Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
Ahojte maminky...tak čo ako ste na tom???My máme termín 6.6....stále otvorená na ajeden prst :D...už by som to mala najradšej za sebou..neviem sa už dočkať kedy budem mať maličkú doma :D...ale teda zatial stále nič, len posledné dva dni je akási aktívnejšia ...
@delica ona je veru velmi zlata doki a vdaka za nu,ma uzasny ludsky pristup a je vskutku mila... pozna ma a vie,cim vsetkym sme si presli,takze sama mi povedala,ze dobre vieme ako tazko sme k malemu prisli,tak nebudeme riskovat... aj ked ona nie je zastancom sekcii,ale pokial sa neda inak...vie velmi dobre,ze ja som sa tesila na normal porod... aj vzhladom na moju postavu mi povedala,ze by som rodila lahko,no mozno sa to este dozviem,uvidime...
@silsil no to sa mysli pred tym predpokladanym datumom. Tak zase arnica sa vraj berie aj na ine veci, ublizit by nemala. Len ma zmiatli tym, ze mi dali nieco ine ako kamaratke v inej lekarni.
@delica asi ano, som vo faze zmierania sa so situaciou 🙂
Baby,dakujem vam 🙂 le urcite na mna zajtra myslite, tie co sa modlite,jednu dajte za mna a Samka, nech to dobre dopadne.
janka, asi pojdem do klystiru, uvidim zajtra rano. Po dnesnom zrani,to bude zabava 🙂
A co ste spominali, ze anjelicek sa rozrodila!?
@willy_wonka ano ,pisala,ze ma opravdicke kontrakcie a urco to pozna,ved je viacrodicka... dala si magnezko a lezi,ze co bude...
neboj,zvladnes to lavou zadnou,hlavne si vycisti hlavu a bud v klude,vsetko pojde ako po masle,staci len verit... posielam plno pozitivnej energie a urcite som zajtra myslienkami s tebou...
a chod uz spat... ja viem,ze je to tazke,lebo si vzrusena zo zajrajska,ale potrebujes byt silna,tak do postielky uz...
a ja idem tiez do spat 😀
@willy_wonka Ahoj,klystíru sa neboj,nie je to nič hrozné a na zajtra sa teš,uvidíš Samuška a on zasa svoju maminu,tak nech si ťa nepamätá,ako vyplašenú srnku 😀
A to modlenie je vybavené, za vás oboch a ľahký priebeh 😉
@willy_wonka poslala som ti srdiecko..doslo ti? zajtra budem mysliet nateba intenzivne aj na Samuska 😉
baby, inak ako mišku vtedy zobrali do porodnice, prva vec co rano spravim je, ze pozriem rovno mobile tuto temu, ci uz zasa niektora z nas nerodi 🙂. A ak nerodi, idem dalej spat :D.
@kavaapalma no teda, tak snad este drobec vydrzi v brusku. To bzde nejaky netrpezlivy badatel 🙂
Ked v priebehu zajtrajska budete mat o Martus nove info, oznacte ma v prispevku,nech to nemusim hladat.
Idem do sprchy.zo seba kocku spravit 😀
a dakujem 🙂
@willy_wonka aj ja som ti poslala srdiecko 🙂
@delica aj ja, ledva oci rozlepim, uz kukam, kym mi Tobi nevydrapne telefon z ruky 😀
anicke asi tie okna a to upratovanie zabralo najviac, predpokladam 🙂
No kocky,
bola som zaneprazdnena s Veronikou, bud snahy o kojenie, alebo sprcha, navsteva.... pokec so spolubojovnickami....
Takze vo stvrtok som bola na poradni a na CTG som citila 2x take tlaky ako pri menzese a trvali cca 40sek. Ked som sa dr. pytala, ci je zaznamenana kontr. cinnost, povedala, ze nie 😖 to bolo o 12:00. Dobre neriesila som to.
Cely den som mala fofry, po obchodoch, este 1 gel nechty a obocko. Stihla som vypit uz len 1 salku malinika 🙂
Potom som este vecer cca o 19:00 a 20:00 opat pocitila tie tlaky ako doobedu. Ale nic silne 😎
V noci cca o 01:15 som sa zobudila, ze opat citim ten tlak, isla som na WC, a potom cca 01:45 tlak zase. Presla bolest a po cca 1 min, citim teplo medzi nohami, hovorim si, ups, sak som bola na wc 😖 a potom ma napadlo, sak to je plodovka 😀 Urobila som 2 mlacky na plachte o rozmere asi 10 cm, zobudila mm, ze asi mi odtiekla voda. Isla som na wc a na papieri bolo vidno ruzovu tekutinu 😅
Tak som zavolala PA, ze ci mam prist a ci mam ist do sprchy. Povedala, ze nesprchovat a pomalicky mozem prist. Medzi obliekanim sa kontrakcie zacali objavovat stale castejsie, ale bolo to v pohode.
O 03:00 som prisla na prijem, doktorka skonstatovala, ze som otvorena na 3-4 cm, ze do obeda porodime 😝
O 03:30 mi dali klystir, nic neprijemne, kontrakcie silnejsie a castejsie. Bola som v sprche, aby horuca voda povolila tlaky, potom mi dali akesi cipky na uvolnenie a dr. hovori, ze ju ma PA zavolat o 06:00, ze v akom stadiu je nalez.
O 05:00 uz PA videla, ze to bude ovela skor, zavolala dr. a ta hovori, no ze za chvilu rodime, ze mozme zavolat otecka ku porodu.
O 05:30 uz bol mm pri mne prezleceny, ako sexi doktor 😀 a isli sme nato. Troska boli komplikacie, lebo bol kratky pupocnik a omotany okolo nozicky. Bolo uz vidiet hlavku, no nepostupovala, tak pouzili vakuum, ktore sa nie a nie prichytit na hlavicku, na koniec sa pricuclo, 2 PA mi skocili po brusku a tlacili sme ako sa dalo... po chvili sa to podarilo 🙂 a Veronika bola na svete, bolo presne 06:00 a prilozili mi ju na prsia.
Pocitila som palcivu bolest ked isla hlavicka a potom zbytok telicka, len tak vyklzol 😉 Placenta porodena v pohode, sitie vnutorne, na zac. som necitila, potom ku koncu uz to bolo vsetko citlive 😢
2 hod som potom bola s mm na sale, prelozili ma na izbu, dala som si Arnicu 5CH, coz je super, lebo som sa rychlo zotavila oproti ostatnym rodickam.
Malu doniesli cca o 09:00 na izbu, pekne sa prisala, ale zatial jej nic neslo, az teraz vecer zacala vodicka.
No, takze asi tak, moje dojmy a pojmy 😀 ked ma daco napadne, napisem, alebo sa pytajte!!!
PS: Myslim si, ze za easy porod moze aj Malinik a za rychle zotavenie Arnica 🙂
Uz su srdiecka dve :-* koň mi chcel zrejme jedno odopriet.
Dievcata moje, idem sa pokusit zaspat. Zajtra sa budem ozyvat,ked sa mibude dat 🙂
Doskakavenia priatelia 🙂
@willy_wonka bru noc zelam a vyhajajte sa do ruzova 😀
@willy_wonka haha, ze rychlovecku, ked myslis sexik, tak to urcite nie 😀 a Arnica montana je homeopatikum na rychle zotavenie a hojenie.
@anicka.be gratulujem a tie kontrakcie boleli velmi?
A aku arnicu si mala a ake si mala davkovanie. Mna dnes presviedcala v lekarni, ze arnica nie je na otvaranie a predala mi 15 ch, ze ju mam brat az 3 dni pred porodom 1x denne 5 guliciek a pocas porodu 2x denne.
A dnes mi odisla zatka, tak 3 dni pred terminom uz moze byt neskoro, kedze termin mam az 7.6.

@kavaapalma a to ma dobry pristup tvoja Dr. Ja som sa za ten omotany pupocnik bavila s mojou a ona hovorila, ze uz za tie roky videla vselico a ze utz je stale len pomocka, ze vidis vela veci, co sa deje v brusku, ale vzdy je to len 2D zobrazenie, aj ked ti to vie vytvorit 3D model, stale je to len model. Napr. moj maly ma uz mesiac pupocnik pred tvarickou, a az ked budem rodit uvidime, ci nahodou ho nema omotany aj vzadu, lebo dozadu jednoducho nikto nevidi.