Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Kocky, dnes som si vsimla jeden problem, vsimla som si, ze sa mi zacali odkryvat zubne krcky, myslite, ze je to sposobeen tehotenstvom?? Co by mi mohlo pomoct?? Viac bielkovin???? Dufam,z e v radostnom ocakavani neskoncim bez zubov 🙂
@biba V tehotenstve su vraj dasna zranitelnejsie, moze to byt pokojne tym.
Ohladom pasty sa mozes poradit aj v Profimede, ak nejaky je tam, kde byvas (ja som z Bratislavy tak ja rovno predpokladam o vsetkych ze maju taketo obchody k dispozicii :D ). Ja som sa tam bola pytat minule kvoli kefkam a aj pastu mi poradili.
Uz si bola u zubarky v tehotenstve? Neodkladaj to, moja mi povedala, ze netreba cakat do tretieho trimestra, kedy ma clovek uz ine starosti.
Baby inak ja som dnes bola na poradni, vsetko ok, sice som babo nevidela, ale nevadi. V piatok este triple testy. Poslali ma na morfologicky ultrazvuk, tak som sa objednavala (e-mailom) no ale som zvedava na kedy mi vyjde termin... Stretla som kamaratku, ze ma pre mna dalsie babatkove veci, ale musim dat vediet, ci bude chlapcek alebo dievcatko, tak to budem vediet az po tom morfo sone. Ale nevadi, veci neutecu, len ona by mi ich uz najradsej dala hned 🙂
Mam pocit ze babo zacalo kopat, teda ze ho zacinam citit, ale nie som si este tym uplne ista, kedze to je moje prve 🙂
@kazunomiya Dakujem, ano uz som u zubara bola, porobil mi co mal a povedal aby som sa obednala opat na november to je vsetko a ze mam pit a jest viac mliecnych vyrobkov a odvtedy mi akosi nejdu dolu krkom 🙂 ale skusim ten paradontax, uvidim, ci to pomoze. . .
Inak baby asi som blazom ale ja si z toho tehotenstva moc tazku hlavu nerobim, tesim sa, no neobmedzuejm sa, som zumba instruktor a zatial ani na hodinach nepocitujem, ze by cervikovi moje poskakovanie vadilo 🙂 tak dufam, ze do vianoc to dokazem potiahnut a potom salam/parky nohy hore a oddych 🙂 ani moj lekar mi nezakazal cvicit, dokonca mi ani brusaky nezakazal 🙂 ale to bude asi tym,z e som na extremne vela pohybu a zataze zvyknuta a skor by mi mohl uskodit, keby som sa prestala hybat 🙂
@biba ja som bola dnes u zubárky,na kontrolu ,kvoli tomu mojmu zubu mudrosti čo sa mi zase ozval práve v tehotenstve,no kefka mi ostáva curaprox a pastu mi odporučila zmeniť,práve pre zápal dasna ,inak žiadná zmena
@e.l.i ja som bola ráno kvoli tej rubeole na infekčnom ,no nedostala som sa na krv,už tam bolo 15ľudí,lístočky fuč a krv brali od 7:30- do 8:30 ,tak zajtra zas sa ráno prejdem ,zanesiem dieťa do školy a šup,šup stihnuť to ..
@barcelona94901 curaprox kefku mam aj ja, no skusim zmeu pasty, ze co to spravi. . . .
@biba myslim, ze v tehotenstve su akurat nejake druhy cvikov neodporucane.
kolegyna telocvikarka si kedysi robila diplomovku tusim zo step-aerobiku, s veelikanskym bruchom natacala video, doteraz o tom so smiechom rozprava 🙂
@biba mlieko tiez moc nemusim, ale myslim ze ak ide o vapnik, tak ten sa da v strave nahradit.
@barcelona94901 jej mne sa tiez ozyva zub mudrosti....jaj mam tam zapalene dasno.. a moja zubarka ma dovcu... tak sa snazim stale vyplachovat ustnou vodou.. a trochu sa mi to zlepsilo...
@kazunomiya jj, len ja som trochu vystrelena a velmi tazko sa mi neskace do vysky, skor ide o to aby som sa vyhybala otrasom, ale zatial je vsetko ok, tak to neriesim, ale uz tak vysoko neskacem :-0 kzdopadne aj partner aj kamosky co so mnou chodia na hodiny ma buzeruju a daju na mna pozor. . . ach jaaaj uz aby bol februar a potom nech opat mozem cvicit :-0
@e.l.i mne jeden vyliezol z polovice na zaciatku tehotenstva a druhy len taky roztek vystrcil. Zubarka mi povedala ze je dolezite si tieto zuby cistit solo kefkou, takou tou malou, nie kvoli kazom ale kvoli dasnam, lebo sa tam zachytava jedlo. Tak som si isla kupit taku a je to vyborna vec 😉
Inak by som bola rada keby racili vyliezt cele, lebo je to naozaj neprijemne, po kazdom jedle sa mi tam nieco zachyti.
@biba a ja ze sa na februar tesis kvoli babu, a ty kvoli cviceniu 😀 😀 😀 😀
@barcelona94901 no mne este v piatok zobere krv gynekolog na tu rubeolu , povedal ze pre istotu ..aby sme vedeli aka je hodnota.. ci sa nezvysuje....
@biba no inaksie ja som akurat pred par tyzdnami zacala rozmyslat ze pohladam nejake cvicenia v tehotenstve, ja som lenivka leniva tak ani normalne nemam dost pohybu, musim si najst nejaky kurz, aby ma to nutilo tam chodit. Ktore ste z BA, chodite niekam?
Teraz ma caka jeden taky dvojmesacny predporodny kurz (no, trochu skoro, snad to vsetko nezabudnem), tak asi potom by som sa kdesi prihlasila aj na cvicenie. Lebo naraz by to bolo asi fakt dost drahe.
@kazunomiya ja uz ich mam vsetky vonku..len neviem preco ale stale mi na dolnej pravej strane sa zapaluje pri nom dasno...a to len tento jeden ma takto trapi.. hmm.. a tu kefku si bola kupovat v lekarni..ma to aj nejaky speci nazov lebo idem akurat odbehnut do mesta ze bysomsi kupila a vyskusala.. 😉
@kazunomiya Aj ja sa chystam na cvicenie pre tehulky...u nas v Rimavskej Sobote mame femina centrum.. a od 20tt idem chodit na cvicenia a predporod. pripravu...
@e.l.i v Profimede som ju kupila ale to je jedno, maju to aj v lekarni a v DM taku maju od Curaproxu. Su to take tie kefky s jednym zvazkom stetin, takym okruhlym malinkym, su urcene na taketo zadne zuby a podobne. Ja som im musela popisat co mi povedala zubarka lebo som si nebola ista co presne myslela, ale oni vedeli dost rychlo ze co myslim.
@e.l.i tiez ten kurz mam v takom centre, niekto mi poradil tento konkretne. Je taky dlhsi sedemtyzdnovy, takze medzitym kym ho skoncim budem v nejakom 24tt. Cvicenia tam asi nerobia, aspon som nenasla, ale nasla som inde. Len este rozmyslam, kam pojdem. Chcela som orientalny tanec, a to som nasla len jedno centrum ktore robi cvicenia s prvkami orientalneho tanca... tak ak mi nebudu proti srsti alebo prilis odruky, tak budem chodit asi tam.
@biba ja som si dala posledné tury ... 6-8-10hodinové..ráno sme vypadli,večer sme prišli,..rozdiel som cítila v tom,že som si dávala častejšie ,dlhšie prestávky a v tom,že moji na mna dávali pozor..no v pohode ,až na ten čas a to pomalšie tempo ,pohoda ..bol to moj sen,ešte kým možem,kým sa nekotuľam a potom už nebudem mocť..to už budem len cvičiť,zhadzovať a dávať dokopy stratenu kondičku,na mne ostali kilá ,nabaluju sa teraz dalšie ,
jáj baby ja neviem s akými košíkmi skončím,ved sme len v polovičke a už som zas musela zmeniť podprdy ,potom aj v tričkách vyzerám tak čudne ..hore nafuknuté,dole nafuknuté 😀
@e.l.i ja uvidím či to zajtra stihnem už konečne a výsledky pošlu,17-násteho idem na sono,tak dovtedy by tam mali byť
@barcelona94901 toto poznam,hore nafuknute,dole nafuknute a ja mam este k tomu chude nohy a vyzeram ako pavuk 😀.
Inak ja nemozem cvicit a ani dlho chodit,mam nizko placentu,tak sa ,usim setrit ☹
@barcelona94901 jaj ja som bala aj predtym hore dobre vybavena..a teraz nejak rastu a rastu,, a dole tiez a hlavne vecerom mi take brusisko vybehne..ze som smiesna cela. 😀
ahojte spolutehulky 🙂 pisete tu o zube mudrosti,mne sa tiez ozval,ale tak strasne,az ma boli cela sanka,zubar mi tam dava dren,aj zajtra idem na vymenu,ale je to hrozna bolest ☹ a nemate niektora bolesti panvy? mna bolieva cely spodok,kolegynky mi hovoria,ze sa roztahuje panva...mam pocit,ze mi je vsetko,este ma stale aj napina,no co uz,ale snazim sa aj tak si tehu uzivat,ved je to najkrajsie obdobie pre zenu 😉
@bea00
@barrilla
k tým kočíkom - mne sa tiež páčil Tako, konkrétne Laret, po internetovom boji hľadania kočíkov som preň bola rozhodnutá. Boli sme ho pozrieť na živo a bola som veľmi sklamaná. Videli sme ich až štyri za ten deň a každý jeden mal problém s kolieskami. Boli akési vyosené a ťahalo to do jednej strany. Skutočne každý jeden. V jednom s obchodov sa nám predavačka priznala, že tie kolieska majú nejako zle umiestnené "nafukovače" - to kde sa dofukujú a že sa im to nedá ani poriadne nafúknuť. No a aby toho nebolo málo tak, keď bola na podvozku športová časť, tak som sa trochu oprela do rukoväte a celý kočík mi vyletel do vzduchu - prevalil sa dozadu.
Ono vyzerajú celkom pekne, ale myslím, že tie kolieska a celkovo podvozok je veľmi dôležitý. Autosedačka mi pripadala nekvalitná.
Nakoniec sme po celodennom hľadaní vybrali značku Britax model Motion, keď si vyskladám šporťák, vaničku aj autosedačku, tak som na porovnateľnej cene, ale kvalitou si myslím, že neporovnateľne vyššie. Konštrukcia na tomto kočíku bola najpevnejšia akú sme našli (vynechali sme kočíky za veľmi vysokej cene) a ovládal sa neskutočne ľahko. Neprevrátil sa ani keď som sa zaprela celou silou - po predošlej skúsenosti som to robila s každým kočíkom 🙂
@barcelona94901 mi hovor, ja som pri obvode 70 uz na kosikoch D a to je pomaly problem kupit. pocitam s tym, ze este bude viac. kolegyne mi hovoria, ze aj obvod pojde nahor, ale to sa zatial nestalo.

@barrilla to si zvyknes 🙂 mne roby problem v rychlosti napisat pisane velke D.Nikdy som to nepotrebovala v podpise az teraz,tak musim trenovat 😀 My sme Tatry dostali ako svadobny dar,inak sme na svadobnej ceste boli v Grécku 🙂 Mali sme malu svadbu,tak co sme usetrili na svadbe,dali sme do svadobnej cesty 😀