Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@kavaapalma určite je dobré mať postielku s nastaviteľnými polohami, pretože keď bude bábo väčšie môže vypadnúť ak bude veľmi hore a ak by sa dala objednať kombinácia aj so sťahovaním je to ideálne 😉
Ahojte žienky chcem sa Vás opýtať aké vecičky plánujete bábätku nachystať do pôrodnici?ja som mala prvú novembrovú tak to bolo jasné poriadne zababušiť a hotovo 🙂 ale čakám na konci júna a rozmýšľam čo vlastne a či mi treba aj perinku či nie či mi stačí ulitka ? Budem rada každej rade 🙂
@martina020202 uvidime podla pocasia🙂 ale asi body a polodupacky a pripadne este deku v autosedacke... Takto planujem. Nachystam aj nejaku teplejsiu verziu asi
@slavka_a_maros a budeš dávať aj do perinky? chystáš si aj tú? či asi je to tiež individuálne záleží asi aj od veľkosti bábätka ja teda žiadneho drobca nečakám bude to hotová slečna minimálne vraj 4 kilová 🙂
@martina020202 ako do perinky? Ked musi ist do autosedacky 😕 to si neviem predstavit
@slavka_a_maros veď to mi nešlo do hlavy že ako ju dať potom do tej autosedačky 🙂
@martina020202 nic, ziadna perinka 😀 to az potom doma
@martina020202 ahoj...no ja tiez len taky tensi overalik a ciapocka hlavne a decka nic ine 🙂..v nemocnici budem pouzivat ich oblecko ak nebude mat alergiu.a samozrejme vajicko ale to az ked pride priatel po nas 🙂.som.sa pytala.na cviceni a povedala ze si nic nemusime brat takze pohoda :D.
@zuzka444 ahoj no išlo mi skôr o to oblečenie keď pôjdeme domkov viem že v pôrodnici obliekajú dieťatko oni 🙂 tak mám vybavené 🙂 už by som mohla myslieť aj na niečo iné lebo stále len či mám všetko a pritom je ešte fúra času 🙂
@kavaapalma Ahoj, no najlepšie je keď sa tá postieľka dá polohovať a má aj bočné sťahovanie 🙂
@slavka_a_maros To s tou sušičkou neviem,my ju nemáme.A žehliť môžeš v pohode naparovačkou.Aviváž sa prvé mesiace nemá používať,takže bez naparovania sa to zle žehlí.
@katkatara avivaz nepouzivame vobec, takze to nie je problem 🙂 asi to tam skusim supnut, snad sa to nezrazi 😀
@martina020202 no ved jasne heh ja som.tiez riesila.oblecko na domov vacsinou 🙂...heh ale tak.chystam si vsetko aj na doma xi xi..uz si tasku balim.a tak.heh...inaknaj ja mam koniec juna ale krpana rastie ako.z.vody a uz mam.22 jun heh 🙂.
@zuzka444 tak to ste na tom rovnako ja som bola včera na 4D a doktor so sestričkou stále že aká je baculka a tiež má týždeň napred podľa ms mám termín 29.6 a podľa pohybov 21.6 uvidíme kedy to bude ja som po IVF a vraj sa takéto detičky rodia skôr ale prvá išla dva týždne neskôr 🙂 8.6 sme pozvaný ešte na svadbu a 15.6 by som mala mať ešte skúšky ale tie si už asi presuniem. Noooo už mám všetko len začať prať aj žehliť 🙂 aj kočiar už odfukuje v skrini 😀
😅 pripadam si jak dr jackyll a mr hyde😀 dosla jsem si do prace se super naladickou, ze mi tu nikdo nevrta, neprasi se kolem me a po prvnim mailu jsem zacala byt zla 😀 pritom jsem to mohla normalne odignorovat a neresit, ale to by mi hormony asi nedal 😠
@martina020202 no pekne xi xi...no ja mam 28.6.a posuva sa na 22 heh..ale niekedy zase aj neskor...heh bohvie ako to je xi xi..ja si aj tak myslim ze tie kila niesu presne ze kolko bude vazit...nikdy sa nezhodli s vahou na sone s vahou babatka po narodeni...cize podla mna nemozu vedet uz teraz ze sa narodi 4 kilova..
koceny poradte, jake poporodni kalhotky? sitkove, stahovaci nebo obyc?🙂
dekuju
@misza1 V porodnici nám zakazovali nosiť nohavičky,ale chodiť iba zo zaseknutou vložkou je katastrofa!Ja som mala aj obyč aj sieťky z lekárne a pred vizitou som ich rýchlo zhodila 🙂 .A doma sú dobré aj sťahovačky,,aby sa rýchlejšie spratala maternica.Ale tie som tiež striedala s obyčajnými,lebo ma niekedy zo sťahovacích bolelo brucho.
@misza1 ahoj, nám vravela sestrička na príprave, že v nemocnici by sme ich nemali mať, akurát, keď ti príde návšteva, aby si nebehala po chodbe s holou riťuľou. vraj je to kvôli tomu, aby sa rany rýchlo zahojili, treba aby tam bol prísun čerstvého vzduchu, aby nevznikali infekcie, atď. že to treba každú chvíľku umývať čistou vodou. a sťahovacie nohavičky vraj už vôbec nie. že to nie je dobré, aj tak je žena ubolená, nie to, aby ju ešte omínali nohavičky. maternica sa dá do poriadku pri kojení, pri tom sa pekne zavinie a vráti do pôvodného stavu aj sama. ja si pôjdem kúpiť do lekárne nejaké jednorazové popôrodné len pre prípad návštev.
@pavuciatko a to potom ako je, ked si bez nohaviciek a vlozky, kam ti odteka ta krv? 😲
@katkatara to v TN?
ja sice nejsem nejaky drobec, ze bych mela stehna daleko od sebe, ale nejak si nedovedu predstavit, ze bych mela mezi nimi drzet tu vlozku... vsak budu chodit jako kacena 😀
@pavuciatko
@delica no, vložku vraj máš, ale iba tak zaseknutú medzi nohami. ono, keď ležíš, je to asi ok, len chodiť by sa tak zrejme nedalo🙂 neviem si to predstaviť 🙂 no a vložku mať musíš, aby si mala čo ukázať na vizite celej tej perepúti doktorov...... 😒
@delica no, vložku vraj máš, ale iba tak zaseknutú medzi nohami. ono, keď ležíš, je to asi ok, len chodiť by sa tak zrejme nedalo🙂 neviem si to predstaviť 🙂 no a vložku mať musíš, aby si mala čo ukázať na vizite celej tej perepúti doktorov...... 😒
ja to mám za 69 🙂
@pavuciatko omg, ukazovať vložku? inak mne sa čo stalo, ako som bola v nemocke minuly tyžden, rano na vizite vzdy lezis s holym bruchom, lebo počuvaju babo a raz došla doktorka, popočuvala babo a stiahla paplon zo stehien a hmatla medzi nohy s tym, že vložka nie je, nekrváca sa :D. Tak som bola v šoku, že ani som nič nepovedala :D
@pavuciatko ty už pojdeš aj pomaly na matersku, však? inak ja som si kupila aj zopar megavelkych xl pyžamovych nohovic, ze to si natiahnem, keby došli navštevy za mnou
@delica no, veru tak. som bola v šoku, že čo nás všetko čaká po pôrode - tie kadejaké vyšetrenia cez všetky možné otvory,.....no ale informácia o ukazovaní použitej vložky každé ráno ma teda fakt dostala....že to musia, aby vedeli, ako krvácaš a ako sa hojíš. či nevyteká niečo, čo by nemalo...
no na materskú o necelý mesiac....už aby to bolo...aj keď doma pri tej prerábke by som tiež nechcela byť - celý deň počúvať to vŕtanie, brúsenie, dýchať ten prach.stačí mi to upratovať....

Ked budem prat babatkovske veci, mozem ich supnut do susicky(nase susim vsetko)? A zehlit s naparovanim ci bez?