icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

misza1
26. mar 2013

@delica vidis a ty jsi se smala tehdy kdyz jsem "zaskakovala" @wili_wonka a resila jsem presne toto, ze mi budou chodit procesi koukat mezi nohy a jeste i na vlozku 😖 z toho mam asi vetsi traumu nez z bolesti pri porode...

delica
26. mar 2013

@misza1 pozri, umrtnosť rodičiek je velmi nizka, takze vyzera to, ze pri porode neumreme a to je dobré 🙂. Keby to nešlo, tak ti spravia cisarsky a to nič necítiš, a potom to vydržíš. No a keď pojde všetko ako po masle, tak jednoducho ho vytlačíš, ako miliony žien, veď sme na to stvorené. Neboj sa, bude to parádna skúsenosť a jak sa ti malý narodí, hned si poviete s manželikom, že chcete ďalšie. Príroda je silná a doktori tiež nie sú hlúpi 🙂.

misza1
26. mar 2013

@pavuciatko ja jsem taky dneska zdrhla do prace.. mm tam doma hlida a zaukolovala jsem ho aby pujcil velky vysavac, a prubezne to vysaval, vcera mi bylo az do place, kdyz jsem videla v jakem stavu mame byt...
ale zas mi tekly slzy od smichu, kdyz jsme sli spat, vsechno ted mame narvane v obyvaku, roztazeny gauc, na nem dane nase matrace tak splhame do postele do vyssky 65cm 🙂 lehli jsme si a mm mi rika, urcite jsi nesklamala a vzala jsi si neco dobreho k tv, ze?🙂 a tak jsem myslela ze si ty polomacenky schroustam sama😀

delica
26. mar 2013

@misza1 no ja sa spolieham na to, ze ked my budeme rodit bude koncit skuskove a budu pomaly prazdniny, a medici mali teraz statnice z gynekologie, takze tych som uz zazila a v lete tam nebudu. No ale to je skor tak, ze mas izbovu lekarku /lekara a ten najviac kontroluje, na vizite len potom ten izbovy lekar povie ostatnym, ci je vsetko OK.
Mne ani nevadia ti lekari, skor ze by som bola na izbe s cudzimi zenami a tam mas vypravat o svojich problemoch. Nastastie teraz som mala fajn kocku na izbe.

misza1
26. mar 2013

@delica ano ano aji ja zkousim autosugesci 🙂 ok, takze bolest bychom meli, co ted s tema vlozkama?🙂

pavuciatko
26. mar 2013

@misza1 no, tak to sme na tom ako z kopíráku 🙂 jediný rozdiel je v tom, že my máme komplet všetko nasťahované v spálni, ešte aj stoličky z kuchyne, všetky kvety, vysávač, sušiak bielizne, .......prakticky sa z postele nemusíme pohnúť - nie že by sme mali kam. teda iba na wc, aj to sa musíme prezuť do "stavebných" šľapiek 😒
a ja som včera večer schrústala skoro celý dezert a chúďa mm sa ma nakoniec opýtal, asi aj so strachom, či si prosím aj ten posledný kúsok čokolády 😀

misza1
26. mar 2013

@delica jinak nevim jak je to po cisarskem, ci ti taky budou koukat na vlozku

misza1
26. mar 2013

@pavuciatko no me uz tam chybi jen lednicka🙂 ale to je to hnizdeni, vsechno jsme si nanosili do 1 izby a udelali si krasne hnizdecko😀
kdy planujete dokoncit? my doufam ve ctvrtek uz budeme brousit parkety, pres velikonoce nechame zaschnout a pak v utery malovat. takze doufam ze pristi vikend uz budeme mit postel v krasne umyte loznici

pavuciatko
26. mar 2013

@misza1 tak to je super. my to máme v nedohľadne, keďže nám zle objednali materiál - teda prišiel, ale potom sme zistili, že iný ako sme objednali, musíme čakať na dodanie správneho, škoda len, že všetko máme už rozbúrané, takže teraz to stojí a čakáme, neviem dokedy....

elen34
26. mar 2013

@misza1 po cisarskom tiez pozeraju na vložku a na vizite nemozes mat nohavicky len vlozku medzi nohami.

delica
26. mar 2013

@misza1 ked budes ukazovat vlozku, musis zatvorit oci, nech to nevidis :D nebudes sa potom citit tak blbo

hobit
26. mar 2013

@delica tebe budu kontrolovat hlavne jazvu
@misza1
@pavuciatko baby rucim vam za to, ze v porodnci stratite posledne kusky hanby a ze mate ukazovat vlozku kadekomu vam bude uplne ukradnute 😀

misza1
26. mar 2013

@delica aby si nemysleli ze mam nejakou krec nebo neco, kdyz budu zavirat oci 😀

@pavuciatko ojojoj, tak to budete mit 1-izbovy apartman jeste dlouho... ale potom ten pocit, ja kdyz si vzpomenu kdyz jsme dodelali kuchyn a wc s koupelnou, chodila jsem jako pav a porad civela jake je to krasne nove😀

@hobit no doufam ze to tak bude...

kavaapalma
26. mar 2013

@martoska dik za radu... hadam sa mi dnes podari urobit aj objednavku...
tak dnes som po poradni,vsetko ok, drobec uz ma 1400gramov,prietoky ukazkove,dokina skonstatovala,ze sa ma u mna vyborne... ale stale je v tej istej polohe... ani ho nehne inak sa ulozit... to viem podla jeho kopancov,tak sa mam snazit ho pomaly prehovarat,aby sa otocil dolu hlavkou...

pavuciatko
26. mar 2013

@misza1 no, ešte sme si vymysleli, že ideme vymeniť dvere na všetkých izbách, takže búranie ešte neskončilo, neviem, ako vyrvú tie staré zárubne. tak potom už neviem, kam sa presťahujeme.....dúfam, že drobka to vydrží v brušku, lebo fakt neviem, čo by som robila, kam ju dala. iba ak by som sa presťahovala k rodičom.....

delica
26. mar 2013

@hobit ja som si to myslela :D a ty si mi to len potvrdila teraz 😀 😀 😀 ja uz som cast svojej hanby stratila, co mi dva razy narvali cievku do cikacej dierky....a to som si povedala, ze to je len zaciatok

kavaapalma
26. mar 2013

@misza1 nic neboj porodis v pohode sme nato stavané a strach ta len brzdi,tak ho posli kadelahsie 😀 @delica ma pravdu... ja citam hypnoporod a totalne verim svojmu telu a pocuvam ho... teraz hlavne prehovaram drobca,aby sa otocil,aj ked este ma casu,ale ja nechcem cisarsky... dokina povedala,ze to budeme riesit az jak to bude aktualne...

pavuciatko
26. mar 2013

@kavaapalma a čítaš to na nete, alebo máš aj nejakú knihu? vieš mi odporučiť?

kavaapalma
26. mar 2013

@pavuciatko nie na nete,ale z netu som si objednala knihu Hypnoporod,ale je v cestine,v slovencine sa mi ju nepodarilo zohnat,coz mi ale vobec nevadi... su tam popisane aj techniky dychania,cviky a mnoho dalsieho,este som ju celu nepresla som len na zaciatku...

kavaapalma
26. mar 2013

@pavuciatko takze je to to www.supershop.sk cena aj s postou 9.86 prevodom na ucet...

willy_wonka
26. mar 2013

Uz viem kde konci hranica zdraveho rozumu..
toto je mini cherry paradajka vedla svojej sestry klasickej cherry paradajky. A ja ju nedokazem zjest,lebo je tak rozkosna,taka malicka. Vcera som ju aj mojkala. A teraz som nestastna,lebo zjest ju nedokazem,to by bol barbarstvo, ale ked sa nezje,tak zhnije co tiez nechcem:( je to tragedia,neviem co robit....

Ano,zrela na lekara:D

pavuciatko
26. mar 2013

@kavaapalma ďakujem veľmi pekne🙂 aj ja sa potrebujem naladiť na ten pôrod, ako na niečo pekné, jedinečné, tak možno pomôže tá kniha. lebo zatiaľ sa ma všetci naokolo snažia vystresovať. ja neviem, či je to až taká ukrutná hrôza ten pôrod? dúfam, že nie 😒

hobit
26. mar 2013

@pavuciatko vyborna je aj knizka Aby porod nebolel od Lucie Groverovej, ktora svoje porody prespievala, tu teraz citam ja 🙂

pavuciatko
26. mar 2013

@willy_wonka chápem ťa. ja sa tiež už napr. usmievam na každé malé decko, čo stretnem. keby mi nebolo vidieť bruško, myslím, že by ma pár mamičiek považovalo za čistého psychopata...tak možno to u teba funguje aj na paradajke 😀

willy_wonka
26. mar 2013

Baby co chodite na predporodne pripravy, alebo trenujete doma...vcera som skusala tie dychacie techniky v jednotlivych fazach,niektora z vas, sem dala link, a pri tych hlbsich vydychoch mi bolo dost zle, tak na odkvecnutie. To by asi nemalo.... :D kazdopadne ma to vystresovalo a zas som v stadiu, ze rodit nechcem,lebo tam odpadnem:D

kavaapalma
26. mar 2013

@pavuciatko s radostou 🙂 ......fakt sa neboj ja som prvorodicka a nebojim sa ziadny strach si nepripustam,urcity stupen bolesti je potrebne prekonat,s tym pocitam,ale predychas to a cim viac si uvolnena tym lahsiu cestu umoznis babatku von... ja som takto pozitivne od zaciatku naladena a nic ine si ani nepripustam... kazda pomaly riesi hned od zaciatku jak s zisti,ze je tehu,ze joj porod bojim-bojim... respekt to ano a porodit a vytlacit je len a len na tebe a keby nieco tak tam mas lekara... mne to ani na um neprislo,ja som vyskala a skoro aj skakala od radosti,jak som zistila,ze som kinderko a velmi velmi velmi sa tesim na nasu najvacsiu lasku,kedy ho po prvy raz uvidim a on mna-nas... hadam to mm pri porode vydrzi 🙂

katuska54
26. mar 2013

baby ja uz mam 10 kg naviac....a stale sa mi nic nechce...musim oprat vecicky no moc sa mi do toho nechce...
pommooooooccccc

dulkagabulka
26. mar 2013

@willy_wonka žiadny nacvik dychania nepotrebuješ... 😀

kavaapalma
26. mar 2013

@willy_wonka mozno zle dychas,ale neboj tak ti daju po pripade kyslik 😀 .........hlavne klud,jednoznacne psychika robi vela...

willy_wonka
26. mar 2013

@katuska54 ale ved este.trocha casu mas🙂 ono zo pojde lahsie, ked prestane snezit a vyjde slnko,otepli sa...navyse ja ani nemam prasok vhodny pre drobca. Ty mas aky?