Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 Ahoj, už máš výsledky z amniocentézy? Ako dopadli? Celý čas som na teba myslela!!!
ahojte kedy sa robia testy na tu sladku vodu , dá sa to odmietnut??? neviem ci to zvladnem vypit ja sladke moc nemusim a ked si to teraz len redstavim tak mi je zle
@aplless v tehotenskej knizke sa pise ze 24. az 28.tt
Spytaj sa na to lekara 🙂
@aplless Piť sa to asi musí, nedá sa tomu vyhnúť. Ale ja som to pri malom nevládala vypiť celé, tak mi sestrička dovolila trošku nechať a nevypiť to do dna. Jednoducho videla, že to do mňa nevojde žiadnym pádom. Mala som vtedy aj citrón, ale nedovolila som si ho tam dať, ale teraz veľmi uvažujem, že si ho znovu zoberiem, ale aj použijem 🙂
pri prvej dcere sa to este nerobilo tak sa toho vela zmenilo za 11r. si pripadam ako keby cakam prvé
@aplless Ahoj ,tak ja už mám pitie cukru za sebou, lebo mám maminu cukrovkárku, tak sa to vtedy musí pre istotu robiť skôr. Neboj, dalo sa to zvládnuť. Ja som si do toho vyžmýkala citron a bolo to ok 🙂
@aplless nerobilo? to sa robi strasne dlho, mojej mame to robili tiez, pred ca. 30 rokmi.
@kazunomiya no viem ze mne to pri dcere nerobili to som si ista
@aplless to je zvlastne, lebo to je rutinne vysetrenie na gestacny diabetes, ale moze sa samozrejme stat, ze to niekto vynecha. Len napriklad na toto je aj explicitne kolonka v tehotenskej knizke.
Otec mi vravel ze mama pojedla den predtym kopu sladkych hrusiek a potom jej vysli zle vysledky takze to povazovali za tehotensku cukrovku 😉 Ale ktovie co je na tom pravdy. Ja sa bojim ze po tej obrovskej davke glukozy dostanem hypoglykemiu a bude mi zle, ale no ved uvidime.
Baby ja som z vas trochu v soku o akych vseliakych vysetreniach tu hovorite. . . ja som bola na prvom velkom odbere krvy pred 1.5 mesiacom, 10.9. mi brali krv este raz a robili aj jednoduche vysetrenie a nic viac 9.10. idem na prve velke somo, kde budu kadeco pozerat,merat a moze pri tom byt aj partner. Stale iba pocujem, ze je vsetko ok a ako tu citam, vychodievate na kadejake dalsie vysetrenia, normalne zacinam mat zly pocit z toho, ci nahodou moj lekar nieco nezanedbava, alebo len jednoducho nerobi paniku??? Ani raz ma nikam inam neposlal, proste nic. . . . tak vazne neviem . . . ☹
@biba co sa tyka screeningov tak tie nie su povinne, tak mozno preto ta na ne neposielaju 🙂
@kazunomiya Co sa na tom screeningu vasne deje?? Mozno mi to lekar robi a ani o tom neviem, ze je to ono. . . ale vazne ked vas citam, tak bud ja som ignorant, alebo vy to prehanate. . .alebo si to inak neviem vysvetlit, ze by som to tehotenstvo mala vasne az tak jednoducho bezproblemove?? a mohla aj v 19.tt skakat na zumbe, cvicit a niako a nicim sa neobmedzovat????
@biba dva z toho su odbery ktore zistuju pravdepodobnost vrodenych vad, a potom su dva alebo tri podrobnejsie ultrazvuky. jeden je v 12.tt zhruba a druhy v 20tt zhruba, tym tretim si nie som ista ale lekar mi aj o nejakom tretom hovoril...
@biba inak bud pokojna, praveze to je super,ze mas tehotenstvo bez problemov. Podla mna tak by to aj malo byt.
No dufam, ze to nevyznieva ze to neviemako riesim, ja som tiez viacmenej v pohode 🙂 Len je to vela zmien ktore som doteraz nepoznala 🙂
Inak asi ti pomaha ten pohyb, ja myslim, ze by som sa tiez citila lepsie keby som sa viac hybala a bola na to zvyknuta.
@kazunomiya No mne robili vacsi odber okolo toho 12 tt,potom teraz 10.9. mi brali krv este raz a na to mega sono idem 9.10. tak je asi vsetko ok. . . aspon nemusim tolko behat po lekaroch,co sa tyka cvicenia, kazdy mi hovori aby som uz tolko neskakala a necvicila, ale ja sa vzdy ohradim, ze ja som na to zvyknuta a pokial som to dieta nevytriasla doteraz, uz ho nevytrasiem 🙂. . lubim ho, ale pohybu sa tiez nemozem vzdat. . . niekedy ma ajpredanem yslienka, ze co ak, ale verim, ze telo by mi dalo varovny signal . . .
@biba to sedi, tie odbery sa robia okolo 12tt a potom 16tt a ak je vsetko v poriadku tak sa uz nic neriesi.
Myslim, ze sa nemusis bat, su sice nejake obmedzenia ohladom cvicenia v tehotenstve (co som citala tak to nie je az tak vela), ale inak sa pohyb velmi odporuca. Samozrejme ak nemas zdravotne tazkosti.
Vzdy si spomeniem na tu kolegynu co nam s pobavenim rozprava ako s obrovskym bruchom robila instruktazne video stepaerobiku do svojej diplomovky 😀
@kazunomiya Parada. . . . tak aspon viem, ze nemusim stresovat lebo jked vas tu niekedy citam tak mam pocit akoby som mala byt krkavcia matka,ktora si hlavu z toho,ze je tehotna nerobi 🙂
@biba stresovane matky su urcite horsie 😀
@kazunomiya svata pravda, tak dnes siopat skocim minut energiu niekam do fitka a s usmevom pridem v noci domov 🙂
http://www.sportvital.cz/sport/fitness/fitness-...
pozrite si tento clanok, veeelmi s nim suhlasim . . . takze ak ste cvicili doteraz, teraz urcite neprestavajte 🙂
@bambulka12 Ahoj, ako dopadli vysledky, vsetko oki? Drzim palce velmi a peknu svadbicku 🙂
Tiez som vcera sedela s babami na kave zopar hodin a veru citila som to poriadne.. ku koncu uz ani obsediet a nohy mi opuchali jedna radost, som mala sto chuti sa vyzut...uz asi nebudem zvladat taketo dlhe babince 😅
@biba ja som bola tiez len dva krat na krv aj mne sa zda ze tu niektore chodia casto. ja chodim len raz mesacne na poradnu. tiez si pripadam jak krkavcia ked sa ma pytaju ci sa tesim a ako sa citim a toto nemozem. robim vsetko ked sa citim ok a inak ja este nemam nic pre babo este cskam na pohlavie potom sa bude lepsie kupovat
@biba ja som pri prvom chodila dalej na zumbu ako som bola zvyknuta aj doktor mi povedal ze mozem akurat mam pocuvat svoje telo a ak ono nevladze tak mi to da najavo, ale kedze som zacala krvacat tak som musela skoncit ☹ ale potom som po case zacala chodit na aquaaerobik ale teraz lietam tak akurat za malou 😀 a poradne mavam tiez tak raz za 4-5tyzdnov a nejak neriesim 😉
@aplless ani svagrinej pred 5timi rokmi nerobili ten glukozovy test to mala 19rokov a teraz pri druhom jej ho robili, ja som predchadzajuce tehu zvracala ako teraz a bala som sa toho testu ale vytlacila som si do neho citron a bolo to jedine sladke co som v sebe udrzala, som zvedava ako teraz
@bambulka12 no co vysledkyyyyyyyyy???????
@cejara ahoj,som tam volala vcera a povedala mi sestricka,ze dnes si mam zavolat,tak som sa normalne rozrevala,lebo som bola taka napäta a uz som chcela to mat za sebou 🙂 .Ale ja viem,ze moja malilinka lasenka je zdravucka,dnes tam budem volat o jednej a potom dam vediet 🙂
@aplless ani mne to nerobili pri synovi pred 13-timi rokmi 🙂
@danilee @cukrik580 ahojte,zatial este neviem,ale dnes uz budem na isto a vecer idem na 3D sono,aj sa tesim,ale velmi sa mi nechce,lebo som chora a najradsej by som lezala v posteli cely den,ale mam dojem,ze cim viac lezim,tym je to horsie a nemozem ani ziadne lieky,tak si davam cecko a naparujem sa a vecer som si musela dat aj paralen a dufam,ze zajtra budem fit 🙂
@danilee my sa chystame este na jednu taku vacsiu babsku jazdu v novembri,tak som zvedava,co bude dovtedy 😀

@bambulka12 áno budem aj s týmto bábom, ,teraz mala toho určite aj ona dosť ,taká kočka ,ani netuším jej vek skutočný,ale asi tie problémy s mužom jej dali zabrať..neviem ako to u nich je,ja ju nepoznám takto bližšie ,ako ľudia z klokočiny ,ale mojmu malemu sa od babatka páčila,aj jej povedal,že och ,vy stew taká krááásna a normálne sa aj hanbil kolkokrát,ked bol menší 🙂
ja som s nou spokojná,síce my chodíme málo,preventívky,prechladnutia,ale teda spokojnosť ,dokladne maleho vždy pozrela ,popočuvala,nikam sa neponáhľaľa,nič teda neprehliadla a ked som jej povedala,o chorobách v našej rodine ,tak hned ,bez všetkého komplet vyšetrenia,krv,moč ,..na nás je veľmi milá a dufam fakt ,že nikam neodíde