icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
28. apr 2013

@misza1 ahoj Miska, moj mm zacal konecne hniezdit vo svojej pracovni a upratal ju :D

jankastubka
28. apr 2013

@delica a ja som jedla aj nivovu natierku,hadam to nebude problem uz teraz. Myslela som, ze to robi problemy najme na zaciatku.

katkalubkova
28. apr 2013

@willy_wonka no, podla mna nebudes mat narok na celu dovolenku. Bud si ju vyberies ked Ti skonci MD a budes mat nastupit do prace, alebo Ti ju preplatia.

misza1
28. apr 2013

@willy_wonka me zacina pekne provokovat🙂 pobehuje tu porad po byte, neco uklizi... tusim na me zkousi moji hru😀 ale musim byt silna a nepoddat se jeho natlaku😀

jinak s tou dovcou ti asi nejlepe povi @delica,a le melo by to byt nejak tak, ze za dobu na materske mas normalni pocet dovci a pak na rodicaku se to krati..

willy_wonka
28. apr 2013

@katkalubkova to by som po MD akoze nastupila do prace,zobrala dovcu,ktoru by mi platili ako kedysi a potom isla na RD?

willy_wonka
28. apr 2013

@misza1 snad si to vsimne,ked si ju oznacila. @delica mam otazku strana 390 🙂

katkalubkova
28. apr 2013

@willy_wonka napr. 3. 6. 2016 Ti skonci materska dovolenka, budes mat nastupit do prace a budes mat narok napr. na 11dni dovolenky, ( to len strielam ) a zacnes cerpat dovolenku od 4. 6. 2016 v pokracovani 11 dni, okrem soboty a nedele, dovolenka sa pocita len za prac. den. A po precerpani nastupis do prace, alebo das vypoved, ako ja 😀, alebo sa dohodnes so zamestnavatelom, ze nastupis hned po ukonceni MD a dovolenku vycerpas inokedy 🙂

delica
28. apr 2013

@willy_wonka no ostane ti a potom ju pouzijes.

delica
28. apr 2013

@misza1
@willy_wonka
za matersku mas normalny narok na dovolenku, lebo to je akoby povazovane za vykon prace. Potom za rodicovsku sa ti dovolenka krati za prvych 100 dni 1/12 a potom za kazdych 21 dni 1/12. No a co ti ostane dovolenka, ta ti neprepadne, vycerpas si ju ked skoncis matersku alebo rodicovsku, ako planujes.

janka_k
28. apr 2013

@willy_wonka ja sa chystam celu dovcu vycerpat po materskej nez nastupim na rodicovsku, teda tu za rok 2013, a ano to mas z normalneho platu ratane

hobit
28. apr 2013

@willy_wonka funguje, od piatku..teda ak myslis tu vo dvore kde robia aj ryby, ta druha este nie...prides na zmrzku k nam?🙂

willy_wonka
28. apr 2013

@delica

@janka_k prakticky je aky rozdiel medzi "vycerpanim dovolenky" a "zamestnavatel preplati"?

@hobit neviem ci tam robia ryby🙂 je to.vo dvore(Prve okienko),je tam aj posedenie 🙂 chystam sa tam manzela.vyslat s kyblikom nech mi "nacapuju" na domov smolkovu 🙂

delica
28. apr 2013

@willy_wonka
vycerpat znamena, ze nastupis do prace na cas dovolenky a potom ked vycerpas dovolenku za kalendarny rok, zacnes si cerpat rodicovsku dovolenku. preplatit ti dovolenku moze zamestnavatel len ked skoncis pracovny pomer a nemas moznost si cerpat dovolenku, co nie je asi tvoj pripad.
No ale kludne si tu dovolenku mozes nevycerpat a potom cerpat az po rodicovskej.

delica
28. apr 2013

@willy_wonka a este je jedna moznost, ked sa da preplatit dovolenka, ak mas staru dovolenku, co si nevycerpas v nasledujucom roku, tak to, co presahuje 4 tyzdne, sa moze preplatit. Ale to tiez nie je nas pripad.

misza1
29. apr 2013

Dobre ranko🙂
tak toto byla noc... asi 10 snu a v kazdem jsem rodila, ale ani jeden nebyl nejaky pekny... ☹

delica
29. apr 2013

@misza1 a takto sa ti bude uz stále snivat

misza1
29. apr 2013

@delica nieeeeeeeeeeeee, prosim nieeeeeeeeeeeeeee 😨
fakt to bylo hnusne, mela jsem pocit, jako kdybych cekala na popravu:( a pak tes se na porod...

delica
29. apr 2013

@misza1 no ale budu sa ti tie sny zlepsovat, az pokym sa nestanu skutocnostou a Osky nebude s tebou :D

maria200981
29. apr 2013

ja som ako prvorodicka mala tiez stres z porodu a nakoniec som bola milo prekvapena a rada na nho spominam...mozno aj preto sa viac tesim ako obavam.....uz nech su tie porody za nami a babatka s nami...ale to brusko a tehulkovanie mi bude tiez chybat:(

zuzka444
29. apr 2013

ahojte zabky 🙂..no.mne akurat kurier doviezol.dalsie potesenicko 🙂...pre malinku hniezdo perinku a vankusik heh...uz mi v tej postielke chyba len matrac plachta a moja princeznicka :D uz pomaly so vsetkym finisujem a v maji sa zacina velke.pranie :D...ale.aj tak.dost veci.mi.este chyba :/..

misza1
29. apr 2013

@delica tak snad ta realita bude pekna, necekam zadnou havaj, ale to co se mi zdalo... fuj, strasne jsem se bala.
ale jinak ty hormony jsou haluz, pres tyden se mi zdalo, ze mi kamaradka dala malou (ted ma tusim 4 mesice) abych si trenovala kojeni 😅 porad jsem ji tam vysvetlovala, ze nechci ze mi je divne kojit cizi dite😀

@maria200981 ja se vcelku tesim ze uz nebudu mit ten pupek🙂 ale ty pohyby, mrvenicko a skitavka mi taky budou moc chybet🙂

jankastubka
29. apr 2013

@maria200981 to je super, konečne nejaký pozitívny zážitok z pôrodu. A koľko to trvalo? Mala si aj EPI, či bez? 🙂

misza1
29. apr 2013

kocky, pome nekam k vode se natahnout...
dala bych si jahodove mochito virgin a slunecni sprchu🙂

silsil
29. apr 2013

@misza1 jooj aka provokacia ze mojito.. teraz mam len na to chut !!! :D

ja sa chystam von, do parku..ale az tak cca za hodinku.. trosku sa slniť 🙂 a vyvetrať pracujúcu kamošku:P
každý deň nejakú inú :D

misza1
29. apr 2013

@silsil no treba si tu matu uzit, dokud nekojime🙂 jinak to me mrzi, ze mata snizuje tvorbu mlicka... me se tak krasne rozrostla mata na zahrade, ze bych ji i prodavat mohla🙂
ja si to jeste 2 dni odsedim v praci, ale od stredy nabehnu na novy rezim🙂

maria200981
29. apr 2013

@jankastubka nie nemala som epi....to cakanie je najvycerpavajucejsie....kontrakcie som citila uz okolo 16.00 ale do tej 20.00 to nebolelo...v pohode ...potom od tej 20.00 do 23.00 uz bolelo..poledna hodinka najhorsia...a tlacenie bolo za 10 min a mala sa narodila 23.30 .....ale bez epi, ani teraz nechcem...

da sa to zvladnut, ja som mala v hlave pred tym tie filmove sceny...a to nieje takto..🙂

silsil
29. apr 2013

@misza1 vidis ja som ani nevedela ze matu nemozeme.. och to čo vlastne budeme jest a pit pocas kojenia? lebo uz som sa stretla s vela nazormi, ze treba jest viac menej to co bezne, len mensie davky, castejsie atd..atd..ze nie az take obmezdovacky..

misza1
29. apr 2013

@silsil v podstate muzes cokoli, budes postupne zkouset co mrnouskovi vadi a co ne...
ja jsem to taky nejak nezkomala, ale cosi jsem cetla na nete a psali tam o mate:(
toto je fajn clanek:
http://www.viviente.cz/na-co-si-dat-pozor-ve-vy...

misza1
29. apr 2013

@silsil no to jsem si mela co zacit hledat🙂 ted jsem se docetla ze ani rebarbora se nedoporucuje, protoze je to velmi silne projimadlo... a ja se na zahrade vytesuju, jak mi krasne roste, ze budu pect rebarborove kolace:(

silsil
29. apr 2013

@misza1 ja milujem rebarborove kolace !! sice mi to nerastie na zahrade, kedze nemame, ale vzdy osm ju kupila ked som ju videla.. ale tak hadam ked to vyskusame a nic nam to neurobi, tak si budeme moct aj take dopriat 🙂 a prosim ta
uz necitaj..lebo ked sa docitas nedajboze ze melony by sa nemali..tak leto asi neprezijem 😝