icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anicka.be
13. máj 2013

@anjelicek26 dufam, ze oddychujes a nechavas sa rozmaznavat 😵

anjelicek26
13. máj 2013

@delica - uz je vsetko dobre, len maly lezi priecne a kope mi do krcku, co je dost bolestive. Ale rano ideme domov 🙂

jankastubka
14. máj 2013

@michaelamia1902 zoznam som dostala na predporodnej priprave, chodim k p. Longauerovej.

erikasofiina
14. máj 2013

Ahojte tehuľky pridávam sa k vám. 🙂 ak môžem 🙂 mám na vás otázočku, včera po kúpani zomna višlo také biele a vizeralo to ako s prepačením taký sopľík a to sa naťahovalo.Môže íšť o tú hlienovitú zátku?Dakujem za odpovede 🙂

wewuska26
14. máj 2013

@erikasofiina myslím si, že to určite bola tá hlienová zátka,ale zatiaľ buď v klude, to je len náznak, že už sa to zachvílku rozbehne, môže to trvať ešte týždne,ale aj dni, možno hodiny 🙂 ....na najbližšej poradni o tom povedz gynek......a sleduj sa, veď ty už to máš za pár......držím palce 🙂

katuska54
14. máj 2013

dobre ranko junovky 🙂 o chvilu vykrocim na poradnu tak drzte palce aby bolo vsetko ok.

jankastubka
14. máj 2013

@erikasofiina neviem ci hlienova zatka by nemala byt aj krvava alebo aspon ruzova. Zo mna ide cele tehu nejaky hlien, a pri tom doktor nenasiel ziadnu infekciu, tak asi je tonormalne. 🙂

katkatara
14. máj 2013

@erikasofiina Ahoj, hlienová zátka vyzerá ako hrča hlienu a sú v nej také ružovkasté "žilky".V posledných mesiacoch sliznica produkuje viacej toho "soplíka", možno je to len obyč. výtok.

erikasofiina
14. máj 2013

@wewuska26
@jankastubka
Uvidím dnes idem do poradne lebo uz mám 38tt.a som objednaná lebo mam RP kôli anémiu tak idem ku primárovi tak sa ho opítam a bolo to biele 🙂 ja len aby som sa pred ním nestrápnila 😀 potom napíšem a ďakujem za odpovede 😉

michaelamia1902
14. máj 2013

@jankastubka ja nechodim na ziadnu pripravu, mohla by si mi po poslat ak sa ti da tu na kona do IP zoskenovat prosim.

jankastubka
14. máj 2013

@michaelamia1902 zial nemam doma scanner tak som skusim odpisat. Doklady: tehot. knizka, preukza poistenca, občiansky, kópia sobáš. listu (ak je slobodná matka, prehlásenie o otcovstve z matriky).
Taška pôrod. sála: staršia nočná košeľa, župan, papuče, prezúvky do sprchy, ponožky teplé, uterák do sprchy a menší na pôrod, toaletný papier, vreckovky, balzam na pery, sprej na vlhčenie sliznice, žiletka, masážny olej, minerálka, príbor, utierka, pohár, neláčiť sa a nelakovať nechty.
Taška na šestonedelie: 2 nočné košele na kojenie, 2 kojenecké podprsenky, 5 ks, pôrodné vložky 1-2 balíky, nepremokavé vložky na posteľ, odsávačka na mlieko, teplomer, krém na bradavky, glycerínové čípky, 3 uteráky z nich 1 na prsniky, rybacia mast, vlhčené obrúsky, jednorázové plienky 10-20 ks, tenku čiapočku pre dieťa, rukavičky a ponožky.
Na cestu domov: košieľka, kabátik, čiapka, 3 bavlnené plienky, ortopedické nohavičky, zavinovačka, deka.
Pre otecka: pohodlne svetle oblecenie, prezuvky, fotak, jedlo pitie, nieco na citanie.

slavka_a_maros
14. máj 2013

Caute baby 🙂 bola som prvykrat a poradni v nemocnici. Co vase krcky, ake mame rozmery? 😀 ja mam 1,5 cm, otvoreny pre spicku prsta, makky a otoceny uz dopredu, hlavicka nalieha - to by som uz aj mohla ist coskoro rodit, nie??? 😕

misza1
14. máj 2013

@slavka_a_maros gratuluju🙂
ja mam 2cm zavreny ale jsem zvedava co mi povi pristi tyden v nemocnici na poradne, mam pocit ze to moje dr dela jen tak od "prsta"...
ale kdyz by to na tebe prislo nezapomen napsat🙂

slavka_a_maros
14. máj 2013

@misza1 samozrejme 🙂 ja by som sa uz aj celkom tesila

pavuciatko
14. máj 2013

@jankastubka ahoj.ja som tiez z BB ale chodila som na kurz k micakovej.ale nevravela,ze mam balit osobitne tasku na porod a na sestonedelie.inak obsah suhlasi.este vlozky do podprdy.a odsavacku vraj netreba.ze tam maju,a ak by bola treba,tak ti ju niekto donesie.

misza1
14. máj 2013

@slavka_a_maros ja bych se taky nezlobila.ma peknych 2,6kg to by nemusel byt tezky porod, ale svagrova mi vcera donesla dalsi veci pro krpce, tak to musim pretridit a nejak pooznacovat abych vedela co je od ni. chudak mm na to koukal s hruzou ze to nam 1 komoda nebude stacit😀

slavka_a_maros
14. máj 2013

@misza1 maju tie deti viac oblecenia ako my 😀 ja si stale namyslam, ze si budm pamatat co je od koho...ale teraz uz neviem 🙂

zuzka444
14. máj 2013

Baby vam uz dosla marodka/ materska? lebo mne este stale nic...asi maju cas kks.

michaelamia1902
14. máj 2013

@jankastubka Dakujem za zoznam si super 🙂
tak to aby som zbalila polku domacnosti 😀 a ze nelicit a nelakovat nechty, ako keby sme dopredu vedeli ked rano vstaneme ze dnes sa ide rodit 😀 😀 😀 😀 ved kto by nechcel a bola si aj na exkurizii na porodnici, ked som rodila pred 4 rokmi tak tam mali vtedy jednu novu porodnu poste taku polohovatelnu nevies ci pribudla nejaka dalsia? a este som tu minule pisala, ze sa mi dostal do ruk taky letak o tom ze rekonstruuju oddelenie vies o tom nieco viac?

misza1
14. máj 2013

@slavka_a_maros ale fakt maji hodne🙂 je pravda ze my se nedoblinkame a nedokakame nekolikrat za den, ze?😀
ja si nepamatuju, sotva rozeznam co jsem koupila sama. jen jeste nevim jak to oznacit, napadl me puntik centrofixou na stitek, ale nevim fi to nebude barvit a ci se to nevypere... pak me napadlo udelat jehlou a niti barevny uzlik ale tim ze mi brni ruce trvalo by mi to asi do smrti...

slavka_a_maros
14. máj 2013

@zuzka444 dnes mi prisli peniaze, urcite to je marodka, aleneviem, ci v tom je aj materska za tie 4 dni 😕 ze by to spolu poslali?

bebuska1
14. máj 2013

@kavaapalma Ahoj,a kde sa chystáš rodiť?Dobré referencie som čítala na Banskú Štiavnicu...Ja to mám od ruky,ale zvažovala som ju z rovnakých dôvodov ako Ty...Ale zatiaľ to vidím na Trnavu za prítomnosti manžela,ktorý je odhodlaný vybojovať aspoň tieto základné veci.Neviem,tiež ešte nie som rozhodnutá 😒

kavaapalma
14. máj 2013

Co s tou kokosovou vlozkou? Ja ju vysmarim az sa po nej zaprasi! Ved sa trosi a zapichuje sa do perinky.

anicka.be
14. máj 2013

@misza1 presne ja si tak znacim s ihlou a nitou a kedze mi trpnu prsty ako tebe, je to dost narocne 🙄 Menim len farby.

pavuciatko
14. máj 2013

@misza1 ja som oblecko tiez oznacovala vysitymi inicialkami,no kedze mi trpnu prsty a zapastia,trvalo mi to pol dna.

anicka.be
14. máj 2013

@kavaapalma neviem ti poradit, ja s mojou nemam problem 😒

anicka.be
14. máj 2013

@pavuciatko @misza1 zalozme klub trpnucich prstov KTP 😀 😀 😀

kavaapalma
14. máj 2013

@bebuska1 to tazko ja to mam prilis daleko

misza1
14. máj 2013

@anicka.be asi poprosim sousedku co je na pn aby mi pomohla🙂