icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

jankastubka
14. máj 2013

Aj ja uz mam prvu matersku za 5 dni na ucte. Za minuly mesiac mi este vysla super vyplata, ked mam dovolenku, vzdy mi vyjde nejaka vacsia a kedze materska je aj za vikend, tak spolu to bola celkom pekna suma. 🙂

delica
14. máj 2013

@zuzka444 ja som na K v abecede
zazmluvnenie lekara si idem zaplatit

willy_wonka
14. máj 2013

@pavuciatko veru ano, su okolo porodu aj zbytocne obstrukcie, ale tuto moznost si pochvalujem🙂

lienockalenka
14. máj 2013

@jankastubka presne tak isto som to urobila aj ja 🙂 je to podla mna ovela rychlejsie ako sit, kedze mne osobne to ide dost pomaly. takto si to ulozim do PC do jednotlivych zloziek s menom od koho tie vecicky mam 🙂

aquatinka
14. máj 2013

baby vy uz mate matersku???;) ja mam priezvisko na W 🙂 asi ju dostanem az posledna 😀 😀 to sa v polke mesiaca vyplaca?;)

aquatinka
14. máj 2013

inak vcera som bola v ramcípredporodnej pripravy v porodnici v nitre na obhliadke;) jedna tehulka na vzdycharni tak kricala pri kazdej kontrakcii, ze ma to kusok vydesilo.... keby rodim a lezim vedla nej, tak ju udusim vankusom...musi to byt velmi zdrvujuce pre dalsie rodicky co su tam tiez...

katuska54
14. máj 2013

baby tie co uz mate matersku na ucte uz vam prisiel aj vymer,alebo zatial len peniaze? ja cakam na ten vymer.. som zvedava kolko to bude

aquatinka
14. máj 2013

@katuska54 ty uz mas matersku a vymer este nie? ja som vymer dostala hned asi tri dni od nastupu na matersku..22.4. som nastupila a 25. som mala v schranke vymer... a to mam aj to dobrovolne a robili mi tam chaos s papiermi, este toto, este toto a vymyslali;) vymer dosiel, schvalenie tiez a peniazky este nemam 😀 nejake divne 😀

katuska54
14. máj 2013

@aquatinka ja som na md nastupila 1.5. zatial mam len pn na ucte ale ten vymer mi este neprisiel,preto ssa pytam kedy vam to prislo...kolko im to trvalo kym to vyratali..aj ja mam dnp

lienockalenka
14. máj 2013

Termin mam 4.6., na matersku som nastupovala 23.4., a to som sa dnes tesila z toho, ze mi prislo rozhodnutie o vyske materskej 🙂 ale ako Vas citam, Vy uz mate aj peniazky poniektore. Ale nevadi, rozhodnutie je pre mna dolezitejsie, a peniazky zostanu na neskor, ved ich bude urcite na co minat pre tych nasich drobcekov 🙂

katkalubkova
14. máj 2013

@aquatinka no, tak to by vydesilo aj mna!

delica
14. máj 2013

@katuska54 mne to poslali do 10 dni, mozno aj skorej, co to moja mzdova uctovnicka poslala do socialky. No ale ja patrim pod Malacky, aj ztadial mi to poslali, takze asi tam nemaju moc materskych :-/.

lienockalenka
14. máj 2013

@katuska54 aj ja mam DNPO, a ako som pisala vyssie, posielala som to cca 25.4., a rozhodnutie mi prislo az dnes... v Socialnej poistovni maju na rozhodnutie podla zakona az 60 dni, ak sa nemylim... dolezita info je tiez ta, ze "Ihneď po narodení dieťaťa je fyzická osoba, ktorej vznikol nárok na materské, povinná oznámiť rodné číslo dieťaťa, napr. zaslaním neoverenej fotokópie rodného listu dieťaťa na oddelenie nemocenského poistenia pobočke Sociálnej poisťovne, ktorá jej materské vypláca."

jankastubka
14. máj 2013

@katuska54 mne zatial len peniaze, ale dnes som este v schranke nebola.

aquatinka
14. máj 2013

@katuska54 ahaa tak PN inak vyplacaju... kamoskam chodi materska ze okolo 16-18. den v mesiaci....;) mne tiez zatial peniazky nechybaju, este tam je vyplata a vsetko uz mam nakupene...izbicka zariadena... dnes dobalim pyzama do tasky a hotovo;) uz len cakaaam;))))

jankastubka
14. máj 2013

@pavuciatko ja mam kufor a veru sa mi to do jedneho ani nezmestilo. Ja mam termin 7.6. mozno sa este stretneme. 🙂

katuska54
14. máj 2013

@lienockalenka aj ja som to bola osobne odniest do socky 25.4. a stale nic neprislo...myslym,ze skor budu prachy na ucte ako vymer 😒 a z roboty to tak skoro necakam,lebo mzdarku mame v Bojniciach a odtial posta chodi po postovych holuboch ktory letia cez ameriku 😀

katuska54
14. máj 2013

@delica my mame mzdrarku v bojniciach takze odtial to tak skoro necakam..ale zo socky by to mohlo uz prist...ved som to tam bola odniest 25.4.

katuska54
14. máj 2013

zahajujem poobedny spanok 😔 idem dospat ranne vstavanie...tak sa tu zatial majteeeee

delica
14. máj 2013

@katuska54 ja ta idem nasledovat, som ospala tiez

skatarina
14. máj 2013

Ahojte babule...
Je tu nejaka Kosicanka co bude rodit v Saci? 😕 😕 😕

erikasofiina
14. máj 2013

Ahojte tehuľky no tak bola to ta hlienovita zatka ktora mi vcera vecer odisla...gyn.mi povedal ze som trochu otvorena ale nevravel na kolko a ze este tyzden vydrzim do dalsej poradne...len neviem mam bolest podbruska ako keby som mala kramy dostat a neskutocne mi bolest vraza do krizou...moze ist o porod?ked mi povedal ze este tyzden vydrzim?

jankastubka
14. máj 2013

@erikasofiina o porod moze ist, akurat minule niekto hovoril prihodu, ze v nemocnici mu pivedali ze to budetrvat urcite este par hodin, ze rodicka nema stresovat a ona vravela ze rodi. A veru do par minut uz rodila.

erikasofiina
14. máj 2013

@jankastubka tak neviem ako mam sa ist este osprchovat ci nieco neprejde?tie bolesti su pravidelne ale netrvaju dlho...

katkalubkova
14. máj 2013

@erikasofiina a ked si lahnes a polezis hodinku, hodinku a pol, tak neprestane to?

aquatinka
14. máj 2013

@erikasofiina mne vcera hovorili, ze hlienova zatka znamena, ze uz sa to fakt blizi, ale ze zena nemusi rodit hned .... pokial neodtiekla voda plodova, su dolezite kontrakcie...musia byt pravidelne, v intervale mensom ako 8 min...hlavne ta pravidelnost, nemusia byt neznesitelne..... tak si to sleduj a ak si nebudeS ista, chod na prijem ak by si sa moc bala....

ja mam raz za cas slabu bolest v podbrusku, ale nic extra... moze ma aj maly tlacit... ale co mavam uz dost casto je, presne ako pises, neznesitelna bolest do krizov, ktora vyraza az do noh a do krcnej...trva to asi 20 sec a prejde.. ale ledva stojim na nohach vtedy... niekedy aj v sede... neviete baby co to je? to su tie falosne? v krizoch?

pavuciatko
14. máj 2013

@erikasofiina ahoj, aj mne minuly tyzden povedal dr. ,ze som zatvorena a nic sa este nedeje,ale ze to neznamena,ze do vecera neporodim,lebo u kazdej sa porod rozbieha inak,ze to moze trvat par dni ale aj par hodin,takze sa sleduj,pocitaj minuty, ako casto sa opakuju bolesti .ja by som sla na tvojom mieste do sprchy, oholit pre istotu a len cakaj.sprcha ti aj pomoze sa uvolnit.

erikasofiina
14. máj 2013

Musím čakať ešte na muža príde s práce až okolo 19:00hod. tak až potom sa pojdem osprchovat lebo dcéru nemám kde dat 😒 a ona nevydrží bezomna sama ,mamkina cicka 🙂

willy_wonka
14. máj 2013

Baby, ked umyvate cifom alebo podobnym cistiacim prostriedkom, davate si rukavice? ja som teraz umyvala sporak,tym silnejsim cifom,samozrejme bez rukavic a mamina rozhorcena, ze to nemozem bez rukavic...

delica
14. máj 2013

@willy_wonka no hlavne by si nemala umyvat s chemikaliami vobec, hlavne takymi, kde chlor alebo zieraviny (na rury a pod)....ale povedzme si, dá sa to? A rukavice sa vzdy hodia. Ale ani ja to nepouzivam. Len ked umyvam zachody a ked pouzivam ten silny sajrajt z lidlu na odstranenie vodneho kamena.