icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
26. apr 2013

@janka_k no ja som si planovala brat dovcu, len ma nechali na PN. takto mi ostalo 55 dni dovolenky (aj stara, aj nova). a pravdu mas, este a nam zide 🙂)))

janka_k
26. apr 2013

@delica no tak to mas super, si zober po materskej pred rodicovskou a dostanes dva platy a potom na rodicovskej sa to veru zide trochu fin inekcia pred nou 🙂 ale sak ja so zle ratam, to je od konca 34tt, uz to chapem 🙂

misza1
26. apr 2013

clovek vytahne paty z konika a uz tolik upozorneni🙂
byla jsem v lekarne a doporucila mi kastanovy gel. koukala mi na nohy a rika z no ja jsem je mela jeste vetsi,chodila jsem v mm botach😅 puvodne jsem sla pro ten ostruzinovy caj a co myslite...jasne ze jsem zapomela😀
jinak me tak napadlo,na zahrade mame ostruziny,uz tam puci ty listky... mam to oskubat?🙂
jinac nozky u mam mensi. vyvalila jsem se na zahrade na lehatko, napatlala nohy tim gelem a relaxuju,jen kdyby mm porad kolem me nekrouzil se sekackou😅
a v praci me cekaji uz jen 2 dni,no neposed si tam,kdyz nemusim uz nic delat,navari mi, funguje mi internet poklabosim si... 🙂 a pak mi na konci roku vyplati 23 dnu dovci🙂

nikelca
26. apr 2013

@delica tlak mam okolo 140 na 85 a od pondelka mi každý dň do budúceho štvrtka začínajú komisionálky... medzi tým mám aj poradňu tak neviem ako to postiham 😒 ale snažím sa len ležím a spím 🙂 to mi zatial ide

janka_k
26. apr 2013

@misza1 a naco je ten ostruzinovy caj? to je na tie opuchy ci na nieco ine?

janka_k
26. apr 2013

dva posledne prispevky o ruzinovskej nemocnici a moznosti mat babetko hned na sebe po porode
https://www.facebook.com/pages/MATERVIA-Mirka-S...

katuska54
26. apr 2013

baby vy tu pisete a ja Vas nestiham citat... dnes som varovala sestrinu malu,tak som bola k.o.
a zasa mi blbne tato modra hatatitla 🙂 tak len citam a nepisem...

kavaapalma
26. apr 2013

@janka_k ja som si ho kupila vcera,ale pit ho zacnem az o tyzden... pije sa pred porodom na ulahcenie,skratka pomaha... a mam aj alchemilku zltozelenu ta je zase na posilnenie maternice,ale ta sa pije az tesne pred... tak nejak,ak vie niekto lepsie tak nech poradi,urcite budem vdacna...
@delica to nevadi,hlavne,ze ti vykvitli aj moje,ale tie klasicke cervene... tak sme dve,ved tusim,ze aj mame skoro rovnaky termin 😉 stihame v pohodicke... inak dnes vecer som stala v zahradke a vonala tie uzasne vone rozkvitnutych stromov a kvetin,ze mnam 😀 skoda,ze sa nedaju zjest...

janka_k
26. apr 2013

@kavaapalma super dakujem, kupim aj ja a tiez teda budem tie posledne tyzdne pit ale asi v ladovej forme, lebo v tehu mi je strasne teplo dokonca aj cez zimu mi bolo velmi teplo stale

kavaapalma
26. apr 2013

@janka_k to aj mne je dost teplo,ja uz beham naboso,coz inokedy mam nohy studene ako kusy ladu...

katuska54
26. apr 2013

@kavaapalma pekny strih vlasov,sekne ti to 🙂 aky caj si si kupila? ja som kupila tu ostruzinu sypany a musim povedat,ze je to riadny humus...vobec mi to nesmakuje,ale pit ho budem. pre ulahcenie porodu to nejak vydrzim 🙂

janka_k
26. apr 2013

@kavaapalma u mna detto, vzdy som sa stazovala ze mi je zima a nohy ladove, teraz opak, fakt sranda kolko zmien v tom tehu 🙂

slavka_a_maros
26. apr 2013

@sasavi podla mna myslela toto http://www.tuli.sk/shop/sk/predetiarodinu/339-3... dostalo cenu za dizajn 🙂 mne sa to paci

malka
26. apr 2013

@danielle ja mam vybornu skusenost s kojacimi podprsenkami znacka Anita, maju aj s kosticami (ja len s kosticami nosim), su sice drahsie, ale oplati sa investovat do dobrej podprdy. Ja som kojaciu podprsenku nosila cely cas, kym som kojila. pri dcere 15 mesiacov a synovi 27 m. Neviem si predstavit ako by som kojila v obycajnej, musi to byt nepohodlne 😉 http://www.anita.sk/sk/sortiment.php?skupina_ID...

misza1
26. apr 2013

@kavaapalma
@delica me letos vykvetli jen 2 tulipany... jsem sice trosku kvetinovy tyran, nikdy neschovavam cibulky na zimu, ale letos to chudatka asi nevydrzelyi... :( zato orchidee, co mam na okne mi kvetou jedna radost🙂

sasavi
26. apr 2013

@slavka_a_maros je dakujem, zajtra jej to preposlem a opytam sa.

willy_wonka
26. apr 2013

Nudim sa :-/

milionova sa stale neozvala? dufam, ze je este pokope....

jankastubka
27. apr 2013

@misza1 to mas v praci dobre. Ja som si musela zobrat dovolenku, lebo by som si asi nikdy neoddychla. Este posledny den som tam bola do siedmej aby som vsetko stihla porobit a zaroven sa pobalit a poskartovat stare veci. Zaucala som novu babu len posledne dva tyzdne a to sa neda toho vela stihnut, takze sa mi az skoro z kecky parilo. 🙂

jankastubka
27. apr 2013

Vcera som mala preny den, lucila som sa v praci, potom kocikovala s kamoskou, potom nakupovala - bolo nutne kupit nejake balerinky, aby som mala v com kocikovat. Potom som sla s mamou do banky, a vecer sme mali malu oslavu draheho narodenim spred dvoch tyzdnov. 🙂

dulkagabulka
27. apr 2013
misza1
27. apr 2013

@jankastubka ja jsem taky tak fungovala,od rana do vecera v praci, nezastavila jsem se... ale kdyz jsem oznamila ze jsem tehu,tak vcelku rychle zareagovali a od januara jsem tam mela novou kocku,kterou jsem zaucala.posledni mesic jsem si nechala uz jen takove perlicky co bylo treba dotahnout do konce. nastesti ta nova je sikovna a rychle se adaptovala a v pondeli jsem ji predala uz vsechno,resp. to co se potahne jeste nejaky cas.

kavaapalma
27. apr 2013

@misza1 ja tiez cibulky na zimu nevyberam,mam ich viac aj zlte,len este nebolo pri nich pokosene... a zase orchidey no tie fakt nemusim... mama raz dostala jednu jedinu a aj ta nam odkvackla v priebehu mesiaca a odvtedy nic...

@willy_wonka no tiez by ma zaujimalo co je s nou,verim,ze drzi pokope... @milionova

@katuska54 presne taky aky ty,z ostruziny malinovej,ale este ho nepijem az dalsi tyzden... a alchemilku zltozelenu...tiez obe sypane...

kavaapalma
27. apr 2013

@dulkagabulka tebe sa to povie,ale mozem sa ja snazit o prirodzeny porod,ked mi dr. povie,ze co budeme cakat dozajtra kym sa narodi,ked o hodku a pol to mozte mat za sebou? Skusenost jednem mojej znamej... tesila sa,lebo porodila rychlo,samozrejme s oxytocinom,ale,ze sa dost potrahala a sitie ju bolelo viac nez samotny porod... ved jasne,ked telo nebolo este pripravene... tomu sa ja chcem uplne vyhnut,lenze presne to lenze,dr. to chce mat cim skor za sebou,tak som sa rozhodla,ze do nemocky pojdem az na poslednu chvilu samozrejme ak bude vsetko v poriadku...

dulkagabulka
27. apr 2013

@kavaapalma mne dvakrat povedali,ze čo budeme čakat, budete to mat za sebou..dvakrat som odmietla
ale len preto,lebo prvykrat som neodmietla a skončilo to katastrofalne

misza1
27. apr 2013

@kavaapalma hm... tak nevim kde se stala chyba, ze mi nejak pochcipali... ani nevim jak dlouho tam uz jsou zasazene, je mozne ze i 10 let🙂

mm na me od rana dela natlak, ci uz jsem zbalena, at nic jine nedelam a balim se... ach... tak jdu si to dat aspon na 1 hromadku:/ ale akorad se zacinam bat 😅

kavaapalma
27. apr 2013

@misza1 bat sa a coho ? Ja idem na nakupy az jak ma vypise na matersku,potom si vsetko poperem,pozehlim a nachystam,dovtedy ani tuk...

@dulkagabulka ved preto si beriem k porodu mm,ze ma budu viac respektovat,ked tam bude so mnou...

misza1
27. apr 2013

@kavaapalma aji ja jsem tak chtela, ale mm se rozhodl ze chce mit jistotu😀

katkalubkova
27. apr 2013

@milionova151 cau, cakame ako si dopadla, dufame, verime, ze dobre!!!!

katkalubkova
27. apr 2013

@misza1 ja sa zatial nebojim, myslim, ze to zacne mat svoje grady, ked zacnem chodit na monitor - na pasy, potom uz budem chodit s takou malou dusickou. Tiez mam veci na kopke, poprate, pozehlene, ale taska este nie je zbalena, lebo neviem ci ma nevezmu skor do nemocnice, koli planovanej sekcii, ci bude , alebo nebude a to by som si este miminkovske veci do nemocnice nebrala. Aj pyzamo si vezmem a len jednu koselu, ved tam budem este ako iný pacient. 😅 😅 😅 , teda dufam... 😅
cely cas sa clovek snazi otehotniet a byt tehotny a nakoniec mame "bobky" 😒

katkalubkova
27. apr 2013

@dulkagabulka
@kavaapalma baby ved to vobec neboli 😀 , ja neviem co to tu pisete 😀