Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
🙂 @hanka_april urcite sa mozes kupat
Ja sa tiez v tom nevyznam ako obliecť. Vcera v kociku bol body s dlhym rukavom,dupky v perinke a ciapocka prespal 2hodky.
@slavka_a_maros - ja to vidim na flisovy overal 😖 Zasa je hnusne u nas, uz ma to nebavi 😖 Ani vypredaje sme nevyuzili, vsade cakam na jesennu kolekciu ako na spasenie... opalovacky pojdu nepouzite do skrine 😝
@misza1 - vazne ti tak narastol? Nas ma 53cm, ale ja mam pocit, ze pri porode ho blbo pomerali, ze bol kratsi 😝 Benji ma uz 4250g a to sa narodil 2675, pribera 60-70g posledne dni, mi to prijde moooc 😀
tak nas maly uz cez den nechce ani inac spavat ako na brusku 🙂
@anjelicek26 ako vazit babatko? Napapane, ci pred krmenim? 🙂
@slavka_a_maros jaka je uzasna🙂 schovava si orisky v pusine?chutnucke ma ty licka
@anjelicek26 vcelku me to prekvapilo ze je takovy dlouhy ale je fakt ze nekam toho pul kila musel nabrat kdyz je takova nudla🙂
Bozinku, Samko ma zacal pri kojeni hladkat 🙂 to je uzasne.... 😅
@slavka_a_maros - ja ho vazim po rannom prebalovani, to je vykakany a napapany... vzdy rovnako, tak tie prirastky su hadam vidno...
@misza1 no neviem, co v nich schovava 🙂 taky maly skrecok
@willy_wonka mna zatial len skrabe, alebo sa odtlaca 😉 snad sa dockam aj hladkania
tak po 4 tyzdnoch mame 54cm a 3700gr 🙂
@slavka_a_maros mala je krasnucka a ako poslusne sedi v kresielku 🙂
@janka_k kresielko je jedine miesto kde dokaze sama zaspat 🙂 najlepsia investicia
Baby, ktore satkujete...ake mate satky? A ste s nimi spokojne? Dik
@slavka_a_maros
@janka_k
@anjelicek26
@hobit ja mam elasticku liliputi a som spokojna, je to pre mna jednoduchsie ako pevna satka, tam treba viac praxe 🙂 ale zase vhodne skor pre mensie babo, ked uz bude tazsia, kupime si nosic...
@slavka_a_maros ja mam ergo nosic, len teraz na zaciatok chcem satku...kde si objednavala? Maty chce byt stale na prse, bud si ho musim zavesit na seba alebo mu dam cumel lebo sa zblaznim
caute baby 🙂 nemam vobec cas na net 🙂 chcela by som sa vas spytat par otazok...
1. co davate na koliky..ja davam espumisan a neviem ake je spravne davkovanie..
2. prebalujete babo aj po kojeni?..bola tu moja pediatricka a povedala, ze nemam prebalovat ze mam ju nechat hoci aj tri hodky pokakanu..lebo ju zbytocne zobudim a moze sa aj povracat z manipulacie...mne sa ten napad paci ale neviem ci potom nemrncni z toho ze je pokakana 🙂
3.este mam otazku ohladom registracneho listo FO do socialnej poistovne..davali ste nieco take? ci to za vas urobil len zamestnavatel a vy ste do socialne poistovne posielali len rodny list?
4. kedy ste isli s malymi prvykrat von? a ako ste ich na to pripravovali? a ako ste ich obliekli (pri otvorenom okne s ciapockou?)
dakujem vopred za odpovede 🙂
@hobit no ja neviem ci som spokojna, ja mam len pozicanu moby elasticku, asi je elasticka lepsia ako pevna, ale mne sa zda ze je tam teraz v lete malemu straaaaaaaaaaasne teplo a zda sa mi ze sa mu tam nepaci, pri tom "newborn" klbkovom uvaze, lebo nemoze hybat nozickami. ale tak akazde babo je ine
rozmyslam nad ergo nosicom, aku mas znacku a bola si s nim spokojna?
@hobit tu cez bazar som kupila
@hexina takze
1. tiez davam espumisan. Ja davam tak ze ked uz place, ze boli brusko tak dam pred kojenim nejakych 15 kvapiek do mlieka. Nedavam viac, ak by bolo este cez den treba dat jednu davku.
2. ja prebalujem pred kojenim - nezvykne mi plakat, ze by bola pokakana, vacsinou ani nevieme, ze je do dalsieho kojenia. Je to naozaj dobre kvoli tomu, ze dieta sa na prsniku upokoji a potom ju uz nebudim prebalovanim.
3. to uz neviem, vsetko vybavoval moj manzel. Ale nejaky papier tam mame odniest az tesne pred skoncenim materskej, tak neviem ci to nie je to co ty myslis.
4. Prvy krat sme boli 12 den (ale to len preto ze sme boli 7 dni v nemocke) a pripravovali sme ju tak, ze jeden den sme 4 krat po 10 min. otvorili pri nej okno. Druhy den na balkon na pol hodku a dalsi den von na polhodku. A potom sme to uz len zvysovali.
@jankastubka dakujem pekne 🙂 mne pediatricka hovorila, ze sa da dat max 30 kvapiek denne..takneviem ci davat pred kazdym kojenim 5 alebo len ked placka predtym 🙂 skusim to tak ako robis ty..a popripade dam v noci aby kludne spala 🙂
ten 12. den ratas od narodenia alebo od toho kedy ste prisli domov? lebo pediatricka hovorila, ze 10 dni sa musi doma adaptovat..no to sa mi zda byt vela..dnes mame 8 dni..a doma sme stvrty den...rada by som uz isla trosku vonku 🙂 tak v nedelu asi vybehnem na taku hodku 🙂 a co si obliekla? normalne mam dat do perinky a ciapocka lahka a rukavicky ? neviem ci nezhori v tom teple 🙂
@hobit - ja som si kupila pevnu satku - vzhladom na cenu vyhodnejsie - a nevedela som, ci sa mu tam bude pacit, ale po tom, co tam vcera chrnel 4 hodiny a zvladli sme aj prechadzku dve hodiny v lese s detmi pocas toho, tak kludne dokupime aj elasticku 😅 Tuto som kupovala
@hobit
@anjelicek26 ja som prave kvoli cene kupila elasticku, kedze tu si vsetky pevne oooovela drahsie 🙂 vysla ma na 25 a nova stoji 35 http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir...
len som tu nakukla a vidím, že riešite šatky - z vlastnej skúsenosti i od odborníčok na nosenie tlmočím, že ak máte pevnú šatku, elastická je Vám zbytočná. Dôvod? Je jednak váhovo obmedzená (do 8-9 kg, pričom pevná je testovaná na 300 kg!) a to, čo sa na prvý pohľad zdá ako výhoda - tá elasticita - je v konečnom dôsledku problém. Je ťažšie uväzovateľná, lebo je potrebné oveľa viac ju doťahovať pri uväzovaní a ťažšie bábo aj tak "padá", teda povoľuje sa to. Ja som mala elastickú požičanú a ani som ju nevyužila, nakoľko môj malý mal v 3 mesiacoch cez 8 kg a ozaj mi v polohe hlavkou hore padal zadočkom nižšie a nižšie. Čo sa týka tepla, tak s tým nič nenarobíme. My máme teraz bondíno, to som si odskúšala a nosí sa nám perfektne 🙂
Tak len toľko. Prajem veľa zdravíčka detičkám a síl maminkám 🙂
@slavka_a_maros - ale pekne vzory maju 😀
@domeli - takze elasticka podla toho, co pises je fakt zbytocna.. ako toto sa pekne uväzuje, pomohla mi s tym na prvy raz Saska, nabuduce to asi zvladnem uz sama. Hlavne je tam taaak kludnucky a mam volne ruky na tych dvoch, to je na nezaplatenie... mali sme satkovat veru od uplneho zaciatku.. ale lepsie teraz, ako nikdy xixi
@hexina 12 den ratam od narodenia, mna praveze pediater vyhnal von. Nepoviem keby vonku mrzlo ale takto je to v pohode. Zavisi od pocasia ak bude 30 stupnov, tak v perinke moze byt dietatu teplo.
Ja obliekam ak fuka a je napr. 24 stupnov - body s dlhym rukavom, dupacky, ciapku a ponozky. Prikryjem dekou - ktoru mozem dat kedykolvek dole. Ak je teplejsie tak body s kratkym rukavom a ostatne rovnake ale moze byt bez deky.
A ked je uplne horuco, tak len body alebo tielko a prikryt plienkou.
Ale vy ste cerstvi tak minimalne body s dlhym rukavom a dupacky by som dala a uz deku podla tepla.

uff to je zas den... hukoty od rana nalepeny na prse...