Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@danilee @ivet51
ajojky kocky.no dufam ze ostatne vysledky budu uz dobre.dr.mi nic blizsie na poradni nepovedal.iba nieco asi 10min.premeriaval a povedal.ze pockame na vysledky krvi a uvidime. No az doma pri studovani tehotmknizky som si vsimla Nt s vykricnikom.a zaacala som to viac sledovat co to vlastne je. A vystresovala sa.
No a k tomu hartanu - mam racer gt.s brzdickou a som spokojna.a uz ho sice 2m.nepouzivam.mala tam uz nechce byt.bo je uz velka 1,5rocna baba.tak je odlozeny pre druhe babo. Mam aj tasku aj original.fysak/ podlozku k nemu- tie som kupila na nem.stranke a boli o dost lacnejsie ako u nas.jedina nevyhoda je dlha cakac.doba hlavne v zime.vtedy menia kolekcie plus vianoce.my sme cakali skoro 15t
.
@ivet51
@ivet51
ahojte.. peg perego skate je dobry? 🙂 ake mate skusenosti?
BABULKY ja som toho nášho drobca prvý krát cítila 😀 😉 🙂 😅 😵 . Nebolo to kopnutie ale také akoby, ťažko to opísať ale akoby pohnutie, dotyk, mrvenie? Niečo ako keď si predstavíte balon s vodou a tá voda sa prelieva? A teda som si na 1000000% istá, že črevá to neboli 😀 .
@sussie259 vitaj medzi nami, dúfam, že krvné výsledky budú dobré a všetko bude ok 😉 ja som mala NT 1,5, bola som teraz v piatok a o 2t ma čakajú AFP testy 😕
@ivet51 aj teba vítam 😉
@danilee tak pridaj foto, nech sa aj my môžme pokochať 🙂 a ak prídeš na nejaké fajn meno pre chlapca, daj vedieť 😉
@bambulka12 tak držím palce aby bolo všetko v poriadku.. a teda šetri sa 😕
Ahojte baby, som tu nova. A tiez babätko čakame vo februari, taky pekny datum 2. 2. 2014 🙂
Pridávam tipy na chlapčenské mená 🙂
číslo jedna je samozrejme Noel 🙂 - keďže takého drobčeka máme doma 🙂
a ďalšie tipy, ktoré sa mi osobne páčia a možno niektoré z nich prejde aj doma 🙂
Samuel, Simon, Daniel, Filip, Michael, Zachary, Henry, Benjamin 🙂
V rodine máme ešte mená: Timothy, Matúš, Marek, Ján, Peter, Martin, Tomáš, Lukáš, Šimon, Lukas...
Chlapčenských mien je veľmi veľa, len je ťažké vybrať to správne 🙂 My máme u nás v okruhu samých chlapcov, tak sa aj výber zužuje, aby sa meno zbytočne neopakovalo 🙂
A ďalší problém u nás je aj ten, že pred súčasnou prácou som robila ako učiteľka na strednej škole, takže aj odtiaľ mám deformáciu na mená, keď si nejaké vyberiem, tak si k nemu aj hneď niekoho priradím... 🙂
Pridajte aj vy vaše tipy, nech môžeme vyberať a preberať 🙂
Pri dievčenskom sme problém nemali, ak to bude dievča, tak už dávno máme vybraté meno Agátka 🙂
Ale mali sme aj iné tipy: Noemi, Ella, Amelia, Grétka, Lea, Nela
@eliska07 Améliu chceme my 🙂 ak to bude dievčatko. Pri chlapcovi sme ešte na nič veľmi neprišli 🙂
Baby,mam ohromnu radost, pred chvilkou mi prisli sms spravou vysledky AFP - skrining negativny, vsetko v poriadku 🙂 🙂 🙂 🙂 juchuuuuuuuuuu som sa bala, kedze nie som najmladsia (34) a cakam prve. Vsetkym drzim palce, nech sa vytesujeme spolu!
@danilee fiha, to je aka sluzba, ze ti vysledky poslu! To je super. Teda, vysledky su este viac super.
Ja tie svoje z 12.tt budem vediet o dva tyzdne, lebo sa mi nechce volat (ked som volala, neboli este) tak pockam do dalsej navstevy v 16tt, ved vysledky mi nikam neujdu.
Tvoj "krpec" je uz pekne velky ;)
@eliska07 Pekne si povyberala 😉 mne sa chlapcenske hladaju velmi tazko, pri babe by som mala skor opacny problem, tolko krasnych mien 😝
Pre drobca potrebujem univerzalne meno v slovencine aj anglictine. Vidim, ze mas na zozname aj mojho favorita - Benjamin (meno sa da pekne obmienat, aspon podla mna - Ben, Benny, Jamie), tiez sa mi ale paci Max, Victor,Alex / Alec, Toby / Tobias, Christopher.. Manzel ma ale ku kazdemu nejaku pripomienku 😒 Jemu sa najviac pozdava Adam, pre mna je to zatial meno bez emocie 😀 Dufam, ze ho nakoniec presvedcim na meno podla mojho vyberu, kedze to zatial nevyzera na partacku v podobe dievcatka, tak aspon meno! Paci sa z Tvojich tipov aj Timothy - velmi! Zaradujem si na "zoznam". Baby napiste aj dalsie, nech sa inspirujeme navzajom. Vyzera to na naj hobby tieto dni, stale pozeram, googlim 😕
@kazunomiya Dakujem pekne 🙂 ano, mam velmi dobru lekarku aj sestricku, za co som moc moc rada, lebo teda ja sa dokazem vystresovat raz-dva 😨 Pockaj na dalsej kontrole, v 16. tyzdni bude mozno aj tvoje mimco podobne velke 🙂
Drzim palce pre dobre vysledky, urcite budu! 😉
ahojte maminky, som si zaspominala na februar 2013. kedy sa nam narodil naš drobec 🙂 🙂 uživajte si tehu, naš maličky ma už pol ročka, už ma dva zúbky, lozí, pomaly sedkať bude.. 🙂 prajem krasne tehuľkovanie
@danilee Hadam budu dobre, sestricka mi rovno vravela ze ak bolo NT v poriadku tak uz asi bude vsetko ostatne OK, ze to u mladych zien byva. Ze mlada... ja tak len vyzeram, ale ved mam o tri mesiace 30. Na prvorodicku uz nie som uplne mlada. Ale tak, potesilo 🙂
@danilee Nápodobne 🙂 Keď neobzerám kočíky, tak vyberám mená 🙂 A kým nevieme čo to je, tak je to o to zábavnejšie, pretože sú stále potrebné obe podoby mena - aj chlapčenské, aj dievčenské 🙂
Moja predstava o mene bola vždy taká, aby bolo meno univerzálne - bez mäkčeňov a dĺžňov. Pri prvom sa nám to podarilo, pri druhom to tak chcem aspoň pri chlapcovi, keďže dievčenské sa nám zapáčilo meno s dĺžňom. Už som síce aj nad ním uvažovala bez dĺžňa, ale už mi to nepríde ono a zase dať ho do anglickej podoby Agatha mi príde zase zbytočne prehnané...
Však uvidíme. Toto tehotenstvo je úplne iné ako prvé, tak sme si aj mysleli, že by to mohlo byť dievča a prvé tri mesiace som vyzerala naozaj hrozne... ale pomaly sa začínam dostávať do normálu, tak sme si tým dievčaťom už ani nie takí istí 🙂 ale dvaja chlapci by mi vôbec nevadili 🙂
Najradšej by som sa nechala prekvapiť až do pôrodu, ale manžel nechce... Tak uvidíme 🙂 ale možno doktor nebude vidieť a bude to vyriešené 🙂
@danilee Ja robím v ZŠ, a aj u celkom "slovenských" detí je už veľmi rozšírené, že sa dávajú anglické, prípadne aj iné cudzie tvary mien. Tak myslím, že máš v podstate voľný výber a ak bude mať tvoje dieťa anglické meno, nikto to nebude riešiť, lebo takých detí je už veľa. U tých, čo sú "anglicko-slovenskí" je Benjamin, ale aj Christopher celkom častá voľba, čo som si všimla.
@eliska07 moje prvé je januárové a veru fusak sme využili
Pridávam link na hľadanie mena 🙂
Dúfam, že vám to pôjde, mne to ide spustiť 🙂
@barcelona94901 Ďakujem. Ešte veľmi uvažujem nad tým fusakom lodger - celoročný, len je dosť drahý... ☹ tak uvidím...
@eliska07 emitex sme kupovali vtedy,aká je teraz ponuka ani netuším
nás čaká nakupovanie do domu,takže by sme to neskor spojili s nákupom v Poľsku a ušetrili nemalu čiastku
známa čo rodí čoskoro,nakupovala cez nejaký pl -e shop a len na kočíku ušetrila 200 eur,čo je myslím,slušná čiastka ,ked si vezmeme ,že nakupovala aj zvyšok výbavy a to ešte neskor pozriem,že kam ísť,do akého mesta ,nech sa nenabeháme
na Slovensku vraj najlacnejšie vychádza nejaký aladin obchod ,to som tiež ešte nepozerala
ja aj pri prvom som neskoro nakupovala 🙂
@barcelona94901 My sme už v aladdinovi boli aj osobne - majú aj e-shop, ale inak majú sídlo v Hlohovci. My sme tam boli pozerať kočík, pretože sa páči jeden konkrétny a ten predáva len tento aladdin a ešte nejaký obchod v Košiciach, čo je pre nás bezpredmetné. Výber majú obrovský, momentálne sú ešte v prenajatých priestoroch, ale vraj by už niekedy v októbri mohli byť presťahovaní vo svojej vlastnej predajni - oveľa väčšej, pretože v tejto sa veľmi zle pohybovalo, čo bolo ale spôsobené tým, že mali na predajni podľa mňa aj 50 druhov kočíkov (mimo golfových, ktoré mali na regáloch povykladané, tie som nepočítala). Výber mali od najlacnejších kočíkov až po tie najdrahšie. Veľmi milé predavačky, rýchly prístup, príjemné jednanie. Všetko nám poukazovali, čo sme chceli, rozložili, doniesli aj športové verzie na odskúšanie, kompletne. Dokonca nám zisťovali aj taký kočík, ktorý nemajú v ponuke, či by ho vedeli zohnať a za akú cenu. My sme tam boli spokojní a určite sa tam chystáme na nákupy. Čakacia doba na kočík je cca. 3 mesiace, ak príde skôr, tak ho odložia u nich na sklade, ak si ho nechceme ísť hneď zobrať. Veľmi dobrý prístup.
@eliska07 áno Hlohovec ,tak je to ono🙂

Ahoj dievcata, tiez vas citam uz dlhsie. Pri prvej dcere som mala rizikove tehotenstvo, cele som ho prelezala, tak teraz este stale tomu nemozem uverit, ze som tehotna, lebo je to uplne ine. Takmer ani neviem, ze som tehotna, tak vzdy len trpnem ked idem k doktorovi, ci je vsetko ok. Tesim sa, ze je nas tu tak vela. Tak nech nam to rychlo ubieha. 😉