Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cejara Dakujeeeem 🙂.Urcite budes mat aj ty dobre,hned daj vediet 🙂
ahojte male uz kopka a vcera som muzovi dala ruku na brusko a citil to. ale nechcel mi verit ze to nie je ono.
-Tak žienky ja mám ťažkú dilemu ísť či neísť na amniocentézu ? ☹
@anjelik0907 ja som mala ist tiez, mala som aj termin a boli sme na sono vysetreni u Mudr.Cunderlika a potom sme sa rozhodli, ze amnio nepodstupime tak som to zrusila...kvoli comu ti bola odporucena amniocenteza ak sa smiem spytat..
@larusik mala som zvýšené AFP .Mala som presne to isté aj pri malom a vtedy som amnio podstúpila. Nebolo to nič strašné a potom som už mala aspoň istotu, že je všetko ok. I keď teraz fakt neviem. Keby bolo len na mne išla by som ,ale manžel vraví, že je to zbytočné ,že všetko bude ok ... ale vieš ten chrobák v hlave čo ak ....
A ty si mala prečo ísť ?
@anjelik0907 Ja som mala zvysene tiez to afp...my sme mali pravdepodobnost na razstep 1:70 no a tiez som mala chrobaka ci este podstupit aj amnio aj termin sme mali ale zrusila som ho a dufame ze je naozaj vsetko v poriadku...je to nase prve vysnivanie dieta a podla UZ je vsetko v norme
@larusik ja som mala 1:500 ,aj na genetike ma odhovárali, že netreba, ale istota je istota .Môj gynekológ mi povedal, že na ultrazvuku to nemusí byť vidieť až niekedy v 30 tt ak je to pod kožou, tak preto mám dilemu. Inak na ult bolo tiež všetko ok...
@anjelik0907 Na genetike mi hovorili ze niektore mamicky na tom trvaju ale my sme toho nazoru ze co ma prist to pride a spoliehame sa nato ze bude vsetko ok...my sme sa rozhodli,ze nie ak to nieje nevyhnutne ale je to na tebe...no ale moj nazor je ten ze ak nemusis tak nechod 😉
Ahojte dievcata, tak ja uz tiez dost citim kopanceky, dokonca vcera som aj videla ako sa mi vydulo brusko pri kopnuti. 🙂 Napadlo ma, ze vam napisem moju jednu skusenost a to so spanim babatiek, tiez sme pri malej kupili vankusik a perinku, mala nam krasne do troch mesiacov spavala v zavinovacke a potom som ju zacala ucit spat bez nej, no a potom som sa dostala k spacim vakom. To je podla mna jedna uzasna vec!!! Mala som v tom naucila spinkat hned a ja som mohla v klude spat celu noc a nemusela som sledovat, ci nie je odkopana a nemusela som ju chodit kazdu chvilu zakryvat. Mala ma 2 roky a 3 mesiace a stale mi spokojne spava v spacom vaku. Takze mi sme ani vankus a perinku nepotrebovali. 😉
@ada252 Nápodobne 🙂 Hneď po prejdení zo zavinovačiek išiel náš malý do spacieho vaku. A keď v ňom už byť nechcel, tak prešiel na perinku, čo je ale nevýhoda, keďže dobrovoľne zakrytý nebude. Takže kedykoľvek ho prídem v noci skontrolovať, tak je bez prikrytia. Ale kým bol menší, tak aspoň spával v tých overalíkových pyžamkách, takže nikdy nemal holý chrbátik a ani nôžky. Teraz ho zbytočne aj zapášem, do rána má holý chrbát, bruško. Na nohy mu dávam ponožky, ale pyžamové nohavice má väčšinou vysúkané na kolená...
Dievcata, aj vy mate take navaly zravej? Ja som dnes na obed mala 2x polievku, 2x maso s ryzou, vyjedla som pol cokolady a stale som hladna ☹ pri prvej som takto nabrala 30kg ☹ jaaaj idem si navarit čaj, nech stale neprasim nieco 😔
@barusk
Asi Ťa nepoteším, ale ja nemám žiadne záchvaty... 😉 pre mňa našťastie. A na obed som si dala len za tanier kapustovej polievky a stačilo mi to 🙂. Ale nejedávala som veľa ani pri prvom, a teraz to vyzerá rovnako. Čo je pre mňa fajn, som rada. Ale keď Ti chutí, kľudne si daj. Neboj, po pôrode všetko vybeháš a vykojíš 🙂
@katty137 Ahoj! Ja som mala bolesti brucha zo stvrtka na piatok, take ze som sa na ne budila. Ale nebolelo ma brusko, tam, kde je babo - teda maternica, ale bolesti som mala vpravo dole. Boli to take bodave bolesti. Obavala som sa ci to nie je slepak alebo nieco podobne, tak som sa rozhodla, ze pojdem najprv za svojou obvodnou lekarkou. Ta mi zobrala krv a zistila, ze nemam ziaden zapal. Prehmatala brucho a povedala, ze to nie je slepak, ale ze su to bolesti na mieste, kde tenke crevo vyustuje do hrubeho. Vraj to moze suvisiet aj so zapchou a tehotenstvom, preto mi odporucala o.i. vela pit, o.i. rascovy alebo feniklovy caj, karlovarske vody, (ja som si kupila aj Fatru) kyslomliecne vyrobky, acidko, jogurt s vlockami, atd....a pohybovat sa, aby sa aj creva pohli. Pre istotu mi napisala aj listok na chirurgiu, keby mi bolesti cez vikend nepresli. Nastastie sa mi ulavilo. Aj ked sa snazim dodrziavat dalej jej rady, lebo nie je to uplne OK.
Spravila sa mi vyrážka na jazyku 😒 . Neviete čo nato a z čoho to môže byť? Ovocie som nejedla vcera ani zeleninu čerstvú ze by boli špinavé ☹ ☹ ☹
@nijka hovori sa ze aj z nedostatku vitaminov tusim B, to je v tehotenstve dost pravdepodobne, mas vyssiu potrebu. Mne sa to obcas tiez spravi, teda ak je to to co si myslim.. po par dnoch to samo prejde. ale je to neprijemne, to je fakt.
@anjelik0907 ja som bola na amnio,ale mala som 1:110,ale myslim,ze ty nemas take vysoke riziko,podla mna 1:500 je normalne,nie je take vysoke.Myslim si ale,ze si v takom rozpolozeni,ze chces mat istotu,ale ak ti aj na genetike povedali,ze nemusis,tak podla mna kasli na to a chod len na morfo sono,aj ked viem,ze to nenahradi amnio,ale asi by tam boli nejake znaky,keby nebolo nieco v poriadku 🙂 .Drzim ti palce
@kazunomiya ďakujem skusim si nieco popytat v lekárni. Snažím sa jesť pestro aby som nemusela umele vitamíny ale asi si nieco doplnim radšej ...aj chorých je všade okolo dosť.
Aké vitamíny uzivate?
@nijka no ak chces prirodne a je to nedostatok vitaminov B tak vhodnym riesenim by mohol hadam byt Pangamin, porad sa v lekarni. Alebo prirodne vitaminy od Jamieson. ja od nich beriem Prenatal ale doplnam si aj magnezium kvoli krcom v lytkach a bolestiam v podbrusku. V tehotenstve moze byt niekedy naozaj potrebne doplnit si niektore vitaminy alebo mineraly aj takto zvlast.
Tiez by som sa mala snazit jest zdravsie...
ahojte, tak AFP testy by mali byť v poriadku, keďže sa mi neozvali doteraz, o týždeň idem na poradňu k svojmu dokimu a o ďalší týždeň morfo utz u Dr. Holáňa, mali by sme už konečne vedieť čo to bude 😉
@ada252 dcérka tiež spáva v spacovm vaku, máme letný aj zimný, len cez tie najväčšie horúčavy spala bez, my sme v podkrovnom byte a tu je neskutočné peklo v lete, takže vtedy spávala len v plienke, ale inak je to super, mám istotu, že má chrbátik zakrytý, vôbec ju nechodím kontrolovať a zakrývať, odkedy sme sa prestali kojiť, prespí celú noc, cca 12h bez prerušenia 😉
@anjelik0907 ak ti na genetike povedali, že netreba ísť na amnio, tak radím nechodiť, predsa len je tam riziko potratu, tak pri takom výsledku AFP testov by mi to za to riziko nestálo 😕
@cerimi77 k dr. Holanovi idem tiez, o dva tyzdne presne 🙂 A poradnu mam na buduci tyzden, takze mame to tak narovnako 🙂
Dnes nás čaká morfo u Holáňa,tešíiiiiim 😉 😉 😉
@cerimi77 a das si spravit len morfologiu ci chces aj 3D/4D a dostat z toho zaznam? Ja to velmi zvazujem, pre mna je ta suma dost vysoka a manzel ma odhovara ze to nepotrebujeme. Bola by som rada keby aspon isiel so mnou a mohol babo tiez vidiet.
baby.ja uz tiez citim pohyby 🙂 🙂 🙂 Testiky su v poriadku,lebo nikto nevolal,tak uz len cakat na 10.10.na velke sono,nech to je dievcatko a budeme stastni ako blchy 😀 😀 😀
@bambulka12
@cerimi77 ďakujem dievčatá za názory, ale včera som sa už aj objednala a zajtra idem ... chcem mať pohodové tehotenstvo a nie rozmýšľať čo ak náhodou a mať celé tehu chrobáka v hlave. Možno je to aj tým, že mi lekár povedal ,že to nemusí byť vidieť na ultrazvuku a keď tak neskôr. Tak držte palčeky aby to bolo ok .
@anjelik0907 budeme držať palce,určite bude vsetko OK
@nijka ďakujem krásne 😉

@bambulka12 GRATULUJEM TI!!! Z celého SRDIEČKA!!! Mňa čakajú výsledky tento týždeň vo štvrtok, tak dám určite vedieť!