icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

supolienka
26. sep 2013

@aplless ano, do poradne idem buduci tyzden, urcite sa opytam. Ak mate niektora z vas akekolvek skusenosti s tymto, dajte pls vediet.

aplless
26. sep 2013

@supolienka ja som bola vcera na poradni a prve co sa ma opytala na vytok tak asi to byva v tehu

kazunomiya
26. sep 2013

@supolienka hej to je normalne, vola sa to leukorea, je to zvysena produkcia hlienu... mam to aj ja 🙂 kym nema divne zafarbenie alebo nepachne a pod. tak je vsetko uplne OK.

danilee
26. sep 2013

@nijka
@kazunomiya
@aplless
No ja som na zaciatku 22. tyzdna a veru nohy opuchaju dost, hlavne na vecer a to uz dlhsiu dobu 😖
Vsimla som si to najprv v lete na balerinkach, moja bezna velkost 36 ma tlacila neskutocne a teraz aj ostatne topky.
A tiez som opuchanie zbadala pri vyzliekani, ked mi aj po tych makkuckych "plysovych" ponozkach, co maju velmi slabulinku gumicku, zostal otlacok na nohach. Tak teraz si ich este prehybam pod ukoncenim 😅

matabah
26. sep 2013

@supolienka ahoj,ja mám takýto výtok od začiatku,presne taký hlienový-biely,nie každý den,ale vačšinou no intímky nepoužívam,vymienam nohavičky často..a je to prirodzené,povedala dr.. 😉

matabah
26. sep 2013

ahojte babeny,ale ste tu toho popísali🙂🙂🙂..budem mat čo robit,ked to všetko poprečitujem...
dnes bola poradna,a naše mrna sa nechce ukázat...pre istotu si dnes zaviedol-a pupočnú šnúru medzi nohy,len aby sme to náhodou nezistili 😉 😉 😉
no,tak nič,vecičky nakupujem len striedmo,a neutrálne farby,a kočík bude tiež neutral,takže hlavne,nech sme zdravý...
tak Vás ppozdravujeme a držte sa všetky,dúfam,že je tiež všetko OK?!ukážem sa až v nedelu,kedže musím na kredity...pa paaa 🙂

edinka20
26. sep 2013

kolko mate gramov??? nasa mala ma 342g... syn mal v tomto čase 392g prsne o 50 gramov viac. 🙂

pacna
27. sep 2013

Ahojte tak včera na poradní mi aj slza vyšla ked mi dr.povedla ze cakame chlap a,alebolo to také na vazkach lebo ten spuntik nie a nie ukázat 🙂 . Váha baba je 340g

amanda683
27. sep 2013

Baby pomooc,som chora ☹ Je mi zle,strasne ma boli zaludok,mam az krce,neudrzim nic v zaludku,hned ma napne.No hotovo toto.

zkutnikova
27. sep 2013

@amanda683 FUUHA SKUS SI DAT HILAK..JA SOM MALA VCERA KRCE A ZABRALO.....PRAJEM SKORE UZDRAVENIE... ☹

amanda683
27. sep 2013

@zkutnikova dakujem skusim.Poslem mm kupit,lebo nie som schopna absolutne nicoho.

biba
27. sep 2013

baby, ja som si tiez vsimla, ze po celom dni mam trochu opuchnutejsie nohy, ale mozno je to tym, ze menej pijem. . akosi mi nesmakuje a musi sa do pitia nutit , ale snad to horsie nebude . .. moje nohy dostavaju stale zabrat, tak mozno je to tym, ale nie je to pravidlo, ze vzdy ich mam opuchnute . . . a co ste tu pisali o vytoku, tak ho mam minimalny, a tiez je taky biely, nic extra, co by stalo za povsimnutie . . no aj ja som pocula, ze v tehotenstve je to normal. . . tak sa nestresujme. . . vcera som vo fitku si dala len tak elahsie cviky, skor na posilnenie panvoveho dna, spodneho chrbta a medzilopatkovych svalov, lebo uz zacinam pocitovat, ze dieta mi dava v tomto zabrat a ked nechcem trpiet bolestami, musim posilnit tie slabsie casti. . a hlavne, strasne mi pomaha pohupovanie sa na fitlopte. . . parada, pohyb v tehotenstve vam mozem iba doporucit ;)

barcelona94901
27. sep 2013

@biba kvoli tomu ,že po náročnom ubehanom dni mi opuchli nohy ,mi gynoš povedal,že mám zmierniť tempo a že to neni dobré,som mu hovorila,že mne opuchli iba ked som sa fakt ,že nachodila ,alebo som mala v ten den toho veľa,no že mám pribrzdiť,že predsa len som v inom stave 😀 a musím teda povedať,že odkedy som pribrzdila mi neopuchli ani raz nohy a tiež sa zvyknem na fitlopte pohupovať,ale musím dokupiť ešte jednu,pretože tu moju mi berie synátor 😝

ja veľa tekutín vypijem a tie chute ,jedlo..posledné dni musím mať mandarinky,pomaranče ,vždy po ruke ,ale aj sladké,včera som si spravila niečo ako ryžový nákyp,kopec ovocia ,bez vajec,bez snehu..aj som si ho sama zjedla 😀

jáj áno,zabudla som,takže od začiatku tehu som plus 7 kg ,naposledy sa mi zdalo,že priberám z ničoho a vraj v týchto týždnoch je to normálne ,no neviem fakt ..nerada by som pribrala ako pri prvom,bože to zhadzovanie ..

cukrik580
27. sep 2013

Baby som choraaaaaaaa ☹ uz ma neboli hrdlo ale rozpravam akoby som zhltla krumplu...aj sa tak citim...mam natchu a zacina mi cerveniet nostek...uz len to nam chybalo...davam si morsku vodu do nosa a na hrdlo som si davala septisan ale to uz neboli...vcera mi niekolkokrat aj krv z nosa tiekla...dnes som bola na priprave u pani jahnatkovej a cvicili sme...no bolo to fajn aj ked nam dala veru zabrat ale minimalne na fitlopte asi cvicit budem... 🙂 teda ak mi to choroba dovoli...drobcovi sa najprv nepacilo.taaaak ma dokopkalo ale ako sme cvicili na zinenke tak bolo dobre 🙂

biba
27. sep 2013

@barcelona94901 No co sa tyka toho nadmerneho pobehovania, tak to mam v dennej naplni a nohy mi opuchnu len sem tam, ale skor to bdue tym, ze malo pijem. . . no cakaju ma 3 dni oddychu od sportu tak pohoda 🙂
ja som zatial pribrala 5 kg, tak dufam,z e moc to hore nepojde. . . nerada by som pribrala viac ako 10-12 kg. . .

kazunomiya
27. sep 2013

@barcelona94901 tiez som +7kg, vlastne dnes uz bolo ze 7,5 🙂

aplless
27. sep 2013

tak ja som zatial +2kg

os
27. sep 2013

prave som sa kvoli vam odvazila... mam 69... takze nieco menej ako 7 som pribrala aj jaaaaaaa 🙂 sa tesiiiim...
a babatko kopkaaaa .. dost je akcne niekedy, tak sa vytesujeme 😀
.. idem si po grepik... zase som nejaka prekyslena... fest by som si dala sladkeeeeeeee.. strasne chute mam na sladke.. ale kvoli tej kyslosti nemozem.. :(

amanda683
27. sep 2013

No tak volala som mojmu doktorovy a Hylak nemozem,mam si dat bylinkovy caj a zivocisne uhlie a ak to do rana neprejde,tak do nemocnice.Takze fasa ☹

edinka20
27. sep 2013

@amanda683 dufam, ze to pomôže a všetko bude ok, drzim palce.

bambulka12
28. sep 2013

Ahojte,takze toto je moja mala,velikanska laska 🙂

bambulka12
28. sep 2013

Baby,poradte nejaku dobru stranku na bavlnene plienky.Kolko kusov budem potrebovat?

katty137
28. sep 2013

@ania4 sa pozerám, že máte pre dievčatko rovnaké meno vybrané ako my 🙂 Prvú dcérku máme Leonie a k nej sme tentokrát vybrali Lilien, ak by to teda bolo dievčatko... ak chlapček, zatiaľ máme Samuela, ale ten ešte nie je 100%-ný :D uvidíme, ako sa chlapčenské meno ešte vyvinie, ale pohlavie zistíme až po pôrode - sme jedni z mála, čo nechcú vedieť pred... ani pri malej sme nevedeli a teraz to bude znovu tak 🙂

Jo a baby, je mi dobreeeeeeeeeee 🙂 od štvrtka sa cítim opäť plná vitality a bez nejakých väčších problémov, z čoho sa veľmi teším... a

katty137
28. sep 2013

@eliska07 ja som zase pri malej bola hneď pri začiatku, neviem presne kedy, chorá, možno v nejakom takomto čase ako teraz a bola som na ATB, dali Penicilín, ten jediný vraj môžu aj tehule... vôbec to malej nijak neuškodilo a ja som bola rýchlejšie fit... čo sa paracetamolu týka, čiže Panadol/Paralen, neuškodí, ja som mávala asi cca pred mesiacom 18 dn v kuse neznesiteľnú migrénu a zmierňovala si ju len Paralenom, inak sa to nedalo vôbec vydržať, bolesť neprestala, ale poľavila... Paralen je v poriadku aj každý deň - prekonzultované s mojím gynekológom 🙂 takže sa toho neboj a lieč sa, ja som teraz tiež prechladnutá, soplím, zachrípnutá, kýcham, občas zakašlem,ale je to v pohode, zatiaľ...

katty137
28. sep 2013

@supolienka ja mám a celkom dosť, ale pokiaľ dodržuješ hygienu a nie je priveľmi zapáchajúci či ak ťa dole nesvrbí, nemal by to byť problém a určite si to všimol už aj tvoj gyn. aj keď ti asi nič nepovedal, môj si to všimol hneď, zoberie ti výter a ak je všetko ok, tak len treba vyčkať... ja na výtoky trpím aj mimo tehotenstva, takže to "neriešim" spomeň to gyn. a uvidíš ako ďalej...

eliska07
28. sep 2013

@katty137 Ďakujem 🙂. Som rada, že si ma upokojila 🙂

edinka20
28. sep 2013

Ahojte. Nemá niekto skúsenosti s anionovymi vlozkami počas tehotenstva???

amanda683
28. sep 2013

Kocky zivocisne uhlie zabralo,je mi ok.Juch,sa tesim.Dnes som sa po dvoch dnoch konecne najedla.

matabah
28. sep 2013

@edinka20 ahoj,tie anionové vložky ma tiež zaujímajú--mám výtok a niekedy by som si aj dala,ale radšej to neriskujem,kedže neviem,či to je ok....myslím,že áno,ale neviem..🙂

dulkagabulka
28. sep 2013

Pozývam vás vo štvrtok 23.10.2013 o 20,00 hod. do Kvapky na Slnečnej 32 v Trnave v rámci kurzu rodičovstva, na prednášku o úľavových nemedikamentóznych technikách pri pôrode s certifikovanou dulou, certifikovanou laktačnou poradkyňou a predsedníčkou OZ Ženské kruhy v jednej osobe-teda so mnou emoticon . Oteckovia sú vítaní a majú vstup zdarma. Budeme sa rozprávať aj o prirodzenom pôrode, dojčení, bodningu, poradím, ako ho dosiahnuť v pôrodnici, tiež vzťahovej výchove a iných zaujímavých témach.
v prípade záujmu napíšte na zenskekruhy.oz@gmail.com