Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte babule, mam jednu otazocku na vas . . . Je potrebne ist aj obvodnej a oznamit jej, ze som tehotna???Tak ma to napadlo, aj ked tu svoju z duse neznasam, len ci netreba aj pre nu dake vysetrenia, alebo tak. . . dakujem za odpovede a krasne tehulkovanie zelam 🙂
@biba neviem, ci treba. Ja som teraz bola u nej, lebo ma gyn poslal, skontrolovat cukor, mala som nizky. Inak mi nevravela nic, ju to asi netrapi ze som tehotna. Hovorila som si, ze by to mala asi vediet, predsa len je to podstatna informacia pre nu aby mala prehlad, ved inak ma nevidi ako je rok dlhy. Tak som rada ze sa to pri tejto prilezitosti dozvedela. Ale nic ine ohladom toho neriesila, cize asi ziadne vysetrenia nic... sak vysetreni mas u gyn dostatok, nie?
Citala som ze v 1. trimestri a 3. trimestri sa chodi na EKG, ale aj ked mam taku kolonku v knizke, gyn mi o tom nic nevravel, tak neriesim... asi by mi povedal, keby bolo treba ist. Ale tiez sa mi tak zda, ze by mi viacej mohol hovorit o tom, co vsetko si mam alebo mozem teraz vybavovat (aj k zubarke idem len preto ze som sa o tom dozvedela ze sa moze/ma(?) 2x za tehotenstvo ist na preventivku)
@majaon drzat sa treba skor sona, podla MS je to velmi orientacne lebo vychadzaju z akehosi modeloveho cyklu, ktory vacsina zien vobec tak nema. Nie je vynimkou ze tehotenstvo je "mladsie".. ja mam rozdiel nejakych 12 dni ci tak, od zaciatku sa drzim udaja, ktory viem z vlastneho sledovania cyklu - totiz, kedy bola v cykle ovulacia. USG mu to ukazalo presne rovnako ako som vravela ja, takze si myslim, ze meranie pomocou USG je dost presne. Ale aj tak mi sestricka vravela, ze presny termin porodu sa upresni az ku koncu.
@kazunomiya diky za odpoved 😉
@cerimi77 tak to ano,inak obdivujem vsetky baby,co mate tak skoro po sebe babenka,to neviem,ci by som zvladala,fakt klobuk dole 🙂 .No ved uvidime,ked budem padat dole nosom,ci budem machrovat 😀
@bambulka12 ja už ani pás nemám 😀
@barcelona94901 daj fotoooo 🙂
@bambulka12 ani ma nenapadne 😀 cítim sa ako tulen 😝
ahojte, ja som bola dnes na 3d sono🙂 a uz vieme ze to bude chlapcek🙂 ale velmi sa mu nechcelo pozovat oddychoval...aj ked do neho doktor stuchal :D
@barcelona94901 😀 prestan,urcite vyzeras pekne
Ake vitaminy beriete? Ja zajtra mam poslednu femibion 800. A neviem co potom ci pokracovat s femibion alebo pocula som ze dobre je ladeevita... Vase nazory?
@bambulka12 dnes veru nie,ešte aj vlasy v cope ,som lietala okolo deciek,hrncov ,tuším už som bez kondičky 😀
@petruska1212 ja beriem calibrum mami,ale myslim si,ze kyselina listova uplne staci.Pocula som ,ale neviem,ci je to pravda,ze po takychto tabletkach su zbytocne velke babatka 🙂
@petruska1212 ja uz neberiem nic tiez som brala femibion 800 a teraz uz len kopec ovocia a zeleniny 🙂 tak som spravila aj pri prvom a vsetko bolo ok
@zuzanka2302 super ze uz viete, ja idem az 22.8 tak si este pockam dufam, ze sa tiez ukaze 🙂 ale tiez mi kazdi hovori ze to bude asi chlapec 😉 tak som celkom zvedava
@bambulka12 , ja som uživala kyselinu len 2,5mesiaca cca, a potom my doki povedal že dalej netreba nič uživať lebo babo čo potrebovalo dostalo v tých prvých 3 mesiacoch, dalej je to zbytočne uživať..lebo som chcela ešte niejake vitaminy pre babo a nedal my už nič..
@ejkapod no ved jasne,ono asi naozaj staci v tom prvom trimestri.Ja ale musim taketo vitaminy,lebo zo zeleniny mi chuti len paprika a kvasaky 😀 a z ovocia len broskyne 🙂
@bambulka12 , no tak ja zas zeleniku mam rada a nutim sa aj ovocia viacej jesť, hlavne teraz ked je tolko čerstveho 🙂, jedine čo si davam semtam je šumyve magnezium, lebo ma často bolia križe , a aj hlava tomy zaberie a aj doda energie..
Ja som myslela, ze vitaminy by som uzivala len 2-3x tyzdenne. Kazdy den urcite nie ak je strava pestra.citala som niekde prispevok od doktora a pisal ze staci len par-x do tyzdna aby nebolo velke babo. Nech rastie a pribera vonku :D
@petruska1212 aj mne kazal nech si kupim take "jednoduchsie" vitaminy ako je femibion.ze uplne staci calibrum mami a nech si davam obden 🙂
@biba k obvodnému kvôli tehu nemusíš chodiť.... až k nej budeš musieť ísť s niečím iným, tak jej len spomenieš, že si tehotná, alebo neskôr že kojíš, aby ti vedela dať lieky čo neškodia, inak s tým nemá nič 😉
@kazunomiya ja som bola pri prvom tehu na EKG len raz, v 3.trimestri 😉
@kazunomiya môjho gyn vôbec nezaujímala moja informácia, kedy som mala ovuláciu, sa len nad tým pousmial a jasné, že termín pôrodu podľa MS je vždy +/- 2týždne, takže ak porodíš o 2t skôr alebo neskôr, stále si rodila "v termíne", môj pôrodník sa riadi napr. len poslednou MS, sono ho nijako zvlášť nezajíma, hlavne tie neskoršie sona už veľmi môžu skreslovať, takže MS je jediný spoľahlivý a nemenný údaj... niekde som čítala, že sa doporučuje upraviť termín pôrodu max podľa sona robeného v 10-12tt, potom už to nie spoľahlivý údaj 😉
@bambulka12 keby som nemala 36r, možno by som sa s druhým toľko neponáhľala 😀 všetko má svoje výhody aj nevýhody, som si povedala, že už keď plienkujeme jedno dieťa a sme ešte vo švungu, tak nech to máme za sebou aj s druhým, lebo neskôr, už by sa možno nechcelo zasa s tým začínať 😀
@petruska1212 môj doki na femibion a pod. má svoj názor, t.j. vyhodené peniaze, takže kvôli listovke beriem čistú kys.listovú, čo mi napísal na predpis, ale inak beriem (ale to som brala aj pred otehu) taký multivitamínový sirup, koenzym q10 a chlorophyl, ale ako hovorím, to nie je kvôli tehu a nie sú to "tehu"vitamíny 😉 toto som užívala aj pri prvom tehu a dcérka mala 2760g, čiže žiadne veľké bábo 😉 tomuto ja veľmi neverím 😉
@ejkapod ja som sa pýtala na tú listovku, ale mne doki odporučil naďalej listovku užívať, nakoľko som druhé bábo potratila, ale užívam čistú listovku čo mi dal recept 😉
@bambulka12
@barcelona94901 jej vy ste tiež uz bruskate ....ja to uz tiež neskryjem... včera sa ma pýtala jedna suseda a že kedy máme termín.. B-) a to este ďaleko len večer mám bruško ako v 5 mesiaci..
@halushkaaa Šaty sú strihovo veľmi pekné, ja by som však čiernu na vlastnú svadbu nevolila. Skús niečo v inej farbe. Apropo, trúfaš si na tancovačku, redový tanec atď v Tvojom stave? Ja sa vydávam o dva týždne, ale ja som zvolila len posedenie síce s niekoľkými chodmi ale bez tanca. Ale Ty budeš mať asi viac hostí.
@halushkaaa Šiatky sú naozaj krásne 🙂 Ale asi by som ich oživila niečím farebnejším, resp. zlatým, strieborným, aby neboli celé úplne čierne. Ale určite je dobré si ich najskôr vyskúšať a nie objednávať z netu. Pri tehotenstve sa postava môže rýchlo zmeniť.
My sme boli teraz nedávno na svadbe, to som bola len v 8. týždni, ale ideme aj v septembri a beriem si tieto isté šaty, to by som mala byť cca. 17. týždeň. Sú strečové, takže sa pekne prispôsobia postave 🙂 Aspoň nemusím kvôli brušku kupovať ďalšie 🙂

Ahojte! Tak dnes ráno som sa rozhodla navštíviť môjho dokihoo, nakoľko mi už asi týždeň vykúka na pravej strane bruška taká puklina ako keby som zhltla balónik a bola som z toho nervózna. Našťastie mi doki povedal, že je všetko v poriadku, len nakoľko som pred dvoma rokmi bola operovaná na endometriozu a mala som zrastenú celú brušnú dutinu, na pravej strane mám teraz viac miesta pre moju fazuľku. videli sme jej chrbticu a jednu ručičku na ktorej sme vedeli spočítať aj pršteky. Som nesmierne šťastná a v piatok mám plánovanú návštevu dokiho, kde bude riadny utz.