Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@eliska07 @barcelona94901 baby čo sa týka tých kočíkov, sesterka tiež kupovala kočík v PL a záruka tam je iba jeden rok? A teda kvalita nebola nič-moc, po mesiaci jej ho začalo ťahať do jednej strany, potom sa jej tam niečo zlomilo a mala problém to vyreklamovať, plus cesta tam a nazad, v podstate zaplatila toľko, čo aj normálne tu na SK, keď do toho zarátali benzín. Ale zas bol to lacný kočík, nič drahé. No na druhej strane, kúpila si tam fusak a ten bol super a za veľmi dobrú cenu. Vždy záleží od toho, čo tam kupuješ a niekedy aj o šťastí 🙂
Ja sa chystám, ale na trhy, tak okolo októbra nejakú bundu a čižmy kúpiť, hádam nájdem niečo, do čoho sa potom vmestím 🙂
Ahojte mamičky pridávam sa do príspevku, čakáme naše prvé bábatko, som v 5 mesiaci a teraz v septembri idem k lekárovi a ak bude dobre otočené bábatko tak možno zistíme čo čakám...
@katee18 Ja som si minulý rok tam kúpila čižmy - kožené za 30,- EUR - super kvalita, perfektne sedeli, teplučké, vydržali celú zimu a na túto budú tiež určite.
Je to presne ako si napísala - veľa je aj o šťastí, sú veci, ktoré sa tam oplatia, sú veci, ktoré sú pomaly rovnako drahé ako u nás, ale sú veci, ktoré by som tam jednoducho nekúpila.
@eliska07 no ja som si minulý rok tam kúpila bundu, ktorú som potom u nás, v kamennom obchode, našla 2x drahšiu (ja som dala za ňu 120-130 a u nás ju mali za 270). A je fakt super, dobre sa mi nosila a naozaj som ju vynosila celú zimu. Len teraz budem potrebovať niečo širšie, tak musím ísť pozrieť. A vlastne aj čižmy som si kúpila ale také na riadnom opätku, tak tento rok sa s nimi môžem rozlúčiť 🙂)) Ako niektoré veci tam majú v každom stánku ale pár vecí je tam fakt jedinečných.
@katee18 bundy mali už teraz aj krásne kabátiky,ja sa bojím ale bundu tak moc dopredu si kupiť,mala by som si z čoho vybrať,no netuším ešte aká asi tak veľkosť budem jesen-zima 😀
@barcelona94901 no ja preto až tak v októbri chcem ísť na nákupy, tiež neviem odhadnúť. No a u mňa budú problém nohavice, lebo mám 180 cm ☹ tak som zvedavá, či vôbec niečo zoženiem.
zajtra idem na infekčné na krv,rubeola výsledky zlé ,vraj pre moju generáciu uplne bežné 🙄
17-násteho mám sono,dovtedy by mali byť vraj aj výsledky
@barcelona94901 to je kolko ta generacia???dufam, ze to bude ok 😉
@barcelona94901 aj ja idem 17 na sono a poradnu a mala by som mat vsetky vysledky krvi 🙂 bo moj dr. nepovie nikdy ani slovo navyse, tak vobec netusim ako som na tom :(
@eliska07 to mas celkomdobre ceny 🙂 no a monitor dychu stoji aj menej 🙂 a ked chces napr. aj epiduralku pri porode tak 165 🙂 my sme kupovali uplne vsetko, bo nikto z okolia este nemal deticky, alebo uz vascie 🙂 tak je super, ked ti ma kto co pozicat 🙂 a neviem ci tam mas zaratame vysielacky- ale tie su super tiez 🙂 a investicia myslim, ze na dost dlho. 🙂
@sussie259 My sme pri malom mali monitor dychu Angel Care Ac 401 - monitor dychu, zvuku a teploty. A ten stojí 140,- EUR - priamo v kamennej predajni. Vysielačky máme ešte po malom ďalšie Avent, ale tento monitor dychu sa dá neskôr prerobiť len na samotnú vysielačku, že už potom nepoužívaš dosky v postieľke, ale len klasický zvuk a teplotu.
Rodiť budem v Banskej Štiavnici - tam mám doktora a rodila som tam aj malého a tam epidurálku nedávajú, uprednostňujú "´prirodzený" pôrod 😉 Ale to mi v podstate nevadí, aj tak by som sa ju asi bála dať 🙂
Tie základné veci chcem svoje, ale od sestry si rada požičiam - požičia mi odsávačku mlieka, sterilizátor, druhú detskú postieľku k mojim rodičom a aj to detské oblečko.
Ja sa jej teraz snažím dávať po našom malom zase nejaké veci pre jej malého. Vždy to dobre padne ak niečo človek dostane, resp. si požičia a nemusí to kupovať.
Kočík sme si vybrali drahý, to je pravda, ale pri malom sme si kúpili poľský kočík a celkovo sme mali pri ňom 3 kočíky, tak mi môj manžel uznal, že je to haluz kupovať "lacný" kočík, resp. menej kvalitný a potom ho striedať. Záleží samozrejme na tom, koľko ho človek používa, ale ja som pri malom používala kočík celé tri roky a doslova každý deň - nákupy, prechádzky, spanie v kočíku a všetko vybavovanie v meste, dovolenky, výlety. Mimo mesta sme samozrejme chodili autom ale bolo zase fajn, keď som si mohla nakliknúť len vajíčko a nemusela som nosiť aj vaničku, resp. šporťák.
Pevne verím, že naň našetríme 🙂 Chystáme sa uskromniť na vianoce, teraz budeme mať nejaké sviatky, tak si peniažky poodkladáme a hneď to bude nejaká čiastka na kočík 🙂
Ahojte tak...a dnes som prestupila k novemu gynekologovi.. som bola z neho uplne namako... uplne pedantny.. fakt kazdy detail si skontroloval.. dokonca mi vysli nejake protlatky z rubeoly.(to mi este byvala gynekolocicka robila anic mi ktomu ani nepovedala). ale len tie ze som ju prekonala a tak hned to konzultoval s infektologom ci je to ok... a my urobil sono a mam krasne 3 fotocky nasho drobca... kyval nam rucickou... a mame do 16cm (dlzka aj s nozickami)...a pohlavie CHLAPEC 😀 😀
@kazunomiya ja som za prvý trimester a 4 mesiac ešte k tomu nepribrala nič,ale mám nadváhu,asi si vzalo zo mna...vdaka bohu😨)
a vobec ani neviem,že som tehu....ale bruško už rastie....v njeden den ho nevidno,na druhý už vidno,ale viac ho už je vidiet,aj cítit...sem-tam na to zabudnem,že som v tom.. 😉
@ejkapod jaaj,toto aj mna straší---úver a materská...chcela by som íst na materskú až v decembri,a dúfam,.že to vydržím...sem-tam ma prepadnu pocity,či to zvládneme,lebo aj priatel s robotou...teraz by aj 5 bolo v ponuke,čo by mohol,všade však slubuju v zime robotu,potom príde zima a bum....robota nie je....hádam tentokrát sa náím dopraje...minulú zimu bol doma☹ale on mi vraví..lubime sa ,sme zdraví,tak to zvladneme....no tak sa spolieham🙂
budem varit potom halušky dookola a prat látkové plienky,ked náhodou 🙂 🙂 🙂
@eliska07 no je super.ze mas po kom dedit ;) moja sestra tiez vsetky veci pre deti raz dostane tiez odomna ;)
My sme mali babysence monitor-tiez fajn.bo mal 2platne( ci ako.sa to vola )
Kocik sme kupili brutal drahy- nemecky hartan okolo 1300e
ale aj s winter/ sommer fusakom.a prebalovackou.a mala od 16m.nechce byt vobec v kociku.tak ho mame uz pripraveny pre 2babo. Bo ja som s nim bola maxim.spokojna.prezil 2brutalne zimy.kedze mala je januarova ;)
Ahojte! Tak kočky, ja už mám po svadbe. (24.8.) Horšie je, že som už pred svadbou, počas aj po musela brať penicilin.
Teraz v sobotu som dobrala. Mala som chytenú priedušnicu, kašľala som, bolelo ma hrdlo, mala upchaté hrdlo. Ešteže sa to dalo na svadbe až na ten upchatý nos zvládnuť. My sme aj tak mali po obrade len posedenie v reštaurácii do pol deviatej. Teraz vybavujem doklady, oznámenia o zmene mena kde-kade.
Cavte koceny 🙂 Tak hotovo,mame po svadbe,aj po dovolenke 🙂 Vsetko bolo neskutocneee,uzasne a kludne by som si to zopakovala 😀 Tento vykend dame este Tatry na 3 dni a potom sa zacnem ucit pisat nove prizvisko 😀 Stale ho neviem normalne napisat 😀 😀 😀
Zajtra idem do poradne,rano na krv.Tesim sa,ze uvidim nasu malu bublinu 🙂
@amanda683 Gratulujem Ti. Ja sa ešte sem tam pozabudnem, dnes som sa predstavila do telefónu menom za slobodna a v pondelok som sa tak aj zapísala do dochádzkovej knihy. Darmo, zvyk je zvyk.... My ideme na svadobnú cestu 16.9 - len na tri dni do Banskej Štiavnice, pobyt sme objednali, ked sme ešte netušili, že to bude svadobná cesta.
Kočky práve prezerám kočíky, zatiaľ na nete. Ja z toho už šaliem. Na zbláznenie sú už samotné ceny. Odhliadnuc od toho, veď to je celá veda, vybrať ten správny, aby som to potom neľutovala, že je toto alebo tamto na ňom zlé. Ako ste na tom vy? Príp. viete poradiť nejaký osvedčený model?
@bea00 Však to, že je poľský. Môjmu manželovi sa páčia tie kočíky Tako, a že by bol rád keby sme kúpili kočík v Poľsku, lebo tie isté predávajú aj u nás. Ale v konečnom dôsledku všetko nechal na mňa, celý výber, čo a kde kúpime. Skús pozrieť ešte niečo iné. Ja teraz pozerám Peg-Pérego, Hauck, Cam...

@barcelona94901 Aj my sa chystáme do Poľska - do Targu, ale na kytice na hroby... Ale cestou si chcem kúpiť matrac do cestovnej postieľky, ktorú plánujem mať v obývačke - vraj tam obyčajný vyjde okolo 8,- - 10,- EUR. A ešte tam chcem kúpiť fusak do autosedačky. Pozerala som používané, idú od 10,- - 15,- EUR až vyššie. Tak ak zoženiem nový do 15,- EUR, tak kúpim, ak nie, kúpim potom používaný tu cez bazár.
Určite sa tam niektoré veci oplatia. My sme pri prvom kupovali postieľku Klups v riadnom kamennom obchode tu na SK a dali sme za ňu 150,- EUR a keď som zistila, že aj tak je to obyčajná poľská postieľka, tak ma skoro ťuklo. Ale zase musím povedať, že ju máme zloženú už 4 a pol roka - používal ju náš malý a teraz príležitostne sestrin syn, keď prídu a postieľke absolútne nič nie je. Nehegá sa, nevŕzga, nerozsušila sa, nič... Sme s ňou maximálne spokojní. Ale presne taká istá sa dá určite kúpiť aj v Poľsku a za polovičnú cenu.
S kočíkom z Poľska by som to riešila asi opatrnejšie, pokiaľ nie si odniekaľ z blízka, že nemáš problém s reklamáciou. Kámoška tam kupovala kočík a celý čas jej odpadávali kolieska - hocikde v meste jej odpadlo z kočíka koliesko a ostala nahratá. Musela volať mužovi alebo ocinovi, aby jej to prišli opraviť, pretože sa s tým nedalo nič robiť...