Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
Dnes je prvy jarny den 🙂
@delica uz si doma?
@willy_wonka platiť budeš až vtedy keď si ju reálne dáš nie dopredu
@misza1 akoze sak nemusia na tom.ryzovat..a kolko.stoji u vas den?u nas 15 eur.ja si myslim.ze tych par dni zvladnem aj na spolocnej.izbe 🙂.ved uvidim.podla toho aku budem.mat spolubyvajucu 🙂.jedine co je fajn.je ze tam mas vlastnu sprchu a wc.ale ze inak.nic.moc.my na mame ale minuly by vsetky uspory co mame ked.pride nieco necakane a hovorila nam.ze ked na to nemame tak ze si nemame na to poziciavat ze to by bola hovadina..a presne nic neni 100% ze to moze pomoct ale kazdopadne keby na to mam peniazky dam si to ale teraz ledva pokupujem.vybavu a ta uboha materska a veci podobne no peniazky sa jednoznacne zidu na toto obdobie.
@martoska o ekzeme mi nemusis rozpravat 🙄 peklo uplne...nic nepomaha. sa hanbim niekde ruky vystrcit
@martoska @willy_wonka som pocula tak, ze sa plati dopredu a potom ti to okrem 10 euro vratia (10 euro akoze administrativa)
@slavka_a_maros tak nie som sama? a čo si na to dávaš teraz? lebo mne povedala alergologička že na malé plochy občas môžem locoid je veľmi slabučký
@martoska a k.epiduralke praveze ta urychluje porod nespomaluje 🙂...a pripravny kurz nemusis mat len testy ci mas dobru zrazanlivost krvy a spravia ti to aj tesne pred porodom.teda aspom.u nas s tym neni problem.bo niektore zeny ju nemozu mat a niektore hej.ja si kazdopadne testy dam spravit a ked ju budem potrebovat tak si ju dam.to je len jedna ampulka krvi 🙂
@slavka_a_maros aha tak to asi záleží od nemocky, neviem
@willy_wonka no inak mna do toho preventivne ist na poucenie a zaplatit epi tlaci moj muz 😀 asi sa boji ze pride o vlasy. tak mu asi urobim radost a preventivne si to aj ja zaplatim
@martoska no presne Locoid, som sa natierala dva tyzdne a trosku sa to zlepsilo, ale ked som prestala mazat, tak je to rovnake. A to ani nehovorim aka som suchaaaaaa, strasne. Tak si teraz davam tie kupele v Oilatum a mazem excipialom. Ale celkom mi pomohla este taka ta hnusna smradlava ichtyolova mast, ale strasne to farbi (take hnede).
@slavka_a_maros ja bez epi. nič také neplánujem. aj mamina sa ma pýtala a bola prekvapená, že nič nechcem. však ešte neviem, aká veľká je to bolesť, tak prečo sa dopredu plašiť a hneď myslieť na tlmenie zmyslov? uvidíme, čo budem hovoriť pri druhom tehotenstve 🙂
nechcem byť ničím oblbnutá ani ja a určite to neprospeje ani bábu.
@martoska no ano.zo zaciatku prve dve kontrakcie sa spomalia ale co sa tyka otvarania tak co jedna nemohla rodit co sa vobec neotvarala dali jej epi a.do pol.hodky bol maly na svete..heh..no asi hej testy ako u koho teda ale svagrina robi s krvou a aj ona mi to hovorila a aj jej robili te testy bo teraz rodila takze to mam priamo od nej.neviem 🙂.ze to je len o.zrazanlivosti.
@slavka_a_maros vidíš na tú som zabudla, musím kúpiť dík za radu. Berieš popritom aj nejaké lieky na alergiu? lebo mne dr. povedala keďže ja tom mám spojené s astmou+alergia že dýchanie mám síce teraz super ale zhoršenie sa mi teraz prejavuje na koži,tak musím brať lieky,len zatim akosi nezabera
@martoska ja si myslim, ze sa plati dopredu,teda na antolskej. A ak nevyuzijes vratia ti sumu bez nejakych eur. Tak ako slavka povedala.
@slavka_a_maros na zaciatku tehu som hrdo prehlasovala,ze budem rodit bez epi, potom ma premohol strach,tak som prosila mamu nech mi vybavi cisarsky a nakoniec som dozrela do rozhodnutia, rodit normalne s epi :D teraz som v stadiu bezmocnosti,lebo sa aj tak velmi bojim o to viac, lebo viem, ze to budem musiet zvladnut :D
@slavka_a_maros inak ešte som zabudla na premastenie je teda aspoň pre mňa tá fakt naj modrá indulona, po tých x mastičkách vyhrala 😉
@martoska ja tiez alergia + dychanie :( no dala mi Dithiaden, ale ze sa nemam plasit, ze budem menej citi babo, kedze to utlmuje. Zatial som si to nedala, kedze este zvladam, ale uvidim, ked vonku prepukne jar 😀 no inak s tou ichtyolovou mastou som si uplne vybavila detstvo (ten smrad sa mi s tym spjojil, ako ma natierali).
@pavuciatko aj ja som planovala bez epi, aj planujem zatial 🙂 ale vcera sme boli na preporodnej priprave a ked sa teta pytala, ze kto bez epi, tak sme sa prihlasili dve 😀 som sa tam citila, ako nejaka prirodna hipisacka alebo co...
@slavka_a_maros mam tu pred sebou letacek🙂 pise se tam: porod bez bolesti, spytajte sa svojho lekara na inhalacne analgetika.... bla bla bla, je to od firmy Linde, tu je nejaky odkaz http://somjedinecomam.sk/2012/10/rajsky-plyn-en...
ale necetla jsem ho cely🙂
@slavka_a_maros sranda. a z mojich známych, čo rodili, alebo ešte len budú, ani jedna neuvažovala nad epi, dokonca ani druhorodička. a to tiež nie sme nejaká "eko - bio - partička zelených". podľa mňa sa každá žena bojí, niektorá viac, iná menej, ale žeby bol ten strach z nevedomosti taký veľký, že by som sa chcela hneď dopredu preventívne nadopovať umelinami a napchať to zároveň do krvi svojho dieťaťa, tak to zase nie....hlavne, že všetky chceme žiť "zdravo" počas celého tehotenstva a vyhýbame sa liekom, atď a potom to zaklincovať s epi?
ja som počula už od niekoľkých ľudí, aj dr., že žiaden anesteziológ by to svojej tehotnej žene nedal....
@willy_wonka ja si ten porod stale nejako nepripustam 🙂 si hovorim, ze to bude urcite pohodicka, tak som zvedava, co budem hovorit potom 😀 a inak som riadny bojko, ale na toto sa nejako tesim
@pavuciatko tiez som vela citala o tom, ze to nie je az take super ta epi, alebo, ze je potom problem predychavat poriadne kontrakcie, ked ich az tak necitis a tym padom ma babo malo kyslika...
@slavka_a_maros nech ti ta radost vydrzi, pri najlepsom do prvej velkej kontrakcie 🙂) snad aj u mna zavladne pohoda, teraz mam zle obdobie,vsetkeh co sa babatka tyka sa bojim.
@slavka_a_maros tiež nám to tak nejako vysvetľovala sestrička na tých predpôrodných kurzoch. že keďže je žena utlmená, necíti, kedy má tlačiť, takže nespolupracuje a pôrod je potom ťažší. a s tým kyslíkom je to tiež zrejme logicky tak, ako píšeš.
@willy_wonka no ved sa mozno v porodnici stretneme, tak ti potom poviem, ci vydrzala 😀

@slavka_a_maros tak toho sa bojím aj ja ale viac sa bojím toho že by som tú možnosť nemala a vraj bez tej prípravy sa to už nesmie dávať