icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

barcelona94901
16. sep 2013

@danilee neboj to vypiješ a potom prídeš ,povedia ti výsledok ,ja som citron nepotrebovala

nijka
16. sep 2013

@danilee rano prides nalacno,odpichne ta,vypijes glukozu- s citrónom odstavenym chuti lepšie, 2hodiny musíš sedieť v čakárni a potom ta odpichne druhy raz. Pit mozes pomedzi to vody koľko chces,jesť ani nejak fyzicky namáhať sa nesmieš.

kazunomiya
16. sep 2013

ja som mala dneska hnusny den, cely den ma boli hlava. ale trosku som si to vylepsila, v lidli maju tehotenske vankuse tak som si jeden kupila, snad sa mi bude lepsie spat (doteraz som sa vselijako obkladala a podkladala vankusikmi)

bambulka12
16. sep 2013

Baby,takze dnesna poradna dopadla supeeeer,mam potvrdene dievcatko a vyzera byt uplne zdrave,takze sa tesime 🙂 .
Moj Dr.ma tak vytocil,povedal mi,ze som STARA !!!To uz je aky postoj k pacientke a to som ho menila,lebo som na neho pocula len same chvaly,no ale ja som velmi sklamana.Neviete mi poradit,po akej dobe mozem vymenit gynekologa?Nejde len o to,ze je drzy,ale nemam dojem,ze by bol nejaky velky odbornik .Dakujem 🙂

bambulka12
16. sep 2013

@kazunomiya budem tam muset behnut,inak ani neviem,ako to vyzera,ale opytam sa 🙂

kazunomiya
16. sep 2013

@bambulka12 vola sa to tam ze relaxacny vankus a je to zbalene na polovicu, je to dlhy uzky rovny vankus... nieze mi to tam vykupis vsetko, manzelovi asi budem musiet bezat este jeden kupit lebo mi tento bude urcite kradnut!

kazunomiya
16. sep 2013

@bambulka12 to bolo od toho doktora naramne taktne 😒 . Zato mne sestricka davnejsie povedala nieco v zmysle, ze u mladych zien ako som ja dopadnu vacsinou screeningy dobre. Nie som az taka mlada, z hladiska veku kedy zeny mozu mat deti, ale tak celkom polichotilo.

matabah
16. sep 2013

@kazunomiya ja mám tiež pás pod bruchom..

@ejkapod ani ja vždy necítim pohyby,,,ale dnes v noci a cez den to bolo teda riadne...nebooj,bude sa to stupnovat....ja som už cítila sem-tam aj predtým,asi tak v 16.tt,ale nevcedela som,že to je ono..🙂
@biba gratulujeem!!!

@danilee jééj,ga
ratulujem,my ešte nevieme pohlavie,tiež pojdem v oktobri na ten test...ráno ti vezmú krv z prsta,potom dve hodinky popíjaš tú sladkú vodu a potom zase ti pichnú...neviem,či výsledky sú hned....asi nie 😕 ....

nijka
16. sep 2013

@matabah musim ta sklamať na vypitie tej dobroty mas len 5minút 🙂 potom to uz len telo spracováva

cejara
17. sep 2013

@danilee Ahoj, ja chcem rodiť v Ružinove, pretože mám odtiaľ lekára. Na 4D idem tento týždeň, ale bola som presvedčená, že 4D je zároveň aj morfologický utz? Už som z toho jeleň!!! Ja som v 20tt a pohyby už cítim od 17tt, akurát vždy znervózniem, keď za celý deň necítim malinkého, až navečer. To asi kvôli tomu, že keď som celý deň v pohybe, jeho to uspáva a keď si ľahnem, vtedy si vyklopkáva 🙂

cejara
17. sep 2013

@nijka a v ktorom týždni sa robí vyšetrenie na cukor?

biba
17. sep 2013

@lucul Jeeej nevola sa Mima?? alebo jej sestra Aniky?? Oni tusim robia v skolke,a lebo s detickami, tak ju odomna pozdravuj 🙂

biba
17. sep 2013

@danilee Ja som zacala nad tym uvazovat, ale podla referencii a reci okolia som usudila, ze antolska bude asi najlepsia, v Bratislave, uvidim, este sa o tom pobavim s mojim lekarom, lebo on uz nieje porodnik, teda nerodi, ale asi mi niekoho doporuci, alebo si niekoho najdem sama :-0 este uvidim

aplless
17. sep 2013

ahojte tak ja moc toho nemam na vyber najblizsie mam bojnice tak asi ani nebudem spekulovat aj prvu som tam rodila nejako to vydrzim tri dni a uz si potom budeme len doma uzivat. ja len dufam ze druhy porod je lepsi ako prvy aj ked sa nemozem stazovat prvy som mala 4 h aj s kontrakciami tak snad tento bude este rychlejsi 😝

lucul
17. sep 2013

@biba poznam obe ale aniky dlhsie a ona je teraz ucitelka mojej malej. Jasne pozdravim 😉

kazunomiya
17. sep 2013

@cejara tiež plánujem Ružinov, môj lekár tam pôsobí a mám ju úplne že za rohom. Ešte niekto? Máte niekto odtiaľ skúsenosti? Z okolia som počula v podstate len pozitívne. Len o mojom doktorovi tu na koníkovi vidím divné veci napísané, asi mal niekto zlú skúsenosť a ostatní to vzali tak, ze radšej sa mu vyhnúť. Lebo ja s ním nemám zlé skúsenosti 🙂 (Recenzie na nete beriem s rezervou, každá sme iná, aj skúsenosti môžu byť jednotlivé, jednorazové, a okrem toho nie vždy platí to, čo platilo pred x rokmi...)
Tipujem, že to bude naozaj aj morfologicky UZV, robí sa v tomto čase (20. - 22. tt). Ja som sa objednávala tak, že na morfológiu a tam je za príplatok možnosť aj 3D/4D a asi ju využijem lebo som zvedavá, a predsa len, je to moje prvé bábo.

biba
17. sep 2013

Ano, Aniky, ona je starsia. . . no aky je ten svet maly 🙂

lucul
17. sep 2013

Hej starsia, mima zacala teraz posledny rocnik na vs. To ano ako moj drahy vravi ba je jedna velka dedina ani nevieme ako sa cez koho vsetci spozname 😀

lucul
17. sep 2013

@kazunomiya mne zas ruzinov nikto neodporucal jedine sesternica ale ta mala jednoduchy porod a zaplateneho dr.ale ostatne v okoli vravia nikdy viac ☹ ja zas nedam dopustit na kramare aj kamoska po prvom katastrofa porode v ruzinove bola pri druhom na kramaroch a odporuca ich kazdej tak neviem

lucya87
17. sep 2013

@kazunomiya
Moja kamoška rodila v ružinove. a poviem ti že po 2 dnoch od cisarského podpísala revers a zbalila seba aj malého. Ona osobne povedala že by tam už rodiť nešla, že sestričky boli hrozné, že s deťmi zaobchádzali ako s handrami 😖
a to som nepočula len od nej.

Ja chcem ísť na Antolskú, ešte čakám na kamošku, ktorá ma zaplatenú aj lekárku, že ako bude spokojná a podľa toho sa rozhodnem.

kazunomiya
17. sep 2013

@lucul veď toto, skúsenosti sú individuálne.
Ja mám kamošky a známe takto: 1 rodila na Kramároch, bola spokojná, 1 rodila v Petržalke, od nej som ešte nezisťovala podrobnosti, a asi 3 rodili v Ružinove a boli spokojné + som počula že viaceré to hovoria. Jedna z tých kamarátiek bola predtým na Kramároch dvakrát a na tretí krát sa rozhodla pre Ružinov, a chválila si to rozhodnutie, že urobila dobre. Zatiaľ som nesondovala viacej, ale dačo sa dozviem aj na kurze rodičovstva, kam chodím, majú tam skúsenosti so všetkými BA pôrodnicami.

kika2710
17. sep 2013

Ahojte baby. Chcem sa opytat ci nemate problemy s tlakom.Som v 18 tt a naposledy na poradni som mala tlak 155/85.
Sestricka sa sice zatvarila udivene ale nejak to neriesili... som na pn koli tvrdnutiu bruska a bolestiam. Sem tam sa citim
divne srdce mi bucha ako dive... rozmysam ze si kupim tlakomer a budem to radsej sledovat ...

cejara
17. sep 2013

@kazunomiya No super, tak to vyzerá, že sa tam asi aj stretneme 🙂 Kamarátka tam rodila, bola na nadštandarde a veľmi si pochvaľovala aj lekárov a aj sestričky. Ono to je naozaj asi individuálne, každá sme iná, každá očakávame niečo iné a nie každý človek má vždy nedeľu 🙂 a ku ktorému gynekológovi chodíš? Ja chodím k Divekymu a som s ním veľmi spokojná. Chceš si platiť nadštandard? Pretože ja áno, tak len dúfam, že tam bude voľné miesto. Ja som na 4D chcela ísť, pretože som absolvovala amniocentézu, takže chceme nášho malinkého vidieť, pomerať, či je v poriadku. Pevne verím, že to dopadne všetko dobre 🙂

kazunomiya
17. sep 2013

@cejara ja si tiež zatiaľ plánujem zaplatiť všetko, čo sa bude dať, okrem epidurálky, to ešte neviem, či má zmysel, každý vraví inak... Ale bude to musieť financovať manžel lebo mne sa toľko eur určite z môjho super vysokého platu nepodarí ušetriť. Čo som si tak tu na fóre (v téme o Ružinove) čítala o nadštandarde, tak asi sa oplatí, hoci niektoré zas tvrdia, že štandard je v niečom lepší.
Chodím k Andrejovi Karkalíkovi, nemá tu na fóre nejak dobré meno, ale ja som spokojná. Sú to staršie príspevky, možno že už neodrážajú realitu. Náhodou sa s ním poznám tak som ho oslovila keď som si hľadala gynekológa. Keď som zistila, že som tehotná, vedela som, že musím zmeniť lekára, a niekto mi poradil Ružinov (konkrétne Drába), a vtedy som si spomenula, že poznám tohto. Ale ešte som s ním konkrétne neriešila, či si ho môžem zazmluvniť, neviem ani, ako často tam býva... Pre mňa bolo dôležité aby bol lekár veriaci, nie kvôli viere ako takej, ale kvôli hodnotám príp. aby som mu niektoré veci nemusela vysvetľovať.

cejara
17. sep 2013

@kazunomiya Ja som tiež čítala tu na MK o Ružinove rôzne názory. Ale ako som spomínala, kamarátka tam rodila a bola spokojná. Tvojho lekára vôbec nepoznám a to meno mi nič nehovorí... Keď som ležala v Ružinove kvôli amniocentéze, bola som milo prekvapená zo sestričiek aj lekárov. Bolo tam čisto, upratovačka dosť často upratovala, wc a kúpeľňa vyzerali dobre... Uvidíme vo februári 🙂

kazunomiya
17. sep 2013

@cejara tak aj tu píše dosť spokojných... fakt to bude individuálne. No mne sa zdá že ten môj lekár tam nebýva až tak často, alebo nepatrí medzi tých známejších lebo naozaj ho tu veľmi nespomínajú, píšu stále len iné mená. Ale jedna z tých známych ho stretla na poradni. Ja sa ho na to budem pýtať neskôr. Lebo počula som, že dobrí pôrodníci sú tam všetci, takže keby dačo, tak pôjdem aj bez zazmluvnenia.

danilee
17. sep 2013

@lucul Dakujem pekne 🙂 Tiez uvazem nad Kochom alebo nemocnica Antolska.
Isla by som k rovnakemu doktorovi, ako sestra, kt. na Antolskej porodila 2 zdrave deti.
Koch ma svoje vyhody...len mam trochu obavy skrz pripadny prevoz, ci komplikacie.. a tiez by som si rada vybrala lekara a zazmluvnila ho.
Ale neviem ktoreho, kedze ich nepoznam 😨
Bude to este tazke rozhodovanie. Ak by si mala dobru skusenost alebo referencie na konkretneho lekara u Kocha, budem rada, ak sa podelis 🙂

lucul
17. sep 2013

@danilee v kochu si nebudem zazmluvnovat lekara, kamaratky tam rodili bez zazmluvnenia a ze tam sa to neoplati, pristup uzasny vsetkych, ak by som isla na kramare tak bud doktor valenta alebo dr.tokolyova, ale v kochu chodim k marešovi a je super

danilee
17. sep 2013

@barcelona94901
@nijka
Baby dakujem moc za info o glukozovom teste, neznie to tak strasne, to dam 🙂

danilee
17. sep 2013

@bambulka12
To je s prepacenim pekny idiot, by som ho ovalila kabelkou po hlave 😎