icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

nijka
18. aug 2013

ja by som potrebovala nieco "odolne" s cim na tej nasej novostavbovej ulici v tom februari prejdem aj cez sneh a nebudem mat problemy vyvencit niekedy ked nebude sneh napr.na polnej ceste nasho havina. Takze my hladame nieco odolne. Kamaratka mi poradila Jane kociky, nemate niektora skusenost? Lebo niektore kociky co som tlacila kamaratkam (znacky si nepamatam), tak mam pocit, ze boli vhodne na super upravene cesty ci do nakupneho strediska a to by u nas nemalo dlhu zivotnost 😎.

bambulka12
18. aug 2013

@cejara verim,ze nase drobatka su urcite v poriadku a su to bojovnici 🙂

amanda683
18. aug 2013

no mam pozehlene 🙂 takuuuhromadu.Idem si sem odfuuknut a pokracujem.Este musim povysavat,poumyvat zem,spratat pozehlene,umyt riad a moze byt vecer 😀
A babyyy,este 6 dní a budem pani D 😀 😀 😀 Juuu tešííím sa 😀

bambulka12
18. aug 2013

@pacna dakujem a aj ty by si mala ist na amnio?

ejkapod
18. aug 2013

@cerimi77 , no praccujem a to som stavala rano o pol5 do roboty, ty si už na pn??ja sa chcem od oktobra vypisať a odychovať už konečne a uživať si tehu.., zajtra mam poradnu dalšie testy na krvy tak dufam že všetko bude oki...

pacna
18. aug 2013

@bambulka12 neviem o tom nikto nic nehovoril uvidim co mi povedia vo stvrtok v ziline ale asi nepojdem

eliska07
19. aug 2013

@pacna My sa už tiež pozeráme po kočíkoch. Pri prvom sme kúpili poľský kočík, ktorý sme po 4 mesiacoch predávali, tak sme si povedali, že už nikdy viac poľský kočík. Tak sme si teraz vybrali anglický kočík, ale ostáva nám naň už len šetriť 🙂 ale je krásny, perfektne sa ovláda, skladá. A po mojej prvej skúsenosti, že som kočík používala všade, na prechádzky, nákupy, k doktorovi + musí byť skladný a ľahký aj do auta, keďže veľa jazdíme, tak padla voľba priamo na kočík iCandy Peach. Je drahý, ale kvalitný. A pozerala som ho aj na bazároch, tak ich je tam veľmi málo, ale keď sa už predáva, tak sa predáva za 2/3 pôvodnej ceny a vždy je na neho hneď aj 5-6 záujemcov.

Príjemné vyberanie kočíka. To ma vždy bavilo 🙂. A po mojej prvej negatívnej skúsenosti som odvtedy si dávala lepší pozor a aj kámoškám som pomáhala vyberať a hľadať kočíky 🙂. Veľmi dobrý je aj Peg Perego Book Plus - krásna veľká vanička, priestranný...

eliska07
19. aug 2013

Ináč my už začíname pomaly nakupovať - tento mesiac po kontrole u doktora, keď povedal, že je všetko ok, tak som si objednala 3 zavinovačky 🙂 tak som sa z nich pekne vytešila, už ich mám domka 🙂. Pridám si ich k prvým, čo mám ešte po malom a to mi bude stačiť 🙂.

Vecičky zatiaľ neriešim, keďže nevieme čo to bude. Ale už teraz premýšľam, čo kúpim zase budúci mesiac po kontrole 🙂

A mená už vyberáte? My sme sa na dievčenskom zhodli hneď, len to chlapčenské sa nám ťažšie vyberá 😉 Ja som vybrala aj sedem, len manželovi sa žiadne z nich nepozdáva 🙂

cejara
19. aug 2013

@eliska07 ja som pozerala Peg Perego, ale mne sa vanička zdala byť malá? Dieťa som ešte nemala, neviem to odhadnúť, ale keď som si predstavila, že by som tam mala dať fusak a 4-5 mesiacov tam voziť bábätko, zdal sa mi ten priestor fakt malý. A navyše, ešte tam bol po bokoch aj polystyrén.... Ale inak je veľmi pekný. Ale nechám si poradiť 🙂

lucul
19. aug 2013

@cejara mne sa zas zdal velky ale ked sme sa rozhodovali medzi nim a tym co sme kupili nakoniec tak po premerani sme zistili ze je to len opticky klam a ten co mam by som nemenila ani za nic aj ked mi neprajnici tvrdili ze tam malu v januari nedam aj s fusakom tak som ju tam dala v dvoch fusakoch a to bol jeden poctivy komunisticky fusak 😀 a v sportaku by sa este dnes v pohode vyspala kebyze chce byt v kociku. A v najvacsom snehu som sa prechadzala s nim v pohode vo vinohradoch v zime

eliska07
19. aug 2013

@cejara Kočík som už videla aj naživo u kamošky a tá vanička mi príde naozaj dosť veľká. Neviem, či má po bokoch polystyrén, ale prišiel mi priestranný. Ja zase extrémne veľkú vaničku neriešim, pretože keď sa bábo narodí vo februári, tak bude vo fusaku maximálne predpokladám do apríla - t.j. prvé 2-3 mesiace, a potom už len s nejakou dekou do leta a na jeseň už asi pôjde do športiaku, resp. v zime určite, keďže bude mať cca. 10 mesiacov. Čo je pre mňa dôležité, aby sa dala športová verzia otočiť do oboch smerov, pretože pri prvom sme mali kočík len otočený smerom von a to mi prišlo nepraktické, keďže od štyroch mesiacov nechcel byť v hlbokom... Ale hlavne v zime, keď fúka, je lepšie, keď je otočené akoby na mňa. Takže toto je pre mňa najpodstatnejšie. A kolieska na jazdenie v podstate neriešim. Keď napadá veľký sneh, kým sa cesty a chodníky neodhrnú podľa mňa sa nedá jazdiť dobre so žiadnym kočíkom. A keď už odhrnú, tak v princípe by nemal byť problém s jazdením. Ja som chodila v zime s X Landerom štvorkolesovým, to bolo v pohode, a potom aj s golfovým kočíkom a prešla som aj s tým. Takže je to asi len o zvyku. Mňa u nášho prvého kočíka (Baby Smile) odradilo aj to, že kolieska sa hneď začali kaziť a mám pocit, že tieto poľské kočíky (česť výnimkám) strašne rýchlo ich kolieska začnú akoby osmičkovať či ako to mám povedať.

Na porovnanie - ja som mala baby smile v max, sestra mala concord fusion (kočíkovali sme v rovnakom čase) - a tá ovládateľnosť kočíka bola neporovnateľná...

cejara
19. aug 2013

@lucul a ktorý kočík, akú značku si si nakoniec zvolila?

lucul
19. aug 2013

@cejara mame teutoniu mistral s a sme max spokojny

kazunomiya
19. aug 2013

@eliska07 hehe, s menami sme na tom podobne. dievčenské by sme aj mali, ale chlapčenské.. akosi sa manželovi nič nepozdáva. na to pravé ešte narazíme, ak bude treba. času dosť.

aplless
19. aug 2013

@kazunomiya ahoj ty uz mas kocik doma?? teda si sikovna no ja nemam ani cas mysliet ze som tehu mame v robote zhon, doma tak isto mame maciatka a musim prikrmovat, nič nestiham pomoc uz som niekedy zufala potrebujem malovat a premiestnit izby koli postielke lebo teraz nezmestim do spalne, ach neviem kedy ssa do toho pustim co sa tyka veci pre babo ani nemam sajnu co bude treba nemam cas na to mysliet, ale v stredu idem na poradnu prvu poriadnu tak som zvedava co bude.

aplless
19. aug 2013

baby babo s fusakom budete vozit max 3 mesiace potom bude leto a v zime uz bude mat 10 mesiacov bude sediet v sportiaku ja budem viac dbat na sportovu cast aby bola velka a urcite aby sa dala nakliknut do oboch smerov koli zime a vetru.

kazunomiya
19. aug 2013

@aplless no, mam len taky jeden hlboky kocik co mi darovala kamaratka, je starsi a taky pomerne vacsi, co je prakticke, ale nie ked ho musis vela prenasat alebo vozit autom. Ja chcem babo vela nosit, takze kocik vyuzijem, ale neviem kolko. Pripadny sportovy kocik budem riesit neskor.. Mozno mi tiez niekto pozicia.

ejkapod
19. aug 2013

tak baby dalšia poradna zamnou, zatial všetko oki, len mam strach z tých krvných testou na dawnov..nech už su vysledky, dalšia poradna 16.9., a potom ma snad zas pošle na sono a konečne uvidím babo 😀 , a snad už aj pohlavie bude vidieť..

matabah
19. aug 2013

@bimbo37
@cukrik580
@cerimi77
čaute baby,tak už som tu po dlhej dobe🙂 vrátená z Chorvátska,všetko OK,dobre bolo,ešte by som vydržala na tom mori sa hompálat a bolo to presne tak,že ked som cítila,že mi nevyhovuje teplo,alebo neobvyklú únavu,tak som vypla,oddýchla a bolo super....a dokonca zvýšený pohyb mi prospel,cítim sa fajne,,,moje brucho je inak tehotné každý druhý týžden🙂....a každý prvý je také splasnutejšie....takto to už je 3.týžden..hi hi...a ako sa mi máte?? ale ste toho popísali,musím to tu ráno preštudovat,lebo už teraz sa mi to nechce...ale myslela som na Vás a chýbali ste!!! cukrik tú sodu som ešte neskúšala,ale skúsim,jasné,ved som zvedavááá... 😉 (všetci sú presvedčený,že chlapec...vraj som opeknela...no hurááá 😝 )Cmuk,pa páááá do zajtra 😉 😉 😉

bimbo37
19. aug 2013

@matabah to je super. prezivas to presne ako ja. mam presne take iste pocuty, my sme este stale v chorvatsku a predlzili sme si to z dvoch na tri tyzdne. hrozne mi to tu prospieva a presne ako hovoris, vacsi pohyb mi dokonca robi dobre😊 a hlavne tie skore ranne prechadzky s nasim psom pri mori. uzivam si to najviac ako sa da ale zaroven sa uz neviem dockat kedy budeme doma a uvidim konecne ako nas prcek zase podrastol😊

cerimi77
19. aug 2013

@matabah fajn, že ste si užili dovolenku a že sa cítiš lepšie 😉

cerimi77
19. aug 2013

@ejkapod nie, nie som pn 😀 som na rodičovskej "dovolenke", takže do roboty nechodím 😉
@eliska07 ja som mala kočík, kde sa dala rúčka prehadzovať a popravde som to vôbec nevyužívala, jednoduchšie a rýchlejšie som mala, keď som len kočík celý otočila do požadovaného smeru, ak som sa chcela vyhnúť vetru, snehu a pod. a z tohto hľadiska pre mňa bola dôležitá skôr strecha bugingy, aby sa dala dostatočne sklopiť skoro až po madlo, aby do kočíka nefúkalo, nesnežilo alebo nesvietilo slnko.... a inak, terezka sa vôbec nechcela pozerať na mňa, ale na okolitý svet, takže športovú časť aj na novom kočíku mám stále len v jednom smere...až keď budem dávať do kočíka tú vložnú tašku pre druhé bábo, tak budem 1x otáčať kočík do protismeru 😀

sussie259
20. aug 2013

Ahojky kocky, pridavam sa k Vam. sice od prvej strany citam diskusiu, ale som povercivo sa pridala az teraz, bala som sa doteraz, bo aj s prvou dcerkou som bola od 6tt. na rizikovom. Som momentalne v 13tyzdni. termin vychadza na koniec februara- a vcera som bola na 1Ultv. a NT mi vyslo horsie 3, ako ste na to vy? bo pri malej som mala 1. Vo stvrtok idem na krv a som zvedava na tie dalsie testy :(
a k teme kociky- ja som mala januarovu malu, a bolo velmi vela snehu a mam kocik Hartan, a som strasne spokojna 😀

ivet51
20. aug 2013

Ahojte februarovky ... Ja sa tiež rada k vam pridam....objavila som vás len nedávno , tak som si povedala , že sa pridam
Som v 14 týždni a dúfam , že vsetko bude OK a že to všetky dotiahneme do úspešného konca

danilee
20. aug 2013

Ahojte baby, včera som absolvovala posledný-dúfam odber krvi na druhé skrinigove testy (AFP ak sa nemýlim). Prvé dopadly dobre, tak verím, že tieto takisto 🙂 doma si robíme srandu, že chodím navštevovať upírov 😀 Ďalšia kontrola je o mesiac a v 20.týždni morfologický utz. Malé som dnes videla prvýkrát v akcii, ležkalo si a mávalo rúčkami 🙂 od poslednej kontroly dosť narástlo, na cca. 15cm, dostala som 4 fotografie, z toho jedna je supčo - krásne vidieť bábo z profilu aj chrbicu. Doktorka sa ma po spýtala, či chcem vedieť aj pohlavie bábätka a.............. samozrejme, že som nevydržala 🙂 vyzerá to na chlapčeka podľa všetkého 😵
Takže riešiem rovnako ako vy veľmi intenzívne mená 😕 teraz už hlavne tie pre chlapcov

danilee
20. aug 2013

@sussie259 mrzi ma horší výsledok NT, ale verím, že to ešte nič neznamená, držím palce na ďalšiu kontrolu.
Ja čakám prvé bábo, teda s kočíkmi skúsenosť nulová, ale zatiaľ Hartan aj u mňa víťazí 🙂

danilee
20. aug 2013

@ivet51 Ahoj medzi nami 😉

ivet51
20. aug 2013

Sussie ..jeden vysledok nič neznamená , ďolezite sú aj ostatne parametre, UZV a cely skrining z krvi ....snáď to bude vsetko v poriadku

ivet51
20. aug 2013

Danilee .... Dakujem 🙂

bambulka12
20. aug 2013

ahojte,takze ja som sa dnes bola objednat na amnio a idem buduci piatok .Dnes mi v nemocke zistili,ze mam nizko placentu a ze sa musim velmi setrit ☹ .Ja len dufam,ze vsetko bude ok