola na ultrazvuku a vravel, že to je podrobnejší, že tam meria, ale nepovedal čo ☹ viem ,že mi bral aj krv na genetiku a potom sa to spojí z výsledkami ,ktoré budú v 16. týždni ...
@barbora84 mne tiez nerobil to meranie
@barbora84 ja som screening absolvovala vcera, teda ultrazvuk, ale meral podla mna len NT, o NB mi nic nehovoril, dnes som bola na odberoch a este k tomu patria odbery v 16.tt.
hovoril mi ze tento screening nie je povinny (u neho sa zan aj plati). vravel tiez ze ho nerobi kazdy lekar (myslim, ze nan treba mat licenciu). treba ho stihnut do 13+6tt.
@kazunomiya ja budem zajtra 13+6 podla ms takze najvyssi cas 😀
@cukrik580 tak sa mozes na to opytat... mne inak vychadzalo podla MS vcera 13+1 ale podla mojich zaznamov 11+4 a aj som mu to povedala, a na USG mu to tiez ukazalo ze 11+4 az 11+6 tak mi to upravil na 11+6. je mozne ze aj ty si menej ako ti vychadza 🙂
@anjelik0907 ano to bolo ono. najprv sa robi ultrazvuk kde sa sleduje ci ma babo dve rucicky, dve nozicky, ci sa hybe, ci mu bije srdiecko, pozrie sa, kde je placenta, plus sa meria parameter NT (sijove prejasnenie) a este NB to je tusim dlzka nosovej kosticky, ale to moj lekar asi nemeral.. tie vysledky NT a NB sa nejak spoja s vysledkami nejakych faktorov z krvi, potom este dalsich z krvi v 16tt a cele sa to vzhladom na vek matky vyhodnoti, vysledok je ake je riziko urcitych vrodenych vad. Mne ale sestricka rovno povedala ze ak na ultrazvuku vsetko je ako ma, tak uz to asi bude vsetko OK, hlavne u mladych matiek ako som ja (ma pobavila lebo 30 rokov na prvorodicku mi nepripada malo ;) )
@cukrik580
@kazunomiya mne robil moj gyno NT scrining v 12.tt...robi sa to myslim do 13.tt....ale nic mi o tom nepovedal, len som si potom v tehu knizke nasla kolonku NT a tam hodnotu 1,9...co je fajn, ma to byt do 3mm....to NB ani nemam v tehu knizke ako kolonku a o tej nosovej kosticke mi nespomenul nic....mozno si to len on poznacil a nepokladal za dolezite o tom mne hovorit
@stanka810 ja som mala NT 0,61, to je vraj tiez fajn, a mam asi rovnaku knizku ako ty. Ked clovek vela cita, tak je len zmateny... asi sa naozaj NB nemeria, alebo teda nie vzdy.
Nielen to.. ja ked som si citala ako vyzeraju vysetrenia v tehotenstve, tak zatial z toho som absolvovala len krv a ultrazvuky.. nic ine (a to som toho nasla vymenovaneho...). Neviem, ako vy ostatne...
@kazunomiya vraj sa do knizky pise NT plus, akoze je kosticka pritomna, len neviem kam, nikde som to nenasla..mne len bral krv a robil utz a ten NT skrining....mylsim ze v 16.tt mi bude robit tripple testy, ktore tiez odhalia nejaku geneticku vadu....ale mna hned dost tlacil do odberu plodovky ked mam nad 35, ale ak tripple testy vyjdu dobre, tak naco nato ist, aj ked tie vysledky tripple testov vraj velmi skresluju a byvaju zavadzajuce....ja som sa este na zajtra objednala na 3D sono
@kazunomiya pardon NB plus, nie NT 🙂
@stanka810 tak ja tam mam len nejake ine skratky zaznacene... takze neviem 🙂
neviem sama, co by som robila keby mi navrhli amniocentezu. aj tak by som nesla na potrat, nech by sa ukazalo cokolvek, a aj tak ziadne tieto testy nie su stopercentne, amniocenteza ma nejake rizika, aj ked nizke... jedina vyhoda by bola ze v pripade ze by dopadla dobre by som vedela ze je vsetko OK a v pripade ze zle, by som sa snad dako vedela na to psychicky pripravit. Ale tolko som pocula o pribehoch ze tieto vysetrenia vysli zle a deti boli zdrave, ze fakt neviem, ci to za to stoji.
@kazunomiya ano ano, som menej, o devat dni, nam sa zadarilo podla dr. jonasa a aj podla sona to sedi 😀
@kazunomiya ja tiez nechcem ist na odber plodovej vody....ma to rizika...potrat, infekcia...treba verit ze bude dobre a NT bolo v poriadku, snad bude aj krv 🙂
... mne moj doktor skoro nic nehovori... tak si hovorim, ze je to asi dobre 🙂 ... pred dovolenkou som bola na kontrole... a videla som rucicky, nozicky aj chvostik 😀 .. babatko sa otacalo... hybalo.. kraaasa... strasne mi pripomenulo chobotnicku, takze zatim je chobotnicka 😀 ... a ked nas siel odfotit.. tak sa otocilo chrbatikom... teda ritou 😀 .. .na co kamoska povedala.. ze to je isto tatove, bo on furt robil srandy a zadok "rad" ukazoval 😀
.. no a idem v pondelok na tie tripl testy ci co to... a tie predtym mam negativne.. takze dobre 🙂 .. na tu amnio urcite nepojdem... bude jak povie Boh 🙂 takze pohodka 🙂
.. a viete co som dnes dlllllho studovala??? fest priskoro.. ale nejak ma to chytilo... ze ci kupat babatko vo vanicke abo vo vedre 😀 ... manzel mi povedal, ze vedierko sa mu vidi bezpecnejsie... takze asi ideme urobit revoluciu v rodine.. lebo ani jedna mamka to nepochopi 😀 ... takze uvidime 🙂
... a mam z toho kus stres vsetkeho... aj z drzania babatka... lebo... som prvorodicka... a s babatkami som vooobec neprisla do styku... aj ako dieta ma furt zahriakli ze nestaraj sa, nedrz.. nahodou ti vypadne... tak mam normalne ze blok vypestovany... radsej som "nikoho" nebrala na ruky... takze to bude cisto ze prve babatko 🙂 dufam ze to zvladneme 🙂

@bambulka12 supco mam tie iste doma 😉