Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
už citite pohyby???
@amanda683 sevilla a malaga je v podstate to iste, sevilla je starsi model a malaga novsi vylepseny, takze isto ten a potom je este jeden s plastovou vanickou...grande ci jak sa vola a to je ako malaga, len ma inu kombinaciu farieb...tak mi to bolo vysvetlene takze u mna malaga 😀
čaute babeny,dnešný meninový den mám za sebou,ráno som vstala hore zadnicou a bolo mi hnusne...no a ešte aj pršalo potom,ale poobede vdaka rodine sa to zlepšilo a podávala som mnam koláčik podobný Marlenke a také dobré chlebíčky som splieskala,no nedajte si🙂🙂🙂
toto bolo prvé hnusné ráno počas tehotenstva,až som bola sama z toho prekvapená,,že by tie nálady dorazili už??a nie a nie sa z toho vymámit,furt ufrflaná,znechutená som bola...no,a hádam bolo aj posledné takéto 😉 😉
musím sem zajtra zasadnut,zase ste toho popísali...za 4 strany...tak sa držte,pa pááá
@cukrik580 na 3D idem do Bratislavy toho 19.9.,to som mu povedala,aj mi dal vymenny listok,aby som neplatila vela 🙂 .K nemu idem 16.9.,tak asi mi urobi iba obycajne sono,ale uz sa neviem dockat,lebo uz mi povie pohlavie 🙂
@bambulka12 urcite len obycajne 😉 juuuuj aj ja chceeeeeem 😀 ale ja to nejako vydrziiiim 😀 musim 😀
Tak dnes som bola na dalsej kontrole, nerobili mi ziaden ultrazvuk, ze netreba,vsetky vysledky z krvy boli v poriadku a hlbkovy ultrazvuk bude az 9.10., ked som sa pytala na 3D tak lekar, ze to netreba, ze to je len komercia, tak som mupovedala, ze aj tak to chcem 🙂 tak,ze mi potom da kontakt, no uvidime, takze zatial si pekne fungujeme podla zabehnuteho rezimu a o mesiac, boooze, ved to uz budem v 6 mesiaci, koksooo, ale to leti 😀 . . . drzim vam vsetkym palce aby ste aj vy mali co najbezproblemovejsie tehotensto 🙂
ahojte tak mne robi 3D pri kazdej poradni ona to ma na klasickom sone tam len nieco prepne a je 3D mam aj foto ale este tam nie je moc toho vidiet ja idem na kontrolu 25.9 tak uz sa neviem dockat hlavne pohlavie ci bude vidiet
Aj ja idem dnes na kontrolu, tak som zvedavá. Dúfam, že mi doktor urobí aspoň kratučké sono (on robí vždy, aj keď len také 10 sekundové). Super by bolo, keby už aj videl čo to asi je. A volala mi sestrička, že máme prísť skôr, že mi budú brať krv, tak predpokladám, že to bude na všetky tie triple testy, či ako sa to volá. Aj keď pri malom nám to dopadlo zle a máme doma krásneho zdravého chlapčeka 🙂. Ale aj tak zlé výsledky zbytočne naplašia.
Mám na vás jednu otázočku, aj keď čakám druhé bábätko, pohyby zatiaľ necítim - čo si myslím, že v tomto týždni to ešte nevadí. Je ale podľa vás možné, aby sa také malinké bábätko už "vypučilo" natoľko, aby mi spravilo akoby hrb na brušku? Dva večery pri telke sa mi zdalo, že mám niečo tvrdé na boku brucha a keď som sa tam chytila, tak to tam chvíľočku bolo a potom to prešlo. Tak neviem, či to môže byť tvrdnutie brucha z toho ako sedím (aj keď tá tvrdosť je akoby len na jednej strane) alebo to už môže byť bábätko. Od malého si to už samozrejme nepamätám a príde mi to zvláštne, aby som bábätko cítila takto, keď pohyby necítim.
@biba Ja osobne si tiež nejdem dávať robiť 3D sono. Je to síce pekné, ale ja si hovorím, že pokiaľ je bábätko v poriadku, rada si počkám na to ako vyzerá až do pôrodu 🙂. Skôr zvažujem ten morfologický ultrazvuk, ale to len v prípade, že budem mať pocit, že mi môj doktor neurobí taký riadny ako by som čakala. Pri prvom synovi nám ho nerobil, pretože sme ešte pred "veľkým" sonom boli špeciálne na ten morfologický ultrazvuk v Bratislave, takže už potom povedal, že nie je dôvod, aby ho on robil znovu. Tak neviem, aký má postup a ako to robí.
@eliska07
aj ja to takto cítim. A pohyby ešte necítim. Mala som to aj pri prvom tehotenstve, keď som sa pýtala na poradni-Dr. mi povedal, že tam má bábätko chrbátik- videl to podľa sona. Bábo sa môže hýbať ale smerom k brušným orgánom a chrbtici a nie k brušnej stene-vtedy sa pohyby cíti neskôr.
ze segedinsky gulas a krupicova kasa s grankom 😀 to je kombinacia 😀
Inak baby tiez sa musim postazovat, sice mi ustali bolesti bruska - take tie krcovite akoby pred mesiacikmi, ale zato ma zacali trapit krce v lytkach rano, zatial sice len 2x ale bolest - ta stala za to! Prvy krat som bola este aj sama doma, druhy krat manzel rozmasiroval, ale to miesto potom citit aj dalsie 4-5 dni ☹ Magne B6 od doktorky neviem ci nejako extremne zabera, mozno trosicku, snazim sa doplnat aj z datli a bananov. No a zacinam sa citit tak nejako prilis tehotna, nemotorna 😕 pribrala som 6 kg ale pocit, akoby to bolo aspon 10, k tomu sa mi pridruzili bolesti hlavy pri zmene pocasia, co som nikdy nemala, palenie zahy, nafukovanie a neustale nutkanie na malu - hlavne v noci, ked chcem spat 🙄 neviem si dost dobre predstavit, co bude potom o par mesiacov...
@danilee no skoro ako keby si o mne pisala.
Je tu na fore uz jedna taka dlhsia tema o tychto krcoch v lytkach, tak som si to studovala, okrem magnezia tam baby odporucali aj niektore ine veci. Napriklad: vapnik, draslik, vitamin B6 alebo thiamin (to je tiez vitamin B ale neviem ktory teraz). Aj niektore potraviny, pamatam si mlieko, banany, orechy a semienka, tekvicovy olej a pivo (to sa sice v tehotenstve nesmie, ale asi pangamin by stacil, lebo asi to bolo kvoli vit. B). Ja som zatial zacala doplnat viac magnezia a vapnika, a uvidim.. ak to nepomoze, budem patrat ci to nie je nieco ine, napriklad ten B6. Krc som dostala zatial trikrat, ale kedze som este iba v stvrtom mesiaci, pripada mi to trosku skoro na taketo problemy.
cavte... bola som teda u dokyho 🙂 ... aaaa malilicke babo je v 19tt a 4 dni.. tak nejak 🙂 a poskrucane ako keby cvicilo 🙂 nohy vystrete a lezalo na nich... takze sme absolutne nevideli ci je to dievcatko alebo chlapcek... takze... nas caka prekvapko, minimalne do dalsieho sona... aaaaz 8.10. 🙂
... surovo som si vypytala magnezium.. ze stresujucu pracu mam, migreny, atd... tak mi odporucil len jedno.. ze to sa najlepsie vstrebava... magnerot 3x1 tabletu a ze ked je toho privela.. tak sa to da obcas zvysit aj na 3x2...
.. a zevraj mam prekysleny organizmus... (z mocu zistili) ... kym to nepovedala nahlas.. tak mi to nedoslo 🙂 .. kus sa citim kyslo 😀 neviem to vysvetlit... niekolko dni uz to tak mam.. ale nevedela som co so sebou... takze... som studovala nieco na nete teraz... a sranda je.. ze napr. grepy su pre niekoho kysle, pre niekoho zasadite .. tak si vyberte!!! 😀
... ale idem papat kopec zemiacikov... a citron kustik (bo mi az tak nechuti) .. a dufam ze to pomoze 🙂 rada by som sa tej "kyslosti" zbavila...

@cukrik580 prosim ta nevies mi povedat,aky je rozdiel v tych Camarelo kocikoch ? Jeden je Sevila,druhy Melaga,treti neviem ako.Aj ja chcem Camarelo,len sa uz v tom neviem vysomarit 🙂