icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

slavka_a_maros
9. máj 2013

Sa vzdelavam 🙂 celkom sikovne video

https://www.youtube.com/watch?v=asrKC421bgU
mariana1
9. máj 2013

ahojte, viete mi poradit, o tyzden mam nastupit na matersku dovolenku. Som nezamestnana, mam narok na nejaky prispevok hned ako nastupim na MD, alebo az ked sa mi narodi babo? Dakujeeem 🙂

katkatara
9. máj 2013

@lenka1989 Tak toho nastrihovania sa neboj, v tom frmole si to ani neuvedomíš, je to len také štipnutie.

Baby a do tej tašky k pôrodu si nezabudnite pribaliť aj toaletný papier.Po klystýre je to taký frmol,že kým by ste ho vyhrabali z cestovnej tašky, mohli by ste sa pos... 😀

katkalubkova
9. máj 2013

@mariana1 zalezi na tom, kedy si naposledy pracovala. Vezmi listok na MD od gynekologa a chod s nim na soc. poistovnu. Ak budes mat na to nervy, lebo tam nikto nic nevie, nikde nepatris a na nic nemas narok, aspon ja som sa s takym primitivnym, neochotnym a neprijemnym pristupom stretla. Verim a dufam, ze tvoja skusenost bude ina! a aj pracovnicky s ktorymi sa stretnes budu milsie a ochotnejsie! drzim Ti palce 🙂 ! Oni by Ti tam mali vyratat, ci mas narok na matersku, alebo dostanes peniazky az odo dna narodenia miminka, na tych 190e.

slavka_a_maros
9. máj 2013

@katkatara v tej mensej taske (k porodu) mam: koselu, zabky do sprchy, sprchac, ziletku (keby nestihnem doma), balzam na pery, morsku vodu do nosa, hroznovy cukor, ponozky, osusku, malinky uteracik na tvar, jednu tu nepremokavu podlozku, papierove vreckovky, toaletak.
Napada ta este nieco, co by mi mohlo chybat? Dakujem 🙂

mariana1
9. máj 2013

@katkalubkova To mi hovor, dodnes som im nosila potvrdenie, ze si hladam pracu. Az dnes mi povedala ze uz nemusim. je toto normalne? Aby si zena pred tesne pred porodom zhanala pracu? Pytala som sa tiez o matersku, tak vraj im mam priniest papier od gyn. To bolo vsetko. Strasne mile su, ja tomu nerozumiem, maju najvyssie trapne "socialne" vzdelanie. a spravanie hrozne. Ja by som bola stastna, keby som mala taku pracu...

jankastubka
9. máj 2013

@misza1 ja uz fotenie za sebou ale chystame sa dat fotit aj drobca.

jankastubka
9. máj 2013

@misza1 prave preto sa odporuca fotit tak do 32 tt, mne sa sice zdalo ze mam este male brucho, ale nakoniec som bola spokojna.

jankastubka
9. máj 2013

@slavka_a_maros ja mam zhruba to iste zabalene.

katkatara
9. máj 2013

@slavka_a_maros Ešte vložky a prezuvky.To je asi všetko 🙂

slavka_a_maros
9. máj 2013

@katkatara aha, vlozky? To kvoli plodovej vode? tie poporodne? Prezuvky som strcila do velkej tasky, hlava derava 🙂

katuska54
9. máj 2013

@katkatara
@slavka_a_maros esteze si pisete co treba zbalit...tolko veci by som zabudla 😕

misza1
9. máj 2013

@jankastubka :( ja jsem poprosila mm aby nas objednal na zacatek maja hned jak nastoupim na MD a hadej co? neobjednal.... no nevadi, nemusim mit vsechno😀

baby kolik tech tasek balite? ja jsem to vsechno dala do 1+ doma necham nachystane co pak mm donese kdyz pujdeme domu...

katuska54
9. máj 2013

@misza1 aj ja som pobalena do jednej a druhu donesie mm. a keby som nieco potrebovala,tak mi to snad niekto prinesie. ved kazdy den niekto pride..

zuzka444
9. máj 2013

@misza1 ja budem mat jednu malu cestovku kde budem mat svoje veci a v druhej prirucnej taske budem mat veci pre malu ako plienky vlhcene utierky a tak aby som nemusela furt chodit do cestovky...berem len zakladne veci co budem na 100% potrebovat nic navyse..maximalne knihu na citanie. cize domov pojdem len s cestovkou bo plienky moje vlozky a tak miniem v nemocke 🙂

katuska54
9. máj 2013

baby uz niektorej prisiel vymer o materskej?

delica
9. máj 2013

@misza1 no Miška, asi mas aj pravdu 🙂. Ja sa naozaj citim velmi dobre posledne dva tyzdne 🙂).

misza1
9. máj 2013

@katuska54
@zuzka444 ok uz jsem zacala premyslet jak to rozdelim🙂

slavka_a_maros
9. máj 2013

@misza1
@katuska54
@zuzka444 nam radila PA zbalit jednu tasku priamo k porodu a druhu, co potrebujes na sestonedeli (tu nechat v kufri auta a mm po porode donesie na sestonedelie) je to kvoli tomu, ze tu veeeelku tasku (kosele, plienky....) nemas na porodnej sale kde dat

katkatara
9. máj 2013

@slavka_a_maros Na plodovú vodu ti stačia aj také tie hrubé z norm. obchodu.Ale keď si odrodiš,sestrička ťa poumýva a capne ti tam zo 2 vložky-tie popôrodné. 🙂

maria200981
9. máj 2013

bozeee tyzden v strachu ked ma vyplasil jeden doktor ze sa mu nezdaju ozvy srdca a ci nebude mat vadu atd atd atd....dneska vysetrenie plus CTG a je uuuupkne v norme.....boze ako mi odlahlo.....🙂 vdaka Ti boze🙂 nech uz mame tie deticky na rukach uz mam dost vsetkych vysetreni a tej nervozity ci je vsetko ok....

slavka_a_maros
9. máj 2013

@katkatara aha, to som nevedela 🙂

jankastubka
9. máj 2013

@misza1 nam kazali sa pobalit do dvoch, jednu co potrebujem hned na porodny sal a do druhej vsetko ostatne.

milionova151
9. máj 2013

ahojte 🙂. dnesna poradna za mnou, mala v poriadku, pekne pribera, na 32/2 ma 2025g 🙂. len ten moj krcok je nejaky zas o nieco kratsi :/ musim sa setrit, nenamahat a vydrzat este aspon 4tyzdne 🙂

zuzka444
9. máj 2013

@slavka_a_maros tak. u nas ta najpev ubytuju na izbe az potom.ides rodit..cize ja si mozem.doniest vsetko...to zavisi od porodnice podla mna.

misza1
9. máj 2013

@zuzka444 pised jak o hoteli🙂 nejdribe se ubytukte a pak se sejdeme na recepci😀
ja se musim zeptat jak je to v tn, nevim co potrebuju k porodu a co az pak...

misza1
9. máj 2013

@zuzka444 pardon pisu jak retard... co slovo to preklep☹
ale pisu na mobile a brni mi ruce😅

misza1
9. máj 2013

@zuzka444 pises jak o hoteli🙂 nejdrive se ubytujte a pak se sejdeme na recepci😀
ja se musim zeptat jak je to v tn, nevim co potrebuju k porodu a co az pak...

mimus265
9. máj 2013

@misza1 aj ja idem rodit do tn 🙂

zuzka444
9. máj 2013

@misza1 Miska nic si z toho nerob ja tiez pisem jak dilino bo som tiez na mobile he he.no vsak to tak aj musis brat ako hotel..lebo pri slove nemocnica ma striasa :/..neznasam nemocnice.keby mozem.porodim doma 😀 ale s vybavenim ako na porodnici he he..len oddychovala by som po porode doma vo svojej posteli 🙂..