Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@martoska @anjelicek26 @delica @qtinka77 dakujem babule za podporu. Som si ista,ze v pondelok to je lepsie. 3odbery a hodnoty naĺacno 4.98 po 1.hod. 11.5 po 2.hod. 7.87 ac a b v moci negat. Takze tak.
@anjelicek26 to Ti tvrdlo brusko pri synovi, ked si mala o tri tyzdne skor ten porod, co si spominala?
@katkalubkova - jj hodne moc... uz ctg v 30.tyzdni nacitalo kontrakcie 😖 Tak teraz fakt radsej pianko.
@anjelicek26 a to tvrdnutie aj bolelo? Alebo to bol len taky pocit tlaku?
@slavka_a_maros - stvrdnute brusko, par minut... tak 2-4... cele bolo vtedy studene, napnute... je to proste ine ako ked sa ti babo napuci na jednu stranu a je tam tvrda vypuklina.. toto je taky cudny pocit, ako keby od krizou... a nebolelo, ale neprijemne to je...
@anjelicek26 ☹ nechavaju aj zeny hodne v porodni koli tomu, mne sa zase skor zda, ze mi strvdne neviem ci brucho, skor ked sa ponahlam pri jedeni, tak mam akoby skalu na zaludku... tak to neviem dobre rozlisit, ale ked si lahnem, tak ho tvrde nemam, takze to bude asi tym zaludkom! a travenim, inak kontrakcie, som ja mala brutalne pri synovi, des a nakoniec dieta neporodis... neviem od coho to zavisi...
@anjelicek26 to by aj mna zaujimalo ako vlastne vyzera tvrdnutie bruska, stvrdne cela maternica alebo len pdbrusko, ci... ? 🙂
@katkalubkova - ja som pri dcerke nemala jedineho poslicka a bola za 4h na svete... pri malom kazdu chvilu tvrdnutie a vonku za 2,5 hodiny... tak neviem...co bude teraz 😀
@willy_wonka - cela maternica "cvici", teda ti stvrdne cele brusko, teraz mas maternicu uz dobre 3cm nad pupok, takze az potial. Takze ak ti zatlaci babo (zaprie sa nozickami) a vypuci sa len v podbrusku, tak to tvrdnutie nie je, to mas v brusku proste akrobata 😅
@anjelicek26 aha, tak uz asi viem, co to je 🙂 no odkedy mam "klud na lozku" tak to nemam. Teraz sa len puci, lebo stale menim polohu 😀
@anjelicek26 ale ja som mala take kontrakcie v septembri cca 14 dni aj viac pred porodom, ze som uz nevladala dojst k altanku na zahradu, som len polihavala, uz tie 3 tyzdne pred porodom, ale zase pred tym som mala hodne roboty, asi aj to to urobilo! som sa nesetrila
@anjelicek26 tak to si ma potesila, mavam take stavy ako keby mi drobec cely padol do podbruska,.tak je take tuhsie, ale zvycajne sa mi to stane,ked mam plny mechur 🙂
@katkalubkova - jj podobne, nesetrila som sa a to bol vysledok, pre mna su predcasne kontrakcie fakt vystraha tela, ze to clovek prehana... ja som sice pri malom od konca marca nepracovala, ale v dome nam prasklo potrubie, takze tu hucali fukare, v dome 40 stupnov, pripravovala som stahovanie, malu som mala uz doma, nechodila uz do skolky a drahy uz bol dlho v anglicku...skoro som porodila v parizi na letisku, tolko som mala kontrakcii 😖 Tentoraz eee, nehrozi, zohnali sme upratovacku,, co chodi pravidelne, vonku zahradu da do poriadku zahradnik, ziadne moje krtkovanie v zahrade celu jar,doma robi takmer vsetko drahy... tak to hadam bude ine...
@willy_wonka
podla mna mne to brucho obcas tvrdne, a je to take ze cele ho mam ako kamen na dotyk, ked ho mam normalne tak trochu makksie to je, ale ked mi prave tvrdne tak je ako kamen. a bolo mi povedane ze magnezia jem malo, musim ovela viac, ze aj 4x 400mg tablety mozem za den
@janka_k - pokial viem tak magnezko je limit 8x denne, ale to uz v nemocke davaju ako utlmovak. Davaj si pozor na seba radsej ;) Ja jem zatial len jedno denne, ale ja mavam krce v lytkach, tak kvoli tomu, brusko je v klidecku.
caute zienky, mate niekto skusenosti s uzivanim penicilinu pocas tehu? chytila som nejake svinstvo a od vcera si ma lekari len tak pinkaju medzi sebou, na pohotovosti mi dali penicilin ktory som aj zacala brat a dnes mi zas ina doktorka povedala nech to vysadim...tak som zmatena...ani ziadne odbery mi nerobili takze vlastne netusim co mi je a to som za poslednych 24 hodin bola u troch roznych doktorov 😢
@tadaminka - antibiotika mozes - ale urcite by som si to dala potvrdit cez CRP - a penicilin neviem, lepsie su rozpustne, su nizsie davkovane, beries ich 3x denne, vraj v tehu sa maju brat take antibiotika... nelieceny zapal v tehu je horsi, ako lieky, vazne... zapal mas v krvi a krv ide k babu.
@anjelicek26 hej, podobne, ja som bola tiez doma uz na pn, ale na chalupe robota!!! ovocie, hydina a podobne veci, tak potom mi uz robilo tri - tri
@anjelicek26 tak a o krcoch ani nevravim, zrovna som isla na kontrolu, kluc v zamku v aute, noha na spojke a v tom lytku uplne ze straaaaaaaaaasne, este ze som bola zavreta v aute, inac by snad cela ulica sa za mojim krikom otacala, ja mam krce pravidelne, teraz ako som trochu viac toho magnezia zacala jest tak som zatial nemala. a setrit no mala by som, len robotu som este neodovzdala v praci, sice mozem pracovat z domu, ale aj tak to je stresove a ja som tak zvykla byt hyperaktivna, ze ja si ani neviem sadnut a vylozit nohy, takze moja jedina zachrana je ze niekedy fakt odpadnem a s tou unavou sa neda nic robit 🙂 ale tym ze robim z domu je to urcite menej namahave nez ked idem do prace, to uplne citim a vtedy mi brucho tvrdne viac
@katkalubkova - najhorsie je to, ze si clovek tu robotu akosi neodpusti, teda mne osobne vadi, ked vidim nespratane, neurobene, hento-tamto :( Si nedam pokoj... a pritom v podstate po celom dni v praci a rozvazke deti by som mala len uz na gauci sediet ako vravela doky 😝 Dnes sme sa dostali domov o siedmej prosim pekne 😔 Saska mi aj v aute zaspala chudatko, tiez toho ma dost v celodennej skole 😖
@katkalubkova a niektore kocky robia do posledku a v pohodicke, nic.... 😒
@janka_k - mna z prace bolieva len chrbat, ale aj to mi staci 😝 Ved ja v postate cely den sedim, beham akurat tak na wecko a ked ideme na obed 😖 Ale tak este buduci tyzden, potom dva tyzdne dovolenka a uz len mesiac pred nami a finito.
@anjelicek26 rozumiem!
@anjelicek26 ja uz sa tiez neviem dockat toho finita, no do konca aprila to nejako musim zvladnut, ja dovolenku nechcem moc cerpat, tu si to mozme vybrat po materskej a peniaze sa mi vtedy budu prave hodit pred tou rodicovskou almuznou
@janka_k - aha tak to ani neviem... tu je materska len do 8 tyzdnov po porode, potom nastupuje rodicak, ten je do roku dietata... potom uz len pridavky na deti, ale tak tie do 25-ky... idealne, kedze to tu zasa chcu menit, uz mam nervy na to, ta hranica platu je smiesna, platime napriek tomu najvyssiu sadzbu u opatrovatelky, v skolke a este nam vezmu pridavky na deti, jak u blbych, skoda reci, najviac zdierat strednu triedu, klasika 😠 Ale to je tak asi vsade ze ano 😝
och, asi nemam sancu vas docitat 😀
@anjelicek26 no to je tu narovnako, nemoze sa ti darit ani trochu lebo hned platis vsetko mozne navyse a nic nedostanes, este ti aj zoberu ☹
no dobre baby, ja sa pre dnesok lucim, kedze rano idem na odbery kvoli svrbeniu brucha, snad to dopadne dobre, dobru noc 🙂
dievčatá čo ste na PN a náááhodou máte účty vo vúb. Nezabudnite si pozrieť či nemáte v účte poistenie platieb, veľa ľudí o tom nevie a dá sa to krásne spätne využiť vo forme mesačného príspevku aj pri rizikovom tehu, teda už len spätne lebo zmenili poistné podmienky 😒
Zeny, prajem nam krasny MDŽ 🙂.to bude cokolady 🙂))

@anjelicek26 heh ja zatial nemam vtiahnute praveze mam take pekne vystrcene :D..heh ale asi si ich pre istotu kupim sak mozu sa hodit a ked tak mozno predam alebo necham.na buduce :D..uvidime ze urobi mala.heh som.zvedava xi xi....