Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@miska_zv ja to mám tiež tak, naposledy mi robil UZV v 32tt, potom som bola až v 36, potom v 38, a zajtra idem znova v 39tt, ale nerobí mi nič, len ma pozerá zo spodu či sa otváram a teda klasika, moč, tlak, váha.....vraj to je takto po novom, že do nemocnice ma pošle až 2dni po termíne....🙂
@miska_zv ja som chodila predposlednz mesiac 2x k mojmu gyn, iba raz pozeral aj babo, a raz na prietokoch. potom 9.mesiac kazdy tyzden do nemocnice do poradne, tam len popocuval babo a raz som zatial bola na UZV a asi uz nepojdem, ale to preto ze chcel vediet ci nie je prilis velke lebo mam prilis velke brucho
na monitor/pasy som vobec nebola, vyjadrili sa nieco v zmysle ze to iba pri nejakych problemoch, alebo mozno aj nejaky posledny tyzden, pripadne po termine. ale na kontroly chodim pravidelne, tyz uzv je uz menej takto na zaver, a ak necitis pohyby vzdy mozes ist na pohotovost a skontroluju babo, to mi bolo stale hovorene, ze nikto za to nevynada ani nic, ze treba ist ked je malo pohybov, neviem ci by som cakala par dni keby som necitila pohyby dostatocne
takze na poradni vsetko ok... uz som cela popuchnuta , este aj ksichtik mam okruhlucky ako ruska babika 😀 ,tak uvidime dokedy vydrzime pokope a este jedna poradna 11.6 pred nami...
@kavaapalma to fakt este jedna poradna, a SC ti nenaplanovali? ci cakaju kym sa to spusti? to ja ta tusim predbehnem 🙂
@janka_k doki povedala,ze sa mi zmensilo brusko a uz je uplne padnute dole,plus opuchy a tazsie sa mi dycha,lebo aj nos mam opuchnuty... maly uz ma 3550g... a bola som v nemocke objednat sa na cs tak datum mam 17.6 coz je origo podla ms,lebo podla ult.mam termin 12.6 to su dve terminy co sa udavaju... ale primar povedal,ze pre babatka je kazdy den navyse do terminu len vyhoda,takze zalezi na malom ci sa rozhodne vypytat skor...
@kavaapalma hmm, lebo u mna to dali vramci 39tt podla uzv (co som mala posunute o tyzden skor), takze mna to caka bud stvrtok alebo pondelok, zajtra sa rozhodne, dnes som uplne nesvoja, ani mi nejde tie veci kontrolovat v taske a rozmyslat co nemam :( strasny stres toto, ale neviem sa uz dockat ako drobec vyzera a strasne sa tesim ked uz bude pri nas 🙂
@janka_k no co povie primar-to je zakon... ako mne to nevadiiiiiiiiiii,ja vydrzim,je to na malom,kedy sa rozhodne a my sa len prisposobime ako zase povedala moja zlata doki...
@kavaapalma mozno to tak je lepsie ze co najdlhsie, alebo kym sa vypyta, tak drzim palce aby ste vydrzali az do terminu 🙂
joj babulky.ja som uplne mimo.doktor tvrdi uz to.bude aj na.ctg uz hovoria zachvilku sa vidime.ale krpcovi sa dako nechce.zajtra dalsia poradna tak uvidime co nam pan doktor povie.asi cakame na krajsie pocasie 😀
@silsil doma je doma 🙂)) konecne mame pokoj, aj ja aj maly. Vcera aj nas zachvatila nadprodukcia mlieka, tak som odsavala a maly cecal ako drak.
Mali sme dneska aj pani doktorku na navsteve, tak pochvalila Riška, aky je šikovny chlap, len trošku je ešte žlty a mam ho davat na slniecko. No len keby nejake bolo :-/.
ahojte dievky dnes 4. den prenasam mala som hroznu noc dcerka je prechladnuta ma plny nostek a tak nevedela spinkat plakala skoro celu noc ☹ akoze nic ine mi nechybalo v 41.tt tehotenstva 😒 Ja idem zajtra na ten hamiltnov hmat a len sa modlim aby sa to KONECNE skustilo som taka opuchnuta ze ani obrucku nosit neviem 😠 Dnes som poupratovala cely dom [6 izieb+kuchyna] ze mozno sa to spusti a vobec nic 😖
@brigus198754 mozem sa spytat ci si uz aspon otvorena alebo uzamknuta lebo ja nic krcok po vcerajsku este stale 2cm a neotvorena
@brigus198754 - hamiltom pomoze urcite, aj ked mne ho robili na 4 pokusy, kym to vobec nejako pomohlo 🙄 🙄 🙄 Boli to riadne 😝
@24daniela24 neviem ti to povedat lebo ja som v uk a tu nerobia vysetrenia zo spodu ako doma na svk 😠 ale dufam ze sa zajtra nieco dozviem 😉
@anjelicek26 mne to robili pri prvej a vobec to nezabralo prenasala som 11 dni ☹ ale vies ze teraz je to uz ine lebo sa musim aj o moju princeznicku sa starat [ma 2 roky] a je to uz velmi narocne
@brigus198754 - mne ked ho spravili, tak som zacala krvacat, ale kontrakcie nesilneli, az po stvrtom raze, co sa tam dula hrabala sa spustili riadne kontrakcie 😖 U nas maly neklesal do porodnych ciest, anii chudak nemohol kvoli pupocnej snure 2x omotanej okolo krku, az ma mrazi, ked na to pomyslim 😖
@anjelicek26 a to teraz ti robila na 4krat hamiltona ak dobre rozumiem?
@anjelicek26 moj je stale vysoko ale mozem ti povedat ze je to uplne ine ako prve tehu myslim fyzicky ,nemam ani naznak porodu keby som nemala to obrovske brucho tak ani neviem ze som tehu 😀 problem je iba s tym ze on mi tlaci na nerv a ja nevladzem chodit pravu nohu skoro necitim 😠 moja dr. povedala ze to vyriesi iba porod a bolo hotove..... 😖
@24daniela24 - vraj hej, roztahovala mi krcok 😖 Prvy raz ho otvorila, dala dolu zatku a blanku a potom roztahovala 😖 No vravim pri tomto porode som sa fakt pobavila 😝
@brigus198754 - no doky mas inu sympatacku, ale v uk ma nic neprekvapi 😝 Som rada, ze sme sa uz odstahovali 😀 Ono ked sa babu nechce, asi ho nijako neprinutis vyjst von 😖 Nas sa zasa driapal na svet moc skoro 🙄
@anjelicek26 ti si ich mala vsetky 3 pred terminom?
Baby co rodite tiez v Ruzinove...aky mate nazor na tie negativne prispevky z "porodnica ruzinov"? Fakt som z toho zmatena, v mojom okoli zeny, co tam rodili a dokonca aj s tymi,co sa teraz stretavam v poradni....vsetky spokojne, resp. nic negativne nepovedali...
@ganesh ja najviac verim mojej sestre a ta tam bola 2x a 2x spokojna, co som ja citala v diskusii bolo iba o sestrickach, ja to berem s rezervou, jasne asi tam maju toho dost a nepredpokladam ze niekomu sa nonstop venuju. ale tak nemaju lahku pracu a navyse aj mamicky su rozne. ale na pobyt v nemocnici sa netesim aj keby sa tam vsetci na mna usmievali od rana do vecera, myslim ze len ten pocit takej nemocnicnej "bezmocnosti" sposobuje u mna najviac stresu
@janka_k aj moja sestra tam rodila, sice 7rokov dozadu...ale ze sestricka jej este aj chrbat umyla, ked nevladala...tiez povedala,ze bolo v pohode. ano, je to vsetko o ludoch...hlavne,cim viac tam bude zrovna rodiciek, tym budu sestry viac unavene...robila som v nemocke, tak viem ako to asi chodi... ja sa bojim toho,ze mi nikto nepomoze ak budem potrebovat...predsa som prvorodicka, takze skusenosti nulove...
@ganesh ze oni su k tebe take ako je clovek na nich, a jej neprisli neprijemne, ze boli velmi mile, ze aj kavu jej uvarili a tak... a sak tam nie su jednotky izby tak mozno aj mamicka co s nou budes na izbe pomoze. ja mam najvacsie obavy ako to bude po cisarskom, ked sa nebudem vediet hybat a tak..... a dufam,ze nebudem lezat na inom oddeleni, lebo zevraj ked je plno tak daju po porode aj na ine oddelenia a tam potom nemozu babatka lezat spolu s mamou.
@janka_k tak kavu od nich necakam 🙂 vsak nejak to tam spolu prezijeme. aha, no ja zatial som nastavena, ze idem prirodzene rodit...aj ked teda mam ten tlak vyssi, snad mi lieky zaberu...ja to samozrejme necham na mojho doktora...on bude vediet najlepsie, co so mnou...snad tam nebude tak plno :-/ po tom cisarskom fakt neviem ako to je...ale urcite to zvladnete.
@ganesh ja som sa vratila vcera z antolskej a teraz si myslim, ze jednoducho je to o individualnom prezivani a naladeni rodičky. Niekto to berie zlahka, ked ho sestricka odbije, niekto jej vynada, niekto sa rozplace. A potom ludia su len ludia, napr. ja som stretla vyborne zenske sestry, ked som mala tesne po porode, uplna starostlivost, presne aj s tym, ze chrbat mi umyli :D:D ked ma stavali. No a mala som spoluleziacu, na nu sa nikto ani len nepozrel za cely den....proste natrafila na zlu zmenu.
No a vzdy je to pobyt v nemocnici....nie sme v sanatoriu....a pobyty v nemocnici nebyvaju prijemne, bohuzial. Zatial co my sa ako cerstve rodičky musime vyrovnat s bolestou, hormonami, malym babom a neviem cim, pre nich je to vacsinou rutina a praca, nic viac.

Dakujeme vam zienky 🙂