Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@dulkagabulka videla som...a dufam, ze to zazijem, proodne priania podpisane od Dr. Chovancovej 😉
@hobit želám ti, aby si zažila krasne zvitanie so svojim bábätkom- nie také, ako bolo na videu
Baby tak par detailov, spinal mi zabral, ani zle mi nebolo akurat som sa triasla odkedy maleho vybrali a potom este na izbe chvilu, zevraj z tej anestezie to je. Nohy som mala.plne pohyblive tak po 4h. A pomohlimi postavit sa po 12h. Pri zakroku som citila iba tlak ked maleho vyberali a na zaver take tahanie trochu ked sili kozu. To postavenie na nohy strasne bolelo a palilo a teraz to este furt nie je ok, ale zvladam sama, este je to bolestive. A anesteziokogicka bola uplne super, hladkala ma, drzala za ruku. A cely operacny team od prvej sekundy ako som povedala zq necitim bolest, tak hnedzacali debatovat o roznych temach, fakt to odputavalo moju pozornost co bolo super.
Maleho mi nosia kazde 3h ale vcera nam prisatie moc neslo. Dnes ked som sedela a pouzila klobuciky tak to bolo lepsie a maly sal.
A musim povedat ze sestricky aj vsetci zatial velmi mili aspon tu ja nadstandarde. A manzel nemoze byt ani v ruzinove pri zakroku, to som predtym zle pochopila.
A este jeden detail, nerevala som ani pred zakrokom ani pocas ale ked po zakroku ma priviezli na izbu tak mi take slonie slzy padali, ked uz bolo teda po vsetkom 🙂 slzicky stastia
@dulkagabulka velmi sami pacia Tvoje prispevky, a teda pri tomto dufam, ze sa mi nic podobne nestane pri bliziacom sa porode.Prve som rodila v zahranici, a mam priam krasne spomienky, vyhovene mi bolo vo vsetkom, a moj porodny plan bol dodrzany.Teraz sa chystam si tiez vypracovat, a v pripade bezkomplikovaneho porodu dokonca bojovat za jeho dodrzanie.Uvidime, ci sa podari 😉 Aby som nezabudla dodat, chystam sa rodit na SVK...
A dodatocne dakujem za srdiecko, urcite bolo odtialto 🙂
@foxinecka želám ti, aby si aspon niečo dosiahla a aby bolo treba čo najmenej boja
@hobit nesla... A najblizsie tri hodiny ani nemozem ist, lebo sme bez elektriny a nechce sa mi slapat 12 poschodi v kontrakciach🙂 ty si uz isla? Alebo citis, ze sa to blizi?
@dulkagabulka az mi smutno zostalo z tej sestricky :(
baby, vy vsetky porodite a ja tu ostanem sama vyklepana z porodu 😀 .... to tak vyzera 🙂
@slavka_a_maros zažila som pri sprevádzaní v slov. pôrodniciach ešte aj omnoho horšie sceny 😒 ☹
@ganesh este tu budem ja 😀 😎 do jula tvrdnut 😉 a este mozno @slavka_a_maros 😀
@azmuk no tak dik🙂 aj ked je mi tak dobre, ze sa mi vobec nezda, ze zajtra mam oficialny termin
@ganesh neboj sa neostanes sama ja dnes 7.den prenasam a este sa nic nedeje 😀 😀 😀 ostavam tu ste ja som sa posunula sem z majoviek ze by som sa mala posunut este aj do juloviek uz ma fakt porazi 😠
@brigus198754 no neblazni 😀 ty uz ostan v junovkach 😀 a dokedy ta nechaju este 2v1?
@slavka_a_maros ja som tak mala minuly piatok a pozri stale som 2 in 1 😅
dievky ja som uz v 42.tt tehotenstva 😀 😀 😀 😀
@ganesh tak ked sa to same nespusti v stredu vyvolavacka ale ja to nechcem je to strasne rodit s tou infuzkou v ruke ☹
@brigus198754 no ja si neviem vobec predstavit este porod 🙂 ides aj s epi?
@ganesh bez epi sa ja ani nepohnem 😉 ani nerodim 😀
@brigus198754 fakt? ja sa neviem rozhodnut... akoze vsetky baby,co rodili bez nej, povedali, ze nikdy viac :D ale tak ked to prezili... neviem no :D
@slavka_a_maros nesla, ale cez vikend uz to musime dat 😉
@silsil dohodla som sa s nou telefonicky

mamičky, ktoré idete rodit, premýšlali ste nad samoprisatím?
Video s komentárom dr. Jacka Newmana: „Toto je upravené video zo Slovenska, ukazuje bábätko, ktoré sa plazí k prsníku okamžite po pôrode. Keď sa bábätko plazí k prsníku, v kontakte koža na kožu s matkou a prisaje sa, dojčenie začína aj pre matku, aj pre dieťa omnoho lepšie. Pre drvivú väčšinu matiek a detí málokedy nastane situácia, že plazenie k prsníku nie je možné uskutočniť. Názov videa je „Prvé prisatie a „dôležitosť počítača“ – pretože napriek tomu, že dieťa sa zjavne plazí k prsníku, práve, keď sa ide prisať, je počuť sestru hovoriť, že potrebuje dieťa odniesť. Je prekvapivé, ako je možné, aby sa niekto pozeral na dieťa plaziace sa k prsníku a nevidel, aká jedinečná chvíľa to je. Taká chvíľa by mala byť posvätná a mala by fascinovať a udivovať všetkých, ktorí sa pozerajú. Otec dieťaťa a sestra sa dohadujú o odnesení dieťaťa preč a argument sestry je: „Ale počítač potrebuje údaje.“ A tak sa technológia stáva dôležitejšou než bábätká.
https://www.youtube.com/watch?v=_ijzUDnSDsM