Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby, vcera sme boli s drahym prvy krat na vylete po predajniach s kocikmi a ja som z toho jelen Mala som vyhliadnute 3 modely kocikov Quinny Speedy SX, Jane slalom,a Casualplay S4 a bola som velmi zvedava, co mi v obchodoch ponuku na zaklade nasich poziadaviek. V prvej predajni v shopping palace kociky.sk bol velmi mily a ochotny predavac, ktory vysvetloval snad uplne vsetko a na zaklade nasich poziadaviek a jeho doporuceni nam vybral - peg Perego GT3,trojkolka, premakana, kopu vychytavok, len pri zlozeni vacsia,autosedacka vyhrala v bezpecnosti popredne miesta, len farebne sa neda moc vyberat, zatial maju len 3 farby,cena bola komplet aj s prislusenstvom cca 800e, v dalsej predajni predeti.sk bola bezna predavacka a mala som pocit, ze chce predat to najdrahsie 🙂, ponukla nam - CONCORD kocik (neviem uz model) ale prisiel mi strasne nestabilny, teda, myslim, na horsky teren, tie kolecka, ze by sa vyhrkali rychlo a vanicka sa tak divne upinala, ze som mala pocit, ze pri zivsom dietati, by sa cela prevrhlasportova cast sa sice dala otacat v smere aj v protismereme jazdy,ale to mi nepride ako najdolezitejsia poziadavka na kocik a cena kompletu bola cca 1200e, v poslednej predajni BABY MARKET, bola zase, sice ochotna predavacka,ale nereprezentativna, ponuka nam na zaklade nasich poziadaviek zn. Teutonia (model opat nepamatam ) opat v predu mensie kolecka, z ktorych ja mam strach,ze nevydrzia,sportovy sa aj tu dal otacat v smere a protismere jazdy,no mala som z neho pocit, ze je cely nestabilny a materialy nekvalitne, no a cena tohoto kompletu bola 1300e . . . . takze ja vazne neviem. . . jedine ktory kocik z mojich doterajsich favoritov mi bol potvrdeny quinny, koli jednak priestrannosti a jazdnym vlastnostiam a schopnosti zvladania terenu, Jan a Casualplay boli zatial zavrhnute, ale neviem, lebo kamaratky, co tie kociky maju su spokojne a nestazuju si, kociky zatial vsetko zvladaju . . . no mame este dva mesiace na preverovanie a v decembri asi uz bude potrebne objednavat, nakolko doba dodania byva vseliaka a aj prichod drobca sa neda 100% urcit. . . aky mate nazor, alebo skusenosti vy??? Lebo ja som akurat tak teraz poriadne nestastna. . . :-/
@biba Osobne si myslím, že ak chceš kočík vhodný aj do terénu, určite by som volila ako jednu z alternatív Peg perego GT3 - je to veľký a stabilný kočík. Je asi aj ťažší a väčší po zložení, ale záleží na tom, čo si ochotná pri kočíku upustiť a čo tam musíš mať. Sestra mala Concord Fusion - vynikajúci kočík, ľahký, skladný, perfektne ovládateľný - podľa mňa v pohode aj do terénu - jediná nevýhoda pre mňa - športový sa nedá otočiť v protismere jazdy. Preto sme ho my zavrhli ako jedného z favoritov. Teraz má Concord novinku - Wanderer - ten sa dá otočiť, ale je to novinka, tak neviem, či je dostatočne kvalitný a pevný. Neo do terénu určite nie, ten je podľa mňa naozaj len do nákupných centier 🙂. Pri Concorde si treba samozrejme rozlíšiť aj vaničku - majú "klasickú" pevnú, tá je super - bývali dva druhy, neviem či sú ešte obidva (ale tieto kočíky sú univerzálne, oplatí sa vaničku kúpiť aj používanú - dieťatko je tam do 6 mesiacov, pokiaľ sa rodičia o ňu normálne starajú, nedá sa zničiť ani poškodiť) a potom mávajú ešte skladaciu - tá sa mi nepáči ani dizajnovo, a príde mi ako pevnejší fusak.
My sme zvažovali aj Casualplay - ale vyhliadla som si S4 Reverse - rovnaký ako klasický Casualplay S4 - ale športová časť sa dá otočiť v smere aj protismere jazdy. Nedá sa zohnať všade, ale treba sa pýtať, v obchodoch, kde ho aj bežne neponúkajú, či ho vedia objednať. My sme sa tak opýtali v Hlohovci v Aladdinovi a vedeli by nám ho zohnať. Aj tá novinka od Casualplay Kudu - mi príde dosť dobrá - ale tiež ten, čo má kolieska pokope. Na obrázku mi prišiel malý, ale v skutočnosti je dostatočne veľký.
Ďalší z typov kočíkov bol u nás aj Bugaboo Cameleon - výhodou je, že do terénu si vieš dokúpiť zimné kolesá a všetky štyri kolesá sú rovnako veľké a perfektne sa s nimi jazdí aj po snehu (sestra mala pri druhom dieťatku) 🙂. Vanička jedna z najväčších na trhu - malý jej tam bol skoro do 8 mesiacov - čo u väčšiny kočíkov idú deti do športových už v 4-5 mesiacoch.
Vyberať kočíky je super 🙂 Všetky vyskúšať a popozerať 🙂
Určite si daj záležať hlavne na športovej časti - v tej bude dieťatko určite aspoň 2 roky, na rozdiel od vaničky, v ktorej je štandardne maximálne 6 mesiacov. Športová časť je dôležitá, aby Ti vyhovovala vo všetkých smeroch. Samozrejme za predpokladu, že neplánuješ kupovať iný športový kočík.
Ahojte maminky a aj budúce maminky 🙂
Urobím reklamu na Lidl - ak ste ešte nevideli leták na tento týždeň, od štvrtku 3. októbra bude opäť tehotenská móda 🙂
Tepláky 5,99 EUR
Legíny 3,99 EUR
Džegínsy 5,99 EUR
A budú aj nejaké detské vecičky - ale pre nás, čo ešte nevieme pohlavie nič neutrálne... Presne rozdelené na chlapčenské a dievčenské 🙂
@eliska07 super,a le ten priestor sa mi zda strasne maly pre dieta a hlavne cena toho kocika bola tiez okolo 1300e , co sme si povedai, ze za kocik nedame. . . to sa mi uz zda blbost a aby som si este dokupovala kolieska, no aj tak, si neviem predstavit, ze s tymi mini kolieckami, akoze letnymi pojdem dohorskeho terenu. . . to o pol roka bude cele vyheglane a mozem kocik zahodit. . . ach jaaaj toto je strasna veda, jeden kocik, nebolo dobre za komunistov? Boli dva druhy a hotovo 😀
@aplless Máš pravdu, vanička je o čosi nižšie ako u štandardných kočíkov. Ale je to o zvyku. Moja sestra má 178 cm, švagor ešte o 15 cm viac a v pohode s tým kočíkom vyzerali 🙂. Ale každý má samozrejme svoj vkus a štýl a každému vyhovuje niečo iné.
Ja som si povedala, že pri druhom radšej kúpim značkový kočík používaný ako lacný kočík z Poľska nový. Dôvod? Kvalitné značkové kočíky aj po 1-2 deťoch sú stále kvalitné, tie poľské nové - každý podľa seba. My sme pri malom mali poľský kočík nový - nemal ani mesiac a už sme ho reklamovali - kolesá - čo je problém asi u 90% kočíkov z Poľska - aj keď sme ho kupovali na Slovensku v kamennej riadnej predajni. Ale je mi jasné, že zase každý nedá a nemá toľko peňazí na drahý kočík.
Každému vyhovuje niečo iné. Ja som zase napríklad nízka a pre mňa bol ten poľský kočík aj vysoký, ale hlavne ťažký. Keďže som veľa cestovala - skladať ho a rozkladať, prenášať - no mala som čo robiť. Ale hlavne mi vadili jazdné vlastnosti - veľmi zle sa mi s ním manipulovalo, hlavne keď som ho porovnala so sestriným Concordom - naozaj žiaľ neporovnateľné. A ešte sme vybrali kočík, ktorého športová časť bola úplne nepraktická. Takže po prejdení na šporťák sme ho ihneď predávali.
Ale zase aj ďalší kočík bol poľský - X Lander -musím povedať oveľa lepší, ale zase pri novom je aj cena niekde úplne inde od ostatných poľských kočíkov. Tu si zase myslím, že je to kočík, ktorý je dobrý, ale nový by som ho nekupovala kvôli tej cene. Je to jeden z kvalitnejších poľských kočíkov a aj používaný je stále dobrý. My sme vtedy hlboký aj športový kúpili za 70,- EUR, čo bola super cena. Hlboký sme žiaľ už nevyužili, ale šporťák sme mali celú zimu a krásne sme s ním vyjazdili. Opäť mi na ňom vadilo len to, že je veľký, ťažko sa mi skladal a dieťa mohlo byť otočené len smerom od mňa.
Ale naozaj záleží na tom, na čo ten daný kočík sa bude využívať. Ja som s kočíkom naozaj chodila denno-denne - nákupy, vychádzky, povinné prehliadky, výlety autom a vlastne komplet všetko, keďže som malého brala všade so sebou.
Pre mňa bol dôležitý aj nákupný košík, aby som doň zmestila nákup - v podstate akoby pre dve rodiny, pretože som veľa chodila aj s maminou a robili sme nákupy spolu a dobrá skladateľnosť a ovládateľnosť.
Nakoniec sme skončili pri treťom kočíku - už golfovom, ale vo väčšom prevedení - Hauck Condor 2010 - niečo podobné ako Peg Perego Pliko a musím povedať, že sme boli veľmi spokojní. Golfáč, ale veľký, priestranný, ľahko skladateľný, ovládateľný, veľký nákupný košík, nízka váha kočíka. Nevýhoda - klasický golfáč, takže mohol byť malý zase otočený len odo mňa. Ale zmestil s doň ešte aj v troch rokov a nevyzeral v ňom vyrastený.
@eliska07 Tie tehotenské tepláky v Lidli som si kúpila už v predchádzajúcej akcii a sú výborné. Mám ich stále na sebe okrem toho, čo sa perú a sušia. Odporúčam. Absolútne netlačia, sú pohodlné, príjemný materiál, akurát teraz keď sa schladilo, som si nechala pod nimi pančušky, lebo sú tenké.
Inak kocky mohli by sme si konecne zalozit sukromku,nech sem nechodia uchylaci a smyrovacky,ktorych sa dana tema vobec netyka,aby nemuseli mat potom trapne komenty,hmmm?
@amanda683 tusim tu taka skupina je, aj do nej patrim, ale nechodim tam. Pozeram si len tuto diskusiu. Fakt je, ze to tu vidi kazdy... tak ak sa chceme vyhnut tomu ze si to tu bude citat pripadne aj komentovat niekto "nevhodny", bud sa budeme o citlivejsich veciach bavit len v tej skupine, alebo sukromne cez spravy.
@amanda683
@kazunomiya A stretli ste sa tu s nejakým konkretným negatívnym komentom?
@barrilla ja nie, stalo sa to amande, vid vyssie na tejto strane.
@barrilla
@kazunomiya a podla mna je dotycna klamarka staci pozriet nick a to,ze do tejto diskusie nekdy neprispievala.
@kazunomiya mozes mi dat link na tu sukromku,prosim ta? 🙂
aj ja by som chcela pisat do sukromky tam sa mozeme viac rozpisovat tiez nerada verejne pisem
@aplless Dizajnovo pekný kočík, ale dve veci mi na ňom nesedia - pre mňa malý košík na nákupy 🙂 a tá priehľadná časť na vaničke - neviem si predstaviť, či by dieťatku cez to dosť nepresvecovalo slniečko, či by mu to nevadilo. Resp. ako ten kočík vyzerá, keď v ňom bábätko leží - či to nie je také divné, že ho cez bok je vidno a ako sa cez to pozerá zvnútra, či by si tým bábätko nekazilo očká. Pamätám si, že také niečo bývalo aj voľakedajších kočíkoch 🙂

@edinka20
@pacna ahojte,nas chlap vazil 349g a pekne nam zakyval 🙂 je to nieco uzasne ked ho citim,uz je to pravidelne rano a vecer,nadherny pocit 🙂