Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte baby.
Chcem sa opytat kde pracujete a ci vam prac nerobi problemy.
Ja som v 16 tyzdni a pracujm v textile... robime na dve smeny ale 12-stky a niekedy je treba riadne sa obracat.
vecer idem taka unavena ze doma hodim sprchu a spim. No v poslednom case ma stal viac pobolieva brucho, tak uvidim co mi povie doktorka. Chcela by som aspon do novembra pracovat ale ak sa nebude dat tak pojdem nqa PN.
@kazunomiya
@kika2710
aj mna pobolievalo brucho,ked som bola unavenejšia...ešte v lete...a odvtedy to prešlo,ale zistila som,že ked sa hýbem...prechádzky schody atd,tak mi je lepšie a upravuje sa to...
@kika2710 Teba obdivujem 12-tky to je dost,to musíš byt naozaj večer ako mačiatko🙂
@kika2710 ahoj ja tiez chodim do prace mame velke stresy som sice v kancli ale niekedy je to horsie ako niekde vo fabrike. Terminy horia ale uz som pribrala 0,5kg 🙂 no ja chcem pracovat do konca uvidim ako to budem zvladat a urcite chcem pracovat aj po porode aspon predbezne som dohodnuta so sefom raz tyzdenne budem chodit ved korunky treba mem rozostavany dom takze asi tak
@kazunomiya mna strasne boli chrbat dnes som bola na krv tak mi dala mangnezium a B vit. tak uvidim ale mam to aj z roboty vacsinou sedim za pc aj unavena volako byvam ale skor si myslim ze to mam zo stresu vela veci vybavujem naraz
este jedna otazka lebo nemam to nejak prestudovane ale pomaly by som sa mala s tym zaoberat co si myslite o odbere pupocnikovej krvi???
@bambulka12 neviem, či ti vnesiem do toho jasno, ale ja som napr. zavinovačku-aspoň teda tie klasické vôbec nepoužívala a vôbec nám nechýbali 🙂 to je asi veľmi individuálne, nezávisí to ani tak skôr od dieťatka, ale skôr od maminky, ako ktorej čo vyhovovalo.... ja som nepoužívala zavinovačku ani v pôrodnici veľmi, bolo veľmi teplo keď sa dcérka narodila, takže bola stále odbalená a len v bodynku som ju nosila všade, večer alebo v noci som ju zvykla na chodbe kojiť, aby sme nerušili ostatných a mala som ju len tak na rukách a prechádzala som sa po chodbe s ňou 😉 doma na spánok sme cez zimu využili len tú lodger zavinovačku, ale úplne v pohode stačil potom aj spací vak a na von na zimu fusak, zavinovačku klasickú využiješ-ak teda budeš chcieť max tak 4m, takže ja by som ich veľa na tvojom mieste nekupovala, kúp si jednu ak veľmi chceš a potom sama uvidíš či ti bude treba vôbec ďalšia alebo nie 😉
@e.l.i Mne zubarka odporucala teraz v tehotenstve na zapalene dasno ustnu vodu Lacalut cervenu a este taky specialny gel na potieranie dasna Curasept 0,5% - maju ho v predajni Profimed, ulavilo sa mi po nom. Mna tak bolelo dasno, ze som sa ho nemohla ani dotknut ani kefkou dokonca ani prstom po tvari som nemohla v tej casti prejst a trosku pritlacit.
Ale uz sa to vyriesilo, korunka isla von a zapal pominul. Drzim palce.
Baby, kolko ste pribrali? Dnes som zacala 5. mesiac. Ja som sa dnes rano postavila na vahu (uz som sice bola uplne oblecena v rifliach), uz som odchadzala z domu, ked som si na to spomenula, ze sa chcem dnes odvazit a bola som zhrozena. Este do 4. mesiaca to bolo + 1 kg a teraz + 4 kg od povodnej vahy (resp. moze byt 3,5 kg ked odratam cele oblecenie). Nie je to vela? Uz nosim tyzden tehotenske rifle, volne tricka a dnes som si prvykrat zobrala tehotenske tricko.
Babyyy toto bolo rychle! Vcera som pisala poobede mail ze sa chcem objednat na morfologicky ultrazvuk a dnes rano som dostala termin 🙂 Co som tu vo fore citala o tomto konkretnom lekarovi ze to dlho trva kym sa ozvu a terminy su v nedohladne, tak to u mna vobec tak nevyzeralo 🙂
Medzitym este mam zajtra odbery na triple testy a o mesiac poradnu, a potom o tyzden na to morfologiu 🙂 Tesim sa.
@barrilla ja som sa dnes vazila a zase kilo nahor (asi som sa mala odvazit aj vcera pred poradnou ale nevadi, nahlasila som im asi teda o pol kila az kilo menej). zatial je to +6kg. Najviac som naberala zo zaciatku, asi preto ze moja pociatocna vaha je vlastne podvaha, je to u mna normalne 😀
@aplless tiez sa mi zda ze v kancelarii je to dakedy na zabitie... ja teda obcas beham aj po celej budove vybavovat veci, ale vacsinou sedim za pocitacom a sedim tam tak 9-10 hodin obycajne (minuly tyzden aj 11-12 ale to bolo pred zaciatkom skolskeho roka take hekticke). Zistujem, ze budem musiet byt sikovnejsia a mat veci skor hotove, nez sa totalne unavim. Malo by to vyhodu, ze sa skor dostanem domov. 🙂
Idem dnes pozerat kociky do predajne. Vcera som stretla byvalu spoluziacku a ta mi povedala, ze lepsie ako kombinovany kocik je mat na zaciatku samostatny hlboky kocik na relativne kratke obdobie - podla nej uplne najlepsie je pozicat si alebo nejaky z druhej ruky a potom sportovy kocik, ktory vyuzijem na dlhsie obdobie. Kombinovany kocik je taky univerzalny, ze je na ukor aj dietata v case ked este lezi v hlbokom kociku aj na ukor mamicky, co sa tyka pohybu. Co si o tom myslite, resp. ake mate skusenosti?
@barrilla ja mam zatial len ten hlboky, dostala som od jednej znamej. Sportovy budem riesit asi az potom.
@kazunomiya Tak uz som spokojnejsia co sa tyka tej vahy. Mne na minulej poradni bral doktor krv na tripple test, takze teraz 20.9. uz budem mat vysledky. Ale na ten morfologicky ultrazvuk ma doteraz neposlal. Mozno ma posle najblizsie. Alebo to je Tvoja iniciativa? Medzitym som bola na genetike, lebo uz mam 41 rokov. Vyplnila som s manzelom dotazniky o chorobach v rodokmenoch, zaver bol, ze mi odporuca amniocentezu - dovod: nie zeby som mala zle vysledky z kombinovaneho testu, ale vek. Dr.geneticka ma poslala na chodbu pred samotnym pohovorom vypisat tlacivo - informacny suhlas, meno, poistovnu atd. a okrem ineho aj to ze suhlasim so zavermi vysetrenia a len tak, to som este stala pred nou (a prepisat dotazniky) a prehodila, ze nech podpisem, ze suhlasim s amniocentezou. Len mi tak oci vyskocili a tlak mi dvihla. Ked som sa ohradila, tak ze OK, ze nemusim. Ze sa k tomu vratime pocas pohovoru...
@barrilla nie, mna poslali oni rovno na morfologicky ultrazvuk. Posielaju vsetkych, hovoril mi to hned na zaciatku, ze on robi prvy a treti UZV screening, a na druhy (teda tuto morfologiu) posielaju do specializovanych centier, lebo zatial na to nemaju vhodny pristroj. Mozno pri dalsom uz budem mat morfologicky u neho. Ale neviem si predstavit, ako to chce v praxi robit, ak to vysetrenie trva 40 minut, ved to sa v normalnej ordinacii neda 😀
Zatial neviem, co je ten treti screening.
Keby ma posielali na amniocentezu neviem pravdupovediac, ci by som isla... Inak ten morfologicky ultrazvuk je aj na to, ze odhaluje vrodene vady, cize aj tie geneticke, ktore sa zistuju amniocentezou. Robi sa medzi 20. a 22. tt, mne vychadza na 21. tt. Ak ta tam neposle lekar, tak sa plati viac, ale podla vsetkeho sa da objednat aj bez odporucania.
@kazunomiya 🙂 jasneee ze aj na babo, vezemm ho so sebou do posilky, strcim do ruky 05.kg cinku a hraj sa 🙂
@kazunomiya Nooo je tehotenska joga a podobne veci, ale to je na mna malo, ja som zvyknuta na 16 hodin treningov do tyzdna, tak teraz mam len 4 kardio a 2 posilu a som z toho nervozna. . . potrebujem pohyb, babo sa bude musiet prisposobit 🙂
@barcelona94901 Noo tak som rada, ze niesom tu jediny blazon a nespravam sa k tehotenstvu ako by to bolo nieco extra. . ved sme len tehotne, nie chore a ani inak specialne 🙂 tak preco by sme si mali odopierat nieco, co nam robi radost, samozrejme aj s ohladom na potreby a moznosti daneho stavu 😀
Baby ja sa tak strasne tesim a zaroven hrozne bojim zajtra...caka nas druha poradna a konecne vysledky testov...konecne uvidim nase drobatko aj ked neviem co doky na vahu 😀 za 4 tyzdne 3 kg.spolu 5kg 😀 uvidime co ukaze rano vaha.toto je len priblizne 😀 a zalubili sme sa do kocika camarello malaga len manzel nechce o fialovej pre dievcatko ani pocut.ze to jak cigani budeme 😀 takze v kazdom pripade bude asi zeleny 😀
@cukrik580 ja som vcera babo na poradni nevidela, doktor si ho nechal pre seba. Tak az na dalsej alebo asi skor az na tom morfo UZV. Potom sa vynadivam 🙂
Tebe asi prisnejsie sleduju hmotnost, ze? Ale aj tak som citala ze nie je dobre sa kvoli hmotnosti obmedzovat, lebo si mozes privodit komplikacie. A treba vraj jest vela bielkovin, aj kvoli rovnovahe cukru v krvi.
U mna na hmotnost nehovoria vobec nic. Dufam, ze ani nebudu. Ja si veselo priberam, a cim viac tym sa budem viac tesit, lebo v tehotenstve je jediny cas, kedy vobec viem pribrat 😀
@kazunomiya moj doky robi utz stale a minule nemal papier tak mi ulozil snimok a teraz vytlaci a aj cerstvu si vypytam tak sa tesim 🙂 no pripadal mi ns zaciatku ze bude prisny na vahu a zatial nic ale mam taky pocit ze ma to uz zajtra neminie ale dlabem na to.este mam 15 k dobru co som dala dolu pred tehu a viem ze klby vydrzia tak sa zas nejak neobmedzujem...a proste musim casto jest lebo potom mi je zle ked sa nenajem tak co narobim...niekedy musim jest aj ked len trosicku ale kazde dve hodky inokedy tri...malokedy vydrzim dlhsie...a ked sa chcem oklamat ze citim hlad skor tak pomaha kusok tbrdeho syra alebo kolecko salamu 😀 sorry ze mi skacu pismenka sle pisem cez mobil a nemam na to nervy stale to opravovat 😀
@kazunomiya Inak ja som tiez z BA a jedine cvicenie na ktore sa chystam, teda, co sa tyka tehotenstva je to co bude v ramci predpripravnych kurzov, organizuje a skoli to sestricka mojho lekara, tak uvidim, povedala mi, ze skor ako v 20 tt ani nema vyznam tam chodit, tak uvidim, bude tam prednaska aj o cvikoch, aj o pupocnikovej krvy aj o oteckoch pri porode, proste vsetko, tak som zvedava 🙂
@barrilla Je to presne tak, ako pises a ako ti radila kamaratka. Najlepsie je mat cisto hlboky kocik, kludne aj z druhej ruky a potom si kupit dobry sportovy na dlhsie obdobie. Tie kombinovane su strasne tazke, nie velmi skladne, maju male vanicky a to, co napriklad ocenis pri hlbokej verzii ti moze potom pri sportovej verzii vadit a naopak... Ja som to presne takto riesila pri dcere a budem aj teraz. Uz hladam v inzeratoch hlboky kocik z druhej ruky a viem presne, co chcem, takze uz len cakam na ten spravny 🙂 Radsej investujem viac potom do sportaku.

@majaon bolieva ma brucho ale to mi skor pripada ze ked som unavena tak maternica sa stiahne alebo co... beriem na to magnezium, pomaha. ale je lepsie zbytocne sa neunavit, je mi potom fakt hrozne. a v elektricke si ma nikto nevsima. uz si predstavujem, ze ked bude najhorsie, tak budem musiet na niekoho vytiahnut tehotensku knizku nech ma pusti.. len ked ja som taka neasertivna..