Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
No, my tiez od 8. 10. mozno budeme musiet vymyslat chlapcenske mena, na tie sme zatial neprisli. 🙂 Ale ak bude dievcatko, tak meno by sme mali, priam aj niekolko.
@kazunomiya u nas to iste...pre dievcatko mame viac mien, ale pre chlapca hotova pohroma...sa smejeme, ze mozno bude aj par dni bez mena a az ked na nas budu tlacit tak konecne sa s muzom dohodneme....lebo co mne sa paci tak on nechce ani pocut a taktiez naopak
My máme veľké meranie tiež až 8.10. 🙂 Pevne verím, že bude vidieť čo to bude 🙂. Stále som v pohlaví 50/50. V podstate mi na tom nezáleží - raz som viacej naklonená dievčatku, inokedy chlapcovi. 🙂 Ale keď to už bude človek vedieť, tak to bude zase o trošku iné. Zatiaľ je to stále len bábätko 🙂 Aj synček sa tak stále každý večer modlí - aby bábätko bolo zdravé 🙂, tak to snáď už potom budeme môcť preformulovať. 🙂
S menami už problém nemáme, dievčenské sme mali vybraté od začiatku a aj na chlapčenskom sme sa už dohodli, tak som rada 🙂.
@eliska07 urcite by to malo byt vidiet, ved ked kontroluju skoro vsetko, tak urcite aj toto 🙂
Mne nezalezi na tom, ci to bude chlapcek alebo dievcatko, len som zvedava... a okolie je tiez zvedave. Najviac su zvedave deti (nie moje, toto bude moje prve) 🙂
@kazunomiya Ja som pôvodne chcela prekvapenie. Pri prvom sme to vedeli, tiež až od toho 20. týždňa - pri morfologickom ultrazvuku. Tak som teraz chcela zmenu. Ale doma mi to neprešlo 🙂. Nevadí, ak budeme mať tretie, potom už nepopustím a budem trvať na prekvapení 🙂.
Naozaj je najpodstatnejšie len to, aby bolo bábätko zdravé. Či to bude chlapček alebo dievčatko, ľúbiť ich budeme vždy rovnako 🙂
@eliska07 heh, manzel jednej kamaratky mi hovoril, ze chceli pri vsetkych troch detoch prekvapenie, ale okrem toho posledneho, im to vzdy niekto nechtiac prezradil. Ako nahodna lekarka, ktora vojde do vysetrovne, mrkne na obrazovku a zacne sa rozplyvat ze jeej ake krasne dievcatko - lebo nevedela, ze to nechcu vediet.
u nas pri pvom tato nechcel vediet a prvy vykrikol na morfo utz ze ano, ked sa dr. opytal ci chceme vediet pohlavie 😀
Mne to bolo tiez v podstate jedno ale aspon sa mi bude lahsie nakupovat. a s menom je to hotova pohroma stale spekulujeme
cavte... zase som sa sem nevedela dlhsie dostat.. a docitat co vsetko ste popisali.. to tiez zaberie casu 😀
vcera som spanikarila... ma v robote pobolievalo brucho... tak som ... ze zavolam sestrickam... (cakala som ze povedia ze mam pockat do dalsieho dna a prist ak to neustupi.. a oni hned ze k lekarovi.. ) tak som sla tesne pred zaverecnou (uz vseeetci odchadzali) ... a dal mi take lieky, ze na psychyku daco... a v pribalovom letaku bolo, ze "nevhodne pre tehotne a dojciace" ... chapete??? jak to mohol vobec napisat??? ... tak som dosla domov, napapala, lahla, vylozila nohy... zobrala 2 tabletky magnezia... a odmietla zobrat tamtie tabletky... v podstate to preslo... dnes ma nebolelo brusko... takze... prve tehotenstvo = panika... hlavne u mna 😀
.. len som zvedava ze jak ma sprdne dr. ze som nebrala tie lieky 😅
no a... aj ja scem vediet ze ci je to dievcatko abo chlapceeek.. 😀 v 20tt sa nam nechcelo ukazat.. aj vam zavidim ze uz viete... 🙂 my len cakame ze co to bude 🙂 ... aaa najblizsie idem 8.10., tak uvidime 🙂
@amanda683 .. mne vyslo z mocu ze som prekyslena, taku fest kyslu chut mavam v ustach.. tak som hladala na nete "zasadite potraviny" a tie sa snazim papat (nejde to vzdy 😅 ) ... ale rano a vecer si robim vodu s citronom... mam dojem ze to pomohlo trochu... a zevraj zemiaky vela papat 🙂 .. to sa mi tiez az tak casto nedari... takze tak 🙂 .. jednorazovu radu nemam... nejde to asi hned... ale postupne odburat kyslost... tabletky a pripravky kadejake som radsej neriesila 🙂 ... veeeeeeela pi... zevraj 🙂
@nijka ja už si to nepamätám presne, ale určite sme neplatili viac ako 70e pri dcérke a mala som v tom úplne všetko, ale mala som papier od svojho gyn... a teraz keď pôjdem, tak podľa MS by som mala byť 21+5, tak uvidíme čo bude vidieť alebo nie 😉
@biba ja tiež neplánujem ísť niekam len kvôli 3D/4D, ja idem len k Dr. Holáňovi na morfo utz a ak sa bude dať zároveň mi spraví 3D/4D, ak nie, tak nevadí, stačí mi to vidieť a možno nejakú fotečku, ale tú mi vie spraviť aj môj gyn... pri dcérke mi Dr. Holáň spravil aj 3D/4D, mala som šťastie že sa to dalo spraviť všetko naraz, ale určite by som nedala 80e za to, pre mňa je dôležité skôr to morfo vyšetrenie, aby som mala istotu že je všetko ok 😉
@lucul dcérka zasa vždy povie, že chce bratčeka 😉 my máme v rodine samé baby, tak chalan by sa zišiel, ale tiež sa desím toho, že tú veľkú garderobu čo máme po dcérke nebude mať kto odnosiť a budem musieť kupovať zasa nové veci, plno vecí po dcérke sme nemali vôbec oblečené, tak tiež budem mať čo predávať 😕 aj preto chcem vedieť čo to bude, aby som vedela, či môžem začať triediť, rozdávať, predávať alebo nie 😀 a aj my sme boli v brusku 2x na fotení, keď mala dcérka 14dní a potom minulý rok na jeseň, to mala rok aj 3m a som s nimi veľmi spokojná 😉
@aplless juj, gratulujem k chlapcovi 😉
Baby mám otázku. Robím v škole, a máme teraz viacero detí, čo dostali ovčie kiahne. Už dve kolegyne mi povedali, nech sa im vyhýbam. Lenže ja som kiahne mala. Vraj aby náhodou bábu sa niečo nestalo. Mne sa to zdá nezmysel, veď bábo je chránené a ja mám imunitu. Či? Neviete mi k tomu povedať? Mne to pripadá paranoidné, aby som sa vyhýbala ešte aj tomuto. Skôr sa bojím, že chytím črevnú virózu, tých je teraz tiež dostatok.
@kazunomiya Oficiálne sa hovorí o tom, že by si nemala druhé ovčie kiahne dostať a nemalo by to ani uškodiť dieťatku. Ale 100% istota tu nikde nie je. Ja by som to asi radšej neriskovala a vyhla sa kontaktu s týmito deťmi, ale je to individuálne.
Ja si radšej poviem, že radšej budem niekedy prehnane opatrná, ako potom neskôr ľutovať...
Ale aj ja mám otázku 🙂. Prosím poraďte mi, resp. povedzte svoj názor. Pri prvom tehotenstve som vôbec nebývala chorá, a v tomto som každý mesiac - neustále - imunitu mám v podstate žiadnu. Prvé tri mesiace som sa to snažila len vyležať, žiadne lieky. Ale teraz mi je už zase zle - minulý týždeň som bola pár dní doma a teraz sa mi to vrátilo. Otázka ale je - ako veľmi mi môže uškodiť samotná choroba a aj to, ak si dám denne jeden Panadol? Nemyslím každý deň, len teraz, keď mi je zle. Dávala som si v utorok, aj včera a dnes by som ho veru tiež potrebovala. Oči ma pália, je mi tak nijako. V robote sa ťažko sedí a pracuje v takomto stave. Ale nechcem si brať stále P-čko alebo dovolenku, pretože mi to je už trápne. Každý týždeň niečo mám a nie som v práci. Ďakujem za názory.
@eliska07 Panadol je myslim paracetamol, o tom sa hovori, ze v tehotenstve sa moze, ale teda, asi by som celu vec konzultovala aj s obvodnou aj s gynekologom, lebo ak si casto chora, tak to asi neni uplne dobre.
Asi nechces ist ani na PN, ze?
@kazunomiya kazdi vravi inak vraj ked si mala kiahne tak by sa nemalo nic stat svagrina napr.varovala sesternicu s kiahnami jedni vraveli ze nesmie ale gyndos jej povedal ze moze ked uz kiahne mala tak si vyber
@cerimi77 my mame od nich nadherne fotky dokonca minuly rok mala bola upistana a pritom vysli uzasne fotky
@kazunomiya Noo, imunita mi išla prudko dolu až teraz v tehotenstve, takže mi je jasné, že je to spôsobené ním. Dovtedy som ani nevedela, čo je to choroba a mohla som čokoľvek - veľa som pila studené, bublinkové, s ľadom... A teraz sa len pozriem na bublinky a už ma bolí hrdlo. Proste moje telo na tehotenstvo zareagovalo takto. Umelé vitamíny do seba pchať nechcem - mimo tehotenských, tak to neriešim. Mala by som sa pitiu takýchto nápojov vyhýbať, ale občas mi to nedá (minimálne raz do týždňa) a potom dopadnem presne takto... Môj muž už má zo mňa "nervy" a vždy sa jeduje, že čo si nedám pozor, keď viem, ako som na tom... No čo už, som nenapraviteľná.
Na PN ísť nechcem, nie je to nevydržateľné, pracujem v kancelárii, tak sa to dá. Len je to nepríjemné. Nerada by som uškodila bábätku. Minulý týždeň mi doktor povedal, že Panadoly môžem kľudne aj tri denne - ale je mi jasné, že to nie je myslené, že každý deň.
Aj s vitamínom C je to teraz horšie - v lekárni mi povedali, že pri kojení a v tehotenstve sa neodporúča s ním "predávkovávať" a dávať si ho len v minimálnej miere.
Ale moje to podľa mňa vie, pretože ja mám veľmi rada citrusy - pomaranče, mandarinky - ale nesmela som ich jesť veľa, pretože vždy som z nich mala vyrážky na tvári. A teraz v tehotenstve ich jem každý deň - aspoň jeden pomaranč (v podstate to je jediné ovocie, z ktorého mi nie je zle) a nič mi nie je. Takže ten organizmus si asi sám pýta, čo mu chýba a čo potrebuje.
Pevne verím, že bábätko bude zdravé a aj keď už bude na svete, tak nebude mať ono nejakú slabšiu imunitu. Snáď si ju berie teraz odo mňa, aby ono bolo potom zdravé 🙂
Tiež vám uz opuchaju nohy? ☹
Ahojte babule...drobec nam dnes ukazal pindurka,takze ideme na vyberanie chlapcenskych mien 😉 ale bude to tazke...no tesime sa,nam bolo jedno co to bude,hlavne ze je zdravucky...uz som sa objednala na 4D sono do Banoviec 31.10.,to bude myslim si ze akurat,tusim 25tt...tesiiiiime sa...tak prijemne a zdrave tehulkovanie 🙂
@eliska07 ahoj, pokial viem, tak vitaminom C sa predavkovat neda, ja beriem bezne 1000mg a teraz v tehotenstve 2000 - 3000 mg denne, no moze sa vraj aj ovela viac, mozes kuk badatel.sk a je tam kniha o vitamine C k stiahnutiu zadarmo a okolo str. 286 o tehotenstve, ja som bola nachladena, zvysila som si davku vitaminu C a hned mi to preslo, dokonca sa cez tu stranku daju aj kupovat rozne vitaminy, ja beriem aj tie pre zeny, su super, krvny obraz aj v minulom tehotenstve ukazkovy, sestricka sa cudovala, ze co to beriem a aj ked som malu kojila a robili jej krvny obraz tak nechapali... 😉
@nijka nastastie nie, alebo som si nevsimla. Ako si to vsimnem, kym to nie je nejake vyrazne?
Ja mavam len nocne krce v lytkach, nastastie magnezium pomaha a uz mavam len slabucke, ak vobec.
nohy zacinaju puchnut az v 3 trimestri tak okolo 8 mesiaca
baby, ahojte, ja som tiez februarovka. Chcem sa vas opytat na vytoky (vsetky temy na MK o nich uz asi mam precitane, link mi neposielajte 🙂 ), ako ste na tom? Ja mam hojny biely kremovy vytok, zda sa mi biely, no ak je ho na intimke viac alebo dlhsie, tak je taky dozlta. Cez den musim mat 3 - 4 intimky. Mate aj vy taketo vytoky? dakujem.
@supolienka ja nemam nic, skus konzultovat s dr.

ahojte,
ja idem na velke meranie az 9.10. a tiez sa uz neviem dockat co sa v brusku skryva....ak to bude baba tak bude skakat meter tridsat 😀 , ale ked to bude chlapcek tak aspon syn bude mat partaka a isto bude aj trosku sklamanie....len nech je zdrave a vsetko dobre dopadne