icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hexina
7. júl 2013

@hajatanufus vobec sa nehnevam..prave naopak..dakujem za rady...myslis, ze staci body a perinku? tak ju mam teraz doma...sice kociar sa rata ako dalsia vrstva, ze? .dost ju nosim v perinke je mi to pohodlnejsie...a dat jej aj ciapocku a rukavicky?

jankasz
7. júl 2013

@hexina keby mala zabu tak ma pupaciky na jazyku,taky biely povlak...to vygrckane mliecko zrazene je normalne,mava to aj moja mala....take iste bradavky som mala aj ja v porodnici a kazali mi prsnik odstavit na 24 hod...ale ja som nechcela,zatala som zuby a kojila dalej...radsej som vydrzala toto nez keby si mam odsavat,to ma bolelo viacej..ked som malu nakojila,pockala som kym mi bradavka uschne a namastila som si ju a nechala bez podprsenky,aby sa mi prsia vetrali,lebo ked si nato capnes prsnu vlozku a podprsenku tak mas tu ranu uzavretu...ale ja by som v kazdom pripade isla ku gyn.aby si vedela ci tam mas tu kandidu alebo nie a davaj si pozor ked si to budes natierat tak si dobre umy ruky aby sa ti tam nejaka infekcia nedostala,predsa to mas ranu...mala ma mesiac a mna stale bolia bradavky,asi ich mam moc citlive...mala som to aj pri synoch...ked zacne tahat,az mi korienky vlasov dviha... 😅 a co sa tyka ci mozes ist s babom von...my sme Esterku krstili ked mala 10 dni a odvtedy kocikujem teraz mi cele dni spava len vonku...oblecene ma len body s dhym rukavom lebo unas dost fuci vetrisko a nema ani ciapocku a ma hole nohy,ale mam ju v perinke kde mam uplne najtensiu vlozku... a nicim ju neprikryvam lebo sa stale potila...keby nebolo tak veterno kludne by som jej dala aj body s kratkym rukavom...ale kazde dieta je ine sama odsledujes ci sa poti alebo je jej zima.... a rukavicky jej tiez nemusis davat...ako je aj tebe teplo tak aj detickam je teplo...

silviami
7. júl 2013

@hexina už ti tu niekto radil náplaste multi mam, ja od nich používam lanolínovú masť na prsia, je drahá, stojí 17-18€, majú aj také náplaste na popraskané bradavky, dá sa to kúpiť aj tu na bazáre, výhoda je, že masť sa nemusí pred kojením umývať, a určite daj gynekológa,
nie som si istá s tým kapustným listom, ale podľa mńa je to skôr na zápal keď sa Ti tvorí veľa mlieka, nie na popraskané bradavky, - kočky opravte ma ak sa mýlim, ale ak Ti to pomáha, tak s tým nič nepokazíš

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina myslim ze ak je vonku horuco tak to staci ciapocku mozes taku tenulinku a rukavicky iba ak su nutne aby sa neposkrabala inak nedavaj a mozem ta poprosit nehodis sem nejaku fotku nech sa pokocham 🙂 rada pomozem ak mozem inak aj anielicek26 sa mozes popytat tiez ma 3 detuchy my sa pozname z fora o uk a nahodou som ju tu objavila a zistila ze ma mesacneho chlapceka 🙂 neviem ci som dobre napisala jej nick ale je vo vasej skupine a uz ste si spolu pisali 🙂 inak tu v uk nepoznaju perinky a ked som to dala mojej rachelke v porodnici tak mi povedali ze nech jej to dam dole ze je to moc hrube a to bol august ale vonku bolo len nejak 13 stupnov 🙂

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina neviem ci kojis po sediacky alebo poleziacky ale skus si pozriet este toto a hlavne sa tym netrap lebo to mala vyciti. Aj u nas v skupine je vela maminiek ktore mali problem s kojenim v prvych tyzdnoch a potom sa to zlepsilo ver mi takmer kazda jedna to zazila tak sa netrap mala sa to tiez potom nauci hlavne je aby priberala na vahe to znaci ze jej tvoje mliecko staci urcite sa to naucis a zvladnes to kuk sem http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina este pozri sem je tu vsetko o bolesti prsnikov aj o kandide a o liecbe aj mna napadol canesten ale som si nebola ista no najlepsie bude tak ako ti radili dievcata ist k lekarovi nech on urci ci ide o candidu http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/08/dojcen...

katuska54
7. júl 2013

@nenullienka dakujem pomohla 🙂 a bola si s nou spokojna? odsavala dobre?

hexina
7. júl 2013

@silviami dakujem...uz to je tak, ze teraz ma len neboli na zaciatku...ale aj ked dokojim tak mi tak pulzuje v oboch bradavkach..to uz neviem ci nie je znak candidy...neviem ci prsnik z vonku riesi gynekolog...sa mi zda, ze to riesi kozna nie?

@hajatanufus dakujem za pomoc..fotku hodim coskoro 🙂 nakoniec sa mi dnes podarilo nakojit z bolestiveho prsnika a celkom bezbolestne..som skusila ten futbalovu polohu..aj ked neviem ci spravne sa prisala ale tak ucime sa...teraz som ju nakojila z jedneho len a pila cca 12 minut a potom sa rozrevala a teraz len place a place...je najedena (prikladala som ju este raz potom a odmietla prsnik) prebalena a neviem co jej je...zrejme ma koliku...uz sme s muzom riadne unaveni a frustrovani..dnes sme obaja plakali ako male deti v objati :( nemyslela som si ze to bude take narocne

milionova151
7. júl 2013

@hanka_april tak monitor mame zapnuty stale. ale neviem, lebo mam matrac kokos-molitan a neviem ci to nestrajkovalo timto. teraz som uz dala molitanovy tak som zvedava ako to bude teraz fungovat... nechcem mysliet negativne, preto beriem do uvahy aj ine moznosti

jankasz
7. júl 2013

@hexina vies co toto presne mala aj dnes moja Esterka..cely den bolo dobre...vecer som ju okupala a nakojila a zaspala a o 20 minut sa zobudila a tiez si este pytala jest a potom sa jedovala na prsniku a plakala a mlieko jej tieklo z ust a revala na betahy a tiez neviem co jej bolo skoro 2 hodiny som ju uspavala....vyzerala ako by mala zaseknuty prdik...skusala som mastit brusko,dala som ju dole bruskom,nosila na predlakti a nic nepomahalo,tak som jej dala rurku a vykakala sa,ale stale plakala...potom som ju nejako ucicikala a znova si pytala jest,tak som ju nakojila,ale uz zaspala...no des...a stym prsnikom chod ku gyn. nie ku koznej aj ja som stym bola u gyn...ved ked si bola v porodnici sa ta lekari pri vizite nepytali na prsniky ci ta bolia,ci ich nemas zapalene alebo bolave?u nas sa pytali na kazdej vizite...

silviami
7. júl 2013

@hexina kolika je hrôza aj pre dieťa aj pre rodiča, u nás pomáha meniť polohy, zvislá ako na odgrgnutie, na tigríka na ruke, na brušku a masírovať chrbát, vo vaku, chodenie s malým v náručí, húpanie sa na lopte a skákanie na tranpolíne, to skáčem ja, len sa tak pohupujem ako na lopte a malého držím v náručí a v niektorej polohe sa vždy upokojí, grgne, prdne alebo čo akurát potrebuje, a väčšinou potom ešte trochu cucnúť mlieka a spať, držím palce a prajem pokojnú noc

silviami
7. júl 2013

@hexina a ešte niečo, viem že je to ťažké ale skús si nejako oddýchnuť a trošku sa zrelaxovať. Ja som bola pri prvorodenej strašne nervózna a to len zhoršovalo celú situáciu, teraz som v pohode a aj malý je v pohode, už sa nestresujem za každú blbosť, ale to prišlo až s druhým dieťaťom.

hajatanufus
7. júl 2013

@hexina ahojky neni zac pisem ti asi neskoro ...niekedy deticky mozu plakat ked ich tlaci brusko ...tak skus teda to odgrgnutie podla toho co som ti poslala a tiez ju skus dat na brusko lahnut a pokrcit nozicky aby mala vypuceny zadocek a mozno sa vyprdka ... Viem ze je to tazke aj jasom vela krat plakala neboj to prejde vsetko sa naucite pekne pomaly ten pokladik co mate doma stoji za tu bolest a aj za tie prebdene noci ... Som rada ze skusas nove polohy a ze uspesne super len tak dalej dobru nocku vam prajem 🙂

nenullienka
8. júl 2013

@katuska54 no ja som sa vytrápila. Ja som mala komplikovaný pôrod ukončený akútnou sekciou. Malého mi prvý krát priniesla sestrička priložiť po 5 hod. a potom až po 16 hod. Ja som mala aj zlú reakciu na spinál. Ale odsávačka bola dobrá. Ja som kojila len 2 mesiace, mala som stále málo mlieka, malý čo bol hladný a nič mu netieklo tak mi "zničil" bradavky. Detská dr. mi potom povedala aby som sa netrápila a dala UM. Ale ja som sa snažila odsávať každú hodinu a s odsávačkou to celkom šlo. Ja si myslím, že keby mi ho nosili častejšie tak to kojenie rozbehneme, ale keď ma sestra ako prvo rodičku hneď odbila, že mi tečie infúzia a mám oddychovať tak mi bolo do plaču, ale nemala som silu sa s ňou vadiť keď mi bolo zle. Tak dúfam, že som aspoň trošku pomohla.

hanka_april
8. júl 2013

@milionova151 aha...ono ked je babatko male a je to az pod madracom,tak to bude asi fakt plany poplach...moju to pod madracom ani nezachytavalo vobec.ja som jej to dala na madrac a na to perinku rozlozenu a na to plienku a tak spi,zakryta deckou....

slavka_a_maros
8. júl 2013

@hexina my mame takyto kazdy vecer ☹ najedena, prebalena, odgrgnuta, vyprdkana a rev... Nic nepomaha. Su to hodiny, co sa ju snazime utisit a pitom zrazu odkvecne. Tiez sme z toho niekedy uz na prasky
@hajatanufus super odgrgavacia poloha! Fakt funguje 🙂
@milionova151 uz sa to tu raz riesilo, ze pid tym kokosovym matracom to nefunguje. My tiez mavame plane poplachy 😒 najskor ked bola v zavinovacke, ale uz bol aj bez zavinovacky, ked si veselo kopala nozickami a bola hore, len nelezalauplne v strede. Haraburdy su to 😒

milionova151
8. júl 2013

@hanka_april tak ja to mam od vcera vecera pod molitanom, zatial nepipal. ale tiez som uvazovala ze to dam na matrac, len sa mi to zdalo dost tvrde. tak som skusila tak.. a ked sa mi to nebude pozdavat tak skusim este tak ako ty

silsil
8. júl 2013

My máme tiež kokosový matrac ale iba 6 cm a mali sme veľa falošných poplachov, tak sme dali monitor hneď pod plachtu, na to perínku aby to bolo mäkké a od vtedy ani jeden falošný sme nemali

hanka_april
8. júl 2013

@slavka_a_maros my mame Nanny a ako to ma len pod perinkou ani jedenkrat to nepipalo a to ona sa tak mixuje po postielke, ze niekedy ma na tej plachte len koniec nohy a berie ju to 🙂

hajatanufus
8. júl 2013

@slavka_a_maros dakujem ano uz to vela ludom pomohlo nam tiez som rada ked niekto odpise ze to funguje mne to tiez poradili maminky v jednom forena koniku a potom som to sirila dalej 🙂

katuska54
8. júl 2013

@milionova151 nam tiez robil plane poplachy ten monitor. a dosli sme nato,ze my sme mali matrac kokos a ten je dost hruby a nesnimal dych malej. tak sme dali obycajny molitanovy a uz nebol ani jeden. takze chyba nieje v monitore ale v matraci.

katuska54
8. júl 2013

dnes sme boli u ortopeda a musime balit nasiroko ☹ lavy klbik nas neposlucha 😢 chuda male,takto ju budeme musiet trapit 2 mesiace 😢

slavka_a_maros
8. júl 2013

@katuska54 to ma mrzi:( ale aspon sa to da cim skor do poriadku 😉 a bude dobre. My sme este neboli, tak som zvedava, co nam zistia

slavka_a_maros
8. júl 2013

@katuska54 a kde ste boli? Na antolskej?

katuska54
8. júl 2013

@slavka_a_maros na strecnianskej u sukromneho. na antolu som nechcela ist a cakat tam ked kojim. tu som bola obj. na cas.

hajatanufus
8. júl 2013

@slavka_a_maros @hexina ak sa nenahnevate tak vam sem este nieco hodim mne topomahalo ked sme tiez mali take revy
hlavne vecer ked som uz bola unavena a podrazdena

https://www.youtube.com/watch?v=-DCA1a6l7Xk

https://www.youtube.com/watch?v=6ShWPi1NT40

moj mm pracuje v noci a cez den spi takze vecer bol kludny a vyspaty a ked vzal maleho na ruky tiez sa hned utisil (ibaze moj mm to vydrzal tak 5 minut a potom sa siel chystat do prace) snad vas to troska pobavi 🙂

hajatanufus
8. júl 2013

@hexina ahojky tak ako? boli ste vcera na prechadzke? a co tvoje bradavky bola si u dr.? sorry ze otravujem 🙂

anjelicek26
8. júl 2013
hexina
8. júl 2013

@jankasz no aj nasa je taka..naje sa, vykaka, prdne a aj tak nespi..siceneplace...ale len lezi a kuka do blba..potom trosku zamravci..potom sa rozreve..treba ju cicikat a hojdat a potom ako tak zaspi...tak uvidime...a v nemocnici sa vobec nepytali ako prsniky nic..som sklamana z celeho pristupu..dokonca som tam mala aj zatvrdnuty prsnik a som im to povedala a oni, ze si mam rozmasirovat..a ze potom mi to pridu ukazat..jasne, ze neprisli sa to zanedbalo..keby tam bola nejaka zena ktora mi to ukaze tka nie je problem...u gyndy som este nebola...skocim hned ako to zvladnem

nikulqa
8. júl 2013

ahojte, chcela som sa opytat ako dlho vam trva jedno kojenie? a ci na to jedno kojenie davate oba prsniky,ci len jeden?
mne sa uz dva dni po sebe stalo ze vecer od 21h si maly vypytal papat po hodine a pol,ked som chcela cakat dlhsie tak plakal a bol nepokojny,po nakojeni zaspal ale zas si pytal po hodine a pol,az od pol noci zaspal tvrdo a zobudil sa po 3h,je to v poriadku?ci radsej mu nemam davat vecer v tom intervale hodinu a pol? dakujem pekne kazdy nazor potesi 🙂