Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@willy_wonka
Zistila som, ze ma oklamali, ale neviem dovod, ci je to preto, ze ma nechcu stresovat alebo ci este zo mna chcu vyzmykat co najviac. No ale aj tak som z toho neuveritelne smutná.
Jj, ja som ostala u Dr. Marekovej, ona tiez robi aj rizikovu graviditu dokonca teraz aj sluzila na rizikovej, ako som tam lezala. A hlavne ordinuje tuto u nas na zahori par dni v tyzdni, nemusim chodit do BA, aj som rozhodnuta, ze si ju zazmluvnim.
@delica dufam, ze to bola dobre myslena loz 🙂 netrap sa tym, daj si radsej nieco chutne. 🙂
dr. Marekovu nepoznam, to je dobre, ze si zazmluvnujes svoju lekarku, mna osobne to aspon trocha upokojuje 🙂
@willy_wonka v slovach od PA Štromerovej su odpovede na tvoje otazky....na všetky, ktore sa pytaš..
piješ dostatok tekutin?
oddychuješ?
si naozaj v "inom stave"? teda v inom, teda že sa nenahanaš, nenervačiš, že si v kludea pokoji?
ako povedala Štromerova, magneziom sa neda zabratit predčasnemuj pôrodu- ak sa raz dietatko rozhodne ist von, neudrži ho tam žiadna žena žiadnym magneziom, ani parom volov nie...ak by magnezium dokazalo zabranit predč.porodu, žiadne by neboli..
keby si žila v zahraničí, nikto by ta pri zdravom tehotenstve nevyšetroval vaginalne a tym padom by si nevedela, či si otvorena,alebo nie si..maternica nerastie kontinualne,ale rastie v skokoch..prave v tej faze "skoku" môže byt krčok centralizovany, zmaknuty, pootvoreny..medzi fazami skoku sa vrati znova do svojho pôvodneho stavu...
moja osobna skusenost:
sama som uživala v prvom tehu velmi vysoke davky magnezia- a bohužial, odrazilo sa to na mojom pôrode..
v každom tehotenstve mi brucho tvrdlo..velmi..naozaj velmi..moja maternica skratka bola predraždena..
v prvom som preležala 3 mesiace v nemocnici, dostavala som kazdy den magneziovu injekciu do žily..porodila som s vyvolavačkou v 40tt
v druhom a tretom tehu mi brucho tvrdlo rovnako ako v prvom..v nemocnici som nebola, magnezium neuživala a porodila som v 39 a40tt
@misza1 no moze byt 🙂..neviem heh nejako som to neskumala xi xi 🙂..ale nieco na tom je lebo som pocula ze pred porodom ked chce ist zena rodit tak by mala mat s partnerom take sexualne hradky a vtedy vlastne zena zaziva rozkos a do tela sa vyplavi oxytocin a to rozbehne porod :D..uvidim.vyskusam pred terminom :D.
@dulkagabulka co je zdrave tehotenstvo? 🙂
cele dni lezim, citim sa v pohode, navyse brusko mi zacina tvrdnut najma v noci,ked uz zaspavam a snivam si svoje... :-/
Samotne magnezium zrejme nezabrani, ale spolu s kludovym rezimom, vcasnom podchyteni rizika si myslim, ze pomoct dokaze....
@delica moj nazor-hod problémy v robote za hlavu a uzivaj si kinderka. Ta situacia ten pocit,ze si tehotna so svojim syncekom sa uz nikdy nezopakuje. Kdezto pracu si inu najdes a aj lepsi kolektiv. Mas predsa nato. A bez ohladu nato,kto,alebo co sposobilo,ze si sklamana,netrap sa tym. Dotycnym sa to pekne vrati ako bumerang,tomu ver. Viem,ze mas rada svoju pracu,no mozno nastal cas na zmenu a lepsiu.
@kavaapalma ty si také pozitívne zlatíčko. dakujem ti.
@delica s radostou a z celeho srdca. Ak mozem kazdemu sa snazim pomoct a povzbudit ho. Kazdy den predsa vyjde slniecko.
@dulkagabulka ja som od zaciatku pevne rozhodnuta porodit svojho synceka prirodzene. Samozrejme pokial nebude celkom nevyhnutne nieco riesit dr. Som tak nastavena,nestresujem sa,nebojim sa. Chcem aby to bol-teda je najkrajší zazitok. Nech si kazdy hovori svoje,ja sa nenecham ovplyvnit.
@delica zacni si neco planovat. ja kdyz jsem smutna,mam depku nebo rozcilena,davam se do pohody tim,ze si nejco zacnu planovat, ted napr. jake si dam nove zaclony do loznice, zr.k tomu musim sladit prehoz pres postel a nocni lampicky... potom ci budu delat cele dni s Oskym,kam se budu chodit prohazet a podobne🙂 musis si tu radost nejak vehnat do zil.
vim ze je to nejhorsi pred spanim to clovek ma myslenkove tornado v hlave ale uvidis ze bude fajn🙂 vse zle je pro neco dobre, kdyby se nestalo to co ted,tak by nemohlo prijit to dobre😉
Ahojte dievcata, ako to zvladate s tym hnusnym pocasim, mna to uz laplo. Manzel bol 2krat chory, v nedelu ochorel syn, no uz to chytilo i mna, ked som sa o neho starala, to clovek chyti! Aj ked zatial KLOP _KLOP _KLOP na celo, len nos a hrdlo... 😒 Snad sa z toho rychlo dostanem, na buduci tyzden muz na sluzobke, syn je este chory a ja mam poradnu. Esteze mam sono uspesne za sebou, uff
@willy_wonka my cez vikend budeme oslavovat a dufam,ze pochodim aj nejake obchody...chcem si ist kupit nejake tehu saty,aby som mala v lete co nosit 🙂
@katuska54 tak tie tehu saty veru dlho nevyuzijes:D tak budes mat prijemny vikend 🙂
@willy_wonka tak ja uz cakam iba slniecko 🙂
a este k tej md..myslim,ze ti to moze vypisat aj srandista ked tam chodis na poradne.
@katuska54
@willy_wonka
zlatík Kristinka uz ti poslala 🙂
Svoju dnesnu vychadzku som stravila tak, ze som sadla do auta, isla som za svojim kolegom do prace si ujasnit nejake veci a hned som spokojná 🙂.
Aj ja cakam na slnko, nech sa mozem aspon prechadzat, sak stale sa bojim, ze prechladnem a pojdem do nemocky
@delica dakujem Kristinke a cez vikend objednam 🙂 rozmyslam aj nad tou solou do kupela. my pouzivame ked sme chori proti nachladnutiu..
tak aj ty cakas na teplejsie pocasie? mna tato zima uz tak nebavy...aj ja by som chodila von,ale uz nezapnem zimnu bundu a len tak rozopnuta alebo v tensej nechem ist aby som neochorela..
a co sa stalo v robote? pusti robotu uz z hlavy a uzivaj si Riska v brusku 🙂
inak dnes sa mojej kamoske narodil Erik 🙂 takze som dostala pekny darcek k narodeninam 🙂
@katuska54 ale bola som vcera v robote, sedela som dve hodiny so sefom a nieco ine sme sa bavili a potom som nieco uplne ine nasla v takych inych dokumentoch, tak som si to potrebovala vyjasnit, ze ci nechapem, alebo ci so zo mna robia dobry den. No tak som to uz vyriesila.
No ja by som sa aj trosku isla prejst, ked mozem, aj so psom. Lenze ani ten pes nechce ist von.

@delica ja budem tento vikend asi doma,nikam sa nechystam :D