icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
2. máj 2013

@lenka1989 veru, clovek to vsetko strpi, aj vydrzi, ked ma pri sebe zdraveho drobceka!

willy_wonka
2. máj 2013

@delica ahoj Tani. Planujem to povedat lekarovi, uvidim.co mi k tomu povie,nebudem naliehat..zo zdrav.hladiska nemam ziadnu indikaciu, akurat sa mozem s tym strachom ohanat... alebo este som rozmyslala, ze nejaky cas pred terminom nastupim do nemocky a budem cakat tam kedy to pride, nech aspon nie som sama doma..som posero,no ;-/

janka_k
2. máj 2013

@willy_wonka ja tiez nie som taka hrdinka aby som isla bez epi

lenka1989
2. máj 2013

@katkalubkova urcite dam vediet snad stihnem 😉 ale dufam, ze povedia ze je to dobre a mozem ist domov

willy_wonka
2. máj 2013

@janka_k preeesne:D. 11.5 idem.do auparku s mm trocha pobehat obchody,mozno mi tam rupne,ale aspon nebudem.sama:D

janka_k
2. máj 2013

no idem sa ja najest a potom nieco porobit, aspon riady alebo tak, lebo unava uplna zachvilu uz pride, nech este nieco stihnem 🙂 tak caute pre dnesok

lenka1989
2. máj 2013

@katkalubkova tak to ano a verim ze drobcekovia nasi budu zdravy

janka_k
2. máj 2013

@willy_wonka a rodit ides kam v BA? no tak ale inac obchody fakt vela vycerpavaju, tak moc si toho nenaplanuj a ked praskne urcite daj vediet ako to prebiehalo, ale este by nemusela 🙂

willy_wonka
2. máj 2013

@janka_k epi je dobra vec, avyse, mina sa rozpravala s novorodeneckou sestrou ktora chodi k porodom, ze sa casto krat stretava so zenami,ktore nechcu a nerodia s epi a den po porode su take vysilene,ze.chcu spat, zatial co sa uz ine mamicky staraju o babatka...

janka_k
2. máj 2013

@willy_wonka no to moze byt tiez pravda, a hned som si aj spomenula ze sestra mala epi pri druhom lebo jej vyvolavali a o 3 hodky po porode som bola u nej na navsteve a bola uplne v pohode, akokeby ani nerodila 🙂 sice druhe ale aj tak

willy_wonka
2. máj 2013

@janka_k ano, BA -antolska 🙂 to budem 38, tak uz zacnem pokusat... 🙂

misza1
2. máj 2013

@azmuk ahoj, jeste mi to nedochazi, dneska byl tak nesktecne lenivy den, dost jsem si pospala, ale tak doufam ze od zitra uz budu fungovat nejak normalneji🙂

jankastubka
2. máj 2013

@katuska54 no tak hrudka neviem co mohlo byt, zo mna ide pocas celeho tehotenstva taky biely vytok.Stava sa mi to najme rano, ked par minut chodim, tak zakazdym citim, ze zo mna nieco vyslo ale uz sa nad tym nevzrusujem.
A k masazi gratulujem, ak ti to islo tak, ako malo, je to super.

azmuk
2. máj 2013

@misza1 ja sa tesim na ten spanok najviac 😀 tasku uz mas zballenu?

anicka.be
2. máj 2013

@willy_wonka eee, ja by som nechcela v nemocnici cakat kedy to mna pride. Je to deprimujuce prostredie, same infuzie a dristy... Teraz som to zazila a boli tam tehulky co boli po termine a to cakanie bolo pre nich ako vecnost 😒

anicka.be
2. máj 2013

@janka_k ja si myslim, ze ta voda nebuchne ako vo filme, to bude podla mna pomaly odtekat a tip na posledny mesiac: pouzivaj stale vlozku ked mas taky panicky strach z toho. Mala by pomoct na zaciatku, kym si uvedomis, ze odteka voda 😎

misza1
2. máj 2013

@azmuk ja mam z toho spanku az vycitky😅
tasku uz mam zbalenou tak napul, zjistila jsem ze si musim koupit nejaky maly sprchac, pastu na zuby a sampon, at to mam zbalene a mm nestresuje. tusim v DM maji ty miniatury.

janka_k
2. máj 2013

@misza1 ano tam maju vsetko v mini flastickach

misza1
2. máj 2013

@anicka.be ono je to u kazdeho jinak, nekomu to pomalicku po troskach odkapkava a nekomu to splechne, na cviceni nam dokonce rikala ze je slyset takove prasknuti, tak jsem zvedava... 🙂

janka_k
2. máj 2013

@anicka.be no mam vela kamosiek co im zacali kontrakcie skor, ale mam jednu co jej ako prve odtiekla voda a ta ked mi to popisovala, ze isla do nemocky s uterakom medzi nohami .... 🙂

willy_wonka
2. máj 2013

@anicka.be nie kazdy znasa nemocnice, mne nemocnice nevadia ,uz som tam co to stravila a vzdy v pohode 🙂

willy_wonka
2. máj 2013

Bohvie ktore "spustenie" porodu je idealnejsie ci pvotny nastup kontrakcii alebo odtekanie/prasknutie plodovej.vody.

silsil
2. máj 2013

keď už sa tu bavíte o tom odtečení plodovej vody, tak v utorok na kurze nám PA hovorila, že keď odtečie plodova voda, taká tá vo vacsom množstve, tak ešte máme zostať 15-20min ležať v klude a potom sa pekne pomaly vychystat smer porodnica..ale ze aj tak vacsina bab ma iba kontrakcie, a plod. vodu potom prasknu v nemocnici..

anicka.be
2. máj 2013

@misza1 😕 tak bude sranda 😀

misza1
2. máj 2013

kdyz praskne vioda je to rychlejsi, ne? konmtrakce se ma cekat az je to kazdych 5 min a po spusteni vody je nejakych 24 ci kolik hodin dokud musi miminko ven

misza1
2. máj 2013

@anicka.be no me picne, jak mi praskne treba na gauci... gauc drahy jako prase... 😀 😀 😀

anicka.be
2. máj 2013

@janka_k @misza1 zeny, do teraz som sa nad tym ani nezamyslala, no po vasich prispevkoch budem asi aj panikarit, ze kde to na mna pride 😝
@willy_wonka tak to Ti v dobrom zavidim 😵 ja neznasam nemocnicu, aj ked sme teraz boli SUPER partia 6 zien, bolo mi veeelmi smutno a chcela som ist velmi domov ☹

anicka.be
2. máj 2013

@misza1 😀 😀 😀 no mi hovor nieco! 😕

misza1
2. máj 2013

@anicka.be me to obcas napadne kdyz jsme nekde venku ze co kdyby to nahodou ted prislo, ale myslim ze kdyz uz to bude, tak nam to bude uz jedno, jeste jsem nikdy nevidela zeby nekomu na okolo odtekla voda, tak to asi nebude takovy povyk

anicka.be
2. máj 2013

@misza1 ved to, co poznam moje zname, 9 z 10 zien sa vyjadrilo, ze plodova voda im postupne zacala odtekat v noci pocas spanku, ked je telo v klude. Zobudili sa na teplo medzi nozkami 😅