icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

lucul
30. sep 2013

@biba ja som s malou jazdila po vinohradoch v januari ked bola kalamita 😀 nic sa mu nestalo a ani raz nebol v servise ani wdckom striekany akurat teraz ho moj chlap konecne cistil 😉 a vliezol mi v pohode do fabie

aplless
30. sep 2013

@eliska07 no ta priehladna cast sa mi nepaci rozmyslala som ze neko to zakryt dat tam nejaku vlozku mne sa na nom strasne paci farba ale toto este nie je 100 percentny vyber stale pokukujem pozeram do dec. mam cas este , nakupny kosik mi nevadi na vacsie nakupy sa odveziem autom

eliska07
30. sep 2013

@aplless Ja si teraz pozerám ešte druhý kočík na záhradu. A pri jeho hľadaní som našla - že jedna pani "predáva" kočík na súčiastky - Tako heaven line - vraj sa jej konštrukcia rozpadla v miestach zvaru. Takže jej ostala vanička, športová časť, kolesá. Len by som si pri kúpe asi dala pozor aj na toto. Predpokladám, že ak to nereklamovala, tak ho kupovala v Poľsku, to len tak. Že toto by som na kočíku nečakala - ale stane sa aj to.

Kočíky Tako majú pekný dizajn, len tie športové časti mi prídu také nejaké zvláštne. Ale zase to je o vkuse používateľa. Prídu mi na tých fotkách také naklonené dozadu a veľmi predĺžené.

Asi by som pozerala aj iné poľské kočíky. Môj osobný postreh - u nás po meste chodí jedna mamička s kočíkom - Tutek Grander - a to je jeden z mála kočíkov, o ktorých poviem, že ako poľský kočík je veľmi pekný aj v športovej verzii.

http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...

Nenašla som nikde vyfotenú športovú verziu nakliknutú na konštrukcii, ale naživo sa mi naozaj páčila. Tá pani ho má v čierno-zelenej kombinácii, ale našla som Ti v šedo-striebornej 🙂

eliska07
30. sep 2013

A čo poviete na tento kočík? My sme mali Hauck Condor - a boli sme s ním veľmi spokojní 🙂

Toto by mala byť novinka roku 2014 - vyzerá fajn aj dizajnovo, aj podľa popisu a cena mi príde taká "akurát" ani veľa, ani málo.

HAUCK Lacrosse novinka 2014 - komplet od narodenia - Hauck - NOVÉ

Dostupný od januára 2014, robíme už objednávky. Nemecký výrobok, cena za komplet výbavu od narodenia 479,99 eur.
Kočík Hauck Lacrosse je úžasne podarenou novinkou nemeckej firmy Hauck.
Jedná sa o ľahký, kvalitný kočík skladný do malých rozmerov, zmestí sa do každého auta.
Výbava + popis:
- veľká vanička s nánožníkom a sieťkou proti hmyzu
- športová časť, ktorá ide úplne do ľahu s možnosťou otáčania do oboch strán + nánožník + pláštenka
- autosedačka s možnosťou nakliknutia na konštrukciu
- gumené kolieska pri ktorých nedostanete defekt
- veľký priestranný košík
- stojan na fľašku
- taška na rúčku
- obojstranná podložka do športovej časti - letná a zimná strana
- výsuvná rukovať na kočíku
- hliníková konštrukcia, váha iba 10,2 kg / podvozok + kolesá /
- odpružený podvozok
- rozmery po zložení: 83 x 60 x 40 cm
- možnosť aretácie predných kolies
- UV strieška

479.99 €

eliska07
30. sep 2013

@biba Ešte ma napadol jeden kočík, ktorý je do terénu podľa mňa výborný - MAXI COSI MURA 3. 🙂

ada252
30. sep 2013

dievcata, do terenu, alebo do snehu su vhodne aj kociky X-lander, svagrina a kamoska maju XA a XT a su spokojne, ja som kupila pre malu XQ lebo som chcela otocnu sportovu cast a bola som velmi spokojna, dokonca na forach baby co mali XA a presli na XQ pisali, ze sa im omnoho lepsie ovlada, Ja som sa trosku bala toho, ze predne kolieska nie su nafukovacie, no ked som v hlbokom snehu predbehovala na prechadzkach baby s tymi klasickymi polskymi kocikmi so 4 nafukovacimi kolieskami a videla, ako sa trapia, tlacia tie kociky a nechcu im ist, tak som bola happy, ze mam tento a to som cely zimu chodila v pohode bez zaaretovanych koliesok... 🙂

danilee
30. sep 2013

Mne sa zatial paci tento - Baby jogger city versa, vyberala som aj podla testov kocikov
http://www.dtest.sk/testy-vyrobku-108/detske-ko...
Lepsie hodnotenie dostal tusim este Bugaboo. Inak som z toho mnozstva kocikov a funkcionalit trosku mimo, ale zatial viem, ze potrebujem lahke skladanie - vela budeme chodit s babom autom, dalej moznost otocenia sedacky smerom ku mne, lahke ovladanie a samozrejme bezpecny kocik, po mechanickej stranke a tiez po stranke pouzitych materialov.. 😕

danilee
30. sep 2013
amanda683
30. sep 2013

Baby a mame tu stuuu stranu 🙂 Tak si rychlo kazda písnite,nech na nej ste 😀 😀 😀

os
30. sep 2013

baby, moze sa babo dnes... ze velmi nehybat? nieco malicko som obcas citila, ale nie je to take, ako ked som mala istotu ze je to babo = ze tancovalo aboco... neviem ci je to babo...

barbora84
30. sep 2013

Ahojte maminy, ako sa mate? Dlhsiu dobu som tu neprispela...
O chvilu zacnem 20.tt, polovica tehotenstva bude cochvila za mnou a to som si len akoby vcera nasla 2// na teste ;) mam doma synceka, kt. v sobotu bude mat 1a1/2 roka, je to nezbedne sidlo, dava mi zabrat, tak mam obavy ako to budem zvladat...inak uz citim kopance, aj sa babo vypuca a tlaci ma 🙂
Dnes bola u nas svokra a zas ta jej otazka "a uz viete, co to bude?", vrrrr. Nikdy sa ma nepyta ako sa citim, ale na pohlavie sa pytala uz asi 4x 😳 tak som odpovedala, ze to bude nase dieta a dufam, ze zdrave, na to sa ona tak lahko urazila...
Uz som podrazdena z tej jej otazky, no.

cerimi77
30. sep 2013

@bambulka12 www.latkovky.sk, alebo www.latkoveplienky.sk, najlepšie je ísť tam osobne a namixujú ti počiatočnú výbavičku, ja odporúčam nejakých 6ks nočných (najlepšie bambusových plienok), potom nejaké kapsovky na denný spánok, príp. dlhšie pobyty vonku (tie sú na takéto veci perfektné) a na zvyšok postačujú obyčajné štvorcové plienky a na to pulky... mne sa ešte osvedčili SIO plienky, to sú také že na vrchné nohavičky naklíkavaš vkladacie plienky, vkladačku po precikaní len odopneš a naklikneš čistú, vrchné nohavičky nemusíš meniť každý deň, ja som používala Groviu, ale Itti bitti tuto... ale je ich veľa, je si z čoho vyberať 😉

cerimi77
30. sep 2013

@aplless pekný kočík, ale veľmi malý košík pre mňa 😀
@biba myslím, že všetky tie značky čo si spomínala, čo ti ponúkali v obchode, sú kvalitné, aspoň čo poznám baby čo tieto kočíky majú, tak nedajú na ne dopustiť, ale tak isto aj casualply je fajn myslím, treba si už každý vyskúšať a pri výbere hlavne pozerať na športovú časť, tá je dôležitejšia, tú budeš využívať oveľa dlhšie ako vaničku, tak ak nechceš potom kupovať nový športiak, tak už teraz vyberaj kočík podľa športovej časti 😉

cerimi77
30. sep 2013

inak dnes som bola na poradni a čakáme chalana 🙂 tak môžme rozmýšľať nad menom 😕 to bude problém 😝

cerimi77
30. sep 2013

@os ja tiež cítim pohyby len veľmi máličko, cez deň si nič nevšimnem a večer, keď si sadnem k telke tak sa sústredím a niečo niekedy zacítim, ale to sa musím fakt veľmi sústrediť 😀 😀 😀
@barbora84 a čo by svokra chcela?

cerimi77
30. sep 2013

@eliska07 pekný kočík, tá športová časť mi trochu pripomína Mamas&Papas - Sola 😉

lucul
1. okt 2013

@cerimi77 gratulujem k chlapcekovi 😉 my cakame slecnu ja vravim ze mala si ju vymodlila ta ani za nic nechcela pocut o bracekovi 😀 len rodine to nepovieme nech maju prekvapko

eliska07
1. okt 2013

@danilee Baby jogger sú vynikajúce kočíky 🙂 Mne sa veľmi páči ten BJ GT3 - či ako sa volá. Ten si plánujem 😉 kúpiť ako buginku, keď už bude drobec väčší. Ale samozrejme len ak budú naň peniažky. Je dosť drahý na to, že je to len šporťák, ktorý nahrádza buginu. Ale príde mi veľmi kvalitný. Dobrý výber máš 🙂 Kebyže nemáme zaplatenú zálohu za ten náš, asi by som nad týmto začala veľmi uvažovať 🙂

eliska07
1. okt 2013

@cerimi77 Gratulujem 🙂 My máme predbežne pre chlapca vybraté meno Michael 🙂 ale v hre boli aj Benjamin, Zachary, Henry, Daniel a Samuel 🙂
Príjemné vyberanie 🙂

barbora84
1. okt 2013

@cerimi77 vnucku... Lenze ona sa na to pohlavie vypytuje uz asi od 8.tt, tak zacinam byt na to alergicka...
A gratulujem k syncekovi, budete mat doma parik, ved to je skvele!

Inak mne sa cez vikend snivala taka blbost, ze mi povedali, ze dietatko sa narodi 16. alebo 17.marca a bude sa volat Cyril alebo Valer🙂 neviem, kde v podvedomi ma take mena napadli 😜 predtym sa mi zas 2x snivalo o dcere 😉 tak uvidime...

eliska07
1. okt 2013

@barbora84 Buď spokojná s týmto typom otázky 🙂 Mňa sa moja svokra stále pýta koľko som už pribrala (a to mám len plus 2 kg)... Takže otázka typu čo to bude mi príde prijateľnejšia 😉

Ale máš pravdu v tom, že to bude dieťatko a hlavne vaše 🙂

aplless
1. okt 2013

no ved aj ja uz mam pokoj kazdy sa ma furt pytal co to bude ,chcela som to tajit ale ma to otravovalo tak som povedala a mam pokoj, len svokra ma velky zaujem stale mi nieco nuka jest a daj si a tak to je tiez na nervy ked sa moc vsetcia staraju a teraz musis za dvoch a blabla. ved sama viem co potrebujem a ako sa citim

biba
1. okt 2013

@cerimi77 Ved to je jjasne, ze pozerame viacmenej sportove casti, len moje poziadavky na teren su dost narocne a z tych malych prednych koliecok som dost vydesena. . . ale uvdime, este je v hre Quinny speedy sx tak uvidime, favorit je zatial ten a peg perego, no uvidime, co bude realne pre nas to najlepsie pre naseho drobca 🙂

barcelona94901
1. okt 2013

@barbora84 @eliska07 -mne dala svokra rovno knihy na chudnutie ,ale je v pohode,len je iná.no

svokra ,pri prvom povedala ,že ona sa na babku ešte necíti,ked sme im to oznámili (ťahalo nám na 27)
že ona je mladá a nechce byť ešte babka a bolo to také..no,že človek si to zapamatá,ked všetci na okolo sa tešia,gratuluju a u nich ,to bolo. zvláštne..iné..
aj nás sa pýtali pri prvom stále na pohlavie,aj ked vedeli,že sme si ho nedali zistiť,že sme si to dali ako prekvápko,hlavne svokrovci stále,že povedzte,vy to viete..no jediné,čo sme si my priali,aby bolo bábo zdravé..potom zas vyzvedali vkuse mená..aké dáme ..tak sme niekoľko mesiacov opakovali ,že Severín,Cecilka a také kadejaké mená 🙂
teraz s týmto druhým tehotenstvom,,,no všetci vedia ,im sme oficiálne ešte stále nepovedali,ked k ním prídeme ,fakt na to neni vhodná príležitosť,je tam taká čudná atmosféra,taká ne-rodinná,
ponukaju mi ale stále alhokol..svokor,že daj si,daj si ,,,a prečo nechceš a svokra to isté..je to celé strašne trááááápne ,aj mám chuť povedať,že ježiši ved som tehotná ,asi preto a hlavne vedia,že som nikdy nepila nejaku slivovicu,marhulovicu a čo ja viem,čo všetko mi ponukaju..ale teda moj,že teraz im to už oznámi oficiálne,však aj musí..cez týžden mám kontrolu a cez víkend sa tam stavíme a navyše u nás ked ja som otehotnela,švagrinka oznámila,že je tehotná,ona bola po potrate,tak mne sa nezdalo vhodné,jej to nejako "kaziť" aby si to teda vychutnala ,.možno aj kvoli tým ich reakciam pri prvom tehu,sa ani tak neteším,na tieto druhé reakcie z ich strany...

eliska07
1. okt 2013

@barcelona94901 Tak to máš ťažké, nie je veľmi príjemné tak dlho tajiť, že si tehotná a nemôcť sa spoločne tešiť.

Ja som to napísala len na odľahčenie 🙂 Moji svokrovci sú v pohode, len touto otázkou ma občas - resp. pri každej návšteve "jeduje". Ale zase lepšie je, keď sa starajú a zaujímajú akoby im to malo byť úplne jedno. Na drobca sa tešia a to je podstatné 🙂. Aj naši sa už nevedia dočkať, mamina pomaly nakupuje výbavičku, mne teraz zase kúpila tehotenské vitamíny a magnézium. Je to fajn, keď človek vidí, že ich to teší, že majú ďalší dôvod na radosť. Naša rodinka sa pomaly rozrastá, tak je to super.

Držkaj sa a príjemné tehuľkovanie a hlavne zdravé bábätko 🙂

lucul
1. okt 2013

@barcelona94901 mne toto robia vlastny rodicia ☹ moj tatko dokonca povedal, ze si nezela druhu vnucku a nech ma vnuk priezvisko po nom inak so mnou skoncil, tak co ti budem hovorit. preto sme povedali, ze si nedame povedat, co cakame, mama sa s tym ako tak zmierila aj ked stale bombarduje, nech si to dame povedat, lebo urcite cakam syna lebo jej to vestica povedala a mala bude nestastna ked dojdeme domov s bracekom a tatko stale to svoje. Ale hold obaja sa budu musiet zmierit s vnuckou cislo dva a mozu byt radi, ze je zdrava, no nie? 😉

barcelona94901
1. okt 2013

@lucul uf ,to je aké kruté ☹ to by sa ma dotklo,ja nemám rada také to,vieš..že nech to je chlapec,nech to je dievča,bože,dnes ked je toľko chorob,človek má byť vdačný za to,že je zdravý,že má zdravé deti ,vnučence
a ešte meno.. sa tak očakávalo,potichu,,lebo prvé vnuča ..v rodine z oboch strán..a v jednej aj druhej rodine sa to tak nieslo,že meno po otcovi,dedovi,pradedovi..na jedno meno,v rodine aj 5-6nositeľov..no s mojim sme už predtým vedeli,že my nedáme meno ani z jednej rodiny 😀 a čuduj sa svete,všetci to prežili,nikto nebol ofučaný ,nikto nemohol nič,naše dieťa,naša voľba..ale bolo to také..no..však vieš ,človek sa teší,rieší iba to zdravie a zrazu takéto reakcie..ale našťastie aj moj je taký..že my sa tak nejako spolu tešíme,aj malý sa teší a teda si už dopredu aj hovorím,že nedám si to pokaziť žiadnou reakciou ..a prečo by tvoja malá mala byť neštastná? to je fakt ☹
ja som zvedavá,no..pri prvom prekvápko..ale teraz,je to také,že moja babička ,ktoru aj malý zbožnoval,stále hovorila,že druhé budeme mať dievčatko,že ona sa ho už nedožije,ale teda stále,že malý,bude mať sestričku..tak a tiež to povedala aj veštica,ale mna to kvoli tej mojej babičke tak nejako aj láka,že či mala pravdu 😀 ale keby to bol aj chlapec,ved je to jedno ,nech je to zdravé ,presne 😉

danilee
1. okt 2013

@cerimi77 Gratulujem k chlapcekovi 🙂 s pohybmi som na tom podobne, nie su velmi vyrazne, ale som si ista, ze je to babo. Obcas kopance a obcas citim ako sa v brusku presuva. Prekvapi ma zvacsa ked som v pohybe, v obchode, pri vareni, alebo potom na vecer zasa ked som v klude pri telke 😕 😕 😵
S menami je to veru tazsie 😒 u nas stale Adam, Benjamin a pribudol Elias, tak som zvedava, co nakoniec dame..totiz s mojim mm je to boj pri kazdom novom mene, ktore chcem zaradit do uzsieho vyberu 😖

lucul
1. okt 2013

@barcelona94901 presne, mne islo o to, ze je zdrave a na nicom inom nezalezi, ti moji dvaja boli presvedceny od zaciatku, ze sestricka, preto sme sa asi nevedeli na chlapcenskom mene dohodnut, a teraz vieme, ze ani nemusime hladat chlapcenske meno. A s menom pri prvom bol tiez obrovsky problem, mojej mame sme to povedali az v 20tt a jej reakcia nie gratulujem, ale ona sa na babku este neciti a na meno vsetci zahlasili, ze co sme to vymysleli, take meno nikto nema. ale my sme vedeli, ze nechceme nieco co je na kazdom rohu, moja mama ucitelka v skolke a prvu lindu dostala za svoju prax az pred dvomi rokmi a teraz ta nasa a sme spokojni, aj teraz sme vybrali meno ktorych je veeeeelmi malo 😵

danilee
1. okt 2013

@eliska07 🙂 dakujem pekne! Si ma povzbudila, ze neuvazujem nad blbostou 😕 zajtra ide mm do Londyna, tak ak sa bude kocik aj nazivo pacit, asi by sme ho zobrali. Jedine, ze tento model nemaju v "pieskovej/bezovej" farbe ako city mini, nevadi tak bude cierny 😵 Ak si dobre pamätam, tak aj Tvoj je velmi peknucky, bol to iCandy?