icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

jajuska22
31. aug 2013

baby a to si uz kupujete vecicky pre babatko??? Ja som si este nekupila ani jednu (zatal co mam, dostala som od svokry) Kocik ma uz vyhliadnuty, ale objednam ho asi az v oktobri / v novembri. Par veciciek budem mat aj od 2 znamych, ale nieco chcem mat aj cistonove....za 2 tyzdne sa dozviem, co to bude, tak uvidime, akej farby vecicky budu 🙂

cerimi77
31. aug 2013

@bambulka12 dúfam, že amni dopadlo dobre 😕
@petruskaaaa vitam medzi nami 😉 ja mám len jeden tehu príznak - rastie mi bruško 😀 tak isto ako pri prvom tehu, ktoré som si max užívala 😉 a ty sa ako máš?
stanka810 @cejara ja si myslím, že to pichanie skôr súvisí s rozťahovaním sa maternice a tá potom môže pritláčať na močový mechúr, preto ku koncu tehu, bude chodiť cikať tak často, ako keby vás za to niekto platil 😀 ale je to všetko individuálne, niekomu maternica tlačí na iné orgány, neskôr aj na pľúca, horšie sa dýcha a pod. ja som takéto našťastie nezažila, ale v tehu je to normálne, ak vás veľmi pichá, tak by som radila zvoľniť tempo, vyložiť nohy a odpočívať 😉
@kazunomiya ja som bola dlho na jednej váhe, išlo to 0,5kg hore dole, podľa toho ako som sa deň pred tým najedla a včera som sa postavila na váhu a behom týždňa +2kg, som sa schválne išla odvážiť, lebo mi aj brucho tak naraz vyskočilo, že už nie je pochýb o tehotenskom, pri prvom som o takomto čase nemala žiadne brucho ale s váhou som to mala dosť podobne, prvý mesiac (od 5tt-9tt) +1kg, druhý mesiac (9tt-13tt) +1kg a potom za ďalšie 4t +4kg, za ďalšie 4t+4kg 😝 ... a býa ti zle? resp. máš nechutensto? lebo poznám veľa báb, čo počas tehu skôr chudli a keď išli rodiť, sa niektoré nedostali ani na svoju pôvodnú váhu 😕

cerimi77
31. aug 2013

@jajuska22 ja som pri prvom tehu kupovala až potom, čo som vedela čo to bude, to bolo v 20tt, ale skôr len také na potešenie, veľa vecí som dostala od kamošky a nachystané som mala najmenšie č. 56 a veru, potom sme musela aj tak dokupvať, lebo malá v tom bola utopená, ale dnes dupačky a overalíky kúpiš v každom tescu, takže nie je problém, potom budeš dokupovať čo aktuálne budeš potrebovať, lebo je fakt, že toho človek nakúpi zbytočne veľa popredu a ani to nevyužiješ, ja som teda už poučená 😉

kazunomiya
31. aug 2013

@cerimi77 dnes mi bolo zle, obcas ked som unavena tak mi stale este vadia niektore vone/chute, ale nepovedala by som ze mam nechutenstvo. ja ked mam stresy tak vacsinou nemam chut jest, a to je pripad minuleho tyzdna.
mam normalne skor podvahu. pred otehotnenim som vazila 47, v den pozitivneho testu (asi 10 dni po otehotneni) 49 a teraz som na 53 aj cosi. Za prvy trimester som sa dostala na tych 53 cize cca. 4 kg hore, a potom sa dako drzim na rovnakej hmotnosti, ale citala som ze sa ma tak pol kila tyzdenne priberat. viem, ze nemozeme vsetky byt podla normy, ja len ze ci sa to bezne aj niekomu inemu stava. A brucho mi zacina veru byt vidiet 🙂 (aj vselico ine, robim v zenskom kolektive, tak uz boli tym smerom aj poznamky 😉 )

bambulka12
31. aug 2013

@cerimi77 amnio vyzera,ze dopadla,dobre,nemam zatial zaidne problemy,sem tam mam dojem,ze mi troska stvrdne brusko,ale dala som si magneb6 a musela som si lahnut,ale inak v pohode,dufam,ze to tak aj zostane,kazali mi do zajtra oddychovat 🙂

aplless
31. aug 2013

@matabah my sme boli dnes v Ziline tak som behla do detskeho obchodu je zatial len po kociaroch pozeram chcem naozaj ten spravny ktory mi bude pasovat a nechcem len tak naslepo kupit na nete radsej by som aj nazivo videla ale ako vravim zatial sa len obhliadam

cukrik580
31. aug 2013

@jajuska22 hej hej.tak.to tu dakto pisal.ja som to predtym tiez nepocula 😀

cukrik580
31. aug 2013

@bambulka12 neboooh.vsetko bude super a piskotka bude v poriadku 😉

pacna
1. sep 2013

@cukrik580 ahoj co nemozes spavat?

bambulka12
1. sep 2013

@cukrik580 urcite ano,teraz ma sice bude porazat do 20.9.,pokial budu vysledky,ale verim,ze budu ok a ze uz potom zacnem kupovat pre malinku vecicky,uz sa neviem dockat 🙂

ejkapod
1. sep 2013

tehulky, tie čo chodite do bojnic na sono, ako to tam prebieha ja v polovici septembra pôjdem asi už tam a vôbec neviem ako to tam chodí, aky su doktorý atd..a či pustia aj priatela somnou kuknuť sa na babatko...

cukrik580
1. sep 2013

@pacna boli sme na "dovolenke" a to som prave isla spinkat 😀
@bambulka12 a kedy ides k dokymu?

aplless
1. sep 2013

@ejkapod je to tam v pohode mne zatial robi sono na ambulancii na uniklinike ale niekedy som bola aj v bojniciach a urcite partnera na poziadanie pusita, tam to ide ako na pase

eliska07
2. sep 2013

@jajuska22 Ja pomaly nakupujem, pretože potom toho bude naraz veľa... Už som pokúpila zavinovačky a teraz cez víkend sme dokonca už kúpili aj autosedačku 🙂, keďže máme vyhliadnutý kočík, na ktorý ide len univerzálna maxi cosi, tak sme ju našli za super cenu, tak sme ju kúpili 🙂. Možno je ešte priskoro, ale keď viem, čo ma ešte čaká kúpiť, tak radšej takto pomaly...

ejkapod
2. sep 2013

@eliska07 , aj ja pomaly pokukujem a ked niečo vidím čo treba kupim, napisala som si zoznam a pomaly ho budem doplnať, lebo idu aj vianoce a všetký tie veci niečo stoja, bolo by toho vela, naraz 🙂vecičky ani nie lebo som kopec dostala len ked sa presťahujeme ich rozložim a pokukam a potom uvidím čo my bude treba všetko 🙂 aj my sme už kočík vybrali ale kupovať ho pôjdeme asi až v novembry..

bambulka12
2. sep 2013

@cukrik580 teraz idem 16.9. o 8.20 myslim a ty ides kedy?

eliska07
2. sep 2013

@ejkapod Nápodobne, my už tiež máme kočík vybratý. Ani ja sa nechystám kupovať oblečko - niečo máme po malom, niečo dostanem od sestry (našťastie má aj chlapčeka aj dievčatko - tak vyberieme, čo sa bude hodiť) 🙂, ale základné veci treba.
Ja keď som si to počítala, tak aj to bude dosť veľká suma:
- kočík 950,- EUR
- fusak Lodger Bunker 100,- EUR
- monitor dychu 140,- EUR
- doktor pri pôrode 200,- EUR
A to nemám zarátanú základnú kozmetiku, plienky... Preto radšej drobnosti nakupujem postupne. Našťastie máme doma postieľku aj s celou výbavičkou, cestovnú postieľku do obývačky ako príručnú (tam chcem ešte dokúpiť matrac klasický) a vaničku na kúpanie. Teraz už teda aj autosedačku, pár zavinovačiek, deky, ale ináč nič.

Ale tie základné veci sú drahé a to je problém, pretože tie sa budú podľa všetkého kupovať naraz. My sme si kočík boli pozrieť, odskúšať a hneď nám povedali, že doba objednávky je cca. 3 mesiace, takže sa chystáme objednávať niekedy koncom októbra, s tým, že nám sľúbili, že nám ho na sklade podržia dokedy budeme chcieť, takže rátam, že by sme si ho vyzdvihli až v decembri, resp. v januári, čo je fajn a nemusíme ho doma skladovať.

ejkapod
2. sep 2013

@eliska07 , ved aj my kopec veci po krsniatku ale aj po sesterniciných deťoch, vela to pomôže, kočiar vyhliadnutý, síce lacnejší než tvoj ale sa my strašne zapačil 🙂, postielku mam tiež aj prebalovací pult, akurat vaničku, monitor ako hovoriš, plienky kozmetika, no je toho ešte fakt dosť 🙂ja chcem v novembry preto lebo už moc v decembry nechcem behať po obchodoch budde chaoz pred vianocami zima , a januar si chcem vychutnavať praním vecičiek a chystaním sa do pôrodnice 🙂

eliska07
2. sep 2013

@ejkapod My sme mali pri malom tiež lacnejší kočík, a teraz som plánovala kúpiť značkový, ale používaný. Ale tento mi tak padol do oka, aj môjmu mužovi, že sme si ho jednoducho vyhliadli. Počula som naň samé chvály, dokonca ho používajú stále mamičky a nekupujú neskôr ani golfáče. Tak pevne verím, že našetríme a kúpime ho. A s manželom nevylučujeme ani možnosť tretieho dieťatka, ak budeme zdraví a všetko budeme zvládať, tak by sme ho využili aj na potom. Ale keby ho aj predávam, tak ako som pozerala, na bazároch ho je málo, ale keď sa už predáva, tak za zvykne za 2/3 pôvodnej ceny, takže aj to je výhoda, že nejde cenou dolu ani používaním ako iné kočíky. Mne sa pôvodne veľmi páčil aj Casualplay S4 - ale reverse, aby bolo bábätko aj oproti mne, ale aj tá novinka Kudu od Casualplay. Ale tento náš nakoniec zvíťazil 🙂 iCandy Peach 🙂 Tak uvidíme. A vy ste aký kočík vybrali?

Ja plánujem v januári ešte chodiť do práce, ak sa budem po zdravotnej stránke cítiť dobre. Pracujem v kancelárii, tak by som to snáď mohla zvládnuť.

Noo, nákupy v decembri pred vianocami budú veselé 🙂 ale snáď to nejako zvládneme 🙂

ejkapod
2. sep 2013

@eliska07 , ja som už na PNke asi týžden, bolí ma často brucho, tak ma nechal už doma, tiež so ešte chcela robiť, neplanovala som tak skoro, no a takto som dopadla, ale nech je aspon babo v poriadku...a ja to už dako prežijem snad doma 😀, ja som bola kukať kočiare a tento bol novinka ešte není ani na nete, mal tam tri ukažkove a dva sa mu hned predali, a kedže sme teraz kupili dom a stale není dokončený a chceme sa čo najskôr nasťahovať, musím kukať lacnejšie varianty ☹, ale myslím že budeme spokojný, lebo je to aj športiak, mam v albume fotky tak kukni ak chceš 🙂, tak ti dlžím palčeky a velmi to neprehanaj v praci, treba aj odychovať 😉

ada252
2. sep 2013

ahojte, ja sa neviem dockat stredy, kedy idem konecne po mesiaci na poradnu, je to hrozne cakat dak dlho, kym uvidim babatko, ci je vsetko ok... vidim, ze riesite vybavicku, ja neriesim, kedze mam 26 mesacnu dceru, tak mame takmer vsetko po nej, aj super kocik xlander xq, bol perfektny aj na zimu do snehu, aj autosedacku k nemu, monitor dychu je tiez perfektna vec a vankus na kojenie, akurat nejake zavinovacky asi poriesime kedze sme mali predtym pozicane a bola to super vec a zlomila sa nam vanicka, mali sme super taku tvarovanu, mala si tam sama lezala, nemuseli sme ju drzat, no ak by to bol teraz chlapec, tak samozrejme budeme musiet riesit aj nejake oblecko, kedze nie vsetko bolo neutralnej farby a tiez nejaky teply overal na nejake tie prve tri mesiace kym bude zima... mala bola junova, tak vtedy sme mali skor letne veci...

cukrik580
2. sep 2013

@bambulka12 ja idem teraz v piatok o 8:20 tak som zvedava ci mi naaaaahodou nebude chciet povedat pohlavie 😀 a bojim bojim na vysledky :-/

eliska07
2. sep 2013

@ejkapod Kočík som pozerala, vyzerá veľmi pekne 🙂 Nie je dôležitá cena kočíka, ale aby dobre slúžil 🙂 a rodičia aj bábätko s ním boli spokojní 🙂

Ja pevne dúfam, že na PN nepôjdem, aby som mala normálny príjem - nemáme síce nový dom, ale máme tiež úver, ktorý sme si brali na prestavbu, takže tiež by som rada zarábala čo najdlhšie, aby sme mali aspoň pár mesiacov ešte bezproblémové platenie...

Príjemné prerábanie a rýchle nasťahovanie 🙂

A držkaj sa, aby bolo bábätko v poriadku 🙂

eliska07
2. sep 2013

@ada252 My sme mali pri malom tiež jeden z kočíkov Xlander a bola som s ním veľmi spokojná a stále sa mi veľmi páči. My sme ale kupovali používaný a strašne zle sa skladal - asi tým, že už bol starší, tak sme ho potom predali a kupovali sme golfáč, ale bol super.

Aj my máme tvarovanú vaničku, je to naozaj super, že nemusíš tak bábätko držať, ale pekne si tam leží a neprevráti sa.

Ja som mala pri malom dve svoje zavinovačky a ostatné požičané, tak preto som si teraz tiež radšej dokúpila, nech mám svoje a nemusím požičiavať. Mne sa v tom malý dobre nosil a bola som spokojnejšia. Niekto to možno nemá rád, ale mne to tak vyhovovalo. 🙂

eliska07
2. sep 2013

@ada252 Ja idem na poradňu až 10.9. a je to presne po 5. týždňoch. Tiež sa mi to zdá už neskutočne dlho. Nech Ti poradňa dobre dopadne 🙂

bambulka12
2. sep 2013

@cukrik580 na vysledky sa neboj,urcite mas dobre,ak by si mala zle,volali by ti,mne nevolali vtedy len preto,lebo mali dovcu a potom som uz mala mat poradnu,takze nestresuj sa 😉 .Pohlavie ti nepovie,az okolo 20tt,on je jak partizan 😀

bambulka12
2. sep 2013

@eliska07 prosim ta a kolko budem potrebovat zavinovaciek?Ja som uz z toho nejako vysla,syn ma uz 13 a on bol v lete,tak nemam ani predstavu co treba pre zimne babo 🙂

anaja81
2. sep 2013

ahojte,
ja idem do poradne v stredu...na jednej strane sa tesim a na druhej mam obavy, lebo idem aj na krv tak idem skoro rano a manzel bude musiet odniest maleho do skolky z coho ma strach...totizto dnes je jeho prvy den v skolke...dnesok zvladol bez plakania, ale co bude zajtra netusim....ale ako ho poznam, uz to nebude take lahke ako dnes, lebo si uvedomi, ze to nie na jeden den siel, ale uz stale 😅 ...a som nedockava na poradnu, lebo ma dost casto pobolieva brusko a mam pocit, ze aj tvrdne...tak som si sama nasadila Magne B6, aj pri prvom som to brala...ja len sa modlim, aby som neskoncila v nemocnici ako v prvom tehu, lebo by ma asi slahlo....ovela jednoduchsie je ist si "polezat" ak je doma len manzela ako ked uz je aj dieta...vybavicku neriesim vobec...vsetko mi po malom ostalo a este tak fajne, ze prvy je marcovy a teraz februar tak to aj velkostne bude sediet....a do cca 6 mesiacov mam neutralne farby, lebo s manzelom sme sa nejako nevedeli stotoznist, ze to bude chlapec tak nic modre sme nekupovali 😅

vsetkym babam prajem, aby vysledky boli na jednotku, ze sa nemusite zbytocne stresovat 😉 ....pekny den 🙂

kazunomiya
2. sep 2013

@anaja81 tiez idem teraz v stredu... s bruchom mavam podobne stavy (ked som unavena), teraz uz menej, mozno pomaha to magnezium co si tiez obcas dam, neviem... tiez sa na to budem pytat pre istotu.
A idem si vypytat potvrdenie pre zamestnavatela a novy obal na knizku, pac ten svoj som tak znicila ze to je hanba ☹ to som cela ja.

eliska07
2. sep 2013

@bambulka12 Náš malý je májový 🙂, takže tiež budeme mať prvé zimné bábo 🙂. Ja plánujem mať 4 ks + 1 takú teplú chlpatučkú, ale tá sa mi páčila, tak som ju kúpila, ale či ju využijem, to netuším... Predtým som mala viacej, ale to je asi individuálne, záleží na tom aké bude bábätko. Či ich nepreciká, neprevracia... Náš malý cikal všade, takže ja som len prala a vymieňala. Teraz ak budem potrebovať viacej, tak si zase požičiam... Osobne by som nekupovala nové, sú zbytočne drahé. Ja som kúpila tu cez bazár dve a každá ma stála menej ako polovicu stáli pôvodne, a nič im nie je. Jedna bola dokonca čisto nová, nepoužitá a pani ju predávala za 5,- EUR, pričom nové stoja okolo 15,- - 20,- EUR. Ja mám rada tie klasické, voľakedajšie a najlepšie štvorcové. Mám aj jednu podlhovastú, tá je krásna, mali sme ju na krst a potom do kočíka len ako podložku, aby mal za hlávkou krajku malý, ale zdala sa mi nepraktická, pretože sa nedala tak napevno uviazať. Tie štvorcové mi prišli lepšie. A mám aj jednu "modernú", tú som si kúpila ale tiež čisto bielu, len s bielou výšivkou a vzadu má kokosovú výstuž. Je pevná a dobrá. Ale keď je už bábätko väčšie, tak sa z nej ľahšie vykope a nevýhodou pri praní sú jej suché zipsy, ktoré som musela vždy niečím prekryť, aby mi nezničili iné veci.