icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

barrilla
9. sep 2013

Ahojte! Tak uz mame kocik. Trojkombinaciu X-LANDER X-MOVE LIMITED 2013 farba america. Kupili sme ho v Krosne za 540 € aj s 3 rocnou zarukou. U nas stoji min. 890 €. To by sme si nemohli dovolit. Jediny problem, na ktory som prisla az doma, je ze mi nevojde do vytahu. V nasom bloku mame malicky vytah - takych 84 cm a na to som nejak pozabudla. Pokial budem sama doma, tak to bude komplikovane. Asi kocik dat do kocikarne a zobrat dieta na ruky, aj tasky a podme... Lebo skladat cely kocik pred vytahom, aj ked je to velmi rychle je s dietatom velmi neprakticke... Moja chyba. Este potrebujem dokupit tasku na kocik na rucku. Tam stala 30 € a sa mi videlo vela, tu stoji 50€. No urcite este pojdeme aspon raz do Polska. V tom obchode s detskymi vecami bolo tolko Slovakov, kupovali tam celu vybavu, kocik, postielku, vanicku, matrac atd. Tiez som si kupila tehotenske riflove saty - tie vysli 27 €, rovnaku znacku maju aj v Maderne - teraz ich maju v akcii za 24 €, ale cierne leginy na zimu tam stali pre zmenu len 4 €, co tu zase stoja 12€. A tiez som aj nasla v jednom butiku v obchodnom dome kabatik na prechodne obdobie vo vypredaji za 10 €.

barrilla
9. sep 2013

@cukrik580 Velke sono? To myslis 3D?

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla nie nie.nas doky tak vola sono co sa robi v 10,20,30tt.inak nam robi aj mimo toho 😉

barrilla
9. sep 2013

@cukrik580 takze je to v podstate taky isty ultrazvuk... dobre tomu rozumiem? Ja idem na poradnu na buduci tyzden a to budem v 19 tyzdni. Takze to asi mozem povazovat za velky ultrazvuk, lebo potom pojdem az o mesiac...

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla hej hej.mal by byt klasicky len sestricka ze nabuduce budete mat velky ultrazvuk a mozete aj manzela priniest pozriet ak chce.

kazunomiya
9. sep 2013

@barrilla ja som tym myslela ultrazvuk co trva asi 40 minut a vola sa morfologicky, lebo dokladne pozera jednotlive organy ci tam nie je vidiet ziadne vyvinove vady. Treba na to specialny stroj a asi aj licenciu, takze to robia len niektori lekari. Moj lekar taky pristroj este nema, tak posiela do specializovanych centier. Robi sa to medzi 20. a 22.tt. Bude to urcite to, co mysli aj @cukrik580 - asi ma lekara, ktory taky pristroj ma v ambulancii 🙂

barrilla
9. sep 2013

@kazunomiya @cukrik580 tak mna asi poslu inde. Moj mi robi len obycajny ultrazvuk. Aj na kombinovany screening v 1. trimestri (ultrazvuk + odber krvi) som bola na inom pracovisku v nemocnici u lekara, ktory je certifikovany. Ale snad mi bude vediet povedat pohlavie, ak bude vidno. Lebo uz som nedockava. Kocik sme kupili bezovej farby, ale ostatne veci by som uz rada kupovala ruzove alebo modre.

cukrik580
9. sep 2013

@kazunomiya nas doky ma nato pristroj ale nie je to ono.za ten sa plati 30e u nasho dokyho...robi to len svojim pacientkam.tento utz na ktory idem o 4 tyzdne sa len nazyva velky...mozno nieco viac pomeria a povie pohlavicko.ak bude vidno 😉

kazunomiya
9. sep 2013

@barrilla ja myslim, ze ak je babo dobre otocene, tak pohlavie je vidiet beznym ultrazvukom. Ale mne tiez este nepovedali, tak tipujem, ze nebolo vidiet.
Ja co som veci podostavala, prave vcera som triedila, ake to vlastne su, a nieco je modre, nieco ruzove a nieco univerzalne. Je toho tolko, ze je z coho vyberat a ostatne ostane bud dalsiemu alebo niekomu posuniem. Kocik je krasny modry, ale to ma netrapi, ani keby to bolo dievcatko. Keby to ludi nejak plietlo, tak nan jednoducho zavesim nieco ruzove 😀

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla my kupime asi tak ci tak zeleny.este sa uvidi.hlavne ze sme sa zhodli na kociju...na farbe asi neskor 😀

kazunomiya
9. sep 2013

@cukrik580 ja som platila 30 eur za NT screening, to tiez nerobi kazdy lekar, ale moj ano.

barrilla
9. sep 2013

@cukrik580 a aky ste vybrali?

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla camarello malaga 🙂 vcera sme videli mamicku s nim.so zelenym.mm sa chcel ist spytat ako je spokojna ale potom si to rozmyslel 😀

cukrik580
9. sep 2013

@kazunomiya ja uz mam v tom taky zmatok niekedy ze uz ani neviem co je co a naco to je 😀 hlavne nech mame vsetko co mame mar.nech sme zdravi aj my aj tatinko a nech sa uspesne donosime a co najrychlejsie narodime 😀

kazunomiya
9. sep 2013

@cukrik580 tiez neviem, ved je to moje prve a nejak vela mi dopredu lekar nehovoril, len daco... vzdy az ked pridem na poradnu, sa dozviem... daktore veci som sa dozvedela z toho co si citam napriklad tu. Lebo ked mi zacal vysvetlovat NT screening, asi by som vela nerozumela, keby som to dopredu nemala nastudovane 😀

cukrik580
9. sep 2013

@kazunomiya ved toto...aj moje prve 🙂 dokyho mam fajn.lepsieho si ani neviem predstavit....a ako sa o nas boji.tak ma zdrbkal naposledy ci neviem ako stare babky vstavaju zostolicky.ze tie opierky na kresle nema len tak.aby som ich laskavo zacala vyuzivat kvoli mimi 😀 mi bolo az do smiechu ako ma drbkal 😀 taky bol vtipny.taky vazny 😀

barrilla
9. sep 2013

@cukrik580 ked sme boli v sobotu v Krosne tak sme si dali rezervovat najprv camarelo carrera - pacil sa mi, bol v kombinacii spodok vanicky - biela kava, ostatok modry s cervenym ukoncenim striesky a na tom boli este biele bodky. Bol na zjedenie. Stal 240 €, ked som si dobre zapamätala. Nakoniec sme kupili X lander move 2013 limitovanu ediciu farba america, kvoli tomu ze sme dali prednost overenej znacke (holandska) a cena bola 540 € v porovnani s 880 € za kolko ho predavaju na Slovensku. Dal nam 3-rocnu zaruku na neho. Camarela je polska znacka. Ale dlho sme vahali. Urcite je to jeden z krajsich polskych modelov, lebo videli sme tam aj otrasne.

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla ja som chcela najprv tako alive...tiez ma plastovu vanicku ako camarello malaga ale v poslednej dobe byvaju vraj na ne same reklamacie a malaga ma hlbsiu vanicku a je ovela lahsi a tak celkovo krajsi a je vyssi a tak 🙂 proste moja srdcovecka 🙂

buballa
9. sep 2013

Ahojte, pripájam sa :D

barrilla
9. sep 2013

@cukrik580 Dolezite je, aby sa Ti pacil, a aby vam sluzil bez vady. Ja som az doma zistila, ze do nasho minivytahu nevojde.... ☹

cukrik580
9. sep 2013

@barrilla myslim ze aj k nasim ked pojdem tak sa nezmestime no ale smola...potrebujeme velky...ved aj zima budea fusak deka hocico tak co narobime 🙂 hlavne nech sa drobcekovi dobre obyva 🙂

biba
9. sep 2013

Babyyy . . . neviem ci mi sibe, alebo si to namyslam, ale dnes som citila nieco akoby mi v bruchu praskla bublinka, je mozne, ze to bol kopanec? Aj ked mala som pocit, ze to je v okoli pupka, ale kedze sedim v praci skrcena, tak tazko povedat. . . zajtra idem na kontrolu ale bez ultrazvuku, co som trochu sklamana ale, ze pojdem v 20 tt. teraz mi este raz vezmu krv a prinesiem moc, tak som zvedava co nove sa dozviem 🙂

nijka
9. sep 2013

A ja som doma,uz druhy den lezim. Brucho boli,hlavne ked stojím alebo swdim. Tak kam nasadené magnezium konsku dávku a ked neprejde zajtra k dr. ☹ . Bojim sa ako nikdy ale utesujem sa tym,ze v piatok bolo vsetko ok aj na koze,aj moč aj maličká na UZV. Hadam som to len prehnala s upratovanim v sobotu ☹

bambulka12
9. sep 2013

@nijka a kolko beries toho magnezia?Uz aj ja si musim davat,lebo mi tvrdne brusko,najskor som mala sumive 3x denne a teraz som si kupila 500 mg a zatial si davam tiez 3 x denne a potom uviidim.Drz sa,urcite je vsetko v poriadku 🙂,tiez som cela taka ubolena,stale len mrncim za volaco 😀

bambulka12
9. sep 2013

@cukrik580 ahooj,16.9. idem na poradnu,tam by mi mal robit 3 D,ale asi mi urobi len obycajne,lebo potom idem 19.9. do BA na morfo sono.Uz sa neviem dockat,lebo takto o tyzden uz dufam budem vediet pohlavieeee,pokial bude dobre otocene 🙂

nijka
9. sep 2013

@bambulka12 dr.mi po telefóne nakazala 4x500mg. Mam magnerot a vypiť jednu magneziu. U mňa su to asi aj kríže mala som s nimi uz niekolko rokov problémy. Hlavne mám pocit,ze ked sa nehybem je dobre a pohybom sa to rozboli. To tvrdnutie cítiš na dotyk ci ako?

bambulka12
9. sep 2013

@nijka zatial to necitim na dotyk,len tak vnutorne mi to tak akoby stuhne,neviem to presne popisat,ale niekedy sa mi az tak tazsie vtedy dycha,ale trva to len chvilu.Mne sa zda,ze to magnezko mi pomaha,ze mi menej tvrdne.V pondelok idem na poradnu,tak to poviem svojmu dr.

katty137
9. sep 2013

Baby ,čo viem ešte z bývalého tehu, tak tvrdnutie bruška môže byť do 10x za celý deň... niekedy vie zácpa spôsobiť tvrdnutie, je to také nepríjemné ako naozajstné len je to spôsobené zácpou, tým trpím teraz ja... a kyselina je už zase ako pri malej môj "parádny" kamarát

os
9. sep 2013

ahojteeee... zajtra idem k dokymuuu... sa tesim... a to mam zevraj 20 tyzden... tak neviem ze jaky bude ten utz 🙂 dufam ze bude taky veeeeeeeeeelky :D .. aj ked neviem ci to moj doky ma... 🙂 tak vam potom oznamim 🙂

cukrik580
9. sep 2013

@bambulka12 a na 3D si sa s nim dohadovala?ja som sa ho pytala v piatok na to.zatial sme sa nedohodli...velke sono nie je 3D 🙂 za 3D sa plati a trva cca 45min.