icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
20. mar 2013

@willy_wonka ale neboj sa 🙂)) na konci bude aka krasna odmena, maly Samko 🙂.Ja uz teraz vidim aj ten pobyt pozitivne, co som bola v nemocke, aspon ma to zbavilo zo strachu z porodu, ako som sa bala strasne o maleho. Proste jeden strach akosi vybil ten druhy.
S tym dnu a von...skor som myslela ten "nastroj lasky", co nemal par mm 🙂 a pozri @katuska54 uz co vsetko postupila, aby sa mala Lily vobec dostala dnu, a je tu s nami.
Keby mi robili cisarsky a ty by si vydrzala do terminu, tak tam budeme spolu a ja ta budem povzbudzovat.
Inak keby si ale fakt mala brutal panicku hrozu z porodu, tak sa zdover lekarovi, aj to je indikacia na cisarsky, ze ta uspia a nebudes ani vediet :-/, aj ked to uz je ten krajny pripad.

dulkagabulka
20. mar 2013

@silsil ono to otvaranie z 0-5 trva zvyčajne dlhšiu dobu, ako otvaranie z 5-10...takže dlhšia doba je už za tebou..
a čo sa tyka kontrakcii...tak tie teraz nadherne popisala jedna žena vo filme Face of birt- vraví ženám ,parafrázujem:

To nie je niečo, čo vás bolí stále. Tá bolest príde- a o chvílu odíde..príde- odíde..príde - odíde..príde - a vy máte pocit, že Božéé..a odíde...príde - A DIEŤA 😵

katuska54
20. mar 2013

@willy_wonka no je to tak 😀 ked je teplo sa mi nechce nic a ked je vonku skaredo,tak sa tam hrabem...to su tie hormony 😀 mna teraz bolia krize,ze chodim ako keby som bola seknuta ☹ a neviem co si mam nato dat aby to nebolelo.

katuska54
20. mar 2013

@delica no to je pravda co som si ja musela vytrpiet...sexikovala som x krat s pipetpu dlhou niekolko cm a som tu 😀
a keby to bolo aspon s mojim mm...ale bolo to s doktorkou 😕 take romanticke 😀 😀 😀

misza1
20. mar 2013

@delica mohli by to mit v nemocnici jako bezne vybaveni,ze? jedinou malickou chybicku ma ze uz neni takovy "plny"...
vitej domkaaaa😀 a beda ti jestli pujdes do prace!!!

delica
20. mar 2013

@misza1 ty si ho splaskla? :D
no zajtra pojdem este po lekaroch, u ktorych sa mam hlasit, neviem, ale uz som rizikova tehula oficialne, tak asi ma nepustia 😉 . No ale to mi nezabrani, aby som "neuradovala" este 2-3 tyzdne, len to uz neprezivam a nerozculujem sa.

willy_wonka
20. mar 2013

@delica to zas nie, nemam panicky strach, ja som len dost pohodlna, a porod.dva krat pohodlny nie je,toho sa bojim...taka dospelacka rozmaznanost.. 🙂 kedy budes vediet termin sekcie?🙂 ty to mas fajn,pojdes na istotu:D
@katuska54 takze bude Lilly? 🙂 mna v noci maly tak okopaval,natahoval sa,pucil, sa bojim ci sa mi rituldou dole neotocil, cely clovek ma bolel..dalsia vec,z tych kadejakych bolesti mi je tiez na nic🙂 navyse ma posledne dni vecer zacne palit zaha,vcera to vyustilo az do objimania misy..pocas prveho trimestra som bola nad wc 5x,dufam,ze to teraz nezacnem dobiehat.
Inak, aj vam byva zle,ked si lahnete na chrbat? Ja mam pocit ako keby som mala odpadnut...

dulkagabulka
20. mar 2013

@willy_wonka ked leziš na chrbate, dieťatko môže stláčať dolnú dutú žilu a vtedy naozaj môže byť pocit na odpadnutie..

delica
20. mar 2013

@willy_wonka jj, aj mne sa toci hlava, ak lezim na chrbte. To je ten tlak na dolnu dutu žilu.

willy_wonka
20. mar 2013

@dulkagabulka aha...dakujem za ozrejmenie. Nezvyknem tak lezat, len niekedy ked ma bolia bedra, ze aspon nachvilku zmenit polohu,potom pride ten pocit na odpadnutie. Tak mi ostava lezatna pravo alebo na lavo, uz to nejak vydrzim 🙂

dulkagabulka
20. mar 2013

@willy_wonka jo jo...ku koncu bude lepšie skor na lavom boku..
a ako ulavovu poziciu si vela žien chvali klak na 4

willy_wonka
20. mar 2013

@delica som nevedela,ze mam nieco ako dolna duta zila 🙂 a teraz ku ktoremu lekarovi budes chodit? Pod k tomu mojmu🙂)

willy_wonka
20. mar 2013

@dulkagabulka a v tom klaku na 4 sa mi nebude maly tlacit dole? Mam problem so skratenym krckom, tak nemam ani moc pobehovat,aby sa netlacil dole...

delica
20. mar 2013

@willy_wonka no pojdem najprv svojej lekarke, ona vlastne sluzila teraz na rizikovom oddeleni, tak podla mna by ma mohla zobrať. No a ak nie, tak sa pojdem posadiť niekde na Antolsku na rizikovu poradňu k niekomu.

dulkagabulka
20. mar 2013

@willy_wonka nemam take informacie, že by sa tlačil dole...

slavka_a_maros
20. mar 2013

@dulkagabulka a preco je vlastne lepsie lezat na lavej strane? Dakujem

bebuska1
20. mar 2013

Ahote baby,som tu nová.Chcem len povedať,že úplne súhlasím s pavučiatkom .Každá z nás má strach z pôrodu - väčší či menší.Ale to nie je dôvod pchať do seba a bábätka chémiu...a preventívne!!!Čo je to za blbosť.Dnes som pozerala supermamu a Mária Čírová hovorila veľmi pekne o prirodzenom pôrode.Absolútne s ňou súhlasím...Viem,že môže nastať situácia, kedy budem potrebovať nejaké lieky/infúziu/epi, ale pokiaľ to nebude nevyhnutné,nepôjdem do toho.A už vôbec nie do cisárskeho rezu...Doktor ma straší preeklampsiou,no dúfam,že sa jej vyhnem a neprídem tak o tento jedinečný zážitok 🙂
Prajem príjemné tehulkovanie 😉

bebuska1
20. mar 2013

@dulkagabulka Srdečne pozdravujem 🙂 Chodili sme k Vám s manželom na prípravný kurz do kvapky v TT 🙂

qtinka77
20. mar 2013

@bebuska1 Ahoj vitaj - nova a hned tak mudro hovoris 🙂
Ja osm si dnes akurat domov konecne priniesla knihu od Lucie Grover - Aby porod nebolel, tak ked docitam tu detektivku, co mam rozcitanu, tak sa na to vrhnem, nech to stihnem precitat, kym mi zacne letny semester 🙂
A v polke aprila mam naplanovany kurz hypnorod, tak pevne dufam, ze ziskam tolko sily a informacii kolko budem potrebovat a babatko pride na svet co najprirodzenejsie 🙂

willy_wonka
20. mar 2013

Dievcata, zeny 🙂 sme tu vsetky svojpravne a kazda ma vlastnu hlavu na rozhodnutie, ziadna z nas nema pravo sudit tu druhu kvoli jej odlisnemu rozhodnutu. Prosim, respektujme sa navzajom. Za pochopenie vopred dakujem. S pozdravom willy_wonka 🙂

zuzka444
20. mar 2013

baby od.kolkeho.tyzdna sa chodi na castejsie poradne?bo ja stale chodim po mesiaci

willy_wonka
20. mar 2013

@zuzka444 ja cca od 25tt uz chodim kazde dva tyzdne, ale ja sm rizikovka. od 15-25 som chodila kazde tri tyzdne

zuzka444
20. mar 2013

@willy_wonka plne s tebou suhlasim moja..kazda mame vlastnu hlavu a kazda nech si spravi tak ako uzna za vhodne.ja sa porodu zatial nebojim ale testy na epi si dam spravit nikdy nehovor nikdy 🙂..nam.porodna asistentka hovorila zazitky a ze te najvacsie odporkyne epi si ju ziadali hned po prvej silnejsej kontrakcii..takze asi tak 🙂

willy_wonka
20. mar 2013

@zuzka444 ved uvidime ako pochodime, sa tesim na zszitky z porodu kazdej z nas...to budu story :D

zuzka444
20. mar 2013

@willy_wonka no.uvidim.ako mi povie v pondelok heh...ale celkovo k mojej svagrine pristupoval.inak aj na zaciatku aj na konci castejsie poradne a tak..a ja nic heh mozno pre to ze mam.vsetko v poriatku 🙂.

zuzka444
20. mar 2013

@willy_wonka to ano heh veru som.aj ja zvedava..boze a uz sa nam to ako blizi heh sa tesim.🙂..moj drahy je zo mna uplne mimo.minule som splietala.ze co malej oblecem.ked pojdeme.domov a tak a tak divno kukol po mne ze ty riesis co malej obleces a porod.co?a ja ze nic to ma aj tak neminie a tesim sa 🙂..

willy_wonka
20. mar 2013

Dorazili pismenka 🙂 samko samkom bude 🙂

bebuska1
20. mar 2013

@qtinka77 tá kniha je vraj výborná.Nečítala som ju,len som dostala odporúčanie 🙂 Vidím,že Ty budeš taká pilná včielka,keď stíhaš aj letný sem uzavrieť.Thumbs up 😉

anjelicek26
20. mar 2013

@slavka_a_maros - na pravo je tusim ta duta zila, ktora pri zalahniti moze sposobit strpnutie noh a ty sebou seknes ked budes chciet rano vstat, to som aspon citala ja 😖

Porod je inak volaco, coho sa ja absolutne nebojim, ale tesim... posledny porod bol uzasny rychly zazitok, kludne zopakujem este par krat, ale tehu uz radsej ani nie 😝 Vsetko ma pobolieva, hlavne chrbat, pri vstavani vidim od bolesti hviezdicky a to vecer co vecer 😖

dulkagabulka
20. mar 2013

@bebuska1 aj ja pozdravujem..aj manžela 😉