icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
20. mar 2013

@slavka_a_maros kedy mas termin ?🙂 ja mam podla PM 1.6, ale krpec je vacsi tak uvidime podla zajtrajsieho utz 🙂

slavka_a_maros
20. mar 2013

@willy_wonka ja az 8.6., ale tak clovek nikdy nevie, kedy to pride 🙂

silsil
20. mar 2013

no kočky, keď už sa tu bavíte o tej EPI, ja som zatiaľ na tom tak, že skúsim bez, ale že si to zaplatím, a v prípade núdze alebo potreby ich požiadam aby mi to pichli..lenže to som sa teraz dozvedela ze EPI sa picha iba dokym je zena na 4cm otvorena, a ze dovtedy tie bolestie nie su take na nevydrzanie..takze tearz neviem podla coho sa budem rozhodovat ci ano ci nie : / skor som ze nechcem, lebo mi to pride prirodzenejsie, a aj zdravsie bez, ale co ked to bude na nevydrzanie,a hlavne dlho trvat.. a to mi predsa nikto nebude vediet povedat dopredu ze co ake to bude... takze fakt neviem..

willy_wonka
20. mar 2013

@slavka_a_maros to mame skoro po sebe 🙂 mas pravdu, clovek nevie kedy to pride(vo vacsine pripadov), dalsia z veci co ma znepokojuju:D

pavuciatko
20. mar 2013

@silsil ahoj, no presne, toto s tým otvorením na pár centi nám tiež vravela sestrička, že sa musíš rozhodnúť skôr ako nastúpia "ozajstné" bolesti, lebo potom sa to už nedá pichnúť.

slavka_a_maros
20. mar 2013

@willy_wonka 😀 pride to, ked to ma prist, tak sa uz neznepokojuj. Len nech to tie nase krcky este vydrzia. Mne doktor vcera povedal, ze sa "zlepsil", teda ze sice skrateny, ale je zase dozadu...ale body mi dal horsie CS:2b 😒

bombulka200
20. mar 2013

@silsil aj jasom tak vedela ze sa to picha do 4cm ale pri prvom porode som bola už na 6cm a vtedy mi dali epi,,,, sa ma pýtal dr. či ozaj chcem lebo že už nechýba vela a budem rodiť ale tak ja som chcela lebo bolesti som mala 2 dni a bolo to ešte pred polnocou tak som neveedela ako to zvlládnem ... ale či mi zabrala ani neviem povedať 😅

willy_wonka
20. mar 2013

@slavka_a_maros vydrzia,musia 🙂 mne doktor nepise to CS, neboduje..jedine co viem,krcok 2cm,zavrety babo dole hlavou ... nepovedal ti nieco viac k tomu nalezu?

silsil
20. mar 2013

@bombulka200 a preco nevies ci ti zabrala alebo nie? ci si nepamatas ? : ) lebo vies ked uz si to mam dat, chemiu do tela, tak ze nech uz to ma ucinok : ) ci si to moc jednoducho asi ja predstavujem : ) a pocula som aj take, ze nie kazdej zene epi zaberie..

slavka_a_maros
20. mar 2013

@willy_wonka vobec nic...dokonca ho teraz kontroloval len "rucne", co sa mi moc nepaci, kedze je to lepsie UTZ. A vzdy ma to po takomto vysetreni boli :( poradnu mam o tyzden, tak sa ho na tie body asi spytam, ze ci su dva body vela alebo malo...

willy_wonka
20. mar 2013

@slavka_a_maros mna vzdy len rucne pozera, vobec mi este nemeral utz 🙂

katuska54
20. mar 2013

@willy_wonka moja ty nestresuj z porodu...musis si povedat,ze to bude rychle a bezbolestne 😉 ja si to uz zacinam vnucivat do tej mojej hlavicky,aby som sa nebala 😀
a nezabudni sa opytat zajtra na tu epi- kedy sa chodi na to skolenie

slavka_a_maros
20. mar 2013

@willy_wonka tak to je cudne, lebo ako potom vie, ze je skrateny? 😕 a vraj to nie je dobre "drazdit", ale co uz s tymi doktormi 😠

willy_wonka
20. mar 2013

@slavka_a_maros podla mna ma pomyselnu mierku na prste :D hej,zevraj sa to nema casto kontrolovat, mne to uz dost vadi,teraz mavam poradnu kazde 2tyzdne... ale zas..ak by sa nieco vyskytlo,je fajn,ze sa to moze vcas podchytit....

slavka_a_maros
20. mar 2013

neviete co je s @delica ? uz je doma?

katuska54
20. mar 2013

@slavka_a_maros neviem,aj mna to zaujima..som jej pisala a nejak sa nam neozyva 😒

delica
20. mar 2013

@misza1 mne to dovliekol manzel aj do nemocnice, ten vankus ...som si kracala potom s tym slavnostne domov dnes.
Zeny moje, uz som doma 🙂))).

willy_wonka
20. mar 2013

@katuska54 jaj som si nevsimla,ze pises. Ahoj draha...musela som sa aspon s kuskom paniky, ktoru mam, podelit aj tu..ventilujem:D
zajtra sa na to spytam,dam ti potom hot info.

Dobra otazka, kde je @delica?

slavka_a_maros
20. mar 2013

@delica nablizsie uz pojdes z nemocnice s inym "vankusom" 😀

delica
20. mar 2013

@willy_wonka inak s tym krckom...mne doniesli na izbu dievca, ze ma krcok 0,5 cm a otvorena a potom jej robili utz - cervikometriu a mala nakoniec 2cm...no neviem, by som nedavala moc na mierky na prstoch.
A neboj sa porodu, ked sa to dostalo dnu, musi to ist aj nejako von, hlavne nech to donosime a nejak to z nas uz dostanu von 🙂)).

katuska54
20. mar 2013

@willy_wonka ja som dnes kukala supermamu a tam hovorili o porodoch. a bola tam jedna veta pekne povedana...ked rodili nase mami bez Epi a prezili to,tak to prezijem aj ja. sice ja chcem epi,ale oni rodili za inych podmienok ako my...
takze chcem ist do porodnice bez strachu 😀

willy_wonka
20. mar 2013

Delica sa nasla 🙂 vitaj doma

katuska54
20. mar 2013

@willy_wonka
@delica teraz som sa zasmiala nad tym co si napisla...ze ked sa to dostalo nejak dnu,tak sa to musi dostat aj von 😀
ale ten nepomer 😅 dnu voslo par mm a von vyjde niekolko cm 😀 😀 😀

slavka_a_maros
20. mar 2013

@katuska54 aj ja som to pozerala🙂 jedina vec ma tam strasne rozculuje a to ta "vedma" ci vestica, co tam obcas byva a dnes sa tiez vyjadrovala v dokrutke...to je otras

katuska54
20. mar 2013

@slavka_a_maros ta numerologicka? to som ju nepochopila 😒 ved pan docent to dobre okomentoval 😀

willy_wonka
20. mar 2013

@delica argument ked sa to dostalo dnu..... u mna neobstoji, bolo to mikroskopicky male, v den D, to bude volnym okom z dialky viditelne... to je diametralny rozdiel:D ale pokracujte v tom,upokojujte ma🙂
Tak ano, to meranie "prstovov mierkou"ja fakt orientacne 🙂 takze by ma palpacny nalez2cm mal tesit🙂

@katuska54 aj mne mamina hovorila, ze ked ma rodila ziadne epi neboli a zvladla to. Navyse som sa rodila rituldou :D ale v dnesnej dobe sa globalne akysi pomyselny prah bolesti velmi zvysil, ludia menej vydrzia ako kedysi tak preco si to neulahcit. Najma pripady ktore prepada uz teraz panika,vid ja :D

slavka_a_maros
20. mar 2013

@katuska54 ale inokedy co tam zadeli... nejaka nestastnica tam volala, ze ma problem s nekludnym dietatom a ona jej poradila, ze musi odpustit svojim rodicom... 😖 taketo odbornicky, to milujem

katuska54
20. mar 2013

@slavka_a_maros joj to su mudrosti...take vestice a vedmi milujem 🙂

katuska54
20. mar 2013

@willy_wonka ja som zatial hrdinka...ochvilu pojde rodit moja kamoska,tak som zvedava ako ma ona postrasi...ze aky mala porod.
inak co dnes porabas okrem toho,ze sa prevalujes? ja som chcela ist na postu,ale som taka leniva 😖

willy_wonka
20. mar 2013

@katuska54 mne nikto zazitky z porodu nehovoril...ja som sa zacala bat sama od seba,asi to je tym,ze som stale sama doma,mam cas na to mysliet...asi mi uz drnka na mozog..katka, dnes sa ani neprevalujem, stsle lezim na pravom boku, uz ma vsetko boli...na lavom sa mi zle lezi...vonku je krasne,tak sem tam vykuknem z okna. Tak PN si vybavujes v dazdi a na postu v tak krasny den sa ti ist nechce 🙂